2023-11-07 324 浏览
💰Order左d咩?黑芝麻豆腐花 $10桂花冰糖豆腐花 $10​估唔到個豆腐花幾滑喎,但冇豆香味,不過10蚊碗算係咁啦,好食過大埔個間,近排食過香又滑豆腐花應該係南丫島個間,講返呢2碗野先,桂花好食過芝麻個碗,因為個芝麻醬/芝麻糊(?)唔好味,而桂花真係有桂花香,冇違反商品說明條例😂​總結:可以再黎食​以下評分最多五粒🌟​抵食程度:🌟🌟🌟🌟粒($10碗)​環境&服務:🌟🌟粒(呢個係比條後巷,買完企係後巷食,然後阿姐清潔會彈到d水出黎)
💰Order左d咩?
黑芝麻豆腐花 $10
桂花冰糖豆腐花 $10

總結:可以再黎食

以下評分最多五粒🌟

抵食程度:🌟🌟🌟🌟粒($10碗)

2023-10-12
2023-04-13 365 浏览
贊和豆品地址: 荃灣荃興徑6號昌泰大廈地下5A舖荃灣有間食豆腐花,試食一定係叫桂花冰糖凍豆腐花🥣$8,桂花冰+冰糖+薑汁+黃糖,真係好正超夾👍😍豆腐花超滑,啖啖都食到桂花同薑汁香味😚,但係美中不足嘅係豆味較為淡咗少少。#nicefoodie荃灣—--------------------#food #foodporn #hkfoodblog #hkgoodblogger #foodphotography #foodie #foodblogger #goodstagram #hkfood #hkfoodie #hkfoodlover  #delicious #breadfast #dinner #lunch #restaurant #eat #phtooftheday #yummy #chef #hk  #香港 #香港美食 #美食 #荃灣美食 #打卡  #荃灣 #香港口味  #隱世美食 #隱世小店 #半價優惠 #人氣餐廳 #人氣美食  #香港好去處 #甜品 #豆腐花
贊和豆品
地址: 荃灣荃興徑6號昌泰大廈地下5A舖

#nicefoodie荃灣

—--------------------
2023-02-06 263 浏览
豆腐花係我最中意既甜品之一, 清甜低卡💚呢間係我每次經開太子就會想食既豆腐花 , 今時今日$10 都可以買到大大碗豆腐花,仲要係地鋪買, 真係好難得!唔怪得次次經過都排隊! 豆腐花冷熱同價,味道五花八門, 有薑汁、綠豆沙、黑芝麻、桂花冰糖、薏米白果等等。 但我都係中意食原味,仲任你落黃糖添🥰 豆腐花既豆味唔算重 但好軟身好滑。 另外仲有紅/ 綠豆沙 或者豆漿、 腐乳賣, 不防試試。
原味豆腐花

原味豆腐花
2023-01-28 188 浏览
之前有好多次想寫食評,支持好味食店,但太懶冇寫过。不過今次真心覺得正,喜出望外,的起心肝做第一次。 响对面食緊炸雞,突然見到有揾咗好耐嘅陳皮蓮子红豆沙,再見到8款豆腐花,即刻同朋友講不如試試,買咗陳皮蓮子红豆沙,桂花冰糖豆腐花,仲買埋香草綠豆沙,番屋企慢慢試。雖然返到屋企已經過咗半個鍾,但仲暖㗎。D红綠豆煲到諗哂,起沙,仲真係有陳皮味,真係有香草味,豆腐花又好清甜滑,!价錢仲好抵!已經谂定下次再幫襯试埋个芝麻糊,豆漿
!价錢仲好抵!已經谂定下次再幫襯试埋个芝麻糊,豆漿
2023-01-28
5 分钟 (外卖自取)
  • 桂花豆腐花
  • 綠豆沙
  • 陳皮红豆沙
2022-12-30 153 浏览
呢間最出名係豆腐花,每碗仲可以加一款糖水兩溝,路過見到唔使排長龍,即時買兩碗,行埋去橫行食埋我哋二人點左綠白(綠豆沙+豆腐花)同黑白(芝麻糊+豆腐花)每碗$10,旺角呢個價錢算抵食綠豆同芝麻糊都比較稀同淡,唔太甜幾好,豆腐花好滑,冇豆腥味

