下巴仔評分(5星為最高)此次為外賣自取體驗味道:🌟🌟🌟🌟🌟服務:🌟🌟🌟抵食:🌟🌟🌟🌟重點推介🤤👍🏻 自家熬煮流沙紅豆麻糬車輪餅見到廚房馬不停蹄地整車輪餅 果然拎到上手仲係熱辣辣 而且啲脹卜卜 好明顯係爆晒餡😍叫咗算係最傳統嘅口味 紅豆大大粒 唔係熬到爛晒嗰種 反而軟綿綿得黎又保留到少少咬口 麻糬因熱度關係 仲可以拉絲💁🏻‍♀️ 最欣賞係車輪餅一咬落去外脆內軟 有蛋香味👏🏻👏🏻注意事項⚠️- 店內有供應10多款口味嘅車輪餅 大部份都有麻糬😇另有甜品發售- 試過晚飯後過嚟賣晒 而且都見到啲街坊陸陸續續咁幫襯 人龍雖無再出現 但水準keep到💝
下巴仔評分(5星為最高)
此次為外賣自取體驗
味道:🌟🌟🌟🌟🌟
服務:🌟🌟🌟
抵食:🌟🌟🌟🌟

重點推介🤤
👍🏻 自家熬煮流沙紅豆麻糬車輪餅

注意事項⚠️

2022-04-05 927 浏览
🇯🇵記得我第一次食車輪餅係係日本嘅雷門淺草寺⛩當時食嘅叫做鯛魚燒🐟做形係類似鯛魚嘅形狀🐟𥚃面再包住啲紅豆泥嘅餡❤熱辣辣🔥好好食😋就係咁❤我就愛上了食車輪餅了🫓見到佢嘅蹤影❤️我一定會買嚟食😋⛩最近比我發現咗一間係美孚地鐵站附近🚇超。好。味嘅車輪餅小店 Ms Wheel Pie😋價錢只係$15-$20/個💰而且仲🈶️超多🆕新潮款式嘅口味嘅車輪餅❤香港已經唔多地方🈶️輪餅食❤呢間仲🈶️咁多味道又抵食😋唔怪之🉐️咁多人排隊都要買啦👍同我一樣喜歡車輪餅嘅你「一定」要去潮聖呀⛩⛩樣樣都好吸引❤我每一樣都想試😋今次就先買左呢7個味道試吓先✅下次一定會再去試埋其他嘅口味呀😋我今次買定多幾款返屋企雪住佢兩日先再食都🈚️問題👌❤只要係食之前用錫紙包住佢🔜再放入焗爐🔥輕輕焗8分鐘🔥翻熱咗嘅車輪餅一樣咁好食呢😋超讚耶👍⛩❤️6⃣️流心宇治抹茶吉士麻薯車輪餅✅🍵宇治抹茶味道夠濃👍抹茶控必食7⃣️ 流心西村焙茶吉士麻薯車輪餅✅☕️我超喜歡焙茶獨特嘅香味👍出面未必容易🈶️🉐️食😋呢個下次我一定會encore ❤️8⃣️港式奶醬多麻薯車輪餅✅🇭🇰夠香港特色😋難以抗拒❤️9⃣️自家製蒸壓式台式芋泥麻薯車輪餅✅🍠見到台式芋泥嘅甜品🍮飲品都一定唔會錯過❤呢個唔

6⃣️流心宇治抹茶吉士麻薯車輪餅✅
🍵宇治抹茶味道夠濃👍抹茶控必食

7⃣️ 流心西村焙茶吉士麻薯車輪餅✅

8⃣️港式奶醬多麻薯車輪餅✅
🇭🇰夠香港特色😋難以抗拒❤️

9⃣️自家製蒸壓式台式芋泥麻薯車輪餅✅
🍠見到台式芋泥嘅甜品🍮飲品都一定唔會錯過❤呢個唔太甜❤果然係出色👍😋

1⃣️0⃣️Lotus焦糖曲奇、Lotus脆脆醬麻薯車輪餅✅
🍫以為佢會好甜🍬原來又唔係喎😋香香脆脆小朋友一定會好鍾意❤️趁住復活節假期買啲返屋企比佢哋試吓吖❤小朋友一定開心到飛起🥳

