2023-05-22 270 浏览
銀龍茶餐廳已經60週年, 早餐算是多款式決定一試河粉早餐❤️🍜豬肉丸拼黃金魚角河豬肉丸香口, 彈牙, 有豬味黃金魚角彈牙, 唔會有霉味, 食到系新鮮河粉算是彈牙, 都okay佢既金牌奶茶真系值得一試💓提提醒+$3 可轉凍檸茶/咖啡/奶茶外賣自取即享九折🫶🏻環境算多位, 但都有點逼夾所以都不太想坐太耐🫣🪙價錢$42🍜味道:3.9/5🔴🟠🟡🟢🔵🟣⚪️⚫️服務:4/5環境:3.8/5返食:3.9/5價錢:4/5🔴🟠🟡🟢🔵🟣⚪️⚫️👷🏻‍♀️利申:本網只代表個人感受與想法不代表全部🫡(本台暫試運當中, 全人手營運, 多多包涵)🪙今次全自費👷🏻‍♀️順帶一提落單可櫃面下單或電話外賣自取🫰🏻📍 銀龍粉麵茶餐廳 (油塘)油塘鯉魚門路80號鯉魚門廣場2樓202號🚈(油塘A1出口行5分鐘)
銀龍茶餐廳已經60週年, 早餐算是多款式
決定一試河粉早餐❤️
豬肉丸拼黃金魚角河

🍜豬肉丸拼黃金魚角河
豬肉丸香口, 彈牙, 有豬味
黃金魚角彈牙, 唔會有霉味, 食到系新鮮
河粉算是彈牙, 都okay
佢既金牌奶茶真系值得一試💓
提提醒+$3 可轉凍檸茶/咖啡/奶茶
外賣自取即享九折🫶🏻
環境算多位, 但都有點逼夾所以都不太想坐太耐🫣
🪙價錢$42

返食:3.9/5
價錢:4/5
🔴🟠🟡🟢🔵🟣⚪️⚫️

👷🏻‍♀️利申:本網只代表個人感受與想法不代表全部🫡
(本台暫試運當中, 全人手營運, 多多包涵)

📍 銀龍粉麵茶餐廳 (油塘)
油塘鯉魚門路80號鯉魚門廣場2樓202號
🚈(油塘A1出口行5分鐘)
2023-05-22
$42 (早餐)
豬肉丸拼黃金魚角河
2023-04-27 147 浏览
叫咗三個扒餐,每個扒餐都有配牛角酥,熱飲,熱湯,待應就俾一個牛角酥,有兩個冇俾到,我哋以為得一個牛扒餐先有配牛角酥,埋咗單先發覺原來三個扒餐都有牛角酥,係唔係冇貨都冇出句聲,雖然唔多錢,不過咁樣都係欺騙食客。
2023-03-11 190 浏览
叫左炒麵同其他 佢呢間d野食俾起其他分店差好多 又油又咸 ,得杯野飲正常侍應先最離譜 態度同d嘴面差到 叫佢落單或者跟單 催左好多次先理你 黎呢間食野好似欠左你咁 同商場多好多其他餐廳選擇 奉勸各位唔好俾錢買難受

同商場多好多其他餐廳選擇 奉勸各位唔好俾錢買難受
2022-02-19 670 浏览
嚟一個疫情下午餐。51文價錢ok. 咸魚肉餅飯。不得不讚師傅工夫好。咁簿簿一片都整成肉餅。佩服佩服。一向都喜歡嚟尼到食野。估唔到而家變成咁。唉。我估疫情內唔會再嚟。
2021-12-30 358 浏览
企企理理、舒舒服服,呢個唔單只係講環境仲係講食物。叫咗啲平凡茶餐廳食物:海南雞飯、炸醬撈麵、淨雲吞。餸菜上到嚟,企企理理、整整齊齊,食慾都會增加。呢間餐廳都好多人,喺座位全滿、外賣單排晒大隊嘅情況之下,出品有咁嘅企理,係好難得。

2021-02-11 1190 浏览
而家疫情😷期間,好多餐廳推出外賣推廣,今日去咗呢間茶餐廳買下午茶外賣,有九折優惠😁銀龍嘅豬扒🐷包一向都好好食,今日都唔例外,keep 到水準。豬扒大大塊,好香口,加埋沙律醬,好味喔。😋唯一美中不足嘅係,麵包同牛角包有少少淋,可能因為外賣關係啦😬講返碗沙爹牛肉通粉🍲,湯底唔錯,牛肉唔會韌。份量也是OK的。🤗但係杯檸茶☕️好澀,唔係咁好飲。😓

