今天襯有少許空檔找朋友看包包,合適便會選購,因他在包包店工作,有電視匡啊!順道與他吃個午餐。他帶我到這裡來吃個經濟午市套餐。牛尾湯(套餐包含)濃味帶點點的酸及軟綿綿的蔬菜粒。秘製峇里肉丸牛骨湯麵 $58大大的碗配上油麵(旁邊有甜醬油與辣椒醬) ,上湯(清淡少鹹) ,肉丸5粒(略腍有肉味) ,多菜(椰菜大量,菜心也不少,還切開一段段,易入口,豆卜不會煮過龍或太硬,不油膩。浦燒鯛魚腩丼飯$72兩件柔軟嫩囗啖啖肉的魚腩,淨吃會有點鹹,配上清清的蔬菜,與白米飯同吃味道剛好。蜜桃梳打 $18(跟餐半價)桃香微甜,冰粒溶化後,雖淡了點,甜度還可以。紅豆鮮奶抹茶 $19.5 (跟餐半價)像紅豆冰,不過就少紅豆,少甜,奶味與抹茶味較重,不錯的新嘗試。雪糕曲奇三文治$35兩塊中型曲奇餅中間擺上朱古力雪糕(還舖上小粒的棉花糖,雪糕周邊滿佈曲奇餅碎) ,碟上的曲奇餅碎,小棉花糖和用朱古力醬劃花,這樣花心思的擺盤已不用多講了。朋友因要開工先離開,我仍留下來悠悠地放慢回覆訊息。
他帶我到這裡來吃個經濟午市套餐。

牛尾湯(套餐包含)

濃味帶點點的酸及軟綿綿的蔬菜粒。

秘製峇里肉丸牛骨湯麵 $58

,豆卜不會煮過龍或太硬,不油膩。

浦燒鯛魚腩丼飯$72

蜜桃梳打 $18(跟餐半價)

桃香微甜,冰粒溶化後,雖淡了點,甜度還可以。

紅豆鮮奶抹茶 $19.5 (跟餐半價)

雪糕曲奇三文治$35

朋友因要開工先離開,我仍留下來悠悠地放慢回覆訊息。

2019-05-21
2019-05-22 27 浏览
今日同同事去左辦館食LUNCH周邊係雲石既設計, 好優雅叫左卡邦尼意粉, 黑松露芝士吐司, 2件CAKE (cheese cake & tiramisu)野飲就叫左菠蘿綠茶~先講個餐湯, 真心好有蘑茹味, 係淡淡都有蘑茹, 超好飲而個卡邦尼意粉上面有隻蛋比我撈下, 咁就唔會太重芝士味, 又唔會太溜黑松露芝士吐司, 即叫即整, 熱辣辣的, 好重既芝士同黑松露最後仲叫左個tiramisu蛋糕, 蛋糕有三層, 佢個忌廉係冰冰硬硬地, 仲有朱古力粉灑上係CREAM 面
今日同同事去左辦館食LUNCH
周邊係雲石既設計, 好優雅
野飲就叫左菠蘿綠茶~

先講個餐湯, 真心好有蘑茹味, 係淡淡都有蘑茹, 超好飲

最後仲叫左個tiramisu蛋糕, 蛋糕有三層,
佢個忌廉係冰冰硬硬地, 仲有朱古力粉灑上係CREAM 面
2019-05-20 22 浏览
黎到個工廠區竟然比我發現到有個文青餐廳-辦館個卡邦尼意粉係完全冇味的, 好失望不過個黑松露芝士吐司真心係幾好食的, 最鍾意就係食好濃既CHEESE 味叫左個CAKE 食, 幾唔錯既tiramisu蛋糕
黎到個工廠區竟然比我發現到有個文青餐廳-辦館

