2023-12-11 46 浏览
🙋🏻‍♂️餓底探員今晚去咗荃灣調查呢間新派越南菜,食物有特色而且選擇多,店員態度親切友善,服務良好🐓 海南雞雞脾配椰汁酸湯檬粉 $98📸表示個檬粉有大大隻海南雞雞脾,配上奶白色嘅椰汁湯底,個檬粉好大碗,非常吸引🙋🏻‍♂️表示個雞髀肉質嫩滑,食落充滿脂香,檬粉口感軟滑,好掛湯,個椰汁酸湯飲落香濃帶微酸,非常開胃🍖招牌越男仔蔥油三味配黃薑飯 $79📸表示個蔥油三味飯分別有豬頸肉,豬扒同燒扎肉,面頭有蔥油,配上黃薑飯🙋🏻‍♂️表示個飯食落黃薑味香濃入味,豬頸肉爽口,豬扒炸得酥脆,食落脂香鬆軟,扎肉味道香濃,食落好有咬口,配上蔥油,成個飯好落好惹味🦐法式芝心蝦多士 $69 (跟餐價 $55)📸表示個蝦多士切開咗4件,脹卜卜咁,面頭鋪滿芝麻,入面充滿流心芝士,睇見都興奮🙋🏻‍♂️表示個蝦多士外層炸到香脆,內層口感爽彈,中間蝦肉鮮味,芝士香洋軟滑,成個蝦多士好香口🌯海膽手撕雞檬紙卷 $118 (跟餐價 $99)📸表示個檬紙卷入面包住檬粉,手撕雞同菜,面頭鋪滿海膽,配上甘筍汁,非常吸睛🙋🏻‍♂️表示個海膽食落甘香,檬紙卷食落有脂香嘅手撕雞同滿滿嘅檬粉,口感層次豐富,配上清甜嘅甘筍汁,成個檬紙卷食落好清新🍹香茅
海南雞雞脾配椰汁酸湯檬粉

🐓 海南雞雞脾配椰汁酸湯檬粉 $98
招牌越男仔蔥油三味配黃薑飯

🍖招牌越男仔蔥油三味配黃薑飯 $79
法式芝心蝦多士

🦐法式芝心蝦多士 $69 (跟餐價 $55)
海膽手撕雞檬紙卷

🌯海膽手撕雞檬紙卷 $118 (跟餐價 $99)
香茅薑蜜|三檸七
🍹香茅薑蜜 $39 (跟餐價 $29)
🍋三檸七 $35 (跟餐價 $26)
📸表示杯香茅薑蜜有勁多香茅,杯三檸七有檸檬,青檸同咸檸檬加七喜,
🙋🏻‍♂️表示杯香茅薑蜜飲落香茅味濃郁,加上辛香帶甜嘅薑蜜,飲落好清新,杯三檸七可以分別飲到三種檸香,醒神又開胃

📈吃貨指數
法式芝心蝦多士
海膽手撕雞檬紙卷
香茅薑蜜|三檸七
2023-12-09 41 浏览
自從二寶開始返全日,我多左時間同哥哥獨處,放學可以同哥哥悠閒地食個下午茶,再接二寶放學。剛剛星期一,我哋去左 #荃灣 #越男仔 食越式下午茶!由於我未食午餐,我點左個#古法烤牛配香茅燒汁焗飯 配 #椰汁紅豆冰!哥哥點了#胡志明市紅蕃茄札肉湯檬粉 配 #水果茶,另外點左一個小食 #法式芝心蝦多士 配沙律!雖然話下午茶時段,但份量同午餐無分別,好大份,好夠份量!焗飯既烤牛肉好淋好滑,香茅燒汁,充滿粒粒香茅碎,喜歡香茅呢種香料既朋友不妨一試!我個人食焗飯,最怕就係飯底太淋,溝埋醬汁就好黏口,但呢間店既飯底粒粒分明,唔會好淋,溝埋醬汁食剛好! 下次想試 #鮮菠蘿雙豬紅蕃茄焗黃薑飯呢!呢個焗飯味道濃厚,配上 #椰汁紅豆冰 中和味覺,椰汁份量好足夠,滿腔椰汁香,好舒服!哥哥叫既#胡志明市紅蕃茄札肉湯檬粉,蕃茄湯底好好味,甜酸適中,飲得出係花左時間同洋蔥一齊炒透再煮出味既湯底!哥哥雖然食唔晒碗粉(真係好大碗),但湯佢差唔多飲晒!配上新鮮 #水果茶,新鮮菠蘿、青瓜、簿荷葉,店主特別提示,記得「吉」下青瓜,將青瓜味釋放再一齊飲!果然,比平時飲既果茶多添了一份清爽!最後,每次去越南餐我必點既 #蝦多士,
剛剛星期一,我哋去左 #荃灣 #越男仔 食越式下午茶!

