2013-07-20
本身住係市區好少機會去元朗呢d地方玩,見呢個禮拜日天氣幾好就諗住去南生圍然後再去錦上路紅磚屋行到紅磚屋門口就見到一間好有歐陸feel既屋仔係眼前,不自覺就俾佢吸引左行過去最初以為係住宅,點知門口棟左塊餐板,原來係間餐廳,有中有西,見幾肚餓就諗住入去食下都好出面放左一張台,但天氣咁熱當然入去坐啦,入面有十張台到,果個時間坐滿左一大半我同fd就被安排左坐張二人台估唔到係錦田都有食意粉既餐廳而且價錢好抵幾十蚊就食到,好驚喜我叫左個All Day Breakfast ($70)估唔到70蚊都食到咁多野首先要讚下個炒蛋炒到岩岩好好香好滑沙律菜都算新鮮茄汁焗豆仲好細心咁整返熱賣相都好令我個fd就叫左個卡邦尼意粉($60)賣相好得,聽講呢個係廚師既拿手菜我試食左少少覺得芝士味好濃,加埋煙肉既香,好好味特別中意佢用左扁意粉兩個餐都送可樂,都夠滿足兩個人食左$130,好抵,個Menu 仲有好多其他野食,會再搵機會黎試其他野!
我同fd就被安排左坐張二人台
我叫左個All Day Breakfast ($70) 估唔到70蚊都食到咁多野
首先要讚下個炒蛋炒到岩岩好好香好滑
沙律菜都算新鮮
茄汁焗豆仲好細心咁整返熱
賣相都好令
我個fd就叫左個卡邦尼意粉($60) 賣相好得,聽講呢個係 廚師既拿手菜
我試食左少少覺得芝士味好濃,加埋煙肉既香,好好味
特別中意佢用左扁意粉
兩個餐都送可樂,都夠滿足
题外话/补充资料:
餐廳係以家庭底經營,佢地都好warm好肯同d客傾計,係其他餐廳搵唔到。聽講個西餐廚師只有22歲,好犀利。