綠豆同芝麻糊都比較稀同淡,唔太甜幾好,豆腐花好滑,冇豆腥味

2022-12-24
天氣涼涼地,飯後甜品最岩食啲暖笠笠嘅野架啦😇去親旺角、太子一帶食飯,我都會過去花園街附近嘅贊和豆品食碗熱豆腐花😜呢度嘅豆腐花有好多種配搭,而無論咩口味,每碗只係賣$10🤩我最中意食就係花奶豆腐花😚濃濃嘅黃豆味嘅豆腐花口感滑溜😋加埋花奶食帶奶香之餘更加順滑❣️另加兩羹同豆腐花絕配嘅黃糖黃糖獨有嘅甘蔗味道令豆腐花更好味🤤一次過滿足哂我呢個豆腐控幾個願望✨又抵又好食真心無得輸😆回頭指數:🤩🤩🤩🤩🤩贊和豆品 (旺角)旺角弼街80號地舖
天氣涼涼地,飯後甜品最岩食啲暖笠笠嘅野架啦😇
呢度嘅豆腐花有好多種配搭,而無論咩口味,每碗只係賣$10🤩

黃糖獨有嘅甘蔗味道令豆腐花更好味🤤
一次過滿足哂我呢個豆腐控幾個願望✨
又抵又好食真心無得輸😆

回頭指數:🤩🤩🤩🤩🤩

贊和豆品 (旺角)
旺角弼街80號地舖
  • 花奶豆腐花
2022-10-07 115 浏览
8蚊一碗豆腐花8蚊一碗豆腐花好似好抵食喎今日同同事係附近買外賣, 經過見到好多人排隊, 一於排埋一份<桂花冰糖豆腐花>豆腐花有好多口味, 大食妹揀左桂花冰糖豆腐花外賣要加一蚊, 但都好抵食豆腐花偏硬身, 冰冰涼涼都幾正, 加入桂花冰糖同紅糖甜度啱啱好
8蚊一碗豆腐花8蚊一碗豆腐花
好似好抵食喎
<桂花冰糖豆腐花>
豆腐花有好多口味, 大食妹揀左桂花冰糖豆腐花
外賣要加一蚊, 但都好抵食
2022-10-07 79 浏览
📍MONG KOK- HONG KONG 📍#桂花冰糖豆腐花講真比佢$8 同佢放係門口個一枝枝糖水吸引到去試🤔🤔豆味唔算話太濃 不過夠哂滑👍🏻質地比較硬 不太會碎嘅個種🧐冰糖,桂花嘅味道都是自己落嘅不太甜 有淡淡的桂花香 我幾中意🌺🌺份量我覺得岩岩好 無話平就勁細杯 小食黎講分量絕對夠無要企係街頭食 係香港嘅味道☺️☺️
📍MONG KOK- HONG KONG 📍
#桂花冰糖豆腐花

