餐厅: 貓麵
资讯:

2021-07-19 793 浏览
🐱呢間係葵廣嘅冷麵店 長期排長龍 🐱特別之處係老闆出名脾氣差 (如果唔係黃店應該嬲左),要諗好晒叫咩 過到去跟住佢節奏叫 。 快左/慢左都會俾人鬧🙄我朋友叫快左佢就話:咪住!到我叫 我諗住等佢問先就俾人話:跟住呢!繼續講啦 係需要d勇氣先食到😂🐱有辣有唔辣 同埋有好多種麵同醬揀 3餸都係$33-35第一碗 係刀削麵+上海胡麻醬(花生醬) 餸種類都好多揀左蟹柳 雞絲 仲有得揀要唔要蒜同青瓜🐱第二碗辣嘅揀左 冷麵+貓麵麻辣醬(小辣) 配豆乾,雞絲 牛柏葉 豆乾有d太乾 雞絲唔錯🐱麵黎講份量好多 但冷麵麵質太硬 硬到食完有少少胃痛 比較推薦刀削麵🐱如果唔駛排好耐都可以一試 同老闆娘態度好少少就會開心d😅

🐱呢間係葵廣嘅冷麵店 長期排長龍

係需要d勇氣先食到😂

🐱有辣有唔辣 同埋有好多種麵同醬揀 3餸都係$33-35
第一碗 係刀削麵+上海胡麻醬(花生醬) 餸種類都好多
揀左蟹柳 雞絲
仲有得揀要唔要蒜同青瓜

🐱如果唔駛排好耐都可以一試 同老闆娘態度好少少就會開心d😅
2021-07-17 487 浏览
經過貓麵,見成日都好多人排隊,今次終於食到佢啦。我揀咗迷你雞絲粉皮,跟住再加$5就有鰻魚。出奇地,雞的麻辣味道算不錯,鰻魚亦都新鮮,不過粉皮就比較粗身。整體來講呢個價錢抵食可以在下次可以再食過。
迷你雞絲粉皮加鰻魚
迷你雞絲粉皮加鰻魚
2021-07-10 508 浏览
#港式eatcovery💡葵廣受歡迎嘅良心小店葵廣小食店林立,小編想食辣野,又見到依間勁多人排隊,於是諗都唔諗就加入依條長長嘅隊。🍽麻辣三寶麵$33有三餸,小編揀左麻辣豬耳、麻辣雞絲、麻辣墨魚咀。三樣食落都有驚喜,特別係豬耳,夠厚同彈牙,墨魚咀好爽😋麵類就揀左粉皮,好爽滑。店舖有好多有特色嘅醬汁揀,泰式、日式、意式、港式咩都有,樣樣都好想試!小編揀左胡麻醬,同粉皮好夾!最尾仲可以免費加青瓜絲同蒜茸,食落口態豐富,味道濃厚,又夠fresh!抵食!💛ps/可能排隊嘅客人太多,店主嘅語氣有啲勞氣,態度一般。味道:⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️環境:⭐️⭐️
#港式eatcovery

💡葵廣受歡迎嘅良心小店

🍽麻辣三寶麵

麻辣三寶麵

ps/可能排隊嘅客人太多,店主嘅語氣有啲勞氣,態度一般。

味道:⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️
環境:⭐️⭐️

麻辣三寶麵
係香港如果要搵一個點最似台灣夜市既,我一定會揀葵廣!食玩買逛完全聚集係一個商場入面,每一次黎都有好爽既感覺食店又多又似但係胃就得一個,唯有等勞蘇食幫手走馬看花一下!(頭盔:食量有限,每間試既款式唔好,盡做)貓麵,賣冷麵手撕雞,麻辣出名如果有做下research先黎葵廣既,都會見到有唔少食評講店員態度唔好但去完幫襯見到佢哋貼出嚟既野同裝飾,我又覺得其實佢哋未必咁差,勞蘇食希望做個「溝通攻略」中和一下希望買既開心返賣既繼續爽留意食評最後因為夾份食所以冇食到麻辣,揀左港式醬,蒜蓉好多,麵都有好幾種,揀左冷麵份量好多,好蒜幾好味蝦仔口感唔錯幾好味,芋絲就普通因為佢唔係撈撈咁濕,豬耳既滷水味好入味,最正係手撕雞,雞肉嫩滑好味餸好多下食極都未食完,真心係抵既幾爽,如果食辣應該更爽溝通攻略問題一:咩麵!>> 揀定自己想食既麵,冷麵薯粉粉皮烏冬刀削麵問題二:咩醬!>> 揀定個醬就ok,通常都食麻辣或者港式,麻辣就講埋幾辣唔辣就講定唔辣就ok問題三:啲餸辣唔辣得!>> 因為如果完全唔辣得佢會用一個完全唔辣既容器撈,其實係貼心既,完全唔食辣就答「唔辣得」就o
係香港如果要搵一個點最似台灣夜市既,我一定會揀葵廣!
食玩買逛完全聚集係一個商場入面,每一次黎都有好爽既感覺
食店又多又似但係胃就得一個,唯有等勞蘇食幫手走馬看花一下!
(頭盔:食量有限,每間試既款式唔好,盡做)