但係杯檸茶☕️好澀,唔係咁好飲。😓
2021-02-03
下午茶
2020-10-30 539 浏览
係油塘廣場2樓有間銀龍粉麵茶餐廳早餐~猪柳煙肉蛋牛角包 + 咖啡外賣9折 37紋猪柳好食過麥當勞果塊,無咁鹹煙肉好食有肉味又唔會太鹹煎蛋好有蛋味,好香,師傅手勢很好牛角包細隻得來都好食但美中不足就係杯咖啡,唔香唔滑,啱合格lo小女子食早餐都係為著杯咖啡,所以就評分ok
係油塘廣場2樓有間銀龍粉麵茶餐廳

早餐~猪柳煙肉蛋牛角包 + 咖啡
外賣9折 37紋

猪柳好食過麥當勞果塊,無咁鹹
煙肉好食有肉味又唔會太鹹

煎蛋好有蛋味,好香,師傅手勢很好

牛角包細隻得來都好食
但美中不足就係杯咖啡,唔香唔滑,啱合格lo

小女子食早餐都係為著杯咖啡,所以就評分ok
2020-10-10 404 浏览
同屋企人係油塘行街,諗住搵間茶餐廳食下。咁啱俾我見到呢間銀龍,見到佢menu都幾啱一家大細食。有中菜又有麵食,啱晒我地一家人,於是膽粗粗入黎試下。我地比較夜食,人唔係好多,唔需要等位。乾炒牛河$50仲附送一罐可樂。可惜乾炒牛河唔夠鑊氣,偏乾身。沙薑雞 $80左右沙薑雞幾夠味,好香,肉質鮮嫩好有咬口。菠蘿京都肉排$80酸酸甜甜,牛肉醃製得唔錯,咬落去都幾鬆軟,但又不失牛肉既韌度。酸辣雞翼米線 $45味道唔夠特別,酸度辣度都一般,如果可以揀都係食譚仔好d
同屋企人係油塘行街,諗住搵間茶餐廳食下。

咁啱俾我見到呢間銀龍,見到佢menu都幾啱一家大細食。
有中菜又有麵食,啱晒我地一家人,於是膽粗粗入黎試下。
我地比較夜食,人唔係好多,唔需要等位。
乾炒牛河

乾炒牛河$50
仲附送一罐可樂。可惜乾炒牛河唔夠鑊氣,偏乾身。
蔬菜
招牌沙薑雞

沙薑雞 $80左右
沙薑雞幾夠味,好香,肉質鮮嫩好有咬口。

菠蘿京都肉排

菠蘿京都肉排$80

酸辣雞中翼米線

酸辣雞翼米線 $45
味道唔夠特別,酸度辣度都一般,如果可以揀都係食譚仔好d
2020-10-06
蔬菜
招牌沙薑雞
菠蘿京都肉排
  • 沙薑雞
2020-10-07 277 浏览
成日經經過過油塘嘅銀龍茶餐廳,但都未試過,突然想食吓港式嘢,於是決定同屋企人去試吓,睇吓啲嘢食高唔高質。二人小菜套餐* 招牌沙薑雞 (廚師推介) * 份量一般,但味道幾好 * 雞肉都幾嫩滑,送飯一流* 牛仔柳 (廚師推介) * 醬汁酸酸甜甜,牛仔柳都幾大塊同埋好入味* 兩碗明火例湯 (涼瓜豬骨湯) * 湯水唔錯,幾足料,飲落幾清甜* 兩碗白飯* 一碟清炒時菜* 兩杯港式凍奶茶干炒牛河* 炒牛河好有驚喜、有鑊氣,同埋同其他茶餐廳比唔會太鹹,啱啱好* 仲送咗罐凍可樂酸辣雞中翼米線(小辣)* 米線份量都幾足,有三隻雞中翼* 一般般,有啲失望* 湯底偏淡,冇咩酸辣味,同埋小辣根本唔辣* 但雞中翼味道幾好,雞翼煎得幾香脆大概夾埋接近$300,不過不失,除咗米線,其他菜都好唔錯👍🏻

二人小菜套餐
* 招牌沙薑雞 (廚師推介)
* 份量一般,但味道幾好
* 雞肉都幾嫩滑,送飯一流
* 牛仔柳 (廚師推介)
* 醬汁酸酸甜甜,牛仔柳都幾大塊同埋好入味
* 兩碗明火例湯 (涼瓜豬骨湯)
* 湯水唔錯,幾足料,飲落幾清甜
* 兩碗白飯
* 一碟清炒時菜
* 兩杯港式凍奶茶