雖然話下午茶時段,但份量同午餐無分別,好大份,好夠份量!

最後,每次去越南餐我必點既 #蝦多士,今次仲係 #芝心蝦多士!一碟四件,但滿滿既蝦膠,芝士,絕不欺場!蝦膠調味不會過多,配上芝士咸香,即炸,鬆脆香口,絕對值得一試!食完蝦多士,食沙律,減低一點罪惡感😂😂

荃灣越南餐廳唔多,越男仔開左荃灣分店,對我黎講,又多一個飯堂選擇!
2023-12-04
  • 水果茶
  • 法式芝心蝦多士
  • 胡志明市紅蕃茄札肉湯檬粉
2023-12-09 15 浏览
企喺荃灣嘅小店入面,無論係香脆嘅鴨腿定係啖啖肉嘅燒鵝,呢間舖頭讓我食到停唔到口。燒鵝佢嘅皮真係脆到不得了,咬落去嗰陣,我感覺得到肉汁喺口腔激盪,簡直正到爆燈🤤!仲有佢地特色嘅蘿蔔糕,外層煎得金黃香脆,入口即化,食咗會即刻掂嘴邊肉,味道豐富得嚟唔膩口,真係得心應手。再講吓芥蘭拌腐乳,呢個簡單嘅家常菜做得夠味,辣辣地夠哂開胃,腐乳嘅香醇加埋啲清甜嘅青菜,食落咸香得嚟幾清新,真係要舉手頂起。整體嚟講,呢間店係我遇過最有嘢樣嘅港式小店之一。每樣菜都做得淋漓盡致,食物質素同屋企煮嘅味道冚唪唥,仲有㗎啦,順帶一提,服務仲算係貼心,環境都算係相宜,呢間係一間無可挑剔,適合同三五知己嚟要個好味午餐嘅好地方👍💯。

2023-12-08 19 浏览
越男仔超多餐牌選擇~仲有唔同既配搭~環境乾淨整潔,花磚桌,非常別緻~💕烤牛肉撈金邊粉,烤牛肉煎得香脆,沙爹醬十分多,鐘意食醬嘅人一定會非常開胃!金邊粉食落好煙韌~跟餐仲有得配牛骨湯或雞湯~跟餐加配 💕招牌芝心蝦多士 芝士爆漿!食落好邪惡。蝦膠緊實~金黃外皮酥脆香口,仲有好多白芝麻,必點!💕蕃茄焗 扎肉、豬頸肉、豬扒以及豬腩肉 配黃薑飯份量超多!4種不同豬肉被蕃茄焗得香氣四溢,肉質嫩滑多汁。蕃茄焗汁帶來了豐富的酸甜味道,同豬扒的鲜美相互融合。搭配黃薑飯,口感好好,肉好嫩滑同蕃茄焗汁濃郁相得益彰,而黃薑飯的香味完美咁付肉更好食!
越男仔超多餐牌選擇~仲有唔同既配搭~
環境乾淨整潔,花磚桌,非常別緻~

金邊粉食落好煙韌~跟餐仲有得配牛骨湯或雞湯~

跟餐加配
💕招牌芝心蝦多士

💕蕃茄焗 扎肉、豬頸肉、豬扒以及豬腩肉 配黃薑飯
份量超多!
2023-12-08 10 浏览
我食過唔同地區嘅店,呢間西鐵行過去一陣就揾到,同其他分店比較,我覺得呢間最多選擇。天氣開始乾燥,飲杯秘製香茅薑蜜望都望到好足料,飲呢杯香茅薑蜜潤下先。招牌去骨海南雞配 黃薑飯(配牛骨湯)無骨海南雞啖啖肉,雞肉夠滑,黃薑飯香,配搭埋牛骨湯。生牛肉湯河粉生牛肉夠滑,湯夠清,唔會飲完頸渴。佢重有個自家製蝦頭蒜油,加入湯粉好食。炸蝦餅比平時嘅唔同,平時外面嘅係一舊舊,佢哋切開一片片,口感軟而且無咁油。原來有焗飯系列,下次再嚟食過。

