旺角🚇創興廣場呢間鍋霸吃到飽台式養生火鍋店,🤩地方夠大又舒服,而且午市時段仲有🕟4.5個鐘頭任飲任食,👏真係抵到爆呀。佢哋嘅湯底🥣選擇多,特別係多款養生火鍋🍲湯底用料十足,我哋揀咗藥膳沙茶🍖牛肉涮涮鍋拼麻辣蕃茄🍅牛肉涮涮鍋,兩款味道都好濃郁🌶️,尤其係冬天食真係👍暖身又養生。店入面有唔同level嘅🤤套餐,我哋今次揀咗Lv3嘅餐主打 Prime Grade 美國🇺🇸安格斯肥牛同理西班牙🇪🇸伊比亞黑毛豬,牛肉肥美,豬肉甘香嫩滑,😋食落好滿足。另外我哋仲加咗🦐海鮮任食,有多款海鮮🐟可以任食,新鮮美味😍尤其係有花膠可以任食,👏真係好抵!最鍾意佢哋嘅💪手工丸同手工餃,款式多又細粒😊,可以試勻咁多隻味,👍食得好過癮。其他火鍋🍲配料都好豐富,可以🥰慢慢叫、慢慢食,成個感覺☺️好chill。雖然🍨雪糕唔係任食,但每人可以揀一款🤩高級雪糕,有 Dreyer's、Haagen-Dazs 👏同 Movenpick 揀,食完真係好滿足😍!

鍋霸吃到飽台式養生火鍋,位於旺角創興廣場,地點好方便,放題店黎講都算好闊落舒服😌湯底超級多選擇,揀左最台式既藥膳胡椒豬肚雞湯拼台灣古早牛肉涮涮鍋,胡椒豬肚雞湯勁好飲,胡椒味濃好暖胃😘古早牛肉鍋有牛腩加濃牛湯,台味濃!👍🏻變身食肉獸🦖Prime Grade安格斯牛頸脊,好靚厚身牛味濃,推介🤩Prime Grade安格斯肥牛,大大塊較薄,口感又唔同,配濃湯好夠味,西班牙伊比利亞黑毛豬肉片,非常濃肉味,正👍🏻沙茶牛肉,落左湯食唔出沙茶因湯太濃🤣牛肉好滑好正,好好味🤤雞髀肉真係要mark實,厚身大舊但又嫩滑又好味,係必食!🌟個古早牛肉湯太正,整左個迷你台式牛肉烏冬,真係十足風味🥳韮菜豬肉餃正常,餡都多,手工麻辣牛丸,牛味意外地濃,手工黑松露墨魚丸,好彈牙,輕輕黑松露味加幾鮮既墨魚味,兩隻丸都細細粒好似食魚蛋咁幾特別幾正😋皇帝菜作結,好味👍🏻想食台灣養生鍋或者食間正既特色火鍋放題,依度真係無得輸😗多野食得黎好食,好食得黎夠特別🤞🏻唯一係真係記住要book位🤣

2087 浏览
Prime Grade安格斯牛頸脊
海蝦
手工麻辣牛丸
台灣牛肉
約咗朋友放工後去旺角打邊爐,見到創興廣場有間吃到飽台式養生火鍋!原來鍋霸已經五周年,都係第一次去試,有得揀120分鐘任食,甚至無限時都係加$40!慢慢食慢慢傾,唔洗急住食!我同朋友兩個人揀咗美國Prime Grade極上牛頸脊及西班牙伊比利亞黑毛豬套餐,正價時段(晚上7:30至9點入座),無限時,成人為$413一位,7:30前離座或者9點後入座會平啲,7:30前離座嘅話,成人價格最平嘅120分鐘套餐$219,勁抵。小童價格任何時段都平過成人價格,所以帶埋小朋友都好抵食!如果揀高一個級別嘅套餐,每兩位嘅食客就會送多一碟價值$168嘅手切安格斯Prime Grade牛肉,不過我同朋友兩個女仔就冇咁大食😆所以都係揀咗第二級別嘅套餐。好多台式特色湯底可以揀呀!揀咗個藥膳椰子雞涮涮鍋,湯底奶白色,勁香椰香味🥥仲有雞件,好足料。另外揀咗台灣麻辣牛肉涮涮鍋🌶️又係好足料,夠辣夠惹味!鴛鴦鍋+$48🍲一坐低就有Shake Shake鹽酥雞送!勁多款火鍋配料選擇,點咗好多蝦🦐仲有好多海鮮揀!另外有好多手工丸、蔬菜等等,有好多款飲品揀,最後仲有雪糕食🍦我地揀咗Haagen-Dazs同Movenpick,飽到

