2024-11-11 32 浏览
經常去西貢都唔知有呢間舖,今晚經過入去試吓,臨收舖好少客,環境乾淨企理,就嚟Halloween整咗啲裝飾。叫咗個魷魚鬚鯖魚意粉套餐,串燒就唔好預會快上,但係都唔耐。主打串燒個串燒係得嘅,鯖魚皮脆肉軟,有鮮甜味,魷魚鬚都好食,意粉夠大份,雖然只係簡單淋啲汁,意粉唔似整定擺到腍,呢個價錢合格有餘。餐牌仲有好多選擇,價錢同茶餐廳差唔多,下次去西貢會試吓其他串燒。飲品叫咗凍奶茶,唔夠茶記好飲,味道有啲淡。
飲品叫咗凍奶茶,唔夠茶記好飲,味道有啲淡。
燒鯖魚魷魚鬚意粉
2024-10-30
燒鯖魚魷魚鬚意粉
2024-10-28 48 浏览
同朋友去西貢玩完搵野食,見到小店就入去試試,估唔到有驚喜,食物質素同味道都好好,價錢合理,因為今次唔多人,主要都係食串燒,但見到仲有好多其他野食下次一定會再去試。
2023-12-25 217 浏览
喺舊舖已經幫襯,而家間鋪水準依舊好好味。特別喜歡食燒魚,好入味,又燒到啱啱好。其他啲燒𧐢、燒豆腐卜、燒雞串、燒豬肉都係必食😋兩個人嗌咗三條燒魚,好多串燒,埋單都只係$550,喺尖咀要過千都冇咁好食。店主服務亦很周到,有心機煮嘢食的小店,價錢仲好實惠,極力推介!
2023-12-25
  • 燒魚
  • 燒𧐢
  • 燒豆腐卜
  • 燒雞串
分量唔錯,味道好好,great service 不過成日都好快賣晒,尤其喺個飯,最好早啲去。最鍾意食燒粟米、冬菇同埋牛仔骨(份量不多)。金磚都好好味。weekend 都有 lunch set,選擇都幾多。Pretty cozy place with good vibes - neat and not too crowded, great place to hang out with friends. 店主友善,就算買晒飯都有意粉。西貢的best kept secret.

店主友善,就算買晒飯都有意粉。

西貢的best kept secret.

2022-05-27 576 浏览
西貢市中心附近串燒小店朋友仔話年幾前食過舊店 餐廳服務唔錯搬咗舖反而近咗巴士站行過去5分鐘左右出完島已經3點左右 舖頭入到去唔算多人本身我哋揀咗2人檯店員話可以坐隔離大啲張檯鬆動啲💕好細心我哋叫咗個lunch set:有牛油蒜香意粉-揀咗燒汁 -》個意粉好香好好味仲有2款自選串燒-招牌燒金磚、鹽燒厚切牛脷 -》金磚唔算肥好冧身好易入口,牛脷都好彈牙、無穌味另外有杯檸茶就正正常常我哋仲叫咗好多串燒👀超級推介🍆原條茄子,雖然要等耐少少,但喺非常入味,燒得岩岩好,外脆內軟😋🐥雞皮串都喺幾特別,小編平時唔太食雞皮,都覺得幾脆幾好味,朋友仔中意食就覺得好正翠玉瓜、魷魚鬚、豬頸肉都好好味;雞串、墨魚丸就正常,燒得岩岩好整體小編都好滿意埋單2位加埋$186喺西貢嚟講 唔算太貴大家可以試試
西貢市中心附近串燒小店

翠玉瓜、雞皮、魷魚鬚
豬頸肉、墨魚丸
  • 燒原條茄子
2021-08-25 498 浏览
呢間舖頭啲串燒真心不錯牛舌厚身好食😋雞軟骨唔會乾爭爭一般食串燒嘅嘢一定唔會出事🤣推介嘅就係雞皮 佢唔會敷衍你落攞去炸真係用心燒 燒到外脆內軟 正到暈🤤每次都起碼食六串或以上🙈🙈食到我身邊啲朋友都話我痴線🤣🤣真係會專程入西貢為食串燒另外推介豬軟骨烏冬 豬軟骨夠淋又入味燒茄子就唔推介比較冇乜味 整體來講係唔錯有機會入西貢玩開可以試吓呢間👍🏾
呢間舖頭啲串燒真心不錯
另外推介豬軟骨烏冬 豬軟骨夠淋又入味
燒茄子就唔推介比較冇乜味 整體來講係唔錯
有機會入西貢玩開可以試吓呢間👍🏾
2021-05-18 440 浏览
探朋友關係,小編難得入到西貢後,就當然會尋找更多隱世美食,奈何比較著名既食店響午餐時間都已經積累不少既客人。所以響大街周圍行下,就試試呢間本身以串燒為主既店舖吧。由於大約6-8張枱的空間只有1名店員努力工作,所以於時間上都唔可以要求太多。(忽忙關係未及影低餐牌,但基本上日式拉麵及飯類都有不少,而最緊要既串燒亦會有兩款串燒配飯既午餐選擇,同時亦會有飲品提供)坦白講餐牌上既拉麵相片真的不太吸引,反而飯類相片既賣相都不錯,所以最後決定點了燒黑豚肉眼扒(豬)飯 ($60)。可能是小編要求比較高,所以原本於餐牌內整塊豚肉覆蓋了整碗飯既畫面,到最後上菜時只有40%左右覆蓋面的衝擊比較大。無論伴碟既洋蔥,還是比較少既醬汁都令我對餐廳既印象有所折扣。之不過,燒肉眼扒明顯係響炭爐上燒既,所以食起黎係有陣陣炭香味,而且肉質都算結實,所以質素上都還可以既。

2021-05-11
2021-03-29 343 浏览
那天行山後心血來潮想吃串燒,便來到這裡買了幾串外賣試試看!當時晚上堂食也蠻多食客,而外賣也不需要等太久~欣賞他們用的外賣紙袋裡面是錫紙,可以保溫,所以不怕食物會涼掉,很貼心!這次嘗了墨魚仔 ($20)、雞軟骨 ($12)和招牌燒金磚 ($15),三款都是即叫即燒,非常惹味!其中燒金磚最為特別,本以為會是一大塊腩肉,但原來是細細粒的鮮腩肉,每粒燒至金橙色,油脂甘香,帶點微辣很好吃,一串實在不夠過癮!🤣雞軟骨也十分美味,脆脆的口感很好吃!

雞軟骨也十分美味,脆脆的口感很好吃!
2021-02-26 317 浏览
西貢行完山,路經呢間串燒小店。一向鍾情小店,貪氣氛好,有人情味。我同朋友 5:30 坐低,便望下餐單,討論下點什麼好。那個女侍應一直站係我背後,面色極難看,好似討論下也不可以。是日不是周末,也不是假期,餐廳內人也不多,點解要咁趕呢。最終勉強點了雞翼,牛肉,茄子等幾樣食物,質素非常普通,雖然價錢也不貴。真心覺得做服務行業的,應該敬業樂業。這種服務態度,今時今日唔 work 啦!西貢更是遊客區,這種態度,真的搞垮了香港「以服務為先」的金漆招牌!下次絕對不會再光顧。

下次絕對不會再光顧。