天氣開始乾燥,飲杯秘製香茅薑蜜
望都望到好足料,飲呢杯香茅薑蜜潤下先。

招牌去骨海南雞配 黃薑飯(配牛骨湯)
無骨海南雞啖啖肉,雞肉夠滑,黃薑飯香,配搭埋牛骨湯。

生牛肉湯河粉
生牛肉夠滑,湯夠清,唔會飲完頸渴。
佢重有個自家製蝦頭蒜油,加入湯粉好食。

原來有焗飯系列,下次再嚟食過。

放假出荃灣Ikea shopping,發現原來大壩街成條街都係食店,想食檬粉所以簡左入越男仔,入到黎見到餐牌上的沙嗲串燒配檬粉,即刻鐵定要點它😂🤣,一個單點牛雞豬各一串就要66元,現在配上檬粉都只是76元,抵食好多😏檬粉醬汁調配得恰到好處,酸酸甜甜的味道很醒胃,再配埋杯越式拉茶,茶味香濃中帶點香料的甜香。餐湯有牛骨湯和雞湯選配,牛骨湯口感醇厚,雞湯就較為清淡。另一個餐就點了無骨鴛鴦雞配薑黃飯,鴛鴦雞是海南雞及蒜蓉牛油雞扒,雞扒非常入味而且炸得香脆,再配上乳酪三色冰,簡直完美無瑕😋
放假出荃灣Ikea shopping,
發現原來大壩街成條街都係食店,
想食檬粉所以簡左入越男仔,
入到黎見到餐牌上的沙嗲串燒配檬粉,
即刻鐵定要點它😂🤣,
一個單點牛雞豬各一串就要66元,
現在配上檬粉都只是76元,抵食好多😏
檬粉醬汁調配得恰到好處,
酸酸甜甜的味道很醒胃,
再配埋杯越式拉茶,
茶味香濃中帶點香料的甜香。
餐湯有牛骨湯和雞湯選配,
牛骨湯口感醇厚,雞湯就較為清淡。
另一個餐就點了無骨鴛鴦雞配薑黃飯,
鴛鴦雞是海南雞及蒜蓉牛油雞扒,
雞扒非常入味而且炸得香脆,
再配上乳酪三色冰,簡直完美無瑕😋
2023-12-06 14 浏览
荃灣廣場對面呢間越男仔真係幾抵食除左有3 course set之外散叫主菜都可以優惠價加配小食同飲品食到勁豐富都係人均百幾蚊 真係夠晒貼地我哋唔太肚餓就叫左一碗粉同一份小食份量都幾大 兩個女仔share都幾飽海南雞髀椰奶酸湯濛粉佢嘅海南雞不愧係招牌菜 真係勁滑勁出色 仲要去埋骨啖啖肉 雞皮一啲都唔肥湯底椰奶味都幾出 酸酸地好香好開胃串燒沙嗲拼盤豬牛雞各一串 我最鍾意豬頸肉好爽好彈牙沙嗲醬好香花生味又唔會太鹹另外再加左燒菠蘿 佢用新鮮鳳梨食落零舍甜鹹檸七係俾晒成個鹹檸檬 好夠味飲落特別爽
荃灣廣場對面呢間越男仔真係幾抵食

沙嗲醬好香花生味又唔會太鹹
另外再加左燒菠蘿 佢用新鮮鳳梨食落零舍甜

鹹檸七係俾晒成個鹹檸檬 好夠味飲落特別爽
2023-12-05 17 浏览
隔左一段時間冇黎越男仔食了,今次有少少驚喜係比之前好味左唔知係咪換左個廚師呢?💛招牌手撕雞拼扎肉椰汁酸湯湯檬粉 ($72)湯底椰汁味同酸湯味以前係淡到食唔出今次黎食真係好濃郁好香的椰汁而手撕雞、扎肉的量如常,酸湯同椰汁香MIX埋一齊好開胃~🥰香茅豬扒飯 ($65)香茅豬扒味香甜又入味,而且豬扒份量好多,豬扒外層香口吃下啖啖肉又鬆軟仲有牛同雞湯揀,係跟餐湯免費送。最後叫左兩杯特飲,埋單$200有找。#設加一服務費📍越男仔(荃灣) @devietson.tw荃灣大壩街75號地舖 (近荃灣廣場正門)📞2955 1003#devietson #越男仔 #越南美食 #越男仔荃灣店 #荃灣美食
隔左一段時間冇黎越男仔食了,
今次有少少驚喜係比之前好味左
唔知係咪換左個廚師呢?

