2024-08-17 475 浏览
星期六,下午五點幾已經差不多坐滿咗,見新開試吓。安排佐坐卡位,之後用QR code落單,過咗一陣就嚟咗一碟酸甜豬柳,我哋叫仲咗絲瓜,但嚟咗碟炒蛋,見到碟絲瓜去咗後邊張枱,告知店員之後,店員拿走佐炒蛋,繼續無黎個絲瓜,一直都未嚟,到差不多食完,就跟店員說取消,店員卻馬上入去叫廚房整,然後出來同我哋講而家整緊,我哋話唔要,佢就話廚房而家整,咁無奈接受…但再坐咗一陣,佢都仲未嚟,再叫個甜品,食完都冇嚟到,個絲瓜又係去咗其他枱。個店員又再走過來,她說啲菜上齊了,同佢講嗰絲瓜都係冇嚟,我們不要啦,你不要整,佢面露不悅行走佐。見到其他都有催食物,話啲食物冇嚟到,見佢好多人喺度做嘢,但安排很混亂,d菜亂咁派,所以好多台等極都無黎。講返食物,叫了個土雞$158,覺得雞的質素就一般,味道只係香濃辣味,和大陸啲土雞不一樣。叫了個燒賣,原來入邊係糯米飯加蛋黃,有啲怪,因為好似一隻糭,但又冇咁好食。然後叫了個桂花冰粉,個冰粉都係無內地食過冰粉咁好食,無桂花香,而且配料少得可憐,就收$32。最後食了$322兩個人總括而言,試一次就算。
星期六,下午五點幾已經差不多坐滿咗,見新開試吓。

最後食了$322兩個人
總括而言,試一次就算。
2024-08-15 540 浏览
菜式挺美味的,很好吃。服務態度也很好,挺喜歡這種菜式的。很有家鄉菜的風味,湖南士菜很好吃。小孩喜歡吃炒黃牛肉,蒜蓉蝦仁也不錯,酸菜魚的味道比之前的更好吃。推薦大家去試試
家鄉菜的風味,湖南士菜很好吃。小孩喜歡吃炒黃牛
2024-08-14 686 浏览
招牌菜牛肉炒芹菜,酸辣雞雜,鮮肉米粉,茶樹土雞,還有小孩很愛吃的甜品,每次來都是必須點的菜品,當然,他們家還有比較出名的招牌鮑魚小炒肉,很好吃,下次還會來,也會點小孩喜歡的甜品🍮😄
2024-08-14
等候时间
10 分钟 (堂食)
2024-08-11 649 浏览
好食有熱爐等牛唔凍細心招牌沒有用預製賽都是新鮮熱炒菜品不滿意嘅話可以才又可以換同平時香港食嘅餐廳好唔同文化有好大分別應該做得幾好同埋香港食越南菜嘅的確好似可以揀有辣用嗎
好食

應該做得幾好
同埋香港食越南菜嘅的確好似
可以揀有辣用嗎
2024-08-08 560 浏览
沙田新開的湖南菜餐廳,門口大排長龍,等左好耐終於入座。叫左尖椒炒雞蛋,豆腐湯,燒雞呢三個菜。嘢食有D遲黎,但味道不錯,豆腐好有豆腐香。居然冇咩科技味🤣所以冇咩大陸嘢食feel

尖椒炒雞蛋
尖椒炒雞蛋
2024-08-08 452 浏览
今天的用餐體驗非常愉快,菜餚新鮮美味,價格也很合理。特別喜歡他們的招牌菜,值得一試!餐廳氣氛不錯,音樂、燈光都恰到好處。菜餚口感細膩,服務周到,是難忘的用餐體驗。
2024-08-05 430 浏览
這家餐廳以「農耕記」為主題,強調食材的新鮮和原始滋味。米飯粒粒分明,米香四溢。整體用餐體驗良好,讓人感受到大自然的饗宴。不過價位略高,可能會影響一些顧客的接受度。總的來說,這家餐廳值得一試。

2024-08-05 394 浏览
無五常米食有啲失望。但整體味道很好味。有少油選項,感覺好像健康了點。希望有更多不辣的菜可以選擇,咁就更加老少咸宜。推薦可以試食糖醋肉,同油豆腐燜拆骨肉。下次再黎👍
下次再黎👍

2024-08-05
2024-08-04 452 浏览
初次嘗試,之前返大陸食過,幾好食,一直都想再食過。今次終於見到佢喺沙田開分店,今日見順路就入嚟試吓睇吓水準係咪同內地差唔多。今次叫咗個招牌蝴蝶魚,同埋炒黃牛嘅小炒菜式,同埋叫咗個燉湯,上菜好香,份量適中,上菜非常之迅速同熱辣辣。食落同內地質素差唔多分別不大,不過個炒牛肉就老咗少少。至於個蝴蝶魚就整得幾好食好好送飯,至於個燉湯一人份量幾好飲好出味。等候時間都唔係好耐,好快就有得坐低,全部都係卡位,坐得幾舒服,環境唔錯,鍾意食辣又未食過呢間值得一試

2024-08-04
等候时间
15 分钟 (堂食)
用餐时段
2024-08-03 429 浏览
豆腐好食,個蛋夠滑,炒牛肉都唔錯,但係大陸好味啲。豬手都出色。絲瓜都OK。糖醋小蘇肉就一般。烤雞都好好。但係價錢都比較貴。如果可以都係返大陸食。我哋四個大人一個小朋友。
2024-08-03
等候时间
30 分钟 (堂食)
用餐时段
2024-07-29 419 浏览
雞好食,豆腐滑,絲瓜好好味,好好食頂呱呱👍好食好食好食。好食好食好食。真係好食。好食好食。好食。好食好食。好食。真係好好食。好好食,真係好好食。好食好食真係好食。好食好食真係好食。好食餐好食。
雞好食,豆腐滑,絲瓜好好味,好好食頂呱呱👍

