銘興喺香港都有好幾間分店,之前都係旺角食過,覺得性價比同味道都唔錯!💡 涼拌麻辣魚皮 $58夏天當然叫返碟涼拌,魚皮夠爽口,處理得幾好,麻辣汁唔算好辣,好開胃。💡 花雕醉雞刀削麵 $65 + 凍檸茶 $3湯底清甜,刀削麵厚度剛好,唔會太腍,仲有少少咬口。醉雞係呢度嘅招牌,坐喺度一陣都見佢賣咝好多盒。我食醉雞最怕係冇去到酒苦,呢間絕對合格,調味不錯,雞肉嫩滑,唔柴口。💡麻辣豬扒豬軟骨 $62 + 熱咖啡麻辣汁本身都幾香,但記得撈好先食,唔係就會好辣了。豬扒係薄身酥炸個隻,幾夾個麵。豬軟骨大大舊,炆到好腍,輕易拆肉。💡脆脆香小酥肉 $58肉感滿滿,炸得酥脆,冇滲返油,凍咗都唔難食~💡麻辣豬大腸 $58豬大腸乾淨,辣辣地又有咬口。

💡 涼拌麻辣魚皮 $58

💡 花雕醉雞刀削麵 $65 + 凍檸茶 $3

💡麻辣豬扒豬軟骨 $62 + 熱咖啡

💡脆脆香小酥肉 $58
肉感滿滿,炸得酥脆,冇滲返油,凍咗都唔難食~

💡麻辣豬大腸 $58
豬大腸乾淨,辣辣地又有咬口。
2024-09-07
今晚有朋友帶路,來到紅磡黃埔附近的刀削麵館解決晚餐🌟沒想到已經到晚上八點的時間這間面館仍然滿座🫣人氣滿滿證明朋友沒有介紹錯🤣點了一個虎皮豬手湯刀削麵虎皮豬手很大一隻🫣一隻比我手掌還大🔥滿滿的骨膠原口感,十分好吃👍🏻醬汁是小麻辣的鹵水,十分惹味👍🏻還有豬耳雞絲雙拼冷拌刀削麵,外加兩個小食。小酥肉夠脆夠香紅糖糍粑熱辣辣,流心餡好吃,口感糯糯的,好喜歡👍🏻冷拌刀削麵味道較香,面身口感有咬口👍🏻同樣很不錯👍🏻餐廳有提供酸蘿蔔給客人自取,一口酸蘿蔔一口豬手好吃解膩♥️
虎皮豬手湯刀削麵
點了一個虎皮豬手湯刀削麵
豬耳雞絲雙拼冷拌刀削麵
還有豬耳雞絲雙拼冷拌刀削麵,外加兩個小食。
脆脆香小酥肉
小酥肉夠脆夠香
流心紅糖糍粑
紅糖糍粑熱辣辣,流心餡好吃,口感糯糯的,好喜歡👍🏻
冷拌刀削麵味道較香,面身口感有咬口👍🏻同樣很不錯👍🏻
餐廳有提供酸蘿蔔給客人自取,一口酸蘿蔔一口豬手好吃解膩♥️
2024-09-12
虎皮豬手湯刀削麵
豬耳雞絲雙拼冷拌刀削麵
脆脆香小酥肉
流心紅糖糍粑
2024-09-13 195 浏览
🍽️麻辣冷拌雞扒刀削麵 $55 +$15雙拼配肥牛銘興嘅刀削麵價錢平民,但水準一流🥰麵質煙韌,醬香惹味,辣度適中,冷拌就最啱尼排嘅天氣食😋肥牛同刀削麵好夾,下次會想試試豬頸肉🤤🍽️花雕醉雞 $55佢嘅酒味非常香,而且好入味🥰花雕雞全部都係髀位,肉質嫩滑,溏心蛋都有完美嘅半流心👍🏻擺盤係一個膠盒,打卡效果欠佳🙈🍽️麻辣金沙骨 $65金沙骨炸得香脆,但啲肉一啲都唔乾,做到外脆內軟☺️比個麵更加辣,食落更加香口😝🍽️香炸Q彈墨魚餅 $45墨魚餅口感彈牙,外皮金黃香脆,點埋泰式雞醬更滋味😋🥤凍檸茶 $17味道😋 8.5/10性價比💰 9/10環境🔎 7/10服務🫶🏻 7/10打卡指數📸 7/10٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و 推薦指數🥰 8/10
🍽️麻辣冷拌雞扒刀削麵 $55
 +$15雙拼配肥牛

