2021-06-17 410 浏览
呢間車輪餅小姐都算出名,但可能我對佢太高期望,食落有啲失望。要咗一個伯爵茶麻糬味,$15。唔係即整嘅,比完錢就有,拎上手只係微暖。佢個外皮好厚,個邊有少少脆,但中間唔脆。伯爵茶味都重,但麻糬比較流質,鍾意食硬身煙韌嘅麻糬多啲。

伯爵茶麻糬
2021-06-06 364 浏览
住喺樓上好耐冇食,對上一次食已經係幾年前嘅事。今日下午茶時間有啲肚餓突然間諗起不如食車輪餅。就買咗個伯爵麻薯囗味,麻薯係幾有新意嘅,唔知係咪我揀錯口味覺得非常一般。
2021-06-04 355 浏览
早排去完荔枝角公園,順便走去美孚名店車輪餅小姐買兩件餅食,我試嘅兩種口味係流心日本宇治抹茶同 oreo 朱古力金莎醬麻糬,首先要讚下個餅嘅外層,熱辣辣,有蛋香,唔錯👍。兩種口味我較喜歡後者,因為金莎醬好濃郁(雖然幾甜),麻糬 QQ 嘅口感都頗特別;至於宇治抹茶就略嫌太甜,茶味唔夠,抹茶獨有嘅回甘亦稍為欠奉啦😐。

2021-05-07 424 浏览
車輪餅小姐聽講呢間車輪餅小姐喺美孚都幾出名,嗰日試左伯爵茶麻糬口味,食完有啲失望。車輪餅已經一早整好,只係reheat到微暖,外皮比較厚,入面嘅餡料亦唔多,味道普通。
車輪餅小姐
超煙韌麻薯 多款口味車輪餅▫️車輪餅小姐▫️流心英式伯爵茶麻薯車輪餅($15)伯爵茶味好香濃💕甜度適中,而且又有好大舊麻薯,都好煙un,不過個餅就冇乜蛋香味,有啲普通,放涼左要焗返熱先會變脆~▫️地址:美孚美孚新邨吉利徑19 號50B7號舖。▫️為食指數:6(10分為最多)抵食指數: 7.5
超煙韌麻薯 多款口味車輪餅
車輪餅小姐
▫️
流心英式伯爵茶麻薯車輪餅($15)
地址:
美孚美孚新邨吉利徑19 號50B7號舖。
▫️
為食指數:6(10分為最多)
抵食指數: 7.5
🥰🥰🥰💋💋💋終於有機會嚟美孚幫襯車輪餅小姐❤️❤️❤️😍😍😍我細細個就聽過佢個名!!!!!果然名不虛傳,好好味😋絕對冇失望!價錢大約$12-$16一個🥳試咗兩個:1.金莎oreo麻糬車輪餅🍫($12)2.芋泥車輪餅 ($12)必試金莎oreo麻糬車輪餅!多重口感,流心金莎朱古力醬,同時又有煙韌麻糬,層次豐富!朱古力控表示會回購🍫❤️但我個人唔太喜歡佢嘅芋泥,冇咩芋頭味,滿足唔到芋頭控!連相都冇影🥲但每人口味唔同,見到有食評大讚芋泥車輪餅嘅。總括而言,好中意麵粉類甜品一定唔可以錯過!😚
我細細個就聽過佢個名!!!!!
果然名不虛傳,好好味😋絕對冇失望!

價錢大約$12-$16一個🥳

試咗兩個:
1.金莎oreo麻糬車輪餅🍫($12)
2.芋泥車輪餅 ($12)

必試金莎oreo麻糬車輪餅!

總括而言,好中意麵粉類甜品一定唔可以錯過!😚
  • 車輪餅
今日特登去美孚買車輪餅食,期望很久的紫薯車輪餅。誰知道要什麼沒有什麼。下午3點去買,每款只有一個2個相中男性服務員超級態度差。攞到返屋企點知個想像中與差到不得了, 泡打粉超級重。一出名就品質差啦。
下午3點去買,每款只有一個2個