2024-07-29
等候时间
10 分钟 (堂食)
庆祝纪念
生日
用餐优惠
優惠券
超過100間分店遍佈全國地方 遠至新加坡&馬來西亞都有✈現在在香港各區都插旗- 將軍澳/ 黃大仙/佐敦/黃埔等等….🚩而且場面虛冚 超多人排隊 人流熱鬧👯‍♀👯‍♀最近還做新店開業折扣活動🤩😍 🎉好運中心店將於7月26日開業三天5折 (26號、 27號、28號)📍沙田横聖街1-15號好運中心3樓3013號鋪 🚙沙田站A出口在前兩天剛開業的東港城分店都不例外場內都座無虛席 場外也排起了長龍都要等一等才能入座!不管!先來嘗一嘗!1. 鮑魚辣椒炒肉🐡鮑魚雖然細粒 但爽口彈牙存在感強 份量也唔少🤤加入豬肉、尖椒和白木耳一齊炒香豐富店員建議把炒肉拌飯一齊食 越食越滋味😝2. 高壓鍋紅薯飯🍚整個電飯鍋上枱 讓我驚訝不已😨一打開電飯鍋 已經聞到紅棗 番薯🍠香味3. 鮮炒黃牛肉🐂一口可以食到黃牛肉同配菜 足爆炒出鍋,上桌後鍋氣十足 而且牛肉味都幾好食 都鮮味😇4. 蒜蓉粉絲蝦仁🍤💨店員會連漏斗一齊上 用沙漏計時粉絲吸收秘制酱汁和大鮮蝦的日月精華連蒜蓉蝦仁一齊食 真的好香啊5. 果木脆皮烤雞 (半隻)🍗🐓上枱即熱即食 食出脆皮感覺 雞肉都嫰滑 雞肉更香6. 經典酸菜鱸魚🐟比想像都有點辣 後勁有點強 但越

超過100間分店遍佈全國地方 遠至新加坡&馬來西亞都有✈
而且場面虛冚 超多人排隊 人流熱鬧👯‍♀👯‍♀

最近還做新店開業折扣活動🤩😍
🎉好運中心店將於7月26日開業
三天5折 (26號、 27號、28號)
📍沙田横聖街1-15號好運中心3樓3013號鋪
🚙沙田站A出口

在前兩天剛開業的東港城分店都不例外
場內都座無虛席 場外也排起了長龍
都要等一等才能入座!不管!先來嘗一嘗!

1. 鮑魚辣椒炒肉🐡
鮑魚雖然細粒 但爽口彈牙存在感強
份量也唔少🤤
加入豬肉、尖椒和白木耳一齊炒香豐富
店員建議把炒肉拌飯一齊食 越食越滋味😝

雞肉都嫰滑 雞肉更香

6. 經典酸菜鱸魚🐟
比想像都有點辣 後勁有點強
但越食越野味
鍋內亦有其他配料有酸菜、萵筍和粉條等🤩

7. 油豆腐燜拆骨肉🐖

可以2個人share飲一杯

11. 桂花冰粉🍮🍯
清清桂花香 份量很足 口感爽滑
2024-07-27 640 浏览
這家新開張的餐廳無疑是一個美食愛好者的樂園。首先,他們提供的食物質量非常優良,食材新鮮,烹調精緻,每一道菜都能讓人感受到廚師的用心。價格也相當合理,性價比非常高,讓人覺得物超所值,大家都能找到滿意的選擇。每道菜都充滿風味且份量十足,特別適合大胃口的食客。服務方面,員工的態度非常親切友好,從點菜到上菜都能感受到他們的熱情和專業。餐廳的環境也十分舒適乾淨,裝修風格有特色。特別要推薦的是他們的招牌菜——鮑魚辣椒炒肉。這道菜融合了鮮美的鮑魚和香辣的炒肉,味道獨特,令人難忘。總體來說,這家餐廳無論是食物質量、價格還是服務,都讓人非常滿意,是一家值得一再光顧的好地方。

味道偏鹹又好油,其他餸菜嘅味道正正常常,份量都唔算大。佢哋最多4人位,如果你人多去食,就要分開兩張枱坐。今次係呢間店舖開張嘅第一日過嚟食,有半價優惠,如果要以正價嘅話,未必會再次幫襯,唔抵食🙉另外,門口接待小姐態度好差,講嘢講到好似鬧人咁,好趕客,已經見到好幾個客人唔食掉頭走👎🏻👎🏻☹️去撳飛攞位嘅時候,我哋六個人過嚟食,店員解釋最多只有四座位時,呢位接待小姐已經用手推我大叫:「問野行開問,唔好阻住後面,(繼續叫店員)唔好理佢繼續派飛」😠我哋一路食,接待小姐就一直攞住mic 🎤不斷重複大嗌,「你哋食完就讓返個位出嚟,門口好多客人等緊」,食得唔愉快!每人半價優惠之後大約食咗$150
每人半價優惠之後大約食咗$150
2024-07-25 657 浏览
人氣湖南店再分店保持同內地分店的品質但冇想像辣多一点的味道如果更辣就好了飲過選擇香水檸檬茶超正如果有甜品吃更佳新分店開在好運中心非常方便日後冇時間返內地如果有想吃可以來
人氣湖南店再分店

保持同內地分店的品質但冇想像辣多一点的味道