個卡邦尼意粉係完全冇味的, 好失望

叫左個CAKE 食, 幾唔錯既tiramisu蛋糕
2019-05-18 597 浏览
老公星期六都要加班返工,我同仔又冇乜嘢做,於是我去佢公司附近搵佢食嘢帶咗我哋去附近呢個幾有格調嘅餐廳,樓底幾高,縱然今日太陽都幾猛,又有落地玻璃,但係冷氣都好夠,坐得幾舒服嘅Weekly lunch menu 有八款選擇,都算幾多正宗印尼炒飯配燒汁雞串爸爸係無飯不歡,叫咗個印尼炒飯,仲有兩小串雞肉同一隻煎蛋做餸,都唔錯。蒜香明太子蟹肉意粉今次呢個明太子真係好發揮到佢嘅味道,因為整個意粉除咗有滑滑嘅忌廉汁,仲均勻使大量比呢個明太子包圍着,幾夠味,上面仲有鮮甜嘅蟹肉,呢個意粉真係幾好味,$68我覺得係好抵嘅價錢,不過就係可能因為成本控制,我覺得個份量有啲小嘅,可以多幾啖意粉會夠飽啲。韓國啤酒做緊特價! 十幾蚊一支,真係仲抵飲過七仔,我叫咗Max啤酒送我個意粉,味道好夾。店員服務都幾好,幫我將支啤酒倒入個玻璃杯,真係講究棉花糖朱古力,由於跟餐叫特飲有半價,所以都幾抵,意想不到咁靚咁可愛啊!上面係用咗嘅棉花糖,仲有好多朱古力粉,啊仔勁鍾意為咗迎合兒子嘅口味,又點可以唔叫香口嘅炸魚薯條呢,比我想像中高質! 魚柳外脆內軟芝士焗肉丸餐具都幾有藝術氣息整體來說對呢間餐廳都好滿意,希望遲啲再有機會來搵爸

Weekly lunch menu 有八款選擇,都算幾多

正宗印尼炒飯配燒汁雞串

蒜香明太子蟹肉意粉

芝士焗肉丸

餐具都幾有藝術氣息

整體來說對呢間餐廳都好滿意,希望遲啲再有機會來搵爸爸食嘢啦
2019-05-11
2019-05-17 408 浏览
去人哋公司開會,到午餐時間客隨主便情況下跟客人落去地下既辦館食個午餐!佢話就腳又好坐!呢度既飲品選擇都幾多,由咖啡到各式特飲以至各式酒類飲品都有供應,非常啱嚟呢度傾計開會!午餐選擇貴精不貴多,價錢也算合理!其實呢度主打餐飲為主既餐廳,我覺得喺度同客開會傾計真係唔錯!因為環境都幾好! 陣陣咖啡香同闊落既坐位,做就呢個休閒既小角落!呢度有自家既咖啡,除此以外還有紅白餐酒同cooktail等特色飲品,喺度happy hour傾下計都ok !呢度效率都唔錯,落完單無耐個香甜又滑既洋蔥忌廉湯就送到!客人就叫左杯白酒嚟飲! 佢話12-7 嚟飲都係$48杯,有時做到攰攰地或者同客人落嚟傾野都會叫返杯嚟飲!我就叫左杯紅豆鮮奶抹茶特飲,綠茶茶味幾香,配上香甜既紅豆同淡淡既鮮奶香,既滑且甜!如果再大杯d仲好!客人叫了午餐的和風溫泉蛋牛當飯, 賣相吸引, 香香洋蔥牛肉味未食都聞到, 牛肉香甜, 加上溫泉蛋蛋汁的蛋香, 令牛肉入口再香甜一些!而我就叫了溫泉蛋蕃茄肉醬長通粉, 香濃既芝子同蕃茄香味十足, 令人十分開胃! 再撈埋隻溫泉蛋入長通粉, 每口都有香甜既蛋香! 肉醬做得惹味, 也黏在煙軔的長通粉上, 食完

午餐選擇貴精不貴多,價錢也算合理!

