2023-10-12 849 浏览
途經石硤尾,約了於石硤尾工作的朋友於白田邨內的逸翠軒午飯, 走到商場的最上層 ,酒樓門面不錯,裏面的面積也不了。我點了肉絲炒麵,藥膳雞腳,甜品是椰汁桂花糕,炒麵脆底味道正常,雞腳夠淋,桂花糕也不錯。
2023-09-29 502 浏览
中秋節同媽咪一齊來飲茶,平時最鍾意食乳鴿,點知叫左中伏 ,肉質好霉,同經理講距話係咁話每日新鮮,我自己都成日去飲茶,口感點會唔知笑死我😆 真係好失望,唔建議大家過來食!失望至極!其他也都一般般
乳鴿
2023-08-11 518 浏览
整體食物質素、賣相、味道幾好, 價錢唔算貴, 叫餐仲好平,服務質素參差, 前台姐姐好好人, 有位女經理定服務生也好好人, 但男經理一時時.... ,環境方面, 整體衛生不太講究, 地下好多塵唔吸, 飛來飛去, 而且冷氣超凍(呢區多老人家多細路) BB凳不足,唔係咁好 一家人也經常落來幫襯, 要排隊, 拜託要做得住, 否則附近完全無野食
整體食物質素、賣相、味道幾好,

價錢唔算貴, 叫餐仲好平,

服務質素參差, 前台姐姐好好人,

有位女經理定服務生也好好人, 但男經理一時時.... ,

BB凳不足,唔係咁好

一家人也經常落來幫襯, 要排隊,
拜託要做得住, 否則附近完全無野食
等候时间
10 分钟 (堂食)
2023-05-23 796 浏览
2023年5月23日来喝早茶,明明图片上是3个包子,但只来了2个,以為俾人偷吃了,我当然要问了,说一直这样。我叫经理看图片,居然说我凶,以為這樣就可以給我壓力,令人覺得他是弱勢的感覺,我直接说:“你问问旁边的桌子,你声音比我还大,我怎么凶了,而且我又不是特价,我是按图片买的呀,你說货不对版,也不可能数量都不对吧。你们问题你们自己改呀!不能欺骗顾客吧!”经理说有多就补回给我。 虽然最后补回给我,但是还不开心。我明明只是说实话,也是小声地跟他说。如果圖片的數量都不對,到時候你是不是隨便給我一個兩個都可以。
2023-05-19 475 浏览
一早訂佐8人檯諗住食生日飯,安排我哋坐埋一個角落都算啦。落單時明明有覆單話八個餸,仲有人返轉頭問我哋要邊一種龍蝦,最先落嘅就係上湯龍蝦伊麵同紅燒乳鴿,但最後食完6個餸都唔見呢兩個餸上嚟?!!要我哋自己走去查單先發現沒落單,沒服務我哋都算啦,但得個幾檯客都漏單,以後唔會幫襯……非常非常掃興嘅生日飯……
2023-05-17 312 浏览
座位安排極混亂。一入去講左幾多個人,正常都要等,其實好合理,我哋都冇問題。但點解後過我哋黎嘅人可以入先?完全skip晒我哋啲飛號,問佢哋,佢哋先安排我哋入座。如果我哋冇搵佢,係咪會一路由我哋係度白等??食完啲碟完全冇人執,叫啲服務員執枱好似攞佢命甘,最後叫極都冇人肯執。叫過紅色衫嘅人,佢又話唔係佢收。男色衫嘅又話唔係佢收。甘我想問到底係邊啲服務員負責呢??落單又混亂,啲服務員亂甘落單,同佢哋講,佢哋仲會鬧返你轉頭,態度勁差!唔會再幫襯!食完一肚氣甘走!去到收銀同個呀姐埋單,個呀姐一邊埋單仲一邊串你,同佢講話條數唔啱,佢仲話:「有咩你出去同其他人講,我呢度淨係比錢嘅!」完全冇諗住幫忙🙄🙄總結黎講,呢間嘢差到爆!永不幫襯!

總結黎講,呢間嘢差到爆!永不幫襯!
2023-05-17
2023-02-15 600 浏览
逸翠軒又做$1大優惠有正宗老壇酸菜魚,極品燒鵝皇,椒鹽九肚魚,平日晚上6點後就有優惠喇,今晚收7點拿拿臨約埋好朋友去食喇,梗係一定要食酸菜魚,啲魚夠滑溜無魚骨,酸菜夠酸,堅喺正正正,重要野要講3次架,小炒王鑊氣十足大大碟又足料,炸蝦球夠脆汁好味,鵝掌冬菇菜苗炆得夠入味,桂花椰汁糕真係一定要試,清香桂花椰汁味夠,今餐個個話抵食又好食,要再約其他朋友來食過先得。另外,要提番上次幫襯啲乳豬皮脆燒鵝香脆唔肥。
另外,要提番上次幫襯啲乳豬皮脆燒鵝香脆唔肥。

2023-02-15
2022-12-22 492 浏览
座位安排混亂 ,落單又混亂,求其比人入來,無book 到枱仲快過book 左枱,下次真的不會再來。未食飯己經吾想幫襯 ,好似以前70年代落茶樓食飯搶位咁🤦🏻🤦🏻🤦🏻
2022-10-23 586 浏览
朋友介紹新開張個半月一行4位去食飯,每人平均唔駛$200今日試過好食又抵食入味羊腩大煲(跟菜)大盆酸菜魚晚市優惠$418套餐晚市優惠半隻滑雞$38瑤柱扒豆苗$138
2022-10-18
2022-10-12 487 浏览
同屋企人飲茶, 叫左幾樣食物, 幾好食, 特別是味道不太咸, 價錢又唔貴! 排隊又方便!出面帶位姐姐好NICE, 但環境太污糟(周地都係垃圾無人執, 好多大大舊塵飛來飛去),太少BB凳, 建議可加設,  超級嘈吵,設在屋邨商場, 呢個情況正常掛.........
出面帶位姐姐好NICE,

太少BB凳, 建議可加設,
 超級嘈吵,
設在屋邨商場, 呢個情況正常掛.........
2022-10-08