🍽️花雕醉雞 $55

🍽️麻辣金沙骨 $65

🍽️香炸Q彈墨魚餅 $45
墨魚餅口感彈牙,外皮金黃香脆,點埋泰式雞醬更滋味😋

🥤凍檸茶 $17

味道😋 8.5/10
性價比💰 9/10
環境🔎 7/10
服務🫶🏻 7/10
打卡指數📸 7/10
٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و 推薦指數🥰 8/10
2024-09-12 89 浏览
銘興刀削麵其實我成日都去紅磡嗰度食,但係之前嘅分店實在太逼夾,所以有時都令人卻步,而家可以多啲去食了,因為開多咗一間分店闊落好多涼拌刀削麵半花雕醉雞麵條滑爽,佢哋招牌嘅拌麵有擔擔醬,青瓜絲,花生等,所以口感同埋味道都好豐富。醉雞肉質嫩滑,酒香四溢。冷食的方式讓這道菜特別清爽,適合炎熱的天氣膽膽刀削麵配香濃麻辣豬軟骨、牛腱雖然話係膽膽湯底,但係其實唔係太辣,個人喜好會鍾意辣多少少,搭配麵條的滑順,口感層次分明。豬軟骨和牛腱的肉質鮮嫩,尤其是豬軟骨更加係炆得夠腍,豬軟骨嘅質感已經係好似牛筋嘅狀態,非常好食👍🏻👍🏻香煎墨魚餅金黃酥脆,內裡鮮嫩。墨魚的海味濃郁,最緊要係唔會成口粉。香煎的方式令餅的口感更加豐富,十分適合作為小吃或開胃菜。檸檬涼拌泰式無骨鳳爪鳳爪的肉質滑嫩,搭配檸檬的酸香和泰式調味,帶來獨特的風味。雖然話係泰式,但係感覺上同泰國好似冇乜關連😂😂😂不過係一隻好食嘅鳳爪👌🏻

涼拌刀削麵半花雕醉雞

膽膽刀削麵配香濃麻辣豬軟骨、牛腱

香煎墨魚餅

檸檬涼拌泰式無骨鳳爪

2024-09-12 115 浏览
呢間銘興山西刀削麵用餐,環境簡單舒適。我同朋友試咗幾樣野食,首先係雞扒擔擔刀削麵,麵條滑嫩,雞扒外脆內嫩,搭配擔擔醬好味,層次豐富。牛肚涼拌紅薯粉,牛肚口感脆嫩,紅薯粉Q彈,醬汁酸辣適中,特別適合夏天食。至於麻辣手撕雞香氣撲鼻,雞肉細膩,麻辣味不會過於刺激,開胃又好配啤酒。麻辣海蜇就清脆可口,鮮味同麻辣完美結合,令人一口接一口。墨魚餅外脆內軟,墨魚鮮味十足。整體而言,銘興山西刀削麵嘅菜質相當不錯,每道菜都有獨特風味,值得一試!
呢間銘興山西刀削麵用餐,環境簡單舒適。

2024-09-10
1K
2024-09-12 158 浏览
朋友帶我黎黃埔食抵食既刀削麵,佢話呢度既食物好大份叫我一齊黎食,刀削麵既份量都真係好大碗,而且價錢唔貴,我地叫左一碗牛筋腩酸辣湯底刀削麵,刀削麵口感彈牙煙韌,牛筋好軟腍,牛腩勁大塊同好厚肉嫁小食叫左炸荔枝蝦球,佢個造型好似荔枝甘,外皮用左脆米粒去炸,咬落脆卜卜,入面仲有蝦肉再沾沙律醬好惹味香口,仲有叫左碟紅糖糍粑因為呢個小食比較特別所以叫左,入面沾滿左黑糖漿,食落外層既糯米脆得黎又軟綿綿甘既口感真係好得意。

