2018-06-08 198 浏览
最近朋友介紹了元朗 豐富半自助粥底火鍋,我們特意前往品嚐一下。餐廳裝修特別,四處放滿了別致、可愛的卡通人物公仔,我們安排在寬闊的卡坐,感覺舒適 享受🤗!豐富餐單,真的有選擇困難! 好彩有善店員到來解釋了一下,最後選擇了 “鮮味六重奏” 最開心看到火鍋放題由自助 放滿(各式壽司、雞翼、春卷、咖哩角、沙律,湯類..),而且即磨咖啡機,各式汽水和飲品、甜品、雪糕、雪等,又再有排選擇! 🤣刺身併盤(帶子、三文魚、甜蝦、深海池魚)新鮮味甜,特別是三文魚,肥脂紋平均,人口即溶,魚味香濃,一下子全都完光!加料海鮮粥蔬菜,另湯底味道更清香濃郁。時令海鮮拼盤貴妃蚌、大大隻鮑魚 、肥美肉蟹、大肉蜆、鮮帶子,各式海鮮色澤鮮艷,味覺清新,鮮甜美味;貴妃蚌更是爽肉彈牙。👍🏻自選八款火鍋配料最愛吃的蟹柳、魚皮餃、雪花肥牛等,已經吃不停口,不停地挑戰我的食量!😘經過一連串的(吃)搏殺,靚女店員協助我們加入米飯在火鍋湯底內,細心講解剛才我們的海鮮和美食,練成完美的靚湯,更即將煮成了靚粥,配上鮮雞蛋花,令這碗弼實在是色香味俱全,無得輸👍🏻👍🏻。當然唔少得吃甜品,馬上啟動第三個胃先

加料海鮮粥蔬菜,另湯底味道更清香濃郁。

時令海鮮拼盤

自選八款火鍋配料

當然唔少得吃甜品,馬上啟動第三個胃先

2018-06-06
2018-06-08 187 浏览
這天家族聚餐,來到這位於私樓下小商場內的小店,所有晚餐都是一個主食配任食的自助區,主食分別可選麵食,丼或粥底火鍋套餐,拉麵和丼的選擇也算多;粥底火鍋的份量更多,套餐已包刺身拼盤,五款海鮮,三款蔬菜,八款配料及海鮮粥,刺身拼盤 - 份量也多,而且都很新鮮五款海鮮 - 比想像中多,有鮑魚,帶子,蜆及蟹,不錯八款配料 - 點了肉,花膠仔,鮮淮山等等,每樣分量也很多,而且質素也不錯拉麵及丼方面點了:炸雞拉麵 - 炸雞略為乾及咸,拉麵份量很多,麵質普通豬軟骨拉麵 - 配了血池地獄湯底,辣辣的,但豬軟骨份量少了點什錦海鮮丼 - 魚生夠新鮮,不錯三文魚帶子親子丼 - 三文魚也頗厚身,三文魚子也不會很腥,很不錯自助吧有壽司,兩款炸物,沙律,小食,雪條等等,比想像中多,而且refill也很快另外值得一讚是員工超勤力及有禮貌 👍🏻性價比很高的店~讚~
這天家族聚餐,
來到這位於私樓下小商場內的小店,
所有晚餐都是一個主食配任食的自助區,
主食分別可選麵食,丼或粥底火鍋套餐,
拉麵和丼的選擇也算多;

粥底火鍋的份量更多,
套餐已包刺身拼盤,五款海鮮,三款蔬菜,八款配料及海鮮粥,

刺身拼盤 - 份量也多,而且都很新鮮

五款海鮮 - 比想像中多,
有鮑魚,帶子,蜆及蟹,不錯

拉麵及丼方面點了:

炸雞拉麵 - 炸雞略為乾及咸,拉麵份量很多,麵質普通

什錦海鮮丼 - 魚生夠新鮮,不錯

另外值得一讚是員工超勤力及有禮貌 👍🏻

性價比很高的店~讚~
2018-06-04 181 浏览
估唔到呢度有一間鮮鍋道場, 食半放題都幾特別 雖然食物款色唔係話好多 ,但價錢比一般放題 平三分一, 200蚊唔使已經有個拉麵半放題套餐食, 有曬甜品,汽水,壽司小食任食任飲而我哋就點咗個海鮮半放題套餐, 套餐裏便會跟咗一份刺身, 有帶子,甜蝦,吞拿魚,三文魚個海鮮拼盤就非常豐富喇有鮑魚 扇貝,大蜆 ,大肉蟹隻蟹仲要超級多膏tim首先會放咗蟹落去湯到先, 一陣間同事就會提你拎上來,如果放太耐 熟得滯就唔好食啦 , 啖啖肉啖啖膏,十分鮮味, 食完蟹就可以逐樣逐樣其他貝殼類海鮮放落去煮 , 當所有海鮮整完之後嗰個湯底已經充滿咗不同海鮮嘅味道,勁鮮甜。另外仲有個餐牌係可以畀你點八樣 配料, 睇落去份量好似唔係好多, 但係我哋兩小口子食完都已經好飽, 飽到都食唔到出面其他小食啦食曬啲配料之後就可以 加啲飯落去個湯底度煲粥喇, 最後可以落番啲蔥同冬菜調味同事我會幫你打隻蛋落去整番個蛋花, 簡直色香味俱全最後就係食埋呢個 蜜糖牛奶雪糕, 幾飽都想食呀😂正

