2023-01-01 451 浏览
I felt mostly unwelcome as there was water and ban chan side dishes for every tables except us. Busy is not an excuse as there were different waiters waited our table and they couldn’t even notice it, until we finished our meal then I realised we are the only table with item missing. Totally unacceptable…Unlike other Korean restaurants, they ony have very limited ban chan side dishes, apart from the standard Kimchi, they even have corn with little mayonnaise as ban chan omg..Food was okay but th

Totally unacceptable…

Food was okay but the total dining experience was terrible.
2022-12-25
庆祝纪念
圣诞节
2022.12.6 星期二 5pm又一間我們多次回訪的店,之前是吃炸雞外賣,已經覺得高質,今次想試試燒肉。這裡店員多數都是韓國人,不太懂廣東話,要用英文溝通。當日的韓仔比較害羞,好似有點怕我們😳不過他們的反應都很快,服務不錯。••••••••••••••••••••| 達人烤肉拼盤 | $398🔥🐂🫑🐖🥬由店員幫忙烤肉,不用自己烤很方便。牛肉、豬腩肉、各種蔬菜和泡菜的分量都不少,只有生菜是有三大塊,不夠包所有燒肉。店員把肉都烤得金黃,尤其是豬腩肉,烤至外面焦脆,咬落又不會太油又有肉香味。牛肉和豬肉都沒有特別調味,可以沾醬汁提升味道。烤肉板是斜放的,板的尾端邊緣有個小孔,放了個碗在孔的下面,燒肉時的油都會漏到碗裡,所以吃完燒肉都不覺油膩。| 芝士紅薯燉雞 | $280🍠🐔🧀🍲選了不辣版本,上枱驚訝了,是超大的玻璃盤!有三大球好似雪糕球的紅薯,很多很多的雞肉、薯仔和紅蘿蔔,原來最底還有粉絲。紅薯蓉很幼細,甜甜的,但不似和雞肉一起煮的,分開也沒有問題。雞肉啖啖肉很腍很嫩滑,味道比較清淡,比較家的味道,感覺不錯。而最入味的是最底的粉絲,把鹹甜的醬汁都吸收了。兩個人吃真的太多,不能吃完全吃完。建
2022.12.6 星期二 5pm

••••••••••••••••••••
| 達人烤肉拼盤 | $398
🔥🐂🫑🐖🥬
由店員幫忙烤肉,不用自己烤很方便。

芝士紅薯燉雞
芝士紅薯燉雞
| 芝士紅薯燉雞 | $280
🍠🐔🧀🍲

兩個人吃真的太多,不能吃完全吃完。建議三個人或以上才點這個,因為真的太大盤了

服務費 10%

••••••••••••••••••••

這裡地方寬敞,坐得很舒服,又沒有落場時間,餐前的小菜、食物質素也很穩定又好吃,必定會再來試其他菜式😋
2022-12-06
2022-12-21 299 浏览
呢間韓國餐廳最好同一大班朋友一齊嚟食😚分量大得來價錢唔貴 性價比都😆今次食返以往最愛嘅辣炒魷魚五花肉🥩餐廳會配埋生菜比你包住食 記得問埋店員攞生蒜片同辣椒🌶️ 夾埋一齊食世一🌟🫶🏻我嗰日仲嗌咗牛肉紫菜卷 味道正常。炸醬麵同埋韓式炒粉絲都係必嗌飽肚澱粉質食物😸今次第一次試做兩隻口味的炸雞 (甜辣口味 + 醬油口味),估唔到啲雞都幾嫩口👻如果鍾意飲酒嘅朋友,可以試柚子燒酒溝韓國啤酒😆😆淡淡嘅甜柚子味平衡左啤酒嘅麥味 容易入口😋飲多幾杯 包你登上嘅極樂😌

2022-12-18
  • 炸雞
  • 達人烤肉拼盤
  • 柚子果汁飲料
2022-10-28 853 浏览
鍾意黎達人包車因為可以坐outdoor ,同埋呢度嘅份量夠大碟,一定夠飽,今次5個女仔又嗌多左醬烤牛肉傳統紫菜包飯芝士泡菜煎餅韓式炒粉絲達人五花肉拼盤所以燒肉oppa都會係旁邊為你燒好,再加埋啲配菜一啲都唔會覺得油膩
醬烤牛肉
傳統紫菜包飯
芝士泡菜煎餅
韓式炒粉絲
達人五花肉拼盤