2024-09-12 71 浏览
「銘興刀削麵」在黃埔頗有名堂,經常客滿,外賣亦絡繹不絕。撈麵、湯麵、小食,辣的,不辣的都有,價錢也很親民。店內有一個自助區,可以自行盛載酸辣蘿卜,蘿卜很美味開胃,當然是食幾多取幾多啦!《蒜泥牛展配金錢肚刀削麵》$71刀削麵煙煙韌韌,很有口感。雙拼牛展和金錢肚分開上,兩樣都很軟腍入味,《花雕醉雞》$55醉雞選用雞脾肉,特別軟滑入味,還有一隻美味的溫泉蛋呢!《香炸墨魚餅》$45墨魚餅煎得很香口,有5件很抵食《泰式檸檬無骨雞爪》$58雞爪雖然不能走辣,但並不太辣,而且很惹味,無骨食得很滿足。《荔枝蝦球》$45蝦球外形像荔枝,還有淡淡的荔枝味,裡面是甜甜的蝦肉,正啊!《凍豆漿》跟餐只需加$8,抵啊!

《蒜泥牛展配金錢肚刀削麵》$71
刀削麵煙煙韌韌,很有口感。
雙拼牛展和金錢肚分開上,兩樣都很軟腍入味,

《花雕醉雞》$55
醉雞選用雞脾肉,特別軟滑入味,還有一隻美味的溫泉蛋呢!

《香炸墨魚餅》$45
墨魚餅煎得很香口,有5件很抵食

《泰式檸檬無骨雞爪》$58
雞爪雖然不能走辣,但並不太辣,而且很惹味,無骨食得很滿足。

《荔枝蝦球》$45
蝦球外形像荔枝,還有淡淡的荔枝味,裡面是甜甜的蝦肉,正啊!

《凍豆漿》
跟餐只需加$8,抵啊!

2024-09-08
  • 花雕醉雞刀削麵
又係住”紅土”嘅男朋友介紹區內美食嘅時間,今次帶我去紅磡試下銘興山西刀削麵⭐️包醬小豆腐新鮮炸起,外脆內軟,加左d辣辣地嘅調味粉,好夾,好好食🤤⭐️荔枝啵啵蝦球睇menu比佢嘅造型吸引左,所以嗌佢。熱辣辣嘅蝦球同白色沙律醬好夾,味道配合得啱啱好,li隻沙律醬冇咁濃味,清清地,又唔會互搶味,蝦味好出,好鮮味,正,又好睇,又好食!😍⭐️花鵰醉雞刀削麵個湯清清地,刀削麵彈牙,花鵰醉雞超級好食,好入味,好好彩仲要係雞脾位,雞肉好嫩滑😋⭐️涼拌豬耳、涼拌皮蛋配花生、蔥花、芫荽、青瓜絲豬耳爽脆,仲大大碟;皮蛋都唔錯不過涼拌嘅汁比其他地方食嘅辣,雖然都好食,不過我要投降la,要交曬比男朋友🤭⭐️蒜泥牛𦟌牛𦟌好淋,幾乎有種入口即溶嘅感覺,蒜泥好香,好夠蒜味,正!

⭐️包醬小豆腐
新鮮炸起,外脆內軟,加左d辣辣地嘅調味粉,好夾,好好食🤤

⭐️荔枝啵啵蝦球

⭐️花鵰醉雞刀削麵

⭐️涼拌豬耳、涼拌皮蛋
配花生、蔥花、芫荽、青瓜絲
豬耳爽脆,仲大大碟;皮蛋都唔錯

⭐️蒜泥牛𦟌
牛𦟌好淋,幾乎有種入口即溶嘅感覺,蒜泥好香,好夠蒜味,正!