一坐低就有Shake Shake鹽酥雞送!勁多款火鍋配料選擇,點咗好多蝦🦐仲有好多海鮮揀!另外有好多手工丸、蔬菜等等,有好多款飲品揀,最後仲有雪糕食🍦我地揀咗Haagen-Dazs同Movenpick,飽到捧住個肚走🤰🏾
2024-09-11
  • 藥膳椰子雞涮涮鍋
2025-02-07 0 浏览
上星期同朋友去咗旺角嘅「鍋霸」打邊爐,大家都係火鍋控,由十二點可以打到四點半,慢慢食,慢慢傾。揀咗level 2, +$40 追加海鮮 $228@雙拼湯底,+$48台灣養生花膠雞涮涮鍋同養生椰子雞涮涮鍋。花膠雞湯濃郁得黎又唔會過鹹,椰子雞湯就清甜,煮啲海鮮特別出味,好驚喜。Prime Grade 美國安格斯肥牛有肉味又唔嚡口,油脂分佈完美,涮幾秒就熟,一口咬落啖啖牛香,仲有西班牙無激素豬肉片同沙茶牛肉,食肉獸必點。海鮮有花膠片、帆立貝同白鱔片,全都鮮甜滑嫩,尤其係白鱔片,煮耐啲都唔會散,口感超正。手工黑松露墨魚滑好特別,淡淡嘅黑松露香加埋墨魚嘅彈牙口感,令人難忘。仲有其他配料,各款蔬菜,丸類同餃等等。有羽衣甘藍 ,油麥菜,手工韮菜餃,香菇貢丸 ,濃汁牛丸,足八吋長蟹棒  ,蜂巢豆腐 ,炸魚皮,牛栢葉,滷水豬耳大腸雞腎等台灣鴨血滑嘟嘟,吸滿湯底精華,入口即化!芝心包一咬開啲芝士仲流心,邪惡到無朋友。最後,配埋稻庭烏冬,口感煙韌,索左個湯好食,再嚟個Movenpick朱古力雪糕,perfect!

揀咗level 2, +$40 追加海鮮 $228@
雙拼湯底,+$48

Prime Grade 美國安格斯肥牛

仲有其他配料,各款蔬菜,丸類同餃等等。

台灣鴨血滑嘟嘟,吸滿湯底精華,入口即化!

芝心包一咬開啲芝士仲流心,邪惡到無朋友。

任食火鍋放題就算餐單再豐富唔夠時間食就可惜午市可以4.5小時任飲任食係親朋好友歡聚之選!​鍋霸不得不提既 當然係湯底 種類眾多我最欣賞既就係椰子雞湯 超鮮甜每次都要飽嚐一碗先再落食物😋​西班牙伊比利亞黑毛豬套餐🐷同無咁嗜牛既朋友相聚就嗌左呢個套餐 結果喜出望外!估唔到火鍋豬肉都咁高質口感 肉味 油脂 完全唔輸比靚牛誠意推介以往少食豬既朋友一試​帶子鮮 蜆甜 蝦彈牙長腳蟹 配日本烏冬一流芝心牛丸 芋頭丸 仲有多款手打丸菜類有好多款 油麥菜 唐生菜都係火鍋好選擇

任食火鍋放題
就算餐單再豐富
唔夠時間食就可惜
午市可以4.5小時任飲任食
係親朋好友歡聚之選!

鍋霸不得不提既 當然係湯底 種類眾多
我最欣賞既就係椰子雞湯 超鮮甜
每次都要飽嚐一碗先再落食物😋

西班牙伊比利亞黑毛豬套餐🐷
同無咁嗜牛既朋友相聚
就嗌左呢個套餐 結果喜出望外!
估唔到火鍋豬肉都咁高質
口感 肉味 油脂 完全唔輸比靚牛
誠意推介以往少食豬既朋友一試