2022-10-22 721 浏览
以為有oppa 幫手燒肉,會好專業。點知,佢啲油都未熱,就將成堆肥牛放上去,一啲都唔專業🙄而且勁大油煙叫左個燒肉套餐$398張相就卷到好靚嘅玫瑰花🌹以為係啲唔錯嘅牛肉,點知只係一堆肥牛,佢一次過燒晒,好似炒肥牛咁,食到後尾,完全凍晒五花腩啲肥膏多過瘦肉好多,似食肥豬肉多過食五花腩😮‍💨$50一杯糖漿沖嘅芒果汁,一啲都唔值呢個價,一啲誠意都無好彩都有個海鮮鍋頂一頂,味道不過不失,但二百幾蚊,加一之後$308得兩隻鮮蝦,孤寒左啲囉….個飯卷一夾就散🤦🏻‍♀️而且無抽氣管,勁大油煙🙄🙄🙄整體黎講,未食過咁差嘅韓國餐廳。

以為有oppa 幫手燒肉,會好專業。

叫左個燒肉套餐$398
張相就卷到好靚嘅玫瑰花🌹

五花腩啲肥膏多過瘦肉好多,似食肥豬肉多過食五花腩😮‍💨

$50一杯糖漿沖嘅芒果汁,一啲都唔值呢個價,一啲誠意都無

個飯卷一夾就散🤦🏻‍♀️

而且無抽氣管,勁大油煙🙄🙄🙄
整體黎講,未食過咁差嘅韓國餐廳。

2022-10-19 539 浏览
經開尖沙咀想食韓國嘢,去到韓國街嘅時候,有個oppa 好熱情招呼我哋入去佢哋間餐廳到食,又見佢哋餐牌最signature既芝士排骨好似好正,所以好自然地行咗入去🤣🎈 芝士排骨 $320除左排骨外,配菜份量十足,有腸仔、年糕、紫菜飯團等,好夠兩個人食。期間亦會有店員示範用芝士卷排骨,好貼心。好欣賞佢哋既排骨醬,好入味,辣度適中,唔太食得辣既朋友都食到😂排骨再加上香濃既芝士,成件事昇華左,又邪惡左😈🎈蜜糖炸雞 $190炸雞會配埋薯條,店員一放上枱,我哋就俾個份量嚇親,因為真係好多雞,兩個人都未必食得晒,最後都要打包😂不得不提佢哋嘅炸雞超級好食,每一舊既外皮炸得好脆,雞肉好嫩口亦好多汁,加上佢哋蜜糖嘅調味調得好好,會令你食到停唔到口!🎈五花肉拼盤 $320雖然因為用電烤而唔係用明火烤,香味相對會比平時食開既五花肉較少,不過食落就冇咁熱氣,而且明顯食得出五花肉本身既鮮甜味。呢款既五花肉片係偏厚,用生菜包住啲肉同蒜片咁食,真係大大啖既滿足感!整體黎講,呢間人多去既話會好啲,可以嗌多幾樣開心share,唔洗好似我哋咁最後食唔哂要打包走😂

🎈 芝士排骨 $320

🎈蜜糖炸雞 $190

🎈五花肉拼盤 $320

2022-10-14 467 浏览
Dalin Pocha | 達人包車是日友人舉家移民,Farewell 餐食返佢外國食唔到嘅醬油蟹🦀 想book好多間韓國餐廳,到門衛,就直接去韓國街睇吓有咩餐廳可以Walk in,見到呢間九成滿就入去試吓我哋叫咗兩隻醬油蟹,一個燒肉拼盤但職員幫我哋燒埋所以冇影到相,將由蟹10分鮮甜佢嘅蟹膏好香,職員會幫你攞醬油蟹蓋嘅膏撈飯,很美味😍😍仲要呢間嘅醬油蟹價錢比其他嘅pan,所以如果鍾意食醬油蟹嘅人可以嚟呢度試吓😋朋友好鍾意飲酒,帶咗好多支啤酒同好多支燒酒,非常盡興嘅一個晚上!真係不醉無歸🤣
Dalin Pocha | 達人包車