💛招牌手撕雞拼扎肉椰汁酸湯湯檬粉 ($72)
湯底椰汁味同酸湯味以前係淡到食唔出
今次黎食真係好濃郁好香的椰汁
而手撕雞、扎肉的量如常,
酸湯同椰汁香MIX埋一齊好開胃~

🥰香茅豬扒飯 ($65)
香茅豬扒味香甜又入味,而且豬扒份量好多,
豬扒外層香口吃下啖啖肉又鬆軟
仲有牛同雞湯揀,係跟餐湯免費送。
最後叫左兩杯特飲,埋單$200有找。

#設加一服務費

📍越男仔(荃灣) @devietson.tw
荃灣大壩街75號地舖 (近荃灣廣場正門)
📞2955 1003

2023-11-30 29 浏览
最近在荃灣廣場對面發現這間越男仔,差不多坐滿,味道一定不錯,而太太又喜歡食越南菜,我們又怎會錯過呢😆✏️位置(9/10):大壩街當眼舖位,交通當然方便✏️環境(8/10):燈火通明,餐枱走東南亞風,整體環境舒適✏️服務(8/10):態度友善,主動幫忙,上菜亦算快✏️食物(8/10):食材夠味,份量充足🌟無骨鴛鴦雞配黃薑飯(海南雞+ 蒜蓉牛油雞扒) - $84其中一款主打菜,採用東南亞風的黃薑飯,味道香。主菜則是泰式海南雞伴煎香的牛油雞扒,一個香滑一個香脆,口感滿足,味道也算正宗。跟餐會連一碗湯,選了鮮香濃郁的雞湯,正好配合雞飯一起食,味道更香更豐富😍🌟蔥油香茅豬扒配白飯 - $65太太選了較越式的這款香茅豬扒飯,蔥油味很香,香茅豬扒也醃得入味,口感軟滑,是較為大眾化的越式主食。跟餐同樣配一碗湯,太太要牛骨湯,夠濃肉香,和豬扒飯也挺搭配😘🌟3+2撈檬 - $76食完飯後太太意猶未盡,加點了一款撈檬,用料十分豐富,有越式扎肉、烤脆豬肉、古法烤牛肉、豬頸肉絲及手撕雞,鋪滿了整配檬粉。而越式撈檬汁很夠味,香甜惹味,令本身充滿配菜的撈檬味道昇華不少🥰🏠越男仔(荃灣)📬地址:荃灣大壩街75號地舖

✏️位置(9/10):大壩街當眼舖位,交通當然方便

牛骨湯及雞湯
🌟蔥油香茅豬扒配白飯 - $65
3+2撈檬

🌟3+2撈檬 - $76

🏠越男仔(荃灣)
📬地址:荃灣大壩街75號地舖
2023-11-28
蔥油香茅豬扒配白飯
牛骨湯及雞湯
3+2撈檬
2023-11-25 12 浏览
好友推介呢間越南餐廳,特登約埋朋友去荃灣試下。位置就喺荃灣廣場附近嘅「越男仔」餐廳。環境乾淨企理,餐廳唔算大,服務員好有禮貌。好彩早到,如果唔係就唔知等幾耐才有位。餐牌款式都幾多,有飯、有湯河和檬粉,仲有好多特色越南小食。3Course dinner set 🌟牛+豬pho一上枱就有驚喜,熱騰騰蕃茄湯底檬粉好濃郁。有生牛肉、烤牛肉、豬頸肉和豬扒,啖啖肉,非常足料。+黑糖鳳爪沙律鳳爪入味,沙律菜有青瓜絲、紅羅白絲和椰菜絲,酸酸甜甜好開胃。+手撕雞檬紙卷米紙卷細細件,包住檬粉和係上面撕成絲狀嘅雞肉,加埋酸汁,口感清新。🌟招牌去骨海南雞配黃薑飯 海南雞肉質鮮嫩,皮爽肉滑。油飯軟硬適中,有淡淡嘅薑黃味道。呢個餐仲附送一碗牛骨湯,牛味都幾濃,唔錯。#devietson #越男仔 #越南美食#越男仔荃灣店 #荃灣美食
好友推介呢間越南餐廳,特登約埋朋友去荃灣試下。