1⃣️1⃣️Toffifee鳥結焦糖麻薯車輪餅✅
🍬大家都應該食過鳥結糖❤但係鳥結味嘅麻薯車輪餅就應該唔係好多人試過❤呢個新口味值得推介😋

1⃣️3⃣️阿華田夾心曲奇、阿華田脆脆醬麻薯車輪餅✅
🍫又係另一款大人小朋友都一定會喜歡嘅口味👍買定多幾款返屋企雪住佢兩日都🈚️問題👌❤食之前只要用錫紙包住佢再放入焗爐🔥輕輕焗8分鐘🔥一樣咁好食呢😋

🚩車輪餅小姐

📍美孚美孚新邨吉利徑19號50B 7號舖

• 日本流心宇治抹茶
  • Oreo阿華田麻糬車輪餅
  • Toffifee鳥結焦糖麻薯車輪餅
  • 阿華田夾心曲奇、阿華田脆脆醬麻薯車輪餅
  • 流心西村焙茶吉士麻薯車輪餅
2022-03-25 75 浏览
呢間係專賣車輪餅,口味特別多元化,餡內仲會加麻糬,非常吸引😍即叫即整,所以都要等一陣架😬買完拎返屋企都聞到陣陣蛋香,記得食前,要焗一焗返熱食😚-✍🏼食評❞ 🔸Oreo金莎朱古力麻糬車輪餅🍫 | $15車輪餅鬆軟有蛋香,麻糬係拉絲軟糯軟身質地,唔係特別煙韌🤪餡料有原塊oreo,再加流心朱古力,甜度適中,又香又有咬口,口感豐富😚-🔸流心雲呢拿籽吉士麻糬車輪餅🧈 | $15呢款真係爆餡,一切開啲吉士爆晒漿😍吉士好creamy軟滑,但就冇咩雲呢拿味,味道普通🤫-◾️整體而言❞車輪餅十分厚身有重量,餡料足料,麻糬份量比想像多,整體係簡單小店味道,對得著個價錢🤓=====================🔍推薦指數: 7.5/10🔆用餐時段: 下午茶💰服務費: No
✍🏼食評❞
🔸Oreo金莎朱古力麻糬車輪餅🍫 | $15

🔸流心雲呢拿籽吉士麻糬車輪餅🧈 | $15

◾️整體而言❞

=====================
🔍推薦指數: 7.5/10
🔆用餐時段: 下午茶
💰服務費: No
多口味嘅車輪餅一啲都唔common🧇😍 呢間小店人氣非常高 bookmark左咁耐終於試到😝‼️▪️8.5/10▫️<< 手壓芋泥 >> $18 超驚喜😍 芋泥夾心份量多 質感棉密 食到芋頭粒 芋香味重👍 夾埋軟韌嘅麻糬簡直冇得彈❤️‍🔥▪️8.5/10▫️<< Toffifee鳥結焦糖 + 低糖拖肥燕麥曲奇 >> $20 驚喜地非常多料😍 添加左朱古力榛子批+拖肥醬 燕麥曲奇好香 rich得來又唔會好膩 讚🥰▪️8/10▫️<< 宇治抹茶吉士 >> $18 升級版抹茶濃郁‼️ aftertaste有少許回甘 吉士醬中和返苦澀味🍵▪️7.5/10▫️<< 西村焙茶吉士 >>$18 焙茶味雖然出 但相對較甜🧐▪️7.5/10▫️<< 阿華田夾心曲奇+ 阿華田脆醬 >> $20 脆醬少似金莎 口感豐富😋 相對較甜 但阿華田控絕對受不了😝🌿餐廳不大 屬家庭式外賣小店🏠 即叫即整 購買人數多 需要排隊 等候時間會較長⚠️🐽總括嚟講 一讚車輪餅皮彈香十足‼️ 好似食緊