帶子鮮 蜆甜 蝦彈牙
長腳蟹 配日本烏冬一流
芝心牛丸 芋頭丸 仲有多款手打丸
菜類有好多款 油麥菜 唐生菜都係火鍋好選擇

2025-02-05 109 浏览
今天中午,我和太太來到旺角的「鍋霸吃到飽台式養生火鍋」享用午餐。這家餐廳以豐富的食材和多樣的湯底聞名,我們點了兩款湯底:養生椰子雞涮涮鍋和田園蕃茄濃湯牛肉涮涮鍋,前者清香甘甜,後者濃郁開胃。食材方面,我們挑選了多款精選肉類和海鮮,包括西班牙伊比利亞黑毛豬、Prime Grade美國安格斯肥牛、游水海蝦和白鱔片,肉質鮮嫩,海鮮彈牙。此外,還有脆鲩魚片、鱔魚湯包和鮮腐竹等特色食材,口感豐富。炸魚皮和手工香菇雞軟骨餃更是讓人驚艷,香脆可口。配菜方面,我們選擇了莴笋、雞脾菇和唐生菜,清新解膩。手工梅菜豬肉丸和墨魚丸也令人印象深刻,彈牙多汁。最後,卤水雞腎和大腸為這頓火鍋增添了濃厚的風味。這頓午餐不僅滿足了口味,更讓我們感受到台式火鍋的獨特魅力,期待下次再來品嚐!

2025-02-04 129 浏览
近排天氣咁凍,最啱就係打邊爐,今次嚟到鍋霸試咗佢哋嘅Level 3 西班牙伊比利亞黑毛豬,星期一至五午餐時間每位成人嘅價錢只係$218就有交易🤝重點係12點入座,竟然可以食到4:30,食足四個半鐘頭,真係抵到爛呀!我哋加咗$48升級鴛鴦鍋湯底,分別揀咗藥膳胡椒豬肚雞鍋🐔 同埋 藥膳竹笙雜菌鍋🍄‍🟫胡椒豬肚湯味道都幾濃郁,朋友大讚!👍🏻👍🏻佢哋嘅火鍋放題,總共有超過60款配料可以任食,當中我好推介手工三寶丸🍢、手工黑松露墨魚滑🦑、自家製手工韭菜餃🥟、手工麻辣牛丸🐮、台灣鴨血🦆、脆鯇魚片🐟等等既火鍋配料!🤩🤩最後當然唔少得甜品啦,佢哋有分可以任食嘅雪糕,同埋每人限定一杯Häagen-Dazs / Movenpick 雪糕,搵一個咁豐富嘅午餐畫上一個完美嘅句號!

2025-02-03 470 浏览
天氣凍,梗係要去打邊爐,今次就嚟到呢一間,午市仲有4.5小時任食,慢慢坐慢慢食,同朋友吹水要流,而佢有40款湯底,而我地揀左蕃茄濃湯豆腐雜菌同台灣麻辣牛肉湯⭐️套餐Lv3呢個套餐有三款肉任食,包括西班牙無激素豬肉、西班牙伊比利亞黑毛豬同美國牛肩胛肉,每款肉都切到好薄,碌一碌好快熟,特別係西班牙豬肉,肉質嫩滑,特別好食依間打邊爐有超過60款火鍋配料任食,總有一款啱自己選擇,我哋點咗呢幾樣⭐️響鈴卜卜脆,打邊爐必選美食⭐️炸魚皮就咁食又得,放落湯底浸一浸都得,都係必食之選⭐️手工韭菜餃皮薄餡靚,我足足encore咗三次⭐️足八吋長蟹棒超級彈牙,而且真係有八吋長⭐️魚皮餃餃皮煙煙韌韌,口感一流⭐️芝心包(流心)鍾意芝士嘅朋友絕對唔可以錯過,咬落去濃濃嘅芝士流咗出嚟,正⭐️金菇菜材料新鮮,味道可口⭐️鮮淮山咬落好清爽,值得一試⭐️粟米十分香甜,放落湯底度煲佢耐啲,湯底亦都會更加香⭐️鴨血打邊爐點少得鴨血,咬落好Juicy⭐️芋絲完全吸收咗湯底嘅味道,配合唔同湯底,會有唔同感覺嘢飲嘅選擇都好多,但我特別推介台灣黑糖冬瓜檸檬茶,清甜解渴,同打邊爐好夾,而甜品方面,每人都可以有一款雪糕,仲有我最鍾意嘅Häagen-Dazs