2024-09-07
  • 包醬小豆腐
  • 荔枝啵啵蝦球
  • 花雕醉雞刀削麵
2024-09-10 101 浏览
【紅磡•銘興山西刀削麵】@ππππππππππππππππππππππππππππππ香港民意集中在刀削麵藤椒魚皮包裝小豆腐香炸q彈墨魚餅花雕醉雞熱拌刀削麵口水雞刀削麵豆漿及凍奶茶藤椒魚皮藤椒魚皮是一道獨特的開胃小吃,外皮酥脆,搭配藤椒的香氣,帶來一種微妙的麻感。包裝小豆腐包裝小豆腐通常是一道口感柔滑的素食佳品,豆腐的細膩與醬汁的調味完美融合。香炸Q彈墨魚餅這道香炸墨魚餅的口感非常出色,外脆內彈,墨魚的鮮味與香料的香氣交織在一起。花雕醉雞熱拌刀削麵這道花雕醉雞熱拌刀削麵將醉雞的風味與刀削麵的彈性結合在一起,形成了一道豐富的主菜。醉雞的酒香與嫩滑的雞肉相得益彰,而熱拌刀削麵則吸收了醉雞的鮮美醬汁。口水雞刀削麵口水雞刀削麵是一道經典的川菜,雞肉的嫩滑與香辣的醬汁形成了絕妙的搭配。刀削麵的彈性與醬汁的融合,使整道菜吃起來非常過癮。豆漿及凍奶茶豆漿和凍奶茶是完美的飲品搭配。豆漿的濃郁與凍奶茶的清爽形成了對比,既可以解渴又能搭配多種小吃。豆漿的口感醇厚,營養豐富。餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 300✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨#紅磡美食
【紅磡•銘興山西刀削麵】@

食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾
性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 300
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
#紅磡美食 #銘興山西刀削麵 #web3紅磡
銘興山西刀削麵 (民泰街)
紅磡民泰街2-32號地舖
【九龍城區】【銘興山西刀削麵】本身約咗朋友行下黃埔,點知被人放咗飛機,於是就自己一個人搵嘢食。碌吓碌吓到咗民泰街呢邊,都係冇乜 idea,就試吓呢間「銘興山西刀削麵 」啦。入面都幾光猛、企理,同埋喺呢個周圍餐廳都有位嘅時間佢哋係幾乎坐滿,就試吓你哋嘅實力先。我首先試碗 $65 嘅「花雕醉雞刀削麵」,花雕醉雞同刀削麵係分開上嘅,個醉雞入晒味,又多肉,好正。而個刀削麵就幾煙韌,口感好好,成件事唔錯嘅。跟住試碟 $58 嘅「藤椒魚皮」,藤椒幾麻,魚皮夠爽,我呢啲唔太食得辣嘅人都食咗好多,正吖嘛。試埋 $45 嘅「包漿小豆腐」,估唔到都幾多件,外脆內軟,炸得幾好喎。跟住試 $45 嘅「香炸Q彈墨魚餅」,店員推介果然好食,點埋雞醬仲正。嘢飲方面,我加 $8 試佢哋個「阿華田脆脆」,好濃好好飲,仲有啲脆喺面,掂。埋單 $221,咁多嘢食喎。。。(地址:紅磡民泰街2-32號地舖)@minghing_noodles#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delic

(地址:紅磡民泰街2-32號地舖)

@minghing_noodles

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #dessert #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am九龍城區 #紅磡 #黃埔 #銘興山西刀削麵 #花雕醉雞刀削麵 #藤椒魚皮 #包漿小豆腐 #香炸Q彈墨魚餅 #阿華田脆脆 #1am1498 #1ambackup

2024-09-01
2024-09-08 64 浏览
🍜 銘興山西刀削麵位於民泰街的銘興山西刀削麵,午飯時段總是座無虛席,顯示出它的受歡迎程度。幾十元便能享受到大大碗的美食,性價比極高。 😋我們點了幾款招牌菜品,首先是'刀削麵熱撈',麵條彈牙,搭配香濃的湯汁,讓人一口接一口。小辣的豬肚絲口感脆嫩,十分開胃。 🍜🌶️另外,'手撕雞'的肉質鮮嫩,搭配溫泉蛋和木耳,色香味俱全,讓整碗麵更加豐富。 🍳🍄'刀東坡肉'的肉質軟嫩,入口即化,搭配香脆的雞翼,更是令人垂涎。 🍗最後,'蒜泥牛展'和'醉雞'都相當出色,牛展的鮮美與醉雞的獨特風味相得益彰,讓整頓午餐充滿驚喜。 🥢整體而言,銘興山西刀削麵不僅提供美味的食物,還有實惠的價格,是午餐的絕佳選擇! 👍銘興山西刀削麵 民泰街2號32號地舖
🍜 銘興山西刀削麵