🐽總括嚟講 一讚車輪餅皮彈香十足‼️ 好似食緊濃厚版格仔餅🧇 一開始係比抹茶吸引🍵 試完之後私心大推拖肥同芋泥🤗 反而幾有驚喜🎉 口味選擇非常多 配搭特別 價錢平民 值得一試👍
2022-03-18 86 浏览
想食哩間真係好耐好耐好耐但因為美孚對我黎講太唔就腳😂所以一直都冇去到直到前個排終於有日的起心肝特登走去買買完覺得真係好好食 一定會encore!😋💜自家蒸壓台式芋泥麻糬車輪餅 $18一食就feel到佢好香既芋頭味甜得黎唔過分 唔會係死甜個隻😋芋頭蓉超級軟滑😗再加上超煙韌既麻糬同埋車輪餅外皮哩款雖然比其他款簡單啲但自己覺得最有台灣既感覺😇👍🏻推薦指數4.5/5🤎阿華田夾心曲奇&阿華田酷脆醬麻糬車輪餅 $20四款入面最鐘意係哩款😚一食落去個流心朱古力醬就勁出勁香濃🥰加上有層曲奇層曲奇唔係話好硬個啲 而係比平常軟少少 浸左陣既口感😇加埋中間層煙韌既麻糬哩款既口感係最多層次😚可惜既係唔係即刻食 餅皮已經唔算超軟熟所以扣左少少分🤏🏻即整即食既話一定滿分!👍🏻推薦指數4.8/5🧡Lotus焦糖曲奇&Lotus脆脆醬麻糬車輪餅 $20第一款試既就係哩個唔知係配搭既問題定點自己同男朋友都覺得哩款個麻糬餡最煙韌🥰睇番menu先知原來哩款同阿華田一樣都係有曲奇但食個時唔多察覺😂反而留意到流心lotus醬入面啲脆脆😎焦糖味頗出 唔錯😚👍🏻推薦指數4.5/5💛流心英式伯爵茶吉士麻糬車輪餅 $15有微微既伯爵茶
想食哩間真係好耐好耐好耐

而係比平常軟少少 浸左陣既口感😇
加埋中間層煙韌既麻糬
哩款既口感係最多層次😚
可惜既係唔係即刻食 餅皮已經唔算超軟熟所以扣左少少分🤏🏻
即整即食既話一定滿分!
👍🏻推薦指數4.8/5

雖然好似冇咩大特別
但都係好好食😋
👍🏻推薦指數4.3/5

2022-03-15 83 浏览
係大名鼎鼎嘅車輪餅小姐🤤今次好有幸可以排咗一陣就試到六個口味❤️究竟味道如何值唔值得排咁耐呢?😆流心宇治抹茶吉士麻糬車輪餅 $18茶味好重 回甘味好足夠 抹茶控應該會好鍾意 醬汁一滅就爆曬出嚟🤣 唔會太甜 麻糬煙煙韌韌 好夾個口味💚流心焙茶吉士麻糬車輪餅 $18一樣唔使講茶味好濃郁 佢比起抹茶更加冇咁甜~ 茶味更重 有一種少少苦苦地嘅感覺 比較怕甜嘅朋友應該好鍾意😙港式奶醬多麻糬車輪餅 $18呢款口味好得意 花生醬濃郁黏口 仲有一粒粒花生嘅口感 好好食😋焦糖曲奇&Lotus脆脆醬麻糬車輪餅 $20因為加咗Lotus脆脆有焦糖香甜味 口感就好豐富 都係爆曬焦糖醬汁 一咬上去好滿足😍阿華田夾心曲奇&脆脆麻糬車輪餅 $20好鍾意食呢一個!阿華田曲奇個存在感好大 車輪餅軟林林再加上曲奇嘅脆口👍🏻👍🏻 甜度適中 呢一款比較難忘!!Toffifee鳥結焦糖低糖拖肥&燕麥曲奇麻糬車輪餅 $20呢個口味有啲似焦糖曲奇嗰款😯 不過就加咗燕麥曲奇所以就更加有咬口 識落好足料~不過呢一款我就麻麻哋😆 燕麥曲奇嗰種一粒粒有少少影響咗個口感 我自己就還好😗整咗食咗呢六款真係冇一個令人失望 尤其是車輪餅分開一半嘅時

