十年前已經係九龍灣名物!不過覺得最近店員服務差了不少、配料份量亦都和我戶口的$$一樣,少了都幾多下..☹️不過再不過!見到有我好鍾意❤️卻少見的杏仁露😍即刻叫了一個咩「男神杏福」?😂😂😂總之佢有:1️⃣桃膠2️⃣雪燕3️⃣清心丸4️⃣芋圓5️⃣蛋白杏仁露好快送過黎,熱辣辣好舒服!重要係減糖配方💜所以食落唔會太太太甜。🌟依家叫兩客甜品+$18仲有糯米磁😆😆😆下次可能都係食番小方糖!
十年前已經係九龍灣名物!

總之佢有:
1️⃣桃膠
2️⃣雪燕
3️⃣清心丸
4️⃣芋圓
5️⃣蛋白杏仁露

🌟依家叫兩客甜品+$18仲有糯米磁😆😆😆
下次可能都係食番小方糖!

🥥桃園燕 $58 (9/10)有清心丸,桃膠,芋圓,雪燕,燉蛋白,椰汁同埋椰肉,椰汁甜甜地幾香濃,微温,芋圓好香好煙靭,清心丸比較有口感同埋大少少爽口,桃膠比雪燕彈牙,蛋白好香蛋味,好滑,但椰肉比較硬同爽口,扣少少分🤣推薦指數: 9/10暫時係我食過最好食嘅港式甜品!
🥥桃園燕 $58 (9/10)

推薦指數: 9/10
暫時係我食過最好食嘅港式甜品
今日打算外賣自取芝麻糊加湯圓,個女職員收咗錢之後話冇貨,叫我轉其他,我加錢要杏仁糊,女職員叫我喺舖頭外面等,今日天氣得八度,我喺出邊等咗20分鐘都冇我就入去追單,個女職員話佢要執貨執完先有,叫我繼續喺出邊吹風等,嗰一刻我先發現舖頭啲食材開咗鋪三個鐘都未準備好,仲要收完錢先講,最離譜係明明舖頭冇咩客人,你亦又明知要整咁耐,你就應該俾我哋入嚟坐低慢慢等,而唔係喺出邊吹風,仲要個女員工一直喺度黑面,搞到我好似俾錢黎受氣
2022-12-18
25 分钟 (外卖自取)
2022-10-23 398 浏览
同朋友喺日出康城溜完冰,已經夜晚10點,諗咗好耐不如去九龍灣嘅金滿堂食糖水。個餐牌已經花多眼亂,我又想食芒果,又想食小丸子,但係發現menu有芋圓同埋清心丸。諗咗好耐最後都係叫咗金玉滿堂,然後再偷食朋友嘅椰汁芋圓同清心丸haha六個糖水都好好食,唔係好甜但係食得出個材料本身嘅味道。覺得最特別係最新嘅芒果汁燉蛋白。而佢個清心丸同九龍城好出名嗰間有少少唔同,佢比較似椰果😛😛而我自己個金玉滿堂就正常發揮,啲小丸子好煙韌好好食😋

而我自己個金玉滿堂就正常發揮,啲小丸子好煙韌好好食😋
2022-09-03
$40 (宵夜)
2022-10-23 317 浏览
差不多半年冇幫襯過呢間金滿堂甜品店,今次一行四人有人話未食過呢間想試吓,於是再次幫襯睇吓佢水準有冇下降。九點多入內居然不用等位😱這裏甜品的款式超多,梗有一款啱你食,我今天揀了一款熱嘅甜品~ 就係雪中送炭~佢係椰汁底嘅燉蛋白再加上芝麻湯圓入口有香濃嘅椰香味再加上蛋白嘅白滑好Yummy😊仲有幾粒炭就係芝麻餡嘅湯圓,有趙口又唔係太甜👍,朋友叫了一個好cute嘅泰迪小熊,賣相一流;再加上一個巨峰奇緣&芒果小丸子都非常好食,原來唔使等位嘅食肆都有好嘢😜。