貓麵,賣冷麵手撕雞,麻辣出名
希望買既開心返賣既繼續爽
留意食評最後

份量好多,好蒜幾好味
餸好多下食極都未食完,真心係抵既
幾爽,如果食辣應該更爽

港式醬冷麵

蒜蓉冷麵

芋絲

豬耳

雞絲

溝通攻略

問題一:咩麵!
>> 揀定自己想食既麵,冷麵薯粉粉皮烏冬刀削麵

問題二:咩醬!
>> 揀定個醬就ok,通常都食麻辣或者港式,麻辣就講埋幾辣
唔辣就講定唔辣就ok
問題三:啲餸辣唔辣得!
>> 因為如果完全唔辣得佢會用一個完全唔辣既容器撈,其實係貼心既,完全唔食辣就答「唔辣得」就ok!

問題四:咩餸!
>> 當然係諗下食咩,有啲餸eg豬耳雞絲,係有辣同唔辣既,叫既時候講埋就ok eg「辣豬耳」

問題五:青瓜!
>> 有時會問青瓜要唔要,有時會直接「青瓜」,簡單答要唔要就ok

唔同人叫唔同野可能會有少少出入,希望幫到大家啦
食碗好貓麵

#麻辣餸其實吸引
#話要食貓麵但都有人排隊呀
外卖自取
港式醬冷麵
蒜蓉冷麵
雞絲
2021-06-11 339 浏览
成日都糊去幫襯既冷麵店!最鍾意就係佢d麻辣配上芝麻醬既撈麵。不過依家無咁濃郁,無咁好食同埋份量相對比以前少,尼樣就有d可惜。因為仲記得以前既份量係去到個兜既滿,但以家麵比較鬆身,再加上得7成滿。不過佢d雞絲都幾好味既,好推薦!老闆娘又成日送青瓜絲不過真係要等好耐先攞到🥲
成日都糊去幫襯既冷麵店!
最鍾意就係佢d麻辣配上芝麻醬既撈麵。
不過依家無咁濃郁,無咁好食

不過佢d雞絲都幾好味既,好推薦!
老闆娘又成日送青瓜絲
不過真係要等好耐先攞到🥲
2021-06-08 251 浏览
.📍貓麵📍香港葵芳葵富路7號葵涌廣場2樓2011號舖雖然葵廣的店舖更新速度很快,但這家已經開好幾年了,還一直保持著人龍,這次一如既往的點了三餸麵(35hkd)配上秘制貓麵麻辣醬加蒜,我一般必選的是麻辣豬頸肉跟豬耳朵,因為吃起來很爽脆有口感,它們的辣醬給的很大方,每一根麵條都被辣醬緊密的包圍😂辣味不是刺舌頭的那種辣,反而是很提味的,推薦愛吃辣的試試看❣#foodiblum港式
📍貓麵
📍香港葵芳葵富路7號葵涌廣場2樓2011號舖