流心宇治抹茶吉士麻糬車輪餅 $18

流心焙茶吉士麻糬車輪餅 $18

港式奶醬多麻糬車輪餅 $18

焦糖曲奇&Lotus脆脆醬麻糬車輪餅 $20

阿華田夾心曲奇&脆脆麻糬車輪餅 $20

整咗食咗呢六款真係冇一個令人失望 尤其是車輪餅分開一半嘅時候爆曬醬 真係好邪惡🤤 每一款麻薯都好煙韌 醬汁又好多 佢仲有好多唔同嘅口味可以揀❤️
嗰日我去都要等差唔多10至20分鐘 所以如果真係想食真係要付出少少時間啦😂 但好食嘅話絕對值得花時間支持❤️
2022-03-15 52 浏览
呢日經開美孚呢頭,記起呢到有間專賣車輪餅既小店幾出名下,所以就戚起左條癮想試試🤣小店位置唔算偏,但靠google map都幾易行錯路/兜路,所以都花左啲時間先黎到黎到見到條隊唔算多人,但落左單先發現原來都要等幾耐,因為好多客人一次過order好多個,而啲車輪餅就係即叫即做既,所以需時頗長。我嗌咗一個oreo麻薯味,食落冇想像中咁驚喜,唔係好食到麻薯既煙韌,而且唔好睇佢細細個,食晒成個都幾漏下,對我黎講試一次就夠喇~

2022-03-12 810 浏览
呢間小店都幾出名 專食車輪餅因為香港有車輪餅賣既地方唔多 仲要佢呢間主打特別口味睇睇真係成13隻款揀今次買咗五隻味!返到屋企焗一焗返熱食 落出嚟超級香🤤每個size都唔細 我同屋企人share 可以一次過試多啲味▶️流心牛乳咖啡吉士麻薯車輪餅 ($15)聞落去好香咖啡味 食落少少苦咁 冇咁甜 ☕️但係佢既吉士唔係一般食嘅質感一般係桀身啲 少少似布甸咁 但係佢呢個係稀啲水身啲 可能為咗做到流心 我自己就比較鍾意一般吉士口感▶️流心西村焙茶吉士麻薯車輪餅 ($18)佢個焙茶味好出 有茶醇香味🍵不過同樣冇吉士口感 但係都好食過咖啡嗰個▶️港式奶醬多麻薯車輪餅 ($18)呢個超好食🥜花生醬味勁出 遠遠都聞到食落基本上就係同茶餐廳奶醬多一樣味😂加上佢係有花生粒嗰隻❤️質感好正 有啲脆卜卜嘅嘢咬下比起上面嗰兩個甜 但係好食!▶️Lotus焦糖曲奇&Lotus脆脆醬麻薯車輪餅 $20)▶️Toffifee 鳥結焦糖&低糖拖肥燕麥曲奇麻薯車輪餅 ($20)-最後嗰兩款冇試 因為個人麻麻哋焦糖🙈評論吓佢個麻薯車輪餅啦 個麻薯其實本身冇乜味 食落黏黏地 少少煙韌 幾好係佢唔會好厚身或者好難嘴嚼👍🏻同個車輪餅熔為一體 所
呢間小店都幾出名 專食車輪餅
因為香港有車輪餅賣既地方唔多 仲要佢呢間主打特別口味
睇睇真係成13隻款揀
今次買咗五隻味!

▶️流心牛乳咖啡吉士麻薯車輪餅 ($15)
聞落去好香咖啡味 食落少少苦咁 冇咁甜 ☕️
但係佢既吉士唔係一般食嘅質感
我自己就比較鍾意一般吉士口感
流心牛乳咖啡吉士麻薯車輪餅

▶️流心西村焙茶吉士麻薯車輪餅 ($18)
佢個焙茶味好出 有茶醇香味🍵
不過同樣冇吉士口感 但係都好食過咖啡嗰個
流心西村焙茶吉士麻薯車輪餅

▶️港式奶醬多麻薯車輪餅 ($18)
呢個超好食🥜花生醬味勁出 遠遠都聞到
食落基本上就係同茶餐廳奶醬多一樣味😂
加上佢係有花生粒嗰隻❤️質感好正 有啲脆卜卜嘅嘢咬下
比起上面嗰兩個甜 但係好食!
港式奶醬多麻薯車輪餅