九點多入內居然不用等位😱
2022-10-20
$45 (宵夜)
金滿堂甜品 (九龍灣)♡︎𝗗𝗘𝗦𝗦𝗘𝗥𝗧&𝗦𝗡𝗔𝗖𝗞♡︎$55 紫霞仙子(芋圓+椰皇燉蛋白+雪燕+椰汁底)(8.5/10🌟)💚ᴛᴀʀᴏ, sɴᴏᴡ sᴡᴀʟʟᴏᴡ & ᴄᴏᴄᴏɴᴜᴛ ᴍɪʟᴋ ᴄᴜsᴛᴀʀᴅ ɪɴ ᴄᴏᴄᴏɴᴜᴛ ᴍɪʟᴋ💚🥥椰子細細個,可以叫熱或者凍食🧊。椰汁奶味香噴噴🥛,雖然係少甜,但食落椰汁底味重,燉奶好滑✨。有幾粒芋圓,數量唔多不過食落煙靭。燉奶亦都充滿咗雪燕。整體感覺小甜比較健康,但係味道依然好味😋。$45宇治金時(綠茶櫻花冰)(8/10🌟)💚sᴀᴋᴜʀᴀ sɴᴏᴡ ғʟᴀsᴋ ɢʀᴇᴇɴ ᴛᴇᴀ ғʟᴀᴠᴏᴜʀ💚綠茶雪糕+小丸子+紅豆+水晶珠+椰果+煉奶🍵宇治金時嘅冰底係碎冰🧊,一樣甜味唔算好重。🍨綠茶雪糕就甜,再加上有紅豆煉奶椰果🫘,所以整體味道唔會太淡。另外亦都有小丸子、水晶珠同椰果較煙韌嘅口感😋。$23 麥提沙糯米糍(7.5/10🌟)💚ᴍᴀʟᴛᴇsᴇʀs ɢʟᴜᴛɪɴɴᴏᴜs ᴅᴜᴍᴘʟɪɴɢ💚糯米糍煙韌,包裹住一粒粒嘅麥提沙🍫,味道主要係麥提沙嘅甜味🍬。表面冇任何朱古力粉,因為通常呢類朱古力粉都比較苦澀,個人就鍾意妮間無落係表面。口感食落外軟內脆😗。📝
金滿堂甜品 (九龍灣)

♡︎𝗗𝗘𝗦𝗦𝗘𝗥𝗧&𝗦𝗡𝗔𝗖𝗞♡︎

$45宇治金時(綠茶櫻花冰)(8/10🌟)
綠茶雪糕+小丸子+紅豆+水晶珠+椰果+煉奶

$23 麥提沙糯米糍(7.5/10🌟)

📝餐廳做甜品🍮,標明以少甜為主。本來以為係比較淡味嘅甜品😗,但食落其實用其他唔同嘅材料帶出嚟嘅味道都好特出,唔會好淡✨。所以整體係好食得來又會較健康💪🏻,推薦~

食物:8.5/10
環境:7/10
性價比:8/10

📍九龍灣牛頭角道77號淘大商場二期地下G201-201A號舖

#taro #snowswallow #coconutmilk #milkcustard #sakurasnow #greentea #greenteaflavor #malteser #glutinousriceball #hkdessert #afterdinner #sugarless #hkfoodie #hkfood #foodhk #hkigfoodie #hkigfood #hkfoodig #香港美食 #香港甜品 #九龍灣美食 #燉奶 #椰皇燉蛋白 #綠茶雪糕 #糯米糍 #麥提莎糯米糍 #麥提莎 #甜品 #飯後甜品 #低糖
2022-09-25 255 浏览
點的外賣,到達速度晚了噢…..甜品味道總體還是不錯的。就是每一份的份量很少是那種很小的碗裝的,糖度不會太甜這個還比較好因為特別怕吃到齁甜的甜品。希望能多出點款式
點的外賣,到達速度晚了噢…..甜品味道
外卖送餐
2022-09-01 335 浏览
金滿堂(Kowloon Bay)成日話女人有第二個胃 小編食完飯都好鍾意去食返個甜品滿足下🍧🍨 今次喺九龍灣就搵到間主打低糖少甜嘅糖水舖🤭 即刻罪惡感都少啲🙈🙈⌖ 芒芒小丸子 🥭💰$42芒果汁甜度適中☺️ 西米正常發揮 小丸子淋左啲 差咁啲咬口 同埋切粒嘅芒果有少少酸🤏 中間嘅芒果雪糕就正正常常 芒果味唔算假😌⌖ 十郎小玉 💰$45芋泥好有驚喜 綿身得來食到少少芋頭嘅顆粒感😍😍 芋圓煙韌彈牙 小丸子一樣偏淋身 不過紅豆🫘真係好甜😵‍💫😵‍💫 佔咗半碗嘅豆腐花同一般食嘅有啲唔一樣 豆味比較突出 不過就唔夠滑溜 鍾意豆香味嘅朋友仔應該幾鍾意😛 ⌖ 麥提莎糯米糍 💰$18店舖凡惠顧兩客甜品就可以用優惠價換購小食😗😗 小編嗌左一份久違嘅麥提莎糯米糍 一共有五粒 外皮厚度適中🧐 食落軟糯 有淡淡嘅糯米香 連埋中間嘅麥提莎 甜度啱好😋 ☻ 回頭指數:7 / 10
金滿堂(Kowloon Bay)