呢度效率都唔錯,落完單無耐個香甜又滑既洋蔥忌廉湯就送到!

而我就叫了溫泉蛋蕃茄肉醬長通粉, 香濃既芝子同蕃茄香味十足, 令人十分開胃! 再撈埋隻溫泉蛋入長通粉, 每口都有香甜既蛋香! 肉醬做得惹味, 也黏在煙軔的長通粉上, 食完都無咩剩在碟上!

HAPPY HOUR 時間12-7 有紅白酒優惠, 值得推介
  • 白酒
2019-05-16 24 浏览
今日朋友約我行彿羅倫斯小鎮Outlet,朋友是葵芳地曕,她說假日新都會廣場的餐廳等位要等一段頗長的時間,所以就帶我去KC100的辦館,正正在Outlet下面。門面感覺相當清新,環境又舒服。由於我們兩個都未食早餐,所以點了兩個set lunch share食。Set lunch附送餐湯:是日餐湯是雜菜湯,香味十足,而湯很濃。正宗印尼炒飯配燒汁雞串:炒飯用料十足,太陽蛋剛好半熟,蛋汁撈飯味道一流,還有熱辣辣雞串,完美配搭。而自製巴東牛肉飯,牛肉應該是經過長久燉煮之後,吸滿香料和椰奶的精華,配飯吃超正。Flat white不過不失,大大杯。最後加碼點了黑松露雙層芝士吐司,厚厚的香脆吐司,中間放滿了濃濃的芝士和黑松露,非常邪惡!相信平日辦公時間,這餐廳一定很受在這區的OL歡迎。
門面感覺相當清新,環境又舒服。

Flat white不過不失,大大杯。

相信平日辦公時間,這餐廳一定很受在這區的OL歡迎。
2019-05-11
午餐
2019-05-14 28 浏览
午餐葵涌都冇咩好選擇呢間餐廳可以book 位 service 亦都唔錯不過食物味道真係麻麻地友人叫左紅醬長通粉味道:冇咩特別 唔酸 香草味: 唔重 流心蛋:唔香長通粉:軟硬適中總結:普通紅醬唔酸長通粉我叫左個牛骨湯麵 附加一支黑油同是拉查醬加埋個醬一齊食:完全唔夾淨食湯麵味道:冇咩牛味(炸蒜同蔥已經蓋過本身食材味道)湯底:少少咸加味精麵:非常淋,唔洗咬都吞得落肉丸:非常咸,似食緊粉丸總結:非常普通餐廳亦唔好食建議:可選擇湯麵同長通粉以外的餐
午餐葵涌都冇咩好選擇
總結:普通紅醬唔酸長通粉

我叫左個牛骨湯麵 附加一支黑油同是拉查醬
加埋個醬一齊食:完全唔夾
淨食湯麵
味道:冇咩牛味(炸蒜同蔥已經蓋過本身食材味道)
湯底:少少咸加味精
麵:非常淋,唔洗咬都吞得落
肉丸:非常咸,似食緊粉丸