2022-10-07
經過尖沙咀韓國街就緊係去 達人包車 食嘢啦ฅ•ω•ฅ平日夜晚八點嘅時間入到去都仲有位揀🥰我哋選擇左半開放式嘅戶外位置非常有韓國街頭風味呀!-一坐低 店員就拎咗前菜俾我哋分別有粟米 泡菜 同醃蘿蔔 事不宜遲 我哋即刻嗌咗韓式泡菜煎餅食份量好大 泡菜亦都好多中間仲有滿滿嘅邪惡芝士😛另外仲嗌咗一份超大串燒食🍢勁大串吊喺上面個掛勾度 都咪話唔誇張!入面有雞牛豬蔬菜燒菠蘿同埋蝦所以嚟到如果唔知揀咩食好 揀超大串燒食就啱晒仲有oppa會喺隔離幫你燒 ꒰ ¨̮ ꒱⸝♡呢度絕對係同朋友聚餐嘅不二之選❤️‍🔥
經過尖沙咀韓國街就緊係去 達人包車 食嘢啦ฅ•ω•ฅ
平日夜晚八點嘅時間入到去都仲有位揀🥰
我哋選擇左半開放式嘅戶外位置
非常有韓國街頭風味呀!
一坐低 店員就拎咗前菜俾我哋
分別有粟米 泡菜 同醃蘿蔔
事不宜遲 我哋即刻嗌咗韓式泡菜煎餅食
份量好大 泡菜亦都好多
中間仲有滿滿嘅邪惡芝士😛
另外仲嗌咗一份超大串燒食🍢
勁大串吊喺上面個掛勾度 都咪話唔誇張!
入面有雞牛豬蔬菜燒菠蘿同埋蝦
所以嚟到如果唔知揀咩食好 揀超大串燒食就啱晒
仲有oppa會喺隔離幫你燒 ꒰ ¨̮ ꒱⸝♡
呢度絕對係同朋友聚餐嘅不二之選❤️‍🔥
韓式泡菜煎餅
超大串燒
超大串燒
第一次試依間韓國🇰🇷餐廳我哋有班14 個人😆要分開二枱坐好在有同事早去拎位先👍《韓國炸雞🍗》好好味啊😋😋好脆口好多雞肉👍《韓式豬手沙律》好有份量,旁邊有好多新鮮三色椒仲有海蜇,味道唔係重口味比較清新,其實都有沙律醬可以點的《大大份的韓燒餐》唔記得全名係咩重點係有個真正韓國oppa 係旁邊燒埋比大家食😆牛扒同五花腩都好大件但有少少咸🤣🤣真係要用生菜🥬一齊食先得😄😄《韓式泡菜煎餅》$150泡菜唔算多 唔係好辛辣但係唔值依個價😆
第一次試依間韓國🇰🇷餐廳
我哋有班14 個人😆要分開二枱坐
好在有同事早去拎位先👍
《韓國炸雞🍗》
好好味啊😋😋
好脆口好多雞肉👍

《韓式豬手沙律》
好有份量,旁邊有好多新鮮三色椒
仲有海蜇,味道唔係重口味
比較清新,其實都有沙律醬可以點的

《大大份的韓燒餐》

《韓式泡菜煎餅》$150
泡菜唔算多 唔係好辛辣
但係唔值依個價😆
2022-10-01 331 浏览
朋友生日一行六人嚟試試啲前菜唔係任食 只係可以refill一次 太孤寒六個人只有兩碟😅一碟有3格分別係 泡菜+粟米+青瓜蘿蔔-海鮮蔥餅 魷魚 蝦同埋超多超多蔥 好香有口感大大塊餅 好香脆-芝士排骨年糕超級邪惡嘅芝士 排骨入味 卷埋芝士一流配菜有年糕 腸仔 飯糰年糕索晒啲醬汁 微辣帶點甜味呢個真心推介 值得一試職員主動幫忙 服務貼心啲芝士拉到好誇張排骨包滿芝士 再分俾我哋-炸魷魚炒年糕 其實啲魷魚擺喺中間真係要快啲食個湯一滾 魷魚就會林晒 等唔到芝士溶如果魷魚另上更佳炸魚 炸紫菜米卷 炸餃 炸魷魚好普通 無乜特別 可以唔駛試-脆皮炸雞+香辣炸雞炸雞皮太厚 炸得唔香口 雞肉不夠嫰滑香辣炸雞個汁都幾辣👉🏽我食譚X係食大辣㗎對炸雞有所期待專登嗌啤酒想襯托個炸雞😅點知不外如是人多可以嗌幾樣嘢開心share 係抵食份量唔係細 如果得2個人 可能嗌1-2樣已經飽慶祝生日唔錯 唔駛收切餅費🤣
朋友生日一行六人嚟試試

慶祝生日唔錯 唔駛收切餅費🤣
2022-09-19
庆祝纪念
生日
仲記得讀中學嘅時候😜韓風興起 韓國餐廳係香港都仲未係好多。除咗雞煲、邊爐、燒肉、日本放題🤤呢間達人包車可以話係果陣平民韓式料理嘅代表🤣最啱一班人聚餐。🌟芝士排骨 - 6pcs ($320)必食同性價比之選🌟追求拉絲嘅朋友仔一定鍾意😋店員好好 會幫手將芝士捲落排骨到。排骨算入味 微辣(平時食辣炒豬肉嘅味)😚旁邊有年糕、香腸、紫菜飯球,超級豐富。🌟蜜糖炸雞 ($170)炸雞好香脆 但肉質唔算話好juicy,蜜糖好似唔洗錢咁落🤣但唔似蜂蜜😗絕對有大把炸雞好食過佢。話雖如此,你都係會不斷食😌唔好問點解🌟達人五花肉拼盤 ($280)五花肉份量超級多,脂肪比例啱啱好,配菜有蒜片、辣椒、泡菜絲、五款菜,加埋韓式醬汁,一口下去 開始暴風吸入(以前韓綜成日講)🤣🌟水冷麵 ($75)正常,可嗌可唔嗌。小編之前係第二到食過啲冰水除咗冰涼解暑之外🧊仲會帶些少梨汁嘅清甜,但呢個無😗75蚊算不過不失啦~味道:🌕🌕🌕🌖🌑環境:🌕🌕🌕🌕🌑價錢:🌕🌕🌕🌕🌑