⌖ 芒芒小丸子 🥭
💰$42

⌖ 十郎小玉
💰$45

⌖ 麥提莎糯米糍
💰$18

☻ 回頭指數:7 / 10
2022-07-16 518 浏览
2022-07-06同女朋友食完晚飯搵甜品食🥥係淘大商場二期,有間叫金滿堂甜品店🍨大約晚上九點去到,見到勁多人等位👨‍👨‍👦‍👦最後都係叫外賣,回家食🏠等咗大約十五分鐘就有了,狗衝翻去食🐕點了個芒果大王(凍),58蚊碗,分開了椰子同芒果肉裝🥭原個椰皇上,入邊嘅椰汁燉蛋白好香,加上香甜嘅芒果同花奶,燉蛋白超香滑,有蛋味加埋椰汁好好食,椰子內有少量椰肉,味道一流🥥點了榴清雲(凍),46蚊碗,見到個名咁特別試吓😝入有一球榴槤肉係面,大量水晶球同清心丸,超足料,清心丸好煙韌,榴槤汁底味道濃郁,超重榴槤味,成個感覺好滑,好好味😋整體味道真係幾好,同埋有好多款甜品選擇,可以不停試其他口味甜品,值得再幫襯😁😁#金滿堂#芒果大王#榴清雲
2022-07-06

同女朋友食完晚飯搵甜品食🥥
係淘大商場二期,有間叫金滿堂甜品店🍨
大約晚上九點去到,見到勁多人等位👨‍👨‍👦‍👦
最後都係叫外賣,回家食🏠
等咗大約十五分鐘就有了,狗衝翻去食🐕

點了個芒果大王(凍),58蚊碗,分開了椰子同芒果肉裝🥭

點了榴清雲(凍),46蚊碗,見到個名咁特別試吓😝

#金滿堂
#芒果大王
#榴清雲
見到佢出咗新品又忍唔住去咗食🤣真係忠實fans haha 真心咁多年都keep到水準,真材實料,每一款甜品都唔會伏,價格都唔會太貴,夜晚都好多人去食要係九龍灣食港式甜品,一定會揀佢!🥭益菌小子 $48 (8/10)有芒果雪糕,小丸子,水晶珠,椰果,忌廉,煉奶。係益力多味綿綿冰,酸酸甜甜超好開胃,質感好好棉密,甜度啱啱好,比較清淡啲嘅口味,忌廉香甜,好濃奶香,芒果味好香,唔會好甜,不過有少少假,但ok嘅!有水晶珠,爆開好爽口,椰果有口感甜甜哋,小丸子煙煙韌韌,整體口感好豐富,好好食!推薦指數: 8/10推薦呢個甜品,唔貴又好食!呢個價錢呢個質素絕對好高質😆😆

🥭益菌小子 $48 (8/10)

推薦指數: 8/10
推薦呢個甜品,唔貴又好食!呢個價錢呢個質素絕對好高質😆😆
平時人多,服務態度都唔會特別好差,甜品快到ok,點知今次遇著個差態度嘅男仔頭女職員…😐🤡見無乜人,咪入去先決定食乜,點知坐咗無幾耐,個男仔頭女職員(以下簡稱:佢)即刻住睥過嚟,梗住就嚟料…😒佢係負責落單,點知一行過嚟已經怒氣沖沖😵態度唔友善不特止,仲要幾大力收menu,一野批到我隻手😓sorry都無聲今次叫芒果櫻花冰,上次叫差唔多嘅巨峰奇緣,諗住實無死,點知雪糕難食,D水晶珠硬過紙皮😫水準完全降低,$45咁就無咗,仲知食其他😤好彩比甜品同收錢嘅職員唔係佢🤧唔係一定全程火住食😏仲聽到隔離枱落order,佢係度judge人兩個食一個😲經歷過今次真係以後都唔再去,廢事比$買難受啦😙🎶