總結:非常普通餐廳亦唔好食
建議:可選擇湯麵同長通粉以外的餐

2019-05-13 61 浏览
裝修簡約, 以白色為主, 給人休閒、 舒適感覺的cafe。午餐 (是日餐湯或沙律+ 主菜, 可以半價加配飲品)蕃茄餐湯, 啖啖番茄味道 , 不會太酸和太鹹, 感覺清新和健康。明太子蟹肉意粉$68意粉軟硬適中, 十分Creamy,每條意粉掛滿 卜卜脆明太子及蟹肉絲,啖啖都是鮮味! 是必食推介。和風溫泉蛋牛丼飯$68牛丼飯份量大,襯熱把流心滑蛋拌勻米飯,薄身豚肉沾上蛋汁後,更顯細膩、 嫩滑,送飯一流,簡單而美味的皇牌。紅豆鮮奶抹茶$39 (跟餐半價優惠)抹茶鮮奶入口奶滑柔順 , 奶香誘人 ,抹茶甘香而不澀, 不太甜, 配上大大粒蜜綿紅豆, 口感豐富 ,抹茶同紅豆的比例剛好, 不錯的選擇 。玫瑰鮮奶咖啡$36 (跟餐半價優惠)沖泡出我喜歡的咖啡味道,不單止 奶香, 還有芬芳馥郁的玫瑰花香 , 因咖啡面灑上鮮豔玫瑰花瓣, 加上漂亮拉花, 賣相吸引, 咖啡入口順滑, 鮮奶及咖啡的比 例恰到好處 , 好回味。奶油脆豬配黑松露炒蛋$40奶油豬烤到脆卜卜, 配埋黑松露炒蛋, 炒蛋嫩滑, 蛋香誘人, 黑松露香氣逼人, 味覺大享受, 令人忘不了。北海道蛋糕$30飯後甜品, tiramisu蛋糕, 蛋糕有

裝修簡約, 以白色為主, 給人休閒、 舒適感覺的cafe。

午餐 (是日餐湯或沙律+ 主菜, 可以半價加配飲品)

明太子蟹肉意粉$68

和風溫泉蛋牛丼飯$68

紅豆鮮奶抹茶$39 (跟餐半價優惠)

玫瑰鮮奶咖啡$36 (跟餐半價優惠)

奶油脆豬配黑松露炒蛋$40

北海道蛋糕$30
飯後甜品, tiramisu蛋糕, 蛋糕有三層, 面層鋪上忌廉及灑上朱古力粉,蛋糕入口鬆軟,忌廉滑溜 , 有棉花糖及朱古力碎點綴 , 令人甜絲絲, 畫上完美句號。

1K
2019-05-11 62 浏览
今日同同事嚟到葵興KC100開會,在開會後我哋走到「辦館」食個午餐同休息一下。午市套餐都好多選擇同價錢很合理,套餐還有是日餐湯,同事就點了三文魚菠菜忌廉長通粉,首先賣相不錯,味道方面都好美味,三文魚冇腥味,菠菜忌廉都好香口,長通粉煙韌彈牙,的確水準keep 得很好。同事想叫杯Latte 鮮奶咖啡,提提神,佢大讚鮮奶香濃,帶點點咖啡香。而我就算太餓,所以就點了火腿溫泉蛋芝士吐司,火腿拼上芝士味帶鹹香,吐司很脆口,點上溫泉蛋汁後更加滋味。見到Happy Hour 時段紅色或香酒第二杯可半價,我就叫了杯紅酒 Corte Giara relax下,紅酒都幾香醇,間中嘆番一,兩杯享受下都是不錯的生活。

2019-05-09 42 浏览
終於有機會去辦館食個lunch chill下😻cafe寬敞 座位足夠而且過左peak hour office放飯時間好適合兩個朋友chill下傾下計hea個下午🥳位於kc100地下係開放式餐廳餐修有格調 枱係白色雲石🤩我同朋友兩個雲石控超開心😆靠住落地玻璃窗採光💯💯💯完美自然日光影相一流啊📷✨✨Lunch menu有成八個選擇都算幾多~西式日式連印尼野都有兩個選擇😳set lunch除左main仲有餐湯/沙律餐飲可以加錢配個人覺得佢可以半價加特飲幾抵😙見到場內其他食客既飲品都係美美的😍我同朋友都揀左餐湯~飲落唔會太濃味 清清地作為starter不錯啊唔會影響main course味道☺️同朋友叫左兩個main course share👯‍♀️先黎和風溫泉蛋牛丼飯🤤大大隻溫泉蛋🤩同埋牛肉紫菜舖滿飯面份量都唔錯喔~溫泉蛋好爆漿😻👍🏻牛肉入味 d飯多汁煙韌岩哂我地口味😚另外就係蒜香明太子蟹肉意粉🤤明太子大大督😚撈混之後份量完全可以沾滿每條意粉😙意粉非常creamy‼️ 硬度適中唔會太硬太淋🤓真係兩個main course都非常好味😋餐飲就一杯rose latte 一杯金桔青檸櫻花綠茶rose la
終於有機會去辦館食個lunch chill下😻

