2024-07-28
今日去咗牛頭角依家明星食晚飯叫咗半位酒席食,星期六日假期半席要加150蚊=$1148,已經包曬茶芥加一所有費用。餸菜碟碟都大碟仲要食到打包都幾抵食。街坊酒店來講都唔錯1架嗱。1。乳豬全體:半席有半隻,件件都大皮脆有少少肉汁,味道ok啦2。醬爆花姿蝦仁:都好大碟,西蘭花同花姿蝦球都好,多味道都唔錯,最鍾意就去碟蝦醬🤣3。鮮果沙律茶果子白蝦球:個蝦球入面啲肉都少少彈牙ok啦4。紅燒龍皇魚肚翅:魚肚都大大粒又唔會有腥味,份量都多每人食到兩碗。5。翡翠北蔬玉掌:啲冬菇超大粒有厚度,鵝掌都好大隻同蚊得淋,個芡汁有啲結同多咗少少,但整體嚟講都ok嘅。6。清蒸大沙巴龍躉:魚一條ok好食7。當紅一品燒雞:個皮幾脆入味肉質就有啲乾呀8。瑤柱蛋白海王炒飯:無諗過都幾好味9。個餐要咗蟠桃半打:熱辣辣每個都幾大舊個餡唔會好甜10。合時生果:西瓜ok正常發揮甜嘅,橙有啲酸整體嚟講呢個價錢大打碟飽到食到打包真心ok。味道就一般街坊酒樓,食得過嘅。注意:所有職員清一色冇表情,有啲甚至乎會黑面見你唔到....但要讚下個瘦瘦地嘅男部長,我哋叫人攞番個生日蛋糕出來執枱要切生日蛋糕,個部長嚟嘅時候都係完全零表情,聽完行咗去
3。鮮果沙律茶果子白蝦球:個蝦球入面啲肉都少少彈牙ok啦
6。清蒸大沙巴龍躉:魚一條ok好食
7。當紅一品燒雞:個皮幾脆入味肉質就有啲乾呀
8。瑤柱蛋白海王炒飯:無諗過都幾好味
9。個餐要咗蟠桃半打:熱辣辣每個都幾大舊個餡唔會好甜
10。合時生果:西瓜ok正常發揮甜嘅,橙有啲酸
整體嚟講呢個價錢大打碟飽到食到打包真心ok。
味道就一般街坊酒樓,食得過嘅。
但要讚下個瘦瘦地嘅男部長,我哋叫人攞番個生日蛋糕出來執枱要切生日蛋糕,個部長嚟嘅時候都係完全零表情,聽完行咗去冇一個職員彩佢,係用返冇表情嘅容貌過嚟自己執枱拎蛋糕畀我哋(我哋見佢真係好慘,幫手碟啲碗碟畀佢拎走😅)
後記:結算時先睇到有個banner寫住八點半後傳單八折,可惜我哋今日食七點響用唔到😅