#foodiblum港式
2021-05-24 353 浏览
黎到葵芳廣場掃街,一定要做吓research,研究吓究竟有啲乜嘢係最食得食落肚之後叫由於舖頭仔實在太多,根本就冇可能食得晒,所以希望次次都可以食到平、靚、正嘅舖頭話說做完research之後,見到呢間貓麵好多人食去到見到好多人排隊,阿姐話咗都有叫我哋睇到Number 先再返去,排左成半個鐘,終於都買到會粉皮先唔講個味道,阿姐啲態度真係冇得頂,世界級差講嘢一嚿嚿,根本就聽唔到佢講乜,然後仲要嫌你點得慢,未食已經一肚氣三餸麵$35叫咗個三餸麵,煙鴨胸、鰻魚、芝麻八爪魚粉皮加日式芝麻醬本身以為咁嘅配搭,食落去應該清清爽爽,點知原來芝麻醬係花生醬,食落去都幾濟下粉皮淋patpat ,好似浸咗好耐嘅感覺,花生醬又唔夠多,所以食落去又唔係好夠味鰻魚細粒到,差啲見佢唔到,芝麻八爪魚都幾好食嘅碗野真係唔係好值得排咁耐同埋唔值得為咗佢而受氣到葵廣,不如留返個肚食其他嘢好過

話說做完research之後,見到呢間貓麵好多人食
先唔講個味道,阿姐啲態度真係冇得頂,世界級差
三餸麵$35
叫咗個三餸麵,煙鴨胸、鰻魚、芝麻八爪魚粉皮加日式芝麻醬
鰻魚細粒到,差啲見佢唔到,芝麻八爪魚都幾好食嘅
碗野真係唔係好值得排咁耐同埋唔值得為咗佢而受氣
到葵廣,不如留返個肚食其他嘢好過

今日貓麵門前出現左一條小人龍,排隊期間已經見到老闆娘啤一啤條人龍,然後好大聲話:「睇怕要到宵夜先有得食飯!」個刻已經知道老闆娘因為太多客令佢沒時間食飯而心生不滿,而終於輪到我落order 時,因老闆娘把聲太沙啞又隔著口罩甘講,令我聽唔清楚佢問咩而被佢不斷串,我趁佢轉身入去食飯時...(沒錯,佢係會趁個客落落下order時突然唔出聲自己轉身去食飯)忍唔住同男友呻左句:「其實帶住口罩講野真係聽唔清楚...」我意思係其實大家可以互相包容一下,誰不知,老闆娘即刻衝出黎話:「咩而家香港政府宣佈左可以唔使戴口罩喇咩?」我真係即刻俾佢嚇到呆一呆,由落order個一刻起已經不斷比佢沒禮貌甘對待,而我只係趁佢轉身同男友輕輕地呻左一句,甘都可以又撻著佢,不過,如果d食物係好味既,我都仲可以接受佢串得起,但事實係,十!分!難!食!啖冷麵一入口已經食得出鹼水味好重,仲有好大陣雪藏味,個刻已經知大鑊,食左兩啖真係接受唔到,成碗丟左,最慘係食完沒耐即刻肚痛😭.......到目前為止已經痾左3次😭.........呢刻先知原來ig同openrice真係好多打手post......其實良心小店仲有好多選擇,例如1樓既
今日貓麵門前出現左一條小人龍,
個刻已經知道老闆娘因為太多客令佢沒時間食飯而心生不滿,
而終於輪到我落order 時,
因老闆娘把聲太沙啞又隔著口罩甘講,
令我聽唔清楚佢問咩而被佢不斷串,
誰不知,
我真係即刻俾佢嚇到呆一呆,
由落order個一刻起已經不斷比佢沒禮貌甘對待,
而我只係趁佢轉身同男友輕輕地呻左一句,甘都可以又撻著佢,

不過,
如果d食物係好味既,我都仲可以接受佢串得起,
但事實係,十!分!難!食!
啖冷麵一入口已經食得出鹼水味好重,
仲有好大陣雪藏味,
個刻已經知大鑊,
食左兩啖真係接受唔到,成碗丟左,
最慘係食完沒耐即刻肚痛😭.......
到目前為止已經痾左3次😭.........

