2024-12-14 228 浏览
見到最近開緊新分店,即刻試下,好適合聚餐,水準都keep到好好!❇️椰汁雞湯雞湯口感滑順,帶有淡淡的椰香,少少辣冬天飲返一口,個人即刻暖晒❇️泰式炸蝦餅(6件)外脆皮薄,口感彈牙加埋甜辣醬,必叫小吃❇️烤雞(半隻)皮脆肉嫩,外面嘅特色香料,烤到隻雞好香,又能夠鎖住肉汁❇️泰式乾炒河(豬肉)炒河粉滑順,搭配新鮮的蔬菜,推介❇️泰式炒雜菜雜菜色彩繽紛,有紅蘿蔔,芥蘭,西蘭花,椰菜花,菇等等新鮮爽脆,微微辣,食不停❇️龍眼冰超清爽可口,十分解渴!最後仲好好送咗個甜品俾我哋食,好完美嘅正宗泰國風味!

❇️椰汁雞湯
雞湯口感滑順,帶有淡淡的椰香,少少辣
冬天飲返一口,個人即刻暖晒
椰汁雞湯

❇️泰式炸蝦餅(6件)
外脆皮薄,口感彈牙
加埋甜辣醬,必叫小吃
泰式炸蝦餅(6件)

❇️烤雞(半隻)
皮脆肉嫩,外面嘅特色香料,烤到隻雞好香,又能夠鎖住肉汁
烤雞(半隻)

❇️泰式乾炒河(豬肉)
炒河粉滑順,搭配新鮮的蔬菜,推介
泰式乾炒河(豬肉)

❇️泰式炒雜菜
雜菜色彩繽紛,有紅蘿蔔,芥蘭,西蘭花,椰菜花,菇等等
新鮮爽脆,微微辣,食不停
泰式炒雜菜

❇️龍眼冰
超清爽可口,十分解渴!
龍眼冰

最後仲好好送咗個甜品俾我哋食,好完美嘅正宗泰國風味!
椰汁雞湯
泰式炸蝦餅(6件)
烤雞(半隻)
泰式乾炒河(豬肉)
泰式炒雜菜
龍眼冰
2024-12-11 375 浏览
泰印蝦膏海鮮炒飯 $88蝦膏味唔算重,食落有微微嘅鹹同埋令海鮮提鮮!配料好豐富,有蠔、魷魚筒、蝦!同埋都好大隻!性價比幾高!炒飯都幾有鑊氣!夠乾身亦有微微嘅焦香!半隻烤雞$98 小編認為呢間鋪嘅燒烤做得非常出色!烤雞價錢算中等!但質素好高!雞皮烤到香脆走油好似薯片咁!雞腿嫩滑爆汁!雞胸都唔會乾!雞本身都唔細隻,份量ok!細冬陰功湯$68 每間餐廳冬陰功都各有特色!呢度嘅冬陰功辣度會比較低,酸味比較突出!小編覺得餐前小品開胃/食食下解膩都好適合!燒羊架$78燒羊架性價比就好高!$78有3支骨就算平時街市買價錢都唔會差得遠,羊架肥瘦分明!肉質嫩滑彈牙,醬料仲有一個酸辣汁用黎解解膩!幾有特色!泰式綠奶茶$22蜂蜜青檸金橘$25
泰印蝦膏海鮮炒飯 $88