餐修有格調 枱係白色雲石🤩
我同朋友兩個雲石控超開心😆
靠住落地玻璃窗採光💯💯💯
完美自然日光影相一流啊📷✨✨

Lunch menu有成八個選擇都算幾多~
西式日式連印尼野都有兩個選擇😳

set lunch除左main仲有餐湯/沙律
餐飲可以加錢配
個人覺得佢可以半價加特飲幾抵😙
見到場內其他食客既飲品都係美美的😍

我同朋友都揀左餐湯~
飲落唔會太濃味
清清地作為starter不錯啊
唔會影響main course味道☺️

同朋友叫左兩個main course share👯‍♀️
先黎和風溫泉蛋牛丼飯🤤
大大隻溫泉蛋🤩
同埋牛肉紫菜舖滿飯面份量都唔錯喔~
溫泉蛋好爆漿😻👍🏻

呢個雪糕曲奇三文治😋😋😋
兩個人share岩岩好🤝
雪糕幼滑朱古力味岩岩好
曲奇唔會比雪糕影響仲keep到好脆😏🍪
而且有埋朱古力粒粒係入面增加口感~
連d彩色棉花糖都同佢地好夾 煙煙韌韌
層次感up😽

我地兩個大胃王菠蘿油buddy
見到有菠蘿油都忍唔住叫埋佢🍻
菠蘿包外脆內軟 牛油好厚好大塊
呢個下午好完滿啊🥳
2019-05-08 33 浏览
工廠區🏭工作人士,午餐都不外乎 食 飯 盒 。辦館喺呢區開分店,可以話喺OL必去飯堂。有Lunch Set 比大家選擇,有好幾款,總有一款啱口味,同同事叫左兩個SET。「餐 沙律」菜菜子非常嫩滑,加上麻醬送乜都好食食飯前記得食菜先呀,健康啲㗎「蒜香明太子蟹肉意粉」蟹肉同明太子都好多,同意粉撈埋一齊,撈極都仲有,可以話係每一啖都平均分佈。而且明太子唔怕腥,蟹肉亦好鮮甜,加上蒜蓉個味亦好出,三樣既味道係味蕾到迫哂出黎,令我係短短五分鐘已經極速完成🤩「和風溫泉蛋牛丼飯」個蛋整得非常出色,食得出係日本既水準,牛肉一啲都唔乾身,仲好Juice,撈埋煮到好淋嘅洋蔥食,OMG, 我好想搶埋我同事碗飯黎食😂最後心思思想試埋甜品🍮「焦糖布甸蛋糕」勁香濃布甸同焦糖味,而且海綿蛋糕真係好海綿🧽唔食正餐都可以試試甜品架
工廠區🏭工作人士,午餐都不外乎 食 飯 盒 。
辦館喺呢區開分店,可以話喺OL必去飯堂。
有Lunch Set 比大家選擇,有好幾款,
總有一款啱口味,同同事叫左兩個SET。

「餐 沙律」
菜菜子非常嫩滑,加上麻醬送乜都好食
食飯前記得食菜先呀,健康啲㗎

「蒜香明太子蟹肉意粉」
蟹肉同明太子都好多,同意粉撈埋一齊,
撈極都仲有,可以話係每一啖都平均分佈。
而且明太子唔怕腥,蟹肉亦好鮮甜,
加上蒜蓉個味亦好出,
三樣既味道係味蕾到迫哂出黎,
令我係短短五分鐘已經極速完成🤩