其實良心小店仲有好多選擇,例如1樓既芝士叔叔,食物質素真心好味又有禮貌,但偏偏沒咩人流,
3樓既屯之大阪燒都超級足料好食,同樣地都超有禮貌,

奉勸睇到呢個post既大家,
唔想肚痛又肚痾,
就唔好再去排隊,
等老闆娘有大把時間可以慢慢食飯,由朝食到黑,唔使再餓親,
希望有飽飯食後佢心情可以靚返d喇

2021-04-03 425 浏览
以前呢個女人都唔係甘冇禮貌唔係買開既熟客 新客去到一定比佢又啤又鬧我好耐冇去食了 所以想去懷舊下餐牌多到痴哂成間鋪 都唔知睇邊個好 由邊度叫先佢講左一句 我又聽唔到 叫佢講多次就反哂白眼 啤住人 雖然我都係聽唔到講乜然後我問「係咪可以揀3個餸」佢就駁我「鬼知你叫幾多咩」(之類)勁冇禮貌 唔好話乜野人地辛苦工作 仲要人地好好態度 佢呢啲係基本禮貌都冇個陣係冇人排 一啲都唔忙 野食味道唔差 但作為普通客仔真係 絕對唔會再去買受佢氣
以前呢個女人都唔係甘冇禮貌
唔係買開既熟客 新客去到一定比佢又啤又鬧
我好耐冇去食了 所以想去懷舊下
餐牌多到痴哂成間鋪 都唔知睇邊個好 由邊度叫先
然後我問「係咪可以揀3個餸」
佢就駁我「鬼知你叫幾多咩」(之類)
個陣係冇人排 一啲都唔忙
野食味道唔差 但作為普通客仔真係 絕對唔會再去買受佢氣
外卖自取
2021-03-24 452 浏览
必叫麻辣三寶麵配料超級超級多選擇今次揀左鵝腸牛柏葉雞軟骨小辣再加花生醬撈麵佢所寫嘅胡麻醬並唔係日本芝麻醬而係好似搽麵包嘅花生醬 杰身好多嘅不過你叫嘅時候老闆娘都會提返你係花生醬黎唔明點解佢唔直接換返個餐牌 咁咪唔洗下下都解釋配料份量多 鐘意食辣可以揀中/大辣因為我覺得小辣唔夠辣但係全部都好爽口 好好食見到好多cm都話老闆娘我又覺得冇乜嘢嘅只要當你排到第三個嘅時候就好諗定曬自己要食啲咩 千祈唔好到你嘅時候仲舉棋不定再專心留意下前面其他人叫餐嘅程序見到前面犯嘅錯你唔好犯咁就會好smooth好安全😂係咪覺得好大壓力?要留心聽老闆娘問題同埋要答得快狠準囉
必叫麻辣三寶麵

千祈唔好到你嘅時候仲舉棋不定
再專心留意下前面其他人叫餐嘅程序
見到前面犯嘅錯你唔好犯
咁就會好smooth好安全😂
係咪覺得好大壓力?
要留心聽老闆娘問題
同埋要答得快狠準囉
上星期幫襯 個店主態度勁差可能多人 發哂脾氣前面幾個客都有禮貌地講要咩 但答遲幾秒 店主都用呼喝既語氣問佢地麵醬餸有好多選擇但店主會想你按佢心目中既次序叫 Eg:麵>醬>餸>要唔要青瓜>要唔要蒜可能前面個客第一次黎 講左要麻辣三寶佢就勁大聲喝:要咩麵呀??然後佢撈撈下麵 勁快咁講 青瓜?個客聽唔到 佢又用呼喝語氣:喂?答我啦!俾啲反應好冇?Feel到佢心情差 到我個時 講得好清楚簡單我話要冷麵 麻辣醬但佢自己聽少左個‘辣’字 又著火 勁大聲咁話:麻醬要咩麻醬呀?有2隻架!睇清楚啦!我男朋友係隔離答要麻辣醬佢先收左聲然後接住落黎每一句都係呼喝態度地問:要咩餸呀?!:啲餸要唔要辣呀?!辣定唔辣要講架如果咁多瑣碎野揀 又要人按次序咁講建議應該整張紙俾人劃 唔係就預左其實一定係逐樣問 味道正常 麵偏乾如果要受氣先食到一個普通冷麵 係完全唔值坦白講 唔係第一次幫襯但個次態度係完全過份明明大家都只係想買野食 好來好去憑咩因為心情唔好就可以咁樣呼喝人?唔會再幫襯。
上星期幫襯 個店主態度勁差

Eg:麵>醬>餸>要唔要青瓜>要唔要蒜
可能前面個客第一次黎 講左要麻辣三寶
佢就勁大聲喝
:要咩麵呀??

然後佢撈撈下麵 勁快咁講 青瓜?
個客聽唔到 佢又用呼喝語氣
:喂?答我啦!俾啲反應好冇?