位置就喺荃灣廣場附近嘅「越男仔」餐廳。

環境乾淨企理,餐廳唔算大,服務員好有禮貌。

好彩早到,如果唔係就唔知等幾耐才有位。

餐牌款式都幾多,有飯、有湯河和檬粉,仲有好多特色越南小食。

3Course dinner set
🌟牛+豬pho
+黑糖鳳爪沙律
+手撕雞檬紙卷

🌟招牌去骨海南雞配黃薑飯
海南雞肉質鮮嫩,皮爽肉滑。油飯軟硬適中,有淡淡嘅薑黃味道。
呢個餐仲附送一碗牛骨湯,牛味都幾濃,唔錯。

#devietson #越男仔 #越南美食
#越男仔荃灣店 #荃灣美食

2023-11-25
2023-11-22 17 浏览
之前幫襯過越男仔,樣樣都好食,所以念念不忘,呢日又黎幫襯,果然越食越好味😋😋越男仔蔥油三味配黃薑飯($95+兩款小食)這道菜是越南料理的經典之一。它由蔥油三味,包括豬頸肉、豬扒和燒扎肉,搭配黃薑飯而成。豬頸肉以及豬扒肉質鮮嫩多汁。燒扎肉外層烤至香脆,內部保持著嫩滑的口感,帶有濃郁的蔥香味,黃薑飯則是用黃薑粉調味的飯,賦予了一種獨特的香氣和風味。無骨無糖鳳爪沙律無骨鳳爪口感鮮嫩多汁,調味醬汁帶有微妙的甜味和微辣的風味,與鳳爪的鮮味相得益彰,非常適合作為開胃小食。手撕雞檬紙卷以手撕雞肉為主要材料,搭配著檬紙卷。手撕雞肉鮮嫩多汁,搭配著檬紙卷的外皮,賦予一種清新的口感,這道菜還加入了新鮮的蔬菜和香草,增添了豐富的口味層次。生牛雙蝦椰汁酸湯檬粉($118)這是一道口感豐富的湯粉。它主要由生牛肉片和鮮蝦組成,煮在椰汁酸湯中。這個湯底帶有椰子的香氣和酸味,與牛肉片和鮮蝦的鮮美相互融合,檬粉富有彈性的米粉,增添了口感層次。越南熱咖啡($24)越南咖啡豆使用濾泡式咖啡壺沖泡的。越南熱咖啡加入煉乳,使咖啡帶有濃郁的甜味和奶香。越南三色冰($29)由三層不同的成分組成,包含煮熟的紅豆,亦有椰子奶凍,又有青

越男仔蔥油三味配黃薑飯($95+兩款小食)

無骨無糖鳳爪沙律

手撕雞檬紙卷

生牛雙蝦椰汁酸湯檬粉($118)

越南熱咖啡($24)

越南三色冰($29)
由三層不同的成分組成,包含煮熟的紅豆,亦有椰子奶凍,又有青綠色的糯米糍,帶有一點甜味,形成一種顏色繽紛的冰品,非常適合在夏天作為甜點或消暑品食用。

越男仔 (荃灣)
地址:荃灣大壩街75號地舖
2023-11-19 16 浏览
🥢 沙嗲串燒(牛豬雞)配湯檬 💰$78三款串燒都燒得唔濃,亦都唔韌,醬汁既沙嗲汁重花生醬味,我將撈檬改撈檬,揀左牛骨湯底,湯底偏鹹,檬粉夠淋,一個人食呢個餐未必飽🥢 牛豬Pho番茄湯檬 💰$98蕃茄湯用咗好多嘅茄膏煮,唔係純蕃茄味,生牛肉、烤牛肉、豬頸肉、豬扒都做得好淋,豬頸肉夠爽,豬扒都唔明唔韌,檬粉煮得夠淋🍹 水果茶 跟餐 💰$23檸檬茶底,加咗檸檬加青檸,再加好多菠蘿,味道上係好豐富嘅因為有兩種檸檬,茶味唔突出,成杯飲品偏甜,菠蘿係新鮮菠蘿
🥢 沙嗲串燒(牛豬雞)配湯檬 💰$78