銘興山西刀削麵
民泰街2號32號地舖
今晚街坊帶路,黎食黃埔名物銘興刀削麵🤭搬咗大鋪都排長龍,八點半開始先有多啲枱。食過的人都知,佢都真係以又好味又大份取勝嘅😆餐前小食:記得係自助區度拎醃蘿蔔👍🏻自家製😀夠晒酸,好入味熱拌雙拼-豬頸肉($62) 食銘興梗係要嗌熱拌啦😎濃郁又獨特的秘製醬汁,煙韌的手打刀削麵,撈埋一齊就係佢既致勝之道了🤤雙併餸菜方面,豬頸肉滿有油香,不過煮得耐左要啲牙力食,比較有咬口。(+$15) 金沙骨 有2大舊,即炸,Jumbo Size炸皮,食果時小心超熱辣辣~香口,入面都有唔少肥膏,我都係食番啲冇咁邪惡既野先😝(+$4) 凍奶茶少甜少冰 例如係必定要嗌杯凍飲解下辣清下喉,繼續擦~花雕醉雞小食($55)冷盤好快上枱, 足半隻雞同有雞髀,肉質好彈又好滑溜啊😍仲送溏心蛋添~雞已醃得非常入味,索晒啲花雕酒香味,果然係名物! 涼拌海蜇小食($45)估唔到係超巨型,呢個價錢真係超級抵食啊,大推!!!經典的酸辣汁,惹味的海蜇青瓜,大蒜、花生,麻辣味慢慢滲出,連唔食辣既我都大嗌辣得好過癮😋🫶🏻蒜泥牛𦟌小食($65)賣相超吸引,牛𦟌淋身得黎,個另一種風味的酸辣,係由大量好原汁原味的蒜剁成的🤤又係另一必嗌爆醬小豆腐($4
今晚街坊帶路,黎食黃埔名物銘興刀削麵🤭

搬咗大鋪都排長龍,八點半開始先有多啲枱。
食過的人都知,佢都真係以又好味又大份取勝嘅😆

餐前小食:
記得係自助區度拎醃蘿蔔👍🏻自家製😀夠晒酸,好入味

熱拌雙拼-豬頸肉($62)

食銘興梗係要嗌熱拌啦😎濃郁又獨特的秘製醬汁,
煙韌的手打刀削麵,撈埋一齊就係佢既致勝之道了🤤

雙併餸菜方面,豬頸肉滿有油香,
不過煮得耐左要啲牙力食,比較有咬口。

(+$15) 金沙骨
入面都有唔少肥膏,我都係食番啲冇咁邪惡既野先😝

(+$4) 凍奶茶少甜少冰

例如係必定要嗌杯凍飲解下辣清下喉,繼續擦~

花雕醉雞小食($55)

冷盤好快上枱, 足半隻雞同有雞髀,肉質好彈又好滑溜啊😍

涼拌海蜇小食($45)

估唔到係超巨型,呢個價錢真係超級抵食啊,大推!!!
經典的酸辣汁,惹味的海蜇青瓜,大蒜、花生,麻辣味慢慢滲出,
連唔食辣既我都大嗌辣得好過癮😋🫶🏻

蒜泥牛𦟌小食($65)

賣相超吸引,牛𦟌淋身得黎,個另一種風味的酸辣,
係由大量好原汁原味的蒜剁成的🤤又係另一必嗌

爆醬小豆腐($45)

好特別的七味炸豆腐,裏面其實係豆腐醬,
所以食落個口感都幾特別 ,會有少少漿口,又再滑嫩啲。

食到反晒艇,每人都只係$145。所以每次嚟食銘興,
都覺得佢真係刀削麵界嘅世一🌹

2024-09-02
2024-09-05 114 浏览
呢間係黃埔站附近既刀削麵成日都好旺場而且有好多人買外賣。平時間唔中都中意去食,我覺得又平又好食~我自已就最中意點花雕醉雞刀削麵,另外今次都點左幾款小食同朋友仔開心share♥︎ 花雕醉雞刀削麵花雕醉雞份量都幾多,雞肉嫩滑,花雕酒味酒味入哂雞肉入面真係好香好正。而且仲有隻糖心蛋,刀削麵粗粗地厚厚地咁好煙韌同埋有咬口。♥︎ 豬頸肉刀削麵豬頸肉分量一樣多,而且分開另一隻碟上仲有埋小小既花生、青瓜伴碟真係好有誠意。♥︎ 香炸墨魚餅♥︎ 蒜香牛展♥︎ 涼伴皮蛋小食都同樣地值得推薦,墨魚餅係新鮮現炸,外皮炸至金黃色脆脆的, 非常香口美味。牛展蒜香味濃,肉質軟嫩,皮蛋微辣惹味,用來餸湯麵真係好夾