最後嗰兩款冇試 因為個人麻麻哋焦糖🙈
評論吓佢個麻薯車輪餅啦 個麻薯其實本身冇乜味 食落黏黏地 少少煙韌 幾好係佢唔會好厚身或者好難嘴嚼👍🏻同個車輪餅熔為一體 所以都幾夾

而車輪餅 幾軟身嘅 有啲似夾餅味道同pancake口感 不過佢呢個又未至於好好食 一般般 感覺都係唔夠鬆軟😗
整體覺得佢啲口味係幾特別 奶醬多嗰個尤其有香港特式🇭🇰
但係又未至於話好好食 會回頭再買
咁價錢上佢都合理嘅 平均$18/個 入面餡幾足
所以都可以試試嘅 可能大家如果係麻薯控會覺得好好食~
流心西村焙茶吉士麻薯車輪餅
港式奶醬多麻薯車輪餅
2022-03-11 622 浏览
二月頭往打第二針後十分需要吃甜點來慰藉,人在美孚不其然想起未有機會吃的車輪餅小姐。12時多到達車輪餅小姐應該是剛開舖不久,見到店員陸續製作各式出品。看看是日餐牌有什麼口味可以選擇,原來有10多款不同口味的車輪餅真是花多眼亂,於是跟車爸爸各自選兩款帶回外家跟車公公、婆婆一起分享。等待途中看見胖嘟嘟的糯米糍在呼喚我們而且還有榴槤糯米糍,車婆婆跟我也是榴槤粉絲一於買兩個回去解榴槤癮。我們選了4款口味的車輪餅,分別是流心英式伯爵茶吉士$15、自家熬煮流沙紅豆$15、港式奶醬多$18及自家蒸壓台式芋泥麻糬車輪餅$18,剛剛好一個盒子放滿四件企理衛生。打麻雀至下午茶時間用焗爐翻熱車輪餅一起享用,四款口味都好足料超吸引呢!第一件自家熬煮流沙紅豆味道香甜不膩非常好吃,然後這件港式奶醬多非常邪惡但我覺得甜度太高!第三件流心英式伯爵茶吉士有濃濃的佛手柑味但茶香就比較遜色了!最後這個是我最喜歡的自家蒸壓台式芋泥麻糬,粉香的芋泥濃稠和甜度也剛剛十分可口。另外還買了兩粒D24榴槤糯米糍$18和兩粒呂宋芒果糯米糍$17,芒果糯米糍留待不吃榴槤的家人享用聽聞味道相當不錯。D24榴槤糯米糍外皮質感非常柔滑,吃時濃濃的

D24榴槤糯米糍外皮質感非常柔滑,吃時濃濃的榴槤香氣遍佈室內吃罷更是齒頰留香。

品嚐過後我覺得糯米糍比車輪餅做得更加出色,有機會要再去買糯米糍吃先得。
2022-02-09
下午茶
如果去開美孚附近呢頭買野食嘅人相信都對呢間車輪餅唔陌生😍小編已經視佢為名物架啦😆皆因次次放工經過都會買返幾個返去食🤪由未加價前$10個食到依家haha~-抹茶麻糬車輪餅🍵 $18抹茶控必叫!抹茶味好濃郁,回甘味足夠👍🏻不得不提外面個餅皮好香,返去用炸鍋焗一焗脆脆地仲正🤓-培茶麻糬車輪餅 $18培茶唔使講都好濃郁,一meet開係爆漿😍-伯爵茶麻糬車輪餅 $18伯爵茶對我黎講太濃同甘,不過鍾意伯爵茶嘅人會好鍾意🤣-自家蒸壓台式芋泥麻糬車輪餅 $18個人覺得芋泥有驚喜!份量勁多而且口感好實在,真係純芋泥而且唔係加左好多糖🍬
如果去開美孚附近呢頭買野食嘅人相信都對呢間車輪餅唔陌生😍
小編已經視佢為名物架啦😆
皆因次次放工經過都會買返幾個返去食🤪
由未加價前$10個食到依家haha~
抹茶麻糬車輪餅🍵 $18
抹茶控必叫!抹茶味好濃郁,回甘味足夠👍🏻
不得不提外面個餅皮好香,返去用炸鍋焗一焗脆脆地仲正🤓

