2022-07-17
經開美孚都會過嚟車輪餅小姐買甜品返屋企,除咗車輪餅之外,之前都試過買糯米糍,味道都有好多款:芒果,芋頭,朱古力金沙,同榴槤糯米糍,味道都唔錯㗎。同埋間唔中老闆娘會整千層蛋糕🍰 好彩嘅話都會買到榴槤味。 係lunch time時間買,幾乎都唔需要排隊就買到。今次買返佢哋招牌車輪餅😋😋😋。👅 𝓜𝓮𝓷𝓾𝓼🌟 流心宇治抹茶吉士車輪餅抹茶味好濃💚 而且唔甜一咬落去有流心,滿滿抹茶香味,車輪餅外皮有蛋香味,偏軟身。我拎返屋企焗熱5至8分鐘,食落外脆內軟,滿足到我呢個抹茶迷🥰。 🌟 Oreo 金莎朱古力麻糬車輪餅一咬落去有Oreo 配上麻薯口感好豐富,再加埋金莎朱古力醬,一次食落去真係超邪惡🤭。但出奇的好好味,一試難忘。鍾意食麻薯嘅我真係覺得好正😍。~整體黎講🍽~呢度車輪餅款式真係好多,會再想試唔同嘅味。同埋價錢都比較抵,不愧是美孚名物。 📍美孚美孚新邨吉利徑19號50B7號舖
👅 𝓜𝓮𝓷𝓾𝓼
🌟 流心宇治抹茶吉士車輪餅