「和風溫泉蛋牛丼飯」
個蛋整得非常出色,食得出係日本既水準,
牛肉一啲都唔乾身,仲好Juice,
撈埋煮到好淋嘅洋蔥食,
OMG, 我好想搶埋我同事碗飯黎食😂

最後心思思想試埋甜品🍮
「焦糖布甸蛋糕」
勁香濃布甸同焦糖味,
而且海綿蛋糕真係好海綿🧽
唔食正餐都可以試試甜品
2019-05-07 512 浏览
同公司請咗日假去考試,一早考完有時間約埋個舊同學食飯。同學話佢公司附近有間文青cafe好靚,趁我放假,佢又得閒,一齊試下。同學口中嘅文青cafe就係辦館!原來辦館已經喺上環開到過嚟葵興KC100呢邊。裝修簡約,落地大玻璃透入自然光,感覺休閒舒適。HAPPY HOUR 12-7PM $48/杯(紅白酒),幾抵飲,值得一試。除咗有小食,麵食,仲有午餐揀,午餐可跟湯或沙律,加配特飲仲有半價優惠!我地叫咗兩個午餐set,見到隔離枱嘅Panini好吸引,我地都叫咗份嚟share。⭐餐湯雜菜湯好足料,味道適中。⭐和風溫泉蛋牛丼飯 ($68)牛肉份量多,鋪滿整個飯面,流心蛋好滑溜,拌勻後,整個飯都充斥住好香濃既蛋香。⭐印尼炒飯配燒雞串 ($68)賣相吸引,炒飯非常足料!太陽蛋煎得好靚,仲有新鮮蕃茄/青瓜伴碟。燒雞串熱辣辣,啖啖肉,燒汁甜甜地,好開胃。⭐Roasted Chicken Panini ($35)有驚喜!麵包烘得熱烘烘,外皮帶點脆口,包身軟綿綿,入面係芝士雞肉,餡料飽滿,惹味至極。⭐Matcha Latte ($16)跟餐價錢抵飲!抹茶味非常濃郁,仲有靚靚拉花,睇見都心情愉快。⭐Rose
裝修簡約,落地大玻璃透入自然光,感覺休閒舒適。
⭐餐湯
雜菜湯好足料,味道適中。
和風溫泉蛋牛丼飯
⭐和風溫泉蛋牛丼飯 ($68)
印尼炒飯配燒雞串
⭐印尼炒飯配燒雞串 ($68)
燒雞串熱辣辣,啖啖肉,燒汁甜甜地,好開胃。
Roasted Chicken Panini
⭐Roasted Chicken Panini ($35)
Matcha Latte
⭐Matcha Latte ($16)
Rose Latte
⭐Rose Latte ($18)
入口絲滑,陣陣清新既玫瑰幽香,而且甜度適中,為咗呢杯咖啡,我會再訪!
⭐White Wine ($48)
由於朋友唔趕時間開工,我地又傾得意猶未盡,於是再一人叫一杯白酒,繼續邊飲邊暢談。
白酒甜甜地好易入口,有陣好清新既果香。
午餐
Matcha Latte
Rose Latte
見有少少時間所以就去咗葵興地鐵站附近嘅一個商場搵嘢食,點知發現呢度有一間辦館。佢係一個開放式嘅餐廳,俾人一種休閒舒適嘅感覺,餐廳環境又唔嘈吵。我一個人就叫咗一個溫泉蛋肉醬長通粉、一個甜品心太軟。順帶一提,餐廳係有lunch set,所以佢仲有湯或者沙律揀,我就揀咗佢當日嘅椰菜花湯,飲品叫咗巨豐提子梳打。🌻溫泉蛋肉醬長通粉肉醬通粉睇落去好似好簡單,但個肉醬長通粉真係要讚下,肉醬絕對係夠入味,我連個底啲汁都食得好乾淨。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。🌻椰菜花湯嗰個人呢就好少飲椰菜花湯嘅,不過因為想飲湯多過食沙律所以就試吓呢個湯簡單來講係好清淡,食正餐前唔錯既選擇。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。🌻心太軟有睇開我食評嘅人都知道我成日都會食甜品,如果要我講到呢個心太軟嘅特色,我就一定話佢夠晒熱辣辣!因為我係一個好重視食物上菜時嘅溫度