Feel到佢心情差 到我個時 講得好清楚簡單
我話要冷麵 麻辣醬
但佢自己聽少左個‘辣’字 又著火 勁大聲咁話
:麻醬要咩麻醬呀?有2隻架!睇清楚啦!
我男朋友係隔離答要麻辣醬

如果要受氣先食到一個普通冷麵 係完全唔值

坦白講 唔係第一次幫襯
但個次態度係完全過份
明明大家都只係想買野食 好來好去
憑咩因為心情唔好就可以咁樣呼喝人?
唔會再幫襯。
其他
2021-02-25 372 浏览
💛麻辣三寶麵💰$33每次都見佢好多人排隊~就諗住分散投資~下次先試佢🤣呢次咁啱經過冇乜人🥸終於試左好出名既貓麵ʕ •ᴥ•ʔ 醬汁揀左秘製貓麵麻辣醬🥰餸就揀左雞絲、豬頸肉、墨魚咀😋其實我唔係好食得辣雞味但係偏偏又好鍾意食😂佢個麻辣醬唔算好辣~但好香口好惹味🥰麵既份量都唔算細😆餸都唔少~女仔應該夠一餐的(但我比較大食🙊就會再去食下其他野🤣)佢會問你加唔加青瓜絲~加左就食落就Fresh d💛建議加埋喔🥳但可能我食呀多人幫襯嘅關係🙈姐姐都做到有啲燥底呢🥺態度有少少差呢🥺推薦程度:🔆🔆🔆(👆🏻態度扣了少少分🥺)(5個🔆為滿分;🔅係半分)
💛麻辣三寶麵
💰$33

推薦程度:🔆🔆🔆
(👆🏻態度扣了少少分🥺)
(5個🔆為滿分;🔅係半分)
2021-02-21 300 浏览
去葵芳行街睇衫,沿途好多川味小食,想食嘅心又俾佢勾起左,去咗一邊專門好多小食店林立既地方,見到一間長期排晒長龍嘅小店,試試佢點解長期多人貓麵麻辣三寶麵 $33涼皮麻辣雞絲二份麻辣土豆絲配青瓜絲同蒜茸 (可以走呢二樣)可選大、中、小辣味道:⭐️⭐️⭐️環境:⭐️⭐️服務:⭐️⭐️ ️🥢其實$33真係對得住個價錢,又有三個餸選擇,不過可能太忙,店主語氣比較重,而且叫小辣但都好似中辣咁辣,食到不停流眼淚🥲
去葵芳行街睇衫,

貓麵

麻辣三寶麵 $33
涼皮
麻辣雞絲二份
麻辣土豆絲
配青瓜絲同蒜茸 (可以走呢二樣)
可選大、中、小辣

味道:⭐️⭐️⭐️
環境:⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️ ️

2021-02-12
10 分钟 (外卖自取)
  • 麻辣三寶麵
2021-02-16 218 浏览
晚上禁堂食,大家都會去葵涌廣場搵食,外賣小食返屋企又搞掂一餐。新年流流,同佢店名一樣,食咗老闆娘嘅貓麵,其實真係有D唔開心,我哋平時都會去唔同嘅小店搵食,未試過遇上咁差嘅服務態度。其實唔係每個人都係熟客,未必清楚知道點餐嘅次序流程,有必要講嘢咁串令客人唔開心嗎?老闆娘可能覺得幾十蚊一碗麵,唔需要有服務態度,但我認為,基本嘅尊重係必要嘅。睇返其他食評先知,原來有好多人同我哋一樣有唔愉快嘅經驗,但好明顯佢都冇改善過。

2021-02-16
15 分钟 (外卖自取)
👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5分💛貓麵Meow Noodles葵芳葵富路7號葵涌廣場2樓2011號舖-秘製貓麵辣醬冷麵- 豬耳+牛肚+手撕雞排左半個鐘先有得食🙉整體個麵份量都足配料都多😄都好多醬同配料可以揀😄個手絲雞真.用手撕🤣🤣bb 辣啱曬唔食得辣但係又想有辣既香味既人食(姐係我🤣)但係個醬偏酸同埋沒有花生個d 香口嘢所以差緊ddd嘢咁🤣🤣-🚽(5🌟滿分)依家夜晚無堂食所以介紹多d外賣🤣所以沒有🚽喔
👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5分
💛貓麵Meow Noodles