🌟芝士排骨 - 6pcs ($320)

🌟蜜糖炸雞 ($170)

🌟達人五花肉拼盤 ($280)

🌟水冷麵 ($75)

味道:🌕🌕🌕🌖🌑
環境:🌕🌕🌕🌕🌑
價錢:🌕🌕🌕🌕🌑
2022-09-02 486 浏览
好耐冇食韓國野啦.要食就梗係揀間正宗啲架啦💙係門口就知呢間係韓國人打理既平日去食唔洗排隊~今次主要係想食醬油蟹一解思鄉之苦呀.💙醬油蟹配白飯重點之中既重點!!好大隻蟹🦀好新鮮好甜😍真係白飯小偷.我諗兩碗飯都食到.將個蟹蓋既膏倒落碗飯到拌勻再擺番上去.打個靚卡再食@@配飯食真係岩岩好💙辣海鮮湯 見到個樣都真係好辣😂不過愈食愈好味.佢個湯底好甜好有海鮮味.裡面都有蝦.蜆.青口.都好大隻.唔會煮到收曬水睇佢唔到.💙炸魷魚炒年糕韓國人真係好中意一大個鍋甘樣食.個魷魚炸得岩岩好.外皮唔會好厚.點埋個啲辣醬再捲落啲芝士到一齊食仲正.年糕煮得岩岩好.唔會太林💙西柚特飲食左甘多重口味既梗係要飲番杯野解下辣啦.普普通通一杯西柚汁加有氣水~其實都仲有好多野想試架.不過人小小食唔到甘多野.呢到啲野食都偏大份.唯有下次再食啦=)
平日去食唔洗排隊~今次主要係想食醬油蟹一解思鄉之苦呀.
💙醬油蟹配白飯
💙辣海鮮湯
💙炸魷魚炒年糕
💙西柚特飲
2022-07-29 713 浏览
泡菜及醃蘿蔔的調味非常好,味道有層次,不像大部分餐廳般死辣、死酸。芝士味道好,份量也多。飯球太濕。達人五花肉的肉質相當好,調味也好,沒有一般豬會有的腥臭味,而且鬆軟易咬,脂肪比例好,想不到竟然能吃得到如此高質的豬肉。配上新鮮的蒜片、韓式醬汁,及不同種類的蔬菜🥬,自己竟然在某一刻有種身為韓劇女主角的錯覺。辣炒雞排的調味也不錯,只是份量較少。這兩道菜完全顛覆了我對韓國食品,只有燒肉是可吃的印象,希望下次還能再吃得到。

芝士味道好,份量也多。
飯球太濕。

辣炒雞排的調味也不錯,只是份量較少。

• 達人五花肉拼盤
2022-06-25 759 浏览
人生食過最難食既泡菜煎餅酸到好似變壞咁同店員反應佢話韓國泡菜煎餅係咁我去過韓國食本土既都唔係咁係香港食過咁多間都無咁酸仲要係完全無煎既感覺似係粉團我人生應該無係openrice食過食評呢個煎餅值得我去寫一次
人生食過最難食既泡菜煎餅
我人生應該無係openrice食過食評
呢個煎餅值得我去寫一次
2022-06-25
2022-06-19 618 浏览
以前讀書時候喜歡的一家店,當時和另一對情侶朋友一起,時間好快,已經是五年前了,他們已經分手了,好吧這也是題外話,只是想到了那個時候,跟朋友提起,她就說了一句1300💰哈哈哈,確實當時覺得挺貴的。這次我本身想去ssal,一直喜歡他家海鮮餅,結果大排長龍,小🐤胃說那我們回憶下當年,這次我們點了芝士排骨,五塊店員只幫忙把芝士纏在兩根上面,剩下要自己處理,而且還關掉了火,只是很快凝固,味道ok,服務差了一點!蜜糖炸雞,酥酥脆脆,雞翅和雞腿好吃,雞胸肉略幹,鐵板炒飯正常!飲料依然出色,記得當年很喜歡西瓜燒酒!