培茶麻糬車輪餅 $18
培茶唔使講都好濃郁,一meet開係爆漿😍

伯爵茶麻糬車輪餅 $18
伯爵茶對我黎講太濃同甘,不過鍾意伯爵茶嘅人會好鍾意🤣

自家蒸壓台式芋泥麻糬車輪餅 $18
2022-02-27 100 浏览
美孚人氣小店——「車輪餅小姐」,但係其實亦都有啲 crepe cake、中式糖水買、mochi賣。『Toffifee烏結焦糖 & 低糖拖肥燕麥曲奇 & 朱古力榛子批 & 無添加拖肥醬 —— 麻薯車輪餅』$20⋯⋯佢個名超過20個字,的確係一個材料滿滿嘅車輪餅;一咬落去BOOM,就爆晒醬;食落無想像中咁甜;入面有脆脆嘅曲奇、有QQ嘅麻薯、濕潤嘅醬汁;雖然只係一個車輪餅,但就有唔同口感;的確係人氣之選。📍 車輪餅小姐 (美孚)美孚美孚新邨吉利徑19號50B7號舖。【小編的話】➡️如果想買,可能要預留一啲時間;因為間中某啲人氣產品會賣晒,要整,一等就要10幾20分鐘

⋯⋯

📍 車輪餅小姐 (美孚)
美孚美孚新邨吉利徑19號50B7號舖

【小編的話】
2022-02-05
外卖自取
因為太好食嘅緣故 所以忍唔住短時間內再幫襯😍今次試多幾款味☺️一樣款款都好正———————-流心宇治抹茶吉士麻糬車輪餅💚特濃upgrade版抹茶吉士醬好香濃!仲有少少回甘🍵個醬真係有流心效果😍但又唔會食到好狼狽喎麻糬係拉絲嗰種軟糯質地😍同脆卜卜嘅外層好夾———————-流心西村焙茶吉士麻糬車輪餅🤎用上日本嘅焙茶 果然無令人失望超級香濃 但唔會太苦澀🥰流心依然做到好好配合麻糬一濃一淡咁食 好夾!———————-紅豆麻糬車輪餅❤️見佢寫紅豆係自家熬煮😍食落果然無出面d現成紅豆蓉咁甜但煮得好香 而且保留左d紅豆口感 但又無過硬嘅情況!
因為太好食嘅緣故 所以忍唔住短時間內再幫襯😍

麻糬係拉絲嗰種軟糯質地😍同脆卜卜嘅外層好夾
流心西村焙茶吉士麻糬車輪餅🤎

用上日本嘅焙茶 果然無令人失望
超級香濃 但唔會太苦澀🥰流心依然做到好好
配合麻糬一濃一淡咁食 好夾!
紅豆麻糬車輪餅❤️

見佢寫紅豆係自家熬煮😍
食落果然無出面d現成紅豆蓉咁甜
但煮得好香 而且保留左d紅豆口感 但又無過硬嘅情況!
要數美孚名物~我絕對會揀呢間車輪餅雖然唔係成日食 但食完總會有D念念不忘店舖位置雖然唔顯眼 但佢嘅實力絕對勝過一切 口味非常多元化~有時仲有期間限定款式今次試左人氣高企嘅阿華田味即叫即製 所以熱辣辣!好正車輪餅好大舊好厚身個外層脆卜卜!而且好重蛋香味 餡料超豐富!有齊華田夾心曲奇~華田脆脆醬&麻糬流心醬半熔~又唔會食到好狼狽味道似朱古力味 但又會食到D華田嘅麥芽香味!中間有D脆粒 又會有軟糯軟糯嘅麻糬 口感好有層次!成個配搭都好正 材料配合得好好 最抵讚係唔係死甜 食完唔會有嗰種起哂痰嘅膩感呢個價錢食到呢個質素 已經完勝啦非常支持呢間小店~希望可以試哂佢地咁多款味
要數美孚名物~我絕對會揀呢間車輪餅

