2019-02-15 598 浏览
冇下次👎🏻👎🏻👎🏻 夥計態度惡劣 喺隔離枱執嘢望住成對筷子跌落我隻腳到 sorry都唔會有一聲攞住張單過嚟同我講last order 話想再叫野 態度奇差 一手將張單揼咗落隔離枱又唔諗下自己 仲有野未上之後叫埋單 就話我哋咪未叫晒嘢食 要即刻揀晒先可以出單 咁點解 當初講last order 個夥計又可以攞住張單俾我哋呢?最特別嘅係 勁多張枱都未清潔!就係要清潔我哋隔離果一張 一灑水落鐵板度 啲油彈晒過嚟俾咗錢 連水都唔使旨意飲 💪🏻💪🏻💪🏻 黎消費 無非想開開心心食餐飯 🤬 一個二個夥計 西口西面 唔使食都飽Q晒 🖕🏻🖕🏻🖕🏻
冇下次👎🏻👎🏻👎🏻

攞住張單過嚟同我講last order
話想再叫野 態度奇差 一手將張單揼咗落隔離枱
又唔諗下自己 仲有野未上

之後叫埋單 就話我哋咪未叫晒嘢食 要即刻揀晒先可以出單

俾咗錢 連水都唔使旨意飲 💪🏻💪🏻💪🏻

2019-02-04 708 浏览
曾在Facebook 看過校友在道頓堀DIY鐵板燒,頗有趣。大埔區去年也開了新分店,就和老公去試試。餐廳引入了日本流行的鐵板燒小食 “御好燒”Okonomiyaki ,ㄧ般以低筋麵粉加入蔬菜、肉類或海鮮配料。均勻混合後,放到鐵板上煎熟,最後淋上醬汁調味。厚切加拿大自然豬腩肉 ~$1181cm 厚切豬腩肉,椰菜、紅薑、葱花、蛋。海鮮5品 ~$98帶子、明太子、鱆魚、魷魚、蝦、椰菜、紅薑、葱花、蛋。材料豐富,雖然主要是豬肉及海鮮,但當中有很多椰菜,所以香口但不膩!桌上有醬汁、蛋黄醬、海苔、鰹魚碎,煎好後可隨個人喜好加在煎餅上。口感鬆軟,因為煎炒時有竅門。按説明所示,放上鐵板之前,應先以湯匙攪一遍,令材料均匀及增加麵糊中的空氣,還有煎時切記不要用鏟壓扁,這様煎餅就很鬆軟。肉類雜錦炒麵 ~$88牛肉、豬肉、雞肉、椰菜、芽菜、青椒、紅蘿白。炒好了的麵拌著與菜和肉,熱騰騰又美味!烏龍茶(熱)~$15、柚子蜜 (熱) ~$20吃完燒物,呷ㄧ口柚子蜜或烏龍茶,解膩又滋潤!吸引之處在於可自家炮制。麵糊已調好,有圖文並茂的説明,只須掃ㄧ下二維碼,還有短片示範,清楚易明。完成後自行調味,多少隨個人喜好 !材

餐廳引入了日本流行的鐵板燒小食 “御好燒”

厚切加拿大自然豬腩肉 ~$118
1cm 厚切豬腩肉,椰菜、紅薑、葱花、蛋。

海鮮5品 ~$98
帶子、明太子、鱆魚、魷魚、蝦、椰菜、紅薑、葱花、蛋。

肉類雜錦炒麵 ~$88
牛肉、豬肉、雞肉、椰菜、芽菜、青椒、紅蘿白。
炒好了的麵拌著與菜和肉,熱騰騰又美味!

烏龍茶(熱)~$15、柚子蜜 (熱) ~$20
吃完燒物,呷ㄧ口柚子蜜或烏龍茶,解膩又滋潤!

吸引之處在於可自家炮制。

材料包括蔬菜、蛋白質、五糓類! 原來蔬菜比想像多許多,混合在肉類、海類和麵糊中,令食物更可口,不易上火。

好味、好玩之外,還營養均衡,是個意外收穫!
  • 海鮮5品
  • 厚切加拿大自然豬腩肉
2019-02-02 338 浏览
As there were not many reviews on this restaurant, we didn't know what to expect. Really glad we went as the food was excellent!We ordered the sliced pork belly along with chicken, great flavours and marinated really well. My favourite dishes were the udon in salt and butter and also the okinomiyaki Canadian pork. Absolutely fantastic. Highly recommend this hidden gem and will be going back again. Service was good too.

Service was good too.
2019-02-01 341 浏览
之前尖沙咀開第一間時,想試但太多人,所以無試到。最近經朋友介紹大埔呢間分店,平日無咁多人,唔需要等位。我地兩個人先叫左一個鹹食的三重芝士御好燒。芝士味適中,加上配合椰菜有口感。有張教學紙,非常清晰。按照指示,便能輕易完成。唯一係個時間制要搵職員幫忙外,全部都OK...有得動手自己做,味道都OK.😊😊另外叫左一份甜既士多啤利的芝士薄餅,我個人鍾意較為外脆,所以煎耐少少。總結:簡單容易自己做,味道OK,會繼續光顧,試埋其他味。
我地兩個人先叫左一個鹹食的三重芝士御好燒。
芝士味適中,加上配合椰菜有口感。