半隻烤雞$98

細冬陰功湯$68

燒羊架$78

泰式綠奶茶$22

蜂蜜青檸金橘$25
2024-12-03 329 浏览
最近發覺屯門華都有間隱世高質泰國菜🇹🇭雖然話隱世,但原來同一層已經開咗兩間分店除咗食物價錢貼地以好味之餘連老闆娘都好nice啊❤️‍🔥生蝦刺身賣相一流🦐擺盤伴上生蝦頭生蝦口感新鮮爽口沾秘製酸辣汁好開胃啊🤤海南雞飯轉雞髀都係加$10雞肉肉質嫩滑,鮮嫩厚肉🐓雞皮冇太多脂肪,口感唔油膩配油飯最夾啊!泰式沙嗲6串只係$78雞、牛、豬各2串,每串都啖啖肉!沾沙嗲夠哂惹味😋一定要留肚食泰式蒜蓉包厚切蒜蓉包上下都舖滿蒜蓉烤,每啖都香口滋味🤤🤤香葉肉碎太陽蛋飯 聽聞呢個係泰國名物所以老闆娘特別推介🌶️肉碎拌勻辣椒香料炒,辣得嚟好惹味綠色泰式奶茶同泰式奶茶 好正宗!別有一番泰國風味🇹🇭
最近發覺屯門華都有間隱世高質泰國菜🇹🇭

雖然話隱世,但原來同一層已經開咗兩間分店
除咗食物價錢貼地以好味之餘

連老闆娘都好nice啊❤️‍🔥

生蝦刺身賣相一流🦐擺盤伴上生蝦頭

生蝦口感新鮮爽口
沾秘製酸辣汁好開胃啊🤤

海南雞飯轉雞髀都係加$10

雞肉肉質嫩滑,鮮嫩厚肉🐓
雞皮冇太多脂肪,口感唔油膩
配油飯最夾啊!

泰式沙嗲6串只係$78

雞、牛、豬各2串,每串都啖啖肉!
沾沙嗲夠哂惹味😋

一定要留肚食泰式蒜蓉包

厚切蒜蓉包上下都舖滿蒜蓉烤,
每啖都香口滋味🤤🤤

香葉肉碎太陽蛋飯 聽聞呢個係泰國名物

所以老闆娘特別推介🌶️
肉碎拌勻辣椒香料炒,辣得嚟好惹味

綠色泰式奶茶同泰式奶茶 好正宗!
別有一番泰國風味🇹🇭
2024-12-02 270 浏览
金泰棧是一間位於屯門華都商場的泰國菜小店,由泰國人主理,可以吃到地道的泰國美食,服務態度又親切,讓客人都食得開心。餐廳內環境舒適,適合聚餐或與朋友小聚。不知是否新開張,每位客人均可獲得LIKE&SHARE餐廳社交媒體有一杯飲品或甜品優惠,實在非常划算。乾炒金邊粉吃泰菜國必吃乾炒金邊粉,蛋絲包著粉條,配上蝦隻和肥肥的芽菜,感覺正宗,味道酸酸甜甜很開胃。泰式芒果魚整條魚炸過,配上大量的以青芒果製作成的拌菜,非常有泰式風味!魚肉可以一塊塊取出來吃,外脆內軟,很香口而魚肉滑溜,搭配酸甜辣的芒果配菜,讓整體更加清新,有不同層次口感,印象中第一次嚐試。酸辣鳳爪選用無骨鳳爪,吃得方便,鳳爪的口感十分彈牙爽口,酸辣的醬汁恰到好處,令人感到開胃,多吃幾件也不會膩。冬陰功湯冬陰功湯是泰國菜的經典代表,我們選了小的份量,但都有不少湯,湯底酸辣適中,香料味濃郁,蝦仁和秀珍菇搭配得當,十分暖胃。馬拉盞炒通菜泰國的通菜比我們平常買到的較小型,炒至剛好,保持了脆嫩的口感,搭配特製的馬拉盞醬,味道濃郁,香氣四溢。辣椒膏炒蜆辣椒膏的辣度比較溫和,小辣程度,它用上金不換去拌炒,香料味突出,蜆隻肉質飽滿,醬汁充滿風味。蜂蜜

乾炒金邊粉

泰式芒果魚

酸辣鳳爪

冬陰功湯

馬拉盞炒通菜

辣椒膏炒蜆

蜂蜜青檸柑桔/泰式奶茶
飲品選了蜂蜜青檸柑桔和泰式奶茶,蜂蜜青檸柑桔感覺潤喉舒適,甜度適中又解渴,泰式奶茶口味正宗,奶香濃郁。