經歷過今次真係以後都唔再去,廢事比$買難受啦😙🎶
2022-06-19 291 浏览
炎炎夏日,食完晚飯出去遊車河,食翻個靚靚糖水食糖水梗係金滿堂甜品啦宇治金時;有抹茶雪糕,紅豆,椰果,小丸子,透明嘅水珠珠➕埋綿綿沙冰墊底,整個沙冰口感豐富,食完個口還有滿滿嘅抹茶香味🍧🍧透心涼消暑一流芒果大王原個椰皇上,入邊嘅椰汁燉蛋白好香➕埋香甜嘅芒果,味道更好榴蓮女皇榴蓮季節,一定要食啦!原個椰皇入邊有椰汁燉蛋白,榴蓮肉,透明水珠珠,榴蓮味十足,岩曬榴蓮控一族兩者芒果糯米糍表皮煙煙韌韌,入邊嘅芒果夠香甜唔會酸,好食芒果拿破崙餅皮酥脆,入口鬆化香脆,配上濃濃嘅鮮忌廉同芒果肉同芒果醬,香甜可口麥提莎糯米糍小食系列No.1,好難唔叫!煙韌嘅表皮包住一粒麥提莎,麥提莎又冇腍還係脆口,一口一粒味道剛剛好
炎炎夏日,食完晚飯出去遊車河,食翻個靚靚糖水
糖水梗係金滿堂甜品

芒果大王
原個椰皇上,入邊嘅椰汁燉蛋白好香➕埋香甜嘅芒果,味道更好
榴蓮女皇
兩者
芒果糯米糍
表皮煙煙韌韌,入邊嘅芒果夠香甜唔會酸,好食

芒果拿破崙

麥提莎糯米糍
2022-06-18
2022-06-19 231 浏览
幾忙都要出黎吹下水,今晚約左friend食飯傾下計,食完飯又點少得甜品,「金滿堂甜品」係我地嘅首選朱古力心太軟碟上畫左兩個❤❤點綴,好有心思,切開心太軟d朱古力醬流出黎好治愈,朱古力夠香濃,配埋雪糕一齊食,一個字正,兩個字好正陳皮紅豆沙湯丸(芝麻餡)紅豆入口軟腍,清甜中帶少少陳皮香;加上軟糯嘅芝麻湯丸一齊食,味道更上一個層次芒果櫻花冰🥭芒果綿綿沙冰,有酸酸甜甜嘅芒果雪糕,煙韌彈牙嘅小丸子,一咬就爆,口感特別嘅水晶珠珠,整體加埋一齊酸甜開胃味道不錯,夏天消暑之選🌞🌞對今日尼個happy ending好滿意,我地下次要黎食埋其他糖水
朱古力心太軟

陳皮紅豆沙湯丸(芝麻餡)
陳皮紅豆沙湯丸

芒果櫻花冰🥭
芒果櫻花冰

2022-06-18
其他
  • 心太軟
2022-06-10 255 浏览
題外話,係用唔到消費券,佢唔支援支付寶話說冇堂食之後變咗買外賣,放工時間6:30去到買,買咗碗叫十郎小玉$45,餐牌上面話包括紫薯泥、豆腐花、紅豆、小丸子、芋圓、椰汁底,睇清楚d,佢話包括晒咁多樣嘢,我係買外賣嘅,返到屋企打開碗嘢,一粒芋圓都冇,剩係得百x豆腐花,同埋紫薯蓉,仲有幾粒紅豆,好失望囉$45一粒芋圓都冇,早知我食日x美味寶好過,以後都唔會再幫襯,呢間野呃人!!題外話,佢唔收支付寶,用唔到消費券,只可以現金、八達通,不過以後都唔會再幫襯啦!

題外話,係用唔到消費券,佢唔支援支付寶

外卖自取
2022-05-27 215 浏览
⋆⁺₊⋆.金滿堂甜品..宇治金時 $45抹茶同紅豆🫘呢個配搭超夾ㅋㅋ芒果櫻花冰$45呢個芒果櫻花冰就好似食緊芒果小丸子本人咁~仲多左棉棉冰嘅層次,再加上小晶球的脆咬感✨.⌫ 金滿堂甜品 (九龍灣)九龍灣牛頭角道77號淘大商場二期地下G201-201A號舖..#九龍灣咔嚓#甜品咔嚓

⋆⁺₊⋆
金滿堂甜品

宇治金時 $45
抹茶同紅豆🫘呢個配搭超夾ㅋㅋ

芒果櫻花冰$45

⌫ 金滿堂甜品 (九龍灣)
九龍灣牛頭角道77號淘大商場二期地下G201-201A號舖
#九龍灣咔嚓