🥢 牛豬Pho番茄湯檬 💰$98

🍹 水果茶 跟餐 💰$23
2023-11-17 21 浏览
今天下午和同事吃午餐,荃灣呢一條街很多食肆,中午食飯時間,很多店舖都排隊,而呢間越南菜都好多人,所以決定一試。見到佢午餐套餐有10幾款選擇,所以都好吸引,最後選擇咗一個鴛鴦雞飯套餐。講返食物質素,黃油雞都幾滑,而且鍾意佢嘅薑黃飯,粒粒分明,至於蒜蓉炸雞都好食,不過就比較熱氣。環境方面,位置與位置之間差唔多人貼人,有啲迫夾,始終餐廳地方唔大,想做多啲生意,所以就好多張枱。如果食個快飯就OK嘅。服務方面,因為我午餐時間比較多人,因此我呢台係漏咗單,等咗20至25分鐘都未有,不過服務員都有禮貌地講唔好意思。

2023-11-16
  • 無骨鴛鴦雞配黃薑飯
2023-11-15 9 浏览
今日做嘢經過荃灣,可能撞正lunch時間,間餐廳都超級多人,見到呢間越男仔有位,就入咗去試吓。環境:店不大,但係餐廳內座位太多,大家都坐得非常迫,不過就勝在枱面乾淨企理,明白香港舖頭寸金尺土,生意難做所以都非常理解的。食物我點左個鴛鴦雞皇薑飯,份量可以,雞肉都算嫩滑,味道唔差,黃薑飯賣相好似好黃薑,但食落去冇咩味,飯粒軟硬度適中都可以的,如果用嚟點雞嘅醬會多幾款會更加吸引飲品點咗個拉茶,茶味夠,不過味道就比較似奶茶,中規中矩。總結 荃灣區美食眾多,這間不是特別出眾,不過如果經開貪方便都可以一試

食物

飲品點咗個拉茶,茶味夠,不過味道就比較似奶茶,中規中矩。

2023-11-14 12 浏览
#蒸魚腩爸媽荃灣好介紹 【💖新派特色越南菜😋🇻🇳】🌟 🇻🇳越男仔😋👦🏻📍 荃灣大壩街75號地舖🔗https://s.openrice.com/QrbS0qF8B00~uCpsKBA💠牛豬PHO紅蕃茄湯檬🐄🐖🍅🩷推介🩷🍜一碗有齊哂生牛肉、烤牛肉、豬頸肉同埋豬扒😍😌啱哂我呢個食牛肉豬肉嘅愛好者😂全部都吸盡湯底嘅精華,好味😋而湯底係採用新鮮蕃茄🍅🧡好濃稠,蕃茄很搭配,又鮮甜🤤👍🏻蕃茄微微酸好開胃🤤正!💠沙嗲串燒牛骨湯湯檬(牛、雞、豬)🐄🐓🐖🍜嫩滑嘅豬、牛、雞肉,再塗上一層好香濃嘅越式沙嗲醬🤭😋好入味,食落口好滋味🤗牛骨湯清淡但又有清甜同味濃嘅牛肉香味😝配埋彈牙嘅湯檬粉,好夾🙌🏻💠水果茶🍊🍎🍍☕️酸酸甜甜嘅水果茶,仲有大量菠蘿粒🍍夠哂開胃消暑❄️❄️🍴餐廳環境舒適,店員服務態度好好👍🏻🤗上菜速度快,抵讚😍#foodie #hkig #hkfoodie #hkmom #hkmommyblogger #hkblogger #美食推薦 #美食 #香港美食 #香港
#蒸魚腩爸媽荃灣好介紹 【💖新派特色越南菜😋🇻🇳】

🌟 🇻🇳越男仔😋👦🏻
📍 荃灣大壩街75號地舖

💠牛豬PHO紅蕃茄湯檬🐄🐖🍅

💠沙嗲串燒牛骨湯湯檬(牛、雞、豬)🐄🐓🐖🍜

💠水果茶🍊🍎🍍☕️
酸酸甜甜嘅水果茶,仲有大量菠蘿粒🍍夠哂開胃消暑❄️❄️

🍴餐廳環境舒適,店員服務態度好好👍🏻🤗上菜速度快,抵讚😍