估唔到呢度有一間鮮鍋道場, 食半放題都幾特別

個海鮮拼盤就非常豐富喇有鮑魚 扇貝,大蜆 ,大肉蟹

隻蟹仲要超級多膏tim

同事我會幫你打隻蛋落去整番個蛋花, 簡直色香味俱全

最後就係食埋呢個 蜜糖牛奶雪糕, 幾飽都想食呀😂正
2018-06-04 3350 浏览
今晚專程到元朗同家人揾食,一行4人享受2小時的半自助粥底火鍋,盡興而歸。餐廳地方寬敞,環境舒適 ,裝修新穎, 牆壁擺滿各類裝飾, 有些更別樹一格,設計有心思!名為"鮮味六重奏" $228 (平日) 的火鍋放題由自助區開始, 有各式壽司,沙律,湯類炸物及數款熱食。另一邊則是甜品區及飲品區(種類繁多), 壽司放在不同顏色兼可愛別緻的匙羹型餐具上,令整個自助區顏色鮮豔奪目,生色不少。熱食款式貴精不貴多, 全家最喜愛的是惹味肉嫩的蜜糖雞翼,另外咖哩角也香脆鬆化。第二重奏是刺身併盤 ~ 4款刺身全部超新鮮,尤其是帶子肥美鮮甜,4人份份量適中!"五款時令海鮮" ~ 有鮑魚 、貴妃蚌等等, 份量十足,新鮮程度滿分。"三款時令海鮮粥蔬菜"加鮮甜蟹件放入米水粥湯底,為其後的海鮮粥打好基礎!"自選八款配料" ~ 在30款不同肉類蔬菜火鍋配料中挑選, 真的有些選擇困難啊!雪花肥牛 ~ 是牛魔王我的至愛! 顏色光澤誘人,肉質通透,香稔軟嫩,真的停不了口!蟹柳棒及魚皮餃~ 魚皮餃爽口微彈,好味道。吃完這五重美食已非常飽了, 最後一奏是全晚精華所在的海鮮粥, 侍應細心的將米飯加入鍋裡,輕壓後並拌以雞蛋,令海鮮粥更

蟹柳棒及魚皮餃~ 魚皮餃爽口微彈,好味道。

吃完這五重美食已非常飽了, 最後一奏是全晚精華所在的海鮮粥, 侍應細心的將米飯加入鍋裡,輕壓後並拌以雞蛋,令海鮮粥更為鮮甜滑溜, 真是水準之作,忍不住一再encore !

最最後當然是不能少既甜品雪糕呢。超滿足,Yummy!😋😋

2018-05-31
2018-05-31 291 浏览
好多人話我食野嘴刁,我認架,除左食野人生機乎無乜試好今曰去左元朗馬田路既野川拉麵之鮮鍋道場,個名好長半自助粥底鍋,送刺身盤,五款海鮮,八種火鍋配料,自助吧任食,有沙律,壽司,湯類,熟食,多款選擇海鮮盤,好新鮮見到已經好吸引,食落真係好鮮甜,食完呢盤已經值回票價重有刺身肥牛,不至於入口即溶,但好有牛味,鍾意食牛的不能錯過個蟹肉質结實,鮮甜無比打完邊爐,再放粥底,個粥吸收晒所有精華,完美…………非常满意既一餐,又底食,$238 加一超值,九時入座第二位重有半價優專無得輸
好多人話我食野嘴刁,我認架,除左食野人生機乎無乜試好

今曰去左元朗馬田路既野川拉麵之鮮鍋道場,個名好長

海鮮盤,好新鮮
見到已經好吸引,食落真係好鮮甜,食完呢盤已經值回票價

重有刺身

肥牛,不至於入口即溶,但好有牛味,鍾意食牛的不能錯過

個蟹肉質结實,鮮甜無比

打完邊爐,再放粥底,個粥吸收晒所有精華,完美…………

非常满意既一餐,又底食,$238 加一
超值,九時入座第二位重有半價優專
無得輸
  • 海鮮