♥︎ 花雕醉雞刀削麵

♥︎ 豬頸肉刀削麵

♥︎ 香炸墨魚餅
♥︎ 蒜香牛展
♥︎ 涼伴皮蛋
2024-09-04 103 浏览
💠💠 銘興山西刀削麵 💠💠🔹麻辣牛筋腩上湯刀削麵 $56🔹花雕醉雞上湯刀削麵 $65超級足料勁大碗🔥,麵質煙韌有咬口得黎又好滑溜,食得出有麵香,仲好有掛湯力,配料都係大大份👍🏿,牛筋腩幾軟腍入味;醉雞個汁好香帶微甜,完全冇苦澀味,雞肉選用雞脾肉,肉質飽滿,有口感又嫩滑,絕對係平靚正之選‼️🔹泡椒爽脆藕帶 $40第一次食藕帶~原來藕帶係蓮嘅幼嫩根狀莖,隨著生長會慢慢咁變成蓮藕😂酸甜爽脆口感幾得意😆🔹口水雞 $55雞肉嫩滑,雞皮爽彈,一夾起就冇死角沾盡口水汁🤤,口水汁麻同辣兼備,刺激又唔嗆喉🙌🏿🔹涼拌青瓜 $35 口感清涼爽脆,醬汁幾香口惹味💕𖤥 銘興山西刀削麵 𖤥🗺️ 紅磡民泰街2-32號地舖
💠💠 銘興山西刀削麵 💠💠

🔹麻辣牛筋腩上湯刀削麵 $56
🔹花雕醉雞上湯刀削麵 $65

🔹泡椒爽脆藕帶 $40
酸甜爽脆口感幾得意😆

🔹口水雞 $55

🔹涼拌青瓜 $35
口感清涼爽脆,醬汁幾香口惹味💕

𖤥 銘興山西刀削麵 𖤥
🗺️ 紅磡民泰街2-32號地舖
2024-08-25
2024-09-03 104 浏览
今晚同班友人去咗黃埔食咗呢間銘興山西刀削麵,聽講佢嘅花雕醉雞刀削麵唔錯,所以就嚟試下啦😋花雕醉雞刀削麵($65)麵條煮得啱啱好,唔會太腍,配上滑嫩嘅花雕醉雞,份量超多,麵香雞香相得益彰,令人回味無窮🍜🍗蒜蓉牛腱($65)牛腱切得幾嫩,蒜蓉香氣彌漫,每口都是濃濃的牛肉味,入口即化,讓人欲罷不能😍豬頸肉拼金錢肚($80)豬頸肉燒得剛剛好,金錢肚爽脆可口,滷得幾入味,口感絕佳,搭配得宜,一起下肚更是絕配🥓🥟凍檸茶($4)阿華田脆脆($26)最後來個飲品,阿華田脆脆,香濃的味道,搭配脆脆的配料,甜而不膩,完美結束這頓美味的餐點🍫😊整體而言,銘興山西刀削麵餐廳的菜式口味純正,份量十足,價錢親民,絕對物超所值。用餐環境舒適,服務態度親切,下次會再來品嚐其他招牌美食!🍽🌟📍 銘興山西刀削麵 (民泰街) (紅磡)紅磡民泰街2-32號地舖#香港探店 #香港美食 #香港必食 #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfoodpic #hkig #hkfoodie #hkfoodies #food #foodie #foodstagram #foodb

花雕醉雞刀削麵($65)

蒜蓉牛腱($65)

豬頸肉拼金錢肚($80)

凍檸茶($4)
阿華田脆脆($26)

📍 銘興山西刀削麵 (民泰街) (紅磡)
紅磡民泰街2-32號地舖

#香港探店 #香港美食 #香港必食 #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfoodpic #hkig #hkfoodie #hkfoodies #food #foodie #foodstagram #foodblogger #berryfoodie #berry紅磡 #刀削麵 #花雕醉雞