講真比佢$8 同佢放係門口個一枝枝糖水吸引到去試🤔🤔
豆味唔算話太濃 不過夠哂滑👍🏻
質地比較硬 不太會碎嘅個種🧐

冰糖,桂花嘅味道都是自己落嘅
不太甜 有淡淡的桂花香 我幾中意🌺🌺

份量我覺得岩岩好 無話平就勁細杯 小食黎講分量絕對夠
無要企係街頭食 係香港嘅味道☺️☺️
2022-05-21 198 浏览
見到$8咁平又無人,行埋去望下食乜。埋到去俾一對父女sip去我前面,唔緊要,我排後面望緊食邊款。父女叫咗2樣,又叫多樣,阿媽又sip埋來,諗咗陣又叫多樣,又凍又要熱,加薑汁又加糖水,打包完4樣嘢。排隊嘅人開始多,但有啲排我左邊,有啲排我後面。我望到請排隊個牌,我就响個牌前,就無理啲亂排嘅人了。3父母女買完行開,個店女人就問我左邊後來嘅男人食咩?我話:我排先㗎喎?男人話:排隊呢邊,但我俾你先。店員先開口話,要靠牆排隊。不過都俾我買先,話我第一次買唔知。多謝哂,我等咗成5分鐘,無人出過聲,粒聲唔出完全無視我。原來唔知你向邊排隊係西客來的。但公道啲,款款$8,仲可以任加薑汁或桂花糖水,呢款係薏米白果,足料好食,推介大家去,但記得點排隊,唔係唔理你㗎。
見到$8咁平又無人,行埋去望下食乜。
薏米白果豆腐花
2022-05-21
薏米白果豆腐花
  • 任何口味嘅豆腐花
2022-04-26 91 浏览
🐰滑嘟嘟既豆腐花🐰由細到大都中意食💕呢間好味,滑兼好抵食❤️$8 ,仲要係高質素👍🏻每次經過都會幫襯😉仲有好多口味配搭,不過我就最中意糖水加黃糖已經最夾最好味😋😋
🐰滑嘟嘟既豆腐花🐰
由細到大都中意食💕
呢間好味,滑兼好抵食❤️
$8 ,仲要係高質素👍🏻
每次經過都會幫襯😉
2022-02-07 105 浏览
🧨大年初七🧧🍊人日快樂🎂㊗️🤗食完飯諗住買碗糖水食下,但好多糖水舖都關左門,經過弼街見有$8豆腐花😍就試下啦😋買左碗豆腐花$8同綠豆沙$13,豆腐花超級滑,好好味😙不過略為細碗左D😅綠豆沙都夠沙,唔錯既👏🏻佢仲有紅豆沙、芝麻糊、薏仁白果…下次可試埋其他,又平又好食😌

2021-12-11 104 浏览
阿媽食過幾次,呢日終於有機會一齊來食$7大大碗,熱辣辣又有豆香仲好嫩滑呢個價錢包埋配少少其他糖水!我哋試咗芝麻糊豆腐花 & 綠豆沙豆腐花! 芝麻糊好濃郁,都幾香滑!媽咪食得好開心木滿足!我自己就揀咗綠豆沙,唔會太甜幾好味!另外,我可以自己加黃糖、桂花冰糖汁、薑汁!我自己好鍾意薑汁味甜食,我以加咗啲落去!但係落左先發覺原來佢準備嘅薑汁已經加左糖!太甜啦~我建議佢嘅薑汁整返純薑汁好啲始終唔係個個鍾意咁甜!而且薑汁都可以加黃糖架麻
阿媽食過幾次,呢日終於有機會一齊來食

$7大大碗,熱辣辣又有豆香
仲好嫩滑

芝麻糊好濃郁,都幾香滑!媽咪食得好開心木滿足!

我自己就揀咗綠豆沙,唔會太甜幾好味!
始終唔係個個鍾意咁甜!而且薑汁都可以加黃糖架麻
2021-10-26 103 浏览
以前也沒有那麼執著於豆腐花,最近一家早茶的山水豆腐花,讓我淪陷了。在家拼命搜索,發現這家,味道很純正的豆腐花,如果沒有調料的地方是只有豆子的清香的,相對我這個重口味還是喜歡甜一點的,前面一位顧客買了20份薏米白果,於是我從本身想買的紅豆芝麻轉成了薏米白果
2020-12-21 270 浏览
啲材料較有質素同豆腐花係較滑。薏米白果豆腐花 $3薏米足料,大粒又有口感,原來已經係微甜唔洗加糖,好健康。當然想重口味就可以自己去加黃糖,仲有樽冰糖,桂花冰糖同鮮薑汁選擇。黑芝麻豆腐花 $3原本以為會好稀,但又岩岩好,又香又夠味。一次過滿足晒兩個願望,3蚊真係好抵食。
啲材料較有質素同豆腐花係較滑。

薏米白果豆腐花 $3

黑芝麻豆腐花 $3
2020-12-20
1K
2020-10-16 246 浏览
旺角呢間贊品豆腐花小店,我好喜歡因為做街坊生意, 價錢$7 起便食到不同種類的豆花呢, 我今次選了黑芝麻配豆腐花, 唔會太甜剛剛好的,我冇特別再加糖,但可自由加黃糖等的!