相中男性服務員超級態度差。

攞到返屋企點知個想像中與差到不得了, 泡打粉超級重。

一出名就品質差啦。
一直想試呢間好耐,因為以車輪餅來講香港好似係佢最出名同歷史悠久😳可以係呢條街飲番杯茶星人+食返件車輪餅(我係甘😳)👓流心日本宇治抹茶 $12落單後幾分鐘就有,因為佢唔係即叫即整只係翻熱,所以口感其實爭啲,剩係得面頭暖但中間係凍😓個餅底少硬實乾身,偏蛋糕質感,唔夠軟熟香脆,可能因為凍咗掛。抹茶醬係好多,咬落爆汁,少許抹茶味但未稱得上好濃郁甘苦抹茶味。評分:6/10👓自家熬煮紅豆麻薯 $13麻薯都軟熟,都多紅豆,唔算太甜,不過都係果句因為凍咗唔夠新鮮熱辣辣所以不太大特別好食。評分:6/10

👓流心日本宇治抹茶 $12
評分:6/10
👓自家熬煮紅豆麻薯 $13
評分:6/10
2021-03-28 297 浏览
平時餓起身係美孚遊蕩,冇咩頭緒食咩都會黎呢間碰碰運氣。因為佢啲車輪餅有時會賣哂售罄作為忠實粉絲,都試過唔少產品:車輪餅-流心奶黃:佢地既流心系列,真係好流心(最少我未試過唔流心),超多奶黃餡!奶皇包忠實粉絲必試!-流心綠茶:同樣,好流心,綠茶味超重,冇食過既話超推薦呢隻味,我覺得係咁多隻之中最好食!-流心好立克:同上,非常流心,亦係我好鐘意既味!-Oreo 金莎朱古力:都係好正,如果你好鐘意朱古力一定要試。印象中好似有其中一隻味唔太食得出(好似係金莎?)-伯爵茶麻糬:作為伯爵茶產品既超級會員,呢個伯爵茶好夠香,可惜唔係特別鍾意麻糬,因為好擠!-台式芋泥:超多芋泥,多到擠哂出黎。分左一半俾家母,開始仲話個樣咁細粒,結果食到一乾二淨。芋泥唔會太甜,好香同好多餡!其他:-芋圓糖水:有一晚路過老闆問我買唔買埋就收檔,買完覺得佢手工整得唔錯既,有咬口,而我都極愛芋圓!-千層蛋糕(宇治綠茶):印象中係佢岩岩開賣個陣(反正有好長一段日子前)買過,見平過lxxx m 咁多,就買左件try try! 個味就有點怪怪地,唔係唔夠綠茶味而係個質感有啲怪。唔知依家會唔會好食左呢!好有人情味既小檔,成日都有好多

作為忠實粉絲,都試過唔少產品:

車輪餅

-流心好立克:同上,非常流心,亦係我好鐘意既味!

台式芋泥車輪餅

其他:

好有人情味既小檔,成日都有好多新既野食,希望老闆長做長有。

2021-03-22
台式芋泥車輪餅
  • 日本流心宇治抹茶
2021-03-25 240 浏览
超邪惡要食就唔好諗咁多怕肥就唔好行過呢間舖😂😂😂試左好多味,今次試金莎oreo 麻糬一次滿足我3個願望,3樣都係我鍾意食金莎同oreo唔淨止得個味,係仲會有碎碎既口感中間既麻糬好煙韌,最好襯熱食啦但買到返屋企食,凍左少少都唔會硬仍然大滿足😋勁厚實勁多餡
超邪惡
要食就唔好諗咁多
怕肥就唔好行過呢間舖😂😂😂

試左好多味,今次試金莎oreo 麻糬
一次滿足我3個願望,3樣都係我鍾意食
金莎同oreo唔淨止得個味,係仲會有碎碎既口感
中間既麻糬好煙韌,最好襯熱食啦
但買到返屋企食,凍左少少都唔會硬
仍然大滿足😋
勁厚實勁多餡
外卖自取
-{黃店💛麻糬車輪餅即食版🥞}依間bookmark左幾年都未試倒嘅 終於食倒喇😍今次現場食左2款😙🤤伯爵茶🤤 ($15)現場食做到外脆內軟😍車輪餅淨聞同食外皮都好香蛋味☺️伯爵茶醬係稀少少嘅茶味都夠!麻糬有咬口但可以再煙靭多啲🥳👖褲評: 7.5/10🤤Oreo金莎朱古力麻糬🤤 ($12)原本諗住mit開影一次 點知金莎醬爆到成手都係😂有原塊oreo喺入面係淋嘅~依3樣野夾埋一樣又係唔會錯🤣濃味過伯爵茶好多🥰👖褲評: 8.3/10咁遠出到黎食都值😜所以買多左4個返屋企試😆遲啲出埋屋企版試多4個味 附上保存同翻熱方法🙊性價比: 8.5/10服務: 8/10環境: nil🚩車輪餅小姐🚩地址: 美孚美孚新邨吉利徑19號50B7號舖 #fuudjai #fuudjai黃店 #fuudjai小食 #fuudjai美孚 #fuudjai甜品
{黃店💛麻糬車輪餅即食版🥞}

