2015-05-29 790 浏览
話說行德福商場個時,係unique個邊上去,原來有個food court,上去見到有間銀咖喱,平過哂入面其他既食店,咁就當然要試下啦。過去選餐,就叫左個招牌豬扒咖哩飯,就$30左右啦。如果係學生就會送飲品,甚至有18蚊既純咖哩+飯,所以真係非常抵食。佢個咖哩就係有d肉係到,所以唔係素咖哩,而個咖哩都係甜咖哩。我對於甜咖哩就冇咩特別既感覺,只係叫做有咖哩味。 飯量都ok,正常岩岩好。 個豬扒就外皮算脆既,但未到最好。個肉質就有d,好似食湯,所以有d失望。 由於依到比較隱蔽,所以都冇其他地方既商場food court咁爆人。可以靜靜地咁食個午餐 總括黎講,平價,岩附近既學生去食,惟味道就差少少。
佢個咖哩就係有d肉係到,所以唔係素咖哩,而個咖哩都係甜咖哩。我對於甜咖哩就冇咩特別既感覺,只係叫做有咖哩味。 飯量都ok,正常岩岩好。 個豬扒就外皮算脆既,但未到最好。個肉質就有d[鞋],好似食湯[咋],所以有d失望。 由於依到比較隱蔽,所以都冇其他地方既商場food court咁爆人。可以靜靜地咁食個午餐 總括黎講,平價,岩附近既學生去食,惟味道就差少少。
2015-05-26 424 浏览
晚上睇完電影,就去左個食堂到食晚餐。我就第一次食銀咖喱,一心諗一定喺好有特色好想試吓!就叫左個牛肉咖喱飯黎試。 依個食堂係要你先買票,再番去拎飯。 佢成個飯只係32蚊,咁平就當然唔會有太大大期望,而果然無期望就冇失望,其實所謂銀咖哩其實只喺用銀碟。本來係幾有心思既,但令到我聯想到電影坐監既人用既碟……由於佢係日本咖哩,所以甜而不辣,但食落真就唔甜又唔辣,依到令人失望,但佢又叫做好食過d速食咖喱。D牛肉就無肉味,好似湯渣咁,又又冇味道。 個到既環境比一般既商場食堂少人,可能係因為比較難搵(?)所以都叫清靜,可以慢慢食。 以平價黎計,都唔可以要求太多。但如果個排荷包緊縮,就可以食依個。
晚上睇完電影,就去左個食堂到食晚餐。我就第一次食銀咖喱,一心諗一定喺好有特色好想試吓!就叫左個牛肉咖喱飯黎試。 依個食堂係要你先買票,再番去拎飯。 佢成個飯只係32蚊,咁平就當然唔會有太大大期望,而果然無期望就冇失望,其實所謂銀咖哩其實只喺用銀碟。本來係幾有心思既,但令到我聯想到電影坐監既人用既碟……由於佢係日本咖哩,所以甜而不辣,但食落真就唔甜又唔辣,依到令人失望,但佢又叫做好食過d速食咖喱。D牛肉就無肉味,好似湯渣咁,又[鞋]又冇味道。 個到既環境比一般既商場食堂少人,可能係因為比較難搵(?)所以都叫清靜,可以慢慢食。 以平價黎計,都唔可以要求太多。但如果個排荷包緊縮,就可以食依個。
牛肉咖喱飯
2014-12-15 350 浏览
中午的時候,不想吃太貴,不想吃太普通,又想自閉的時候,我就會去piago。這個地方有一間銀咖喱,本人認為算是很便宜的很實惠的。想吃飯,想吃日式咖喱,想吃蛋,想吃芝士,想吃不貴又算好吃的咖喱飯,這裡便是九龍灣德福的最好選擇。加多杯可樂都只是加$5,真的很抵吃。這間銀咖喱還有其他配料,喜歡吃咖喱的人不妨一試﹗

芝士蘑菇咖哩蛋包飯
2014-12-02
2014-07-08 316 浏览
Lunch time 陪男友食飯,徳福周圍都係人,快快食foodcourt算。見幾多人食銀咖喱,一於試下。要試就試個豐富啲嘅,賣相都幾ok。豬排意外地炸得好食,比某啲日本餐廳仲要好食。芝士同蛋就一般啦,個汁夠撈飯,個size都ok!!