🌻溫泉蛋肉醬長通粉

。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。

🌻椰菜花湯
呢個湯簡單來講係好清淡,食正餐前唔錯既選擇。

。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。

🌻心太軟

2019-04-19 77 浏览
是日約左朋友去葵芳行街,行到咁上下想搵間cafe靜靜地坐下,閒聊一番,於是搵下邊到有cafe,上次試過搵葵涌區啲工廠大廈的cafe,全部都摸門釘,見過鬼怕黑,今次揀左間喺葵興地鐵站附近商廈地下嘅cafe-辦館試一試。辦館位於葵興新嘅購物商場kcc隔離,相信因為係週末啲人已經放晒工,所以比較靜食物方面,有set lunch跟飲品同餐湯,餐湯方面,我同朋友叫左好創新嘅臘腸野菌黑松露意大利飯同自家製巴東牛肉飯飲品的選擇算多,亦都幾創新,我揀左菠蘿櫻花綠茶,朋友就揀左棉花糖朱古力先黎露荀湯,好大陣露荀嘅味道菠蘿櫻花綠茶 - 估唔到菠蘿味嘅茶咁好飲,菠蘿味好強烈仲有櫻花嘅淡香,同綠茶mix埋一齊好清新臘腸黑松露意大利飯,好特別的配搭,但又恰到好處,臘腸同黑松露都係搶味嘅嘢,但佢地都保留到味道,同個意大利飯好夾巴東牛肉好香,食過印尼朋友整嘅係比較乾身,呢到嘅汁則比較多,但很好下飯甜品時間,曲奇雪糕三文治,好正,個曲奇係類似美式軟身嘅曲奇,夾埋雪糕好正,食得又睇得,係比較難享用因為曲奇雪糕係tea set,所以送多杯野飲,朋友想飲玫瑰latte,佢話幾香,偏甜食完之後,我地去左隔離商場繼續行街,好滿

先黎露荀湯,好大陣露荀嘅味道

食完之後,我地去左隔離商場繼續行街,好滿足呀
2019-04-13
下午茶
2019-04-18 54 浏览
今日同男友去葵廣Shopping,順便係附近食lunch。Google到lee間餐廳,見環境唔錯,所以決定去試一下。我哋見左2個lunch set,每個lunch set都配餐湯 / 沙律,另外仲可以半價叫special drink。是日餐湯係甘筍粟米湯,好濃郁,而且飲落去非常鮮甜👍🏻男友叫左温泉蛋番茄肉醬長通粉,一大隻温泉蛋放係碟嘅正中央,篤穿之後睇住蛋黃汁流出,相當治癒🥰除左有番茄味,重有好重嘅芝士味,啱哂既鍾意番茄,又熱愛芝士嘅我哋😋我叫左臘腸野菌黑松露意大利飯,第一次見黑松露意大利飯配臘腸,但估唔到兩者嘅味道都相當之夾。加埋有臘腸伴飯,十分開胃,好快就食完整碟飯🤩特飲的話,我哋叫左熱嘅玫瑰鮮奶咖啡 及 凍嘅紅豆鮮奶抹茶。玫瑰鮮奶咖啡上,鋪左花辦,而且仲畫埋心心,非常有心思☺紅豆鮮奶抹茶,好重抹茶味,啖啖紅豆+抹茶,無得彈👍🏻👍🏻👍🏻最後我哋仲叫多一個黑松露芝士吐司,又係勁重黑松露+芝士味,好食到我哋停唔到口😋衰在我哋趕住去shopping,否則lee度嘅環境,絕對可以令我哋過一個悠閒假日😌