🤤伯爵茶🤤 ($15)

👖褲評: 7.5/10

🤤Oreo金莎朱古力麻糬🤤 ($12)

👖褲評: 8.3/10

地址: 美孚美孚新邨吉利徑19號50B7號舖

Oreo金莎朱古力麻糬
Oreo金莎朱古力麻糬
2021-03-07 250 浏览
🥞台式芋蓉車輪餅($12):現場有現成餅賣,落單後翻熱。食落似香芋夾心蛋糕,香芋饀爆多!但作為甜品郤欠了甜味。食過台灣紅豆車輪餅還是返唔到轉頭。台灣車輪餅外脆中間軟糯,紅豆餡香甜,好想去台灣呀~~味道:🔅🔅新鮮:🔅🔅🔅分量:🔅🔅🔅衛生:🔅🔅🔅
🥞台式芋蓉車輪餅($12):現場有現成餅賣,落單後翻熱。

食落似香芋夾心蛋糕,香芋饀爆多!但作為甜品郤欠了甜味。

味道:🔅🔅
新鮮:🔅🔅🔅
分量:🔅🔅🔅
衛生:🔅🔅🔅
外卖自取
係咪一睇就流哂口水🤤?係咪有種好幸福既感覺?呢位佳麗來自美孚車輪餅小姐佢係當日既8號佳麗《港式奶醬多麻糬》佢⋯真係好吸引💖💠麻糬好多,拉極都仲有💠似格仔餅既味道,粒粒花生醬有咬口,同埋甜甜奶醬混入成為餡料😋😋😋😋💠勁大件好抵食💠唔會好似係格仔餅咁熱氣又滴到周圍係,份量相當適合做下午茶🥰💠附近仲有間傳統麵包店賣自家製樽仔奶茶🥤$18 有糖/無糖版!揀無糖版就冇咁滯啦😍😍食完車輪餅再飲返樽,絕配!滿足!😜😜😜
係咪一睇就流哂口水🤤?
係咪有種好幸福既感覺?
呢位佳麗來自美孚車輪餅小姐
佢係當日既8號佳麗

《港式奶醬多麻糬》
佢⋯真係好吸引💖
💠麻糬好多,拉極都仲有
💠勁大件好抵食

2021-02-15 315 浏览
經過美孚,見到成日要排隊嘅車輪餅小姐,剛好今日冇人排隊,決定試吓,我揀咗流心雲呢拿奶黃車輪餅,一到手即刻咬落口,外邊車輪餅餅皮夠厚夠鬆軟,入面嘅餡都好足料,趁熱食入面嘅奶黃重係又熱又棉,好重蛋味,有幸福嘅感覺。另外,試埋流心宇治抹茶🍵車輪餅,佢嘅蛋味都係好重,但係個抹茶反而好甜,有少少食緊綠茶啫喱嘅感覺,如果唔係好食得甜嘅朋友還是選其他款式好啲。價錢$12 一個,食完都好飽肚,鍾意食車輪餅嘅值得一試。

價錢$12 一個,食完都好飽肚,鍾意食車輪餅嘅值得一試。
2021-01-01 632 浏览
呢排成日見到人地介紹車輪餅,搞到我都好想來試下係咪真係咁好味😜👉 奶醬多麻糬車輪餅車輪餅部分超級無敵鬆厚,咬落QQ的麻糬同花生醬🥜煉奶夾得天衣無縫🤤如果平時就好鐘意食奶醬多🍞/格仔餅🧇就一定唔可以錯過💁🏻‍♀️👉 流心宇治抹茶車輪餅一切開d抹茶醬🍵就瀉曬出來😆,個醬有少少🤏甜,如果鐘意食抹茶的甘味的話,就唔推薦俾大家🙊👉 流心雲尼拿奶皇車輪餅最最最原味的車輪餅,竟然係最食得出的蛋香味🥚,果然有時越簡單的越美味😌

👉 奶醬多麻糬車輪餅

👉 流心宇治抹茶車輪餅