三重芝士的銅鑼燒

有得動手自己做,味道都OK.😊😊

三重芝士的大阪燒

總結:簡單容易自己做,味道OK,會繼續光顧,試埋其他味。

三重芝士燒
  • 三重芝士燒
2019-01-21 374 浏览
呢間店我係荃灣食過諗住同一個集團應該差不多但令人都幾唔愉快我同老公同個2歲既囡囡去食之前去荃灣分店佢會放張紙係我個女前面以防佢整親呢度無都唔緊要野食係幾平上菜好快可惜呢間係自己整佢放低又唔講係咩野食叫人點整就咁放低問佢點整又完全Hea 答隔離4個女仔一枱服務好到有個侍應企係度幫佢地整如果枱枱你都hea答我無所謂但唔係咁大細超囉-五花肉幾好食夠味同夠淋-牛肩肉都唔錯有肉味但唔夠淋-其餘都係炒面同廣島燒好難唔好食
呢間店

有肉味但唔夠淋

-其餘都係炒面同廣島燒
好難唔好食
2019-01-03 426 浏览
晚饭时间路过看到里面一个人都没有。可孩子非要进。食物果然差,肉是冻了很久的味道。服务完全没有。估计撑不了太长时间了。唯一收获就是教会孩子怎么做个合格吃货,不犯这种低级错误。
2018-12-09 628 浏览
其實一入到去,話冇啤酒已經笑咗。咁算啦,開始叫嘢,其實都知圖片同實物唔同,但圖片分開裝實物系一齊就好差lo。上面系材料,得幾舊嘢全部系個細碗度,下面就系麵糊,分量真系女仔都食唔飽。更加莫名嘅系,佢要求先炒d材料再落麵糊,但你已經裝到癡埋一齊,仲要客人自己隔開d液體???咁整出黎好食有鬼啦。分量少到咁之前唔知,咁就要加單啦,全場得兩個服務員,舉手唔大聲催就五分鐘都冇人理。落單之後又要等好耐,你又有時間限制。叫句“唔好意思麻煩落單”又黑口黑面,冷盤唔催唔黎,等20分鐘再催話等等,催足三次先黎,催到自己都唔好意思。不如下次唔好食算
其實一入到去,話冇啤酒已經笑咗。

2018-11-01
2018-11-05 870 浏览
😡😡燒蔬菜,只有椰菜+少少紅蘿白+洋蔥,太大件,根本無法炒熟,在鐡阪蒸的那一個更加離譜.差!👆🏻已向店員作出回應而推介的大阪燒尚可,因已調適當的份量,店員提示係需要十五分鐘才煎好,如果是大伙兒,建議一次同時煎兩塊大阪燒,otherwise, 只會餓著肚子. 如果多於2-4人不建議,因時間限制,無法享受.如有小孩,也要小心,因為那塊板已預熱,比較危險!食物質素一般,店員服務也是一般.因限時90分鐘關係,整體比較失望.

如果多於2-4人不建議,因時間限制,無法享受.
如有小孩,也要小心,因為那塊板已預熱,比較危險!

食物質素一般,店員服務也是一般.

因限時90分鐘關係,整體比較失望.

2018-10-18 1120 浏览
難得今日同男友一齊喺閒日放假,所以諗住晏晝食餐好嘅。然後決定嚟咗呢度食,因為新開未食過。我哋嚟食嘅時候都過哂lunch time,所以唔使等就有位。環境都幾舒適。嗌咗兩個餐,全程都係自己煮,新手都唔怕唔識,因為佢有教學(文字圖片/影片),跟住個步驟嚟做就可以。而且係因為自己自己煮所以調味料都係自己落,食淡啲又得 重口味又得,因為係自己煮嘅關係,所以都幾好味。每張檯都有抽氣扇,油煙味唔勁。不過繁忙時間好似有限時?! 夜晚又多人食,所以都係下午時候嚟食好啲,起碼唔使趕頭趕命先。
難得今日同男友一齊喺閒日放假,所以諗住晏晝食餐好嘅。
然後決定嚟咗呢度食,因為新開未食過。
環境都幾舒適。
嗌咗兩個餐,全程都係自己煮,
而且係因為自己自己煮所以調味料都係自己落,
食淡啲又得 重口味又得,
因為係自己煮嘅關係,所以都幾好味。
每張檯都有抽氣扇,油煙味唔勁。
不過繁忙時間好似有限時?! 夜晚又多人食,
所以都係下午時候嚟食好啲,起碼唔使趕頭趕命先。
2018-09-18
午餐
2018-10-17 700 浏览
平日6:00入去食,限時90分鐘,唔駛等位,坐收銀附近,d人好似睇唔到你咁,叫幾時先有人應,等10分鐘食物到,自己煮,上菜原來會漏野,加落面嘅魚汁唔問佢攞都唔比,自己煮係幾好玩嘅,揾人就好慢,埋單就好快。食物可以,服務真係麻麻。
2018-10-16
2018-10-13 603 浏览
不知所謂,無服務,又漏單,一肚氣9:40落單,到10:20唔追單都唔理你,錢就識話埋數識收,舉手成1分鐘無人理你,行出去搵人佢清潔緊叫你搵第二個,咩服務態度。不知所謂
不知所謂,無服務,又漏單,一肚氣
2018-09-27 841 浏览
放工經過,見到這家新開不久的店。下午五時多,顧客不多。落單後限時個半鐘,點左與御好燒同埋大阪燒,不久就送上材料。在日本吃有DlY也有店家代勞的,店家代表勞的話,真有點無聊。這𥚃只有DlY的,而且有清晰的圖解說明,新手都冇問題。按照步驟慢慢做,大阪燒比較簡單,手殘都成功。御好燒就少少複雜,一星難度,不過味道好啲。二人一邊談笑,一邊整餅,挺開心的,好似旅遊中。離去時,七點多,店內滿客,油煙味不重,門外已有不少客在等呢!
二人一邊談笑,一邊整餅,挺開心的,好似旅遊中。

2018-09-26