干炒牛河
* 仲送咗罐凍可樂

酸辣雞中翼米線(小辣)
* 米線份量都幾足,有三隻雞中翼
* 一般般,有啲失望
* 湯底偏淡,冇咩酸辣味,同埋小辣根本唔辣
* 但雞中翼味道幾好,雞翼煎得幾香脆

2020-10-06
2020-01-08 663 浏览
今日新年流流,已經好懶唔想出街,於是叫左去銀龍呢間野叫外賣自取。揀左滑蛋蝦仁飯。攞到番屋企,一打開 個樣已經一啲都唔吸引,邊有理由滑蛋係咁既樣架!根本係蛋花,邊度係滑蛋!你呃人都比少少誠意比多少少蛋呀!啲蝦更加唔洗講,全部都係雪藏味!我假假地比左$56呀大佬,你比啲咁既質素既飯盒我,真係連小學生飯盒都不如啦係咪呀!枉你呢間野開左咁多年,好日都無咩幫襯,諗住幫襯下姐,$56咁就嘥左!希望大家唔好中伏啦~
今日新年流流,
已經好懶唔想出街,
於是叫左去銀龍呢間野叫外賣自取。
揀左滑蛋蝦仁飯。
攞到番屋企,
一打開 個樣已經一啲都唔吸引,
邊有理由滑蛋係咁既樣架!
根本係蛋花,邊度係滑蛋!
你呃人都比少少誠意比多少少蛋呀!
啲蝦更加唔洗講,全部都係雪藏味!
我假假地比左$56呀大佬,
你比啲咁既質素既飯盒我,真係連小學生飯盒都不如啦係咪呀!
希望大家唔好中伏啦~
2020-01-01
外卖自取
2019-05-08 897 浏览
我唔知點解咁多人會去食依間,價錢又貴,d野食又唔好食,味精味又重,湯飯唔夠湯,熱飲唔夠熱,連裝湯飯既會都有清潔精味。地下隱約見到d死左既小飛蟲,座位又唔好座。可能依間特別差,其他分店好好多,但依間好差
2019-05-07 570 浏览
公司既同事大多數幫襯銀龍食早餐,我返工幾個月第一次試。銀龍係香港出名既連鎖店,價錢唔平,我未食過。今日食了雪菜肉絲米加炒蛋,熱奶茶。我欣賞炒蛋,份量大,加入牛奶,比較滑;另外奶茶既茶和奶比例係我心水。雪菜肉絲米一般,同其他小店差不多。
2019-05-07
$40 (早餐)
  • 炒蛋
2019-05-04 466 浏览
銀龍茶餐廳係香港都算出名 係香港開左吾少連鎖店 因為想嘆個早餐 所以就入左銀龍試下😛今次我就叫左香煎豬扒公仔麵 配火腿炒蛋👅豬扒浸左係湯度 咬落d肉幾紮實 而且幾厚身 公仔麵軟硬適中 火腿味道正常無咩雪味 炒蛋都幾滑 切開都有蛋汁😋 奶茶略為澀左少少 無咩奶香😗😗整體味道正常 不過不失 呢個價位質素可以接受😚😚😚推薦:⭐️⭐️⭐️

今次我就叫左香煎豬扒公仔麵 配火腿炒蛋👅

奶茶略為澀左少少 無咩奶香😗😗

整體味道正常 不過不失 呢個價位質素可以接受😚😚😚

推薦:⭐️⭐️⭐️

如果 提起茶餐廳 銀龍 在香港都算 出名 的 連鎖式茶餐廳 起初以為銀行只係食粉麵為主但原來炒小菜炒粉麵飯都有唔少選擇 拿起了餐牌 點兩個套餐 京都肉排同牛雜麵 肉排 銀咗少少 牛雜太淋 冇後感 餐飲點咗汽水同奶茶紅豆冰 奶茶紅豆冰做得唔錯 但位置寬敞 服務員的態度都ok
2018-12-28 354 浏览
放假都早起身食返個豐富早餐,過一個Good morning唔講唔知,而家食個早餐分分鐘貴個食lunch不過唔係成日食就算喇呢個早餐都幾豐富--1個沙嗲牛肉麵加炒蛋同牛角包炒蛋炒蛋幾香滑,牛角包就略嫌凍左d同唔脆身,不過重點當然係沙嗲牛肉麵對香港人來說,沙爹有另1種味道--茶記必備的<沙爹牛肉麵>1碗熱湯,1個即食麵,加上1勺充滿濃濃花生醬香味的沙爹牛肉,是早餐、常餐、茶餐的靈魂牛肉幾淋身,滿滿沙嗲香味,加即食麵食真係絕配但略嫌唔夠花生醬的濃郁餐牌⬇⬇總括黎講:環境坐得舒服,員工做野都快手,港式早餐好地方
放假都早起身食返個豐富早餐,過一個Good morning

唔講唔知,而家食個早餐分分鐘貴個食lunch
不過唔係成日食就算喇

呢個早餐都幾豐富--1個沙嗲牛肉麵加炒蛋同牛角包

沙嗲牛肉麵配炒蛋牛角包

對香港人來說,沙爹有另1種味道--茶記必備的<沙爹牛肉麵>
牛肉幾淋身,滿滿沙嗲香味,加即食麵食真係絕配
但略嫌唔夠花生醬的濃郁

餐牌⬇⬇

總括黎講:
環境坐得舒服,員工做野都快手,港式早餐好地方
$39 (早餐)
沙嗲牛肉麵配炒蛋牛角包