車輪餅好大舊好厚身

個外層脆卜卜!而且好重蛋香味
餡料超豐富!有齊華田夾心曲奇~華田脆脆醬&麻糬

流心醬半熔~又唔會食到好狼狽

味道似朱古力味 但又會食到D華田嘅麥芽香味!
中間有D脆粒 又會有軟糯軟糯嘅麻糬 口感好有層次!
成個配搭都好正 材料配合得好好

最抵讚係唔係死甜 食完唔會有嗰種起哂痰嘅膩感

呢個價錢食到呢個質素 已經完勝啦

非常支持呢間小店~希望可以試哂佢地咁多款味
2022-02-21 518 浏览
第二次食比第一次好味同有驚喜!美孚名物⚡️爆餡熱辣辣車輪餅☸️多款口味梗有一款口味啱你😛#小胖遊美孚🐠—————————————————去買嘅時候剛剛整好🔥,車輪餅散發住陣陣嘅蛋香😆咬落十分鬆軟,滿滿嘅麻糬爆晒岀黎🤍Chewy Chewy,仲有拉絲效果🤪.🔹流心宇治抹茶麻糬車輪餅 $18真係超級流心💚講明特濃🍵真係好濃郁抹茶,有淡淡回甘茶香,配合吉士甜而不膩,抹茶控應該中意🍃.🔹港式奶醬多麻糬車輪餅 $18滿滿港式特色😛 好濃郁花生醬,仲有粒粒🥜,好似格仔餅嘅味道,但加埋麻糬比格仔餅更加好食😋口感更豐富.🔹Lotus焦糖曲奇及脆脆醬麻糬車輪餅 $20 係Lotus餅香甜焦糖味,仲有餅嘅脆脆🍪,相對甜啲但可以接受🥸其實同奶醬多有啲相似,但係奶醬多就更加出色😛.🐠同🦈私心排名:🥇奶醬多🥈宇治抹茶🥉Lotus焦糖曲奇.💡為確保新鮮,會分時段每款口味都整啲,所以錯過咗就要等或者食其他味😂—————————————————🧜🏻‍♂️口水度:🌕🌕🌕🌕🌑🤑性價比:🌕🌕🌕🌗🌑🧚🏻‍♀️打卡值:🌕🌕🌕🌑🌑🥰舒適度:🌕🌕🌕🌑🌑🤤回頭率:🌕🌕🌕🌕🌑.♟Overall♟真係好足料、厚身,食完好飽肚🤰🏻揀中意嘅味道,配

第二次食比第一次好味同有驚喜!
美孚名物⚡️爆餡熱辣辣車輪餅☸️

🧚🏻‍♀️打卡值:🌕🌕🌕🌑🌑
🥰舒適度:🌕🌕🌕🌑🌑
🤤回頭率:🌕🌕🌕🌕🌑
♟Overall♟
真係好足料、厚身,食完好飽肚🤰🏻
揀中意嘅味道,配合多到不得麻糬,係滿足又幸福嘅味道🤣
路過不妨一試👻
流心宇治抹茶麻糬車輪餅
  • 港式奶醬多麻糬車輪餅
2022-01-23 294 浏览
車輪餅小姐 (美孚)已經幫襯過好多次,愈嚟愈多人買,所以等候時間都長咗~呢度除咗有主打嘅車輪餅,仲有好多甜品,e.g. 各式各樣嘅糯米糍、麻糬、蛋糕、糖水、布甸etc. ❤️係一間外賣店嚟嘅~⚠️質素飄忽,繁忙時段需等候十幾分鐘~如果某款車輪餅需等候,建議先問一問時間🤪之前試過流心華田麻糬車輪餅,好流心,唔會好甜,加上麻糬好煙韌,好正~~👍🏻👍🏻而最近鐘意咗呢隻芋泥麻糬口味,芋泥黏黏地嘅質感配上麻糬煙靭嘅口感,為車輪餅生色不少☺️另外,可能有人會唔鐘意芋頭嘅泥味,而呢度嘅芋泥會加椰汁,所以唔洗擔心呢個情況🥰雲呢拿籽吉士口味就相對地遜色,個吉士醬同雲呢拿味嘅味唔係好出,仲有一啲都唔流心。個餅底偏厚同偏乾,表面過熟…唔會再點呢隻味🙄
車輪餅小姐 (美孚)

⚠️質素飄忽,繁忙時段需等候十幾分鐘~
如果某款車輪餅需等候,建議先問一問時間🤪

自家蒸壓台式芋泥麻薯車輪餅

唔會再點呢隻味🙄