⭐️套餐Lv3

⭐️響鈴
卜卜脆,打邊爐必選美食

⭐️炸魚皮
就咁食又得,放落湯底浸一浸都得,都係必食之選

⭐️手工韭菜餃
皮薄餡靚,我足足encore咗三次

⭐️足八吋長蟹棒
超級彈牙,而且真係有八吋長

⭐️魚皮餃
餃皮煙煙韌韌,口感一流

⭐️芝心包(流心)
鍾意芝士嘅朋友絕對唔可以錯過,咬落去濃濃嘅芝士流咗出嚟,正

⭐️金菇菜
材料新鮮,味道可口

⭐️鮮淮山
咬落好清爽,值得一試

⭐️粟米
十分香甜,放落湯底度煲佢耐啲,湯底亦都會更加香

⭐️鴨血
打邊爐點少得鴨血,咬落好Juicy

⭐️芋絲
完全吸收咗湯底嘅味道,配合唔同湯底,會有唔同感覺

嘢飲嘅選擇都好多,但我特別推介台灣黑糖冬瓜檸檬茶,清甜解渴,同打邊爐好夾,而甜品方面,每人都可以有一款雪糕,仲有我最鍾意嘅Häagen-Dazs,作為結尾好滿足
2025-01-27 612 浏览
嘆火鍋當然是無限時食最過癮!旺角鍋霸有得揀2小時任食又或是加錢享受無限時,慢慢食慢慢嘆,食火鍋就應該要係咁! 鍋霸有好多款火鍋湯底任揀,亦可以選擇雙併,我地就揀咗辣和唔辣各一款 – 蕃茄濃湯豆腐雜菌涮涮鍋及台灣麻辣牛肉涮涮鍋, 蕃茄湯底好香濃,朋友最愛蕃茄湯就啱哂佢口味,而台灣麻辣亦夠哂辣,滿足哂愛吃辣的我,2種不同湯底都超足料,勁豐富,就算大家唔同口味都同樣食得盡興~打邊爐就緊係唔小得食牛肉,呢度有好多款不同款的牛,當中必讚安格斯肥牛,大大塊一淥即熟,保留牛味之餘配埋濃湯夠哂惹味,另外西班牙黑毛豬肉片,打邊爐必備好Juicy啖啖肉真係好滿足,除咗肉,仲有好多海鮮呀丸類蟹柳等真係應有盡有,連炸物凍食都有幾款揀,真係性價比奇高。食飽後每人仲有一款雪糕做甜品,何其滿足的一餐,下次想打邊爐又有一個落腳點啦!
火鍋當然是無限時食最過癮!

2024-12-17
天氣凍,又係狂打邊爐嘅季節。創興廣場任飲任食嘅放題多不勝數,中午我哋就揀選咗一間無限時任食嘅打邊爐放題 - 霸鍋食到飽台式養生火鍋,啱晒一班大胃王同埋我呢啲食嘢食得慢又要吹水嘅人。佢嘅午市時段可以食足4.5小時(中午12點至下午4:30)最適合就係一大班朋友去聚會,慢慢烚,慢慢傾。我哋揀咗Level 2任食美國Prime Grade 牛肩胛肉, 淨係湯底都有20款可以揀,心大心細,+$48選咗鴛鴦鍋(藥膳椰子雞涮涮鍋及田園蕃茄濃湯牛肉涮涮鍋)值得稱讚是他們的湯底絕不馬虎,湯底非常濃郁。椰子雞湯底用嚟涮海鮮及菜非常鮮甜,蕃茄濃湯烚牛肉簡直味道一流。套餐嘅火鍋配料多達60幾款,淨丸類都有分手打丸(手工,黑松露墨魚丸,手工梅菜豬肉丸,手工麻辣牛丸等)及不同台灣高質靚丸(金沙魚丸,爆漿流心芝士牛丸,麻辣貢丸,魷魚羹等)全部可以無限追加,見到佢加$40有得再升級高級配料及海鮮(游水海蝦,花甲,花膠片,黑毛肚,墨魚仔等)出面自助飲品區飲品數量多不勝數,除咗一般嘅凍飲及台式飲品🥤仲非常貼心有熱櫃放左一些熱飲🍵最後食飽飽嘆返杯雪糕作為結尾,雪糕種類也絕不馬虎,各大品牌款都有Movenpick, Hag
天氣凍,又係狂打邊爐嘅季節。

最後食飽飽嘆返杯雪糕作為結尾,雪糕種類也絕不馬虎,各大品牌款都有Movenpick, Hagen Dazs, Dreyer ‘s ,Kitkat ,而且仲有一啲限量款口味。超級滿足😌
2025-01-11
2025-01-23 654 浏览
間鋪呢個時間冇乜人,一個大鍋慢慢嘆。我哋叫咗Level 2嘅美國prime牛肩胛肉,雖然肉類選擇比較少,但係質素都OK,牛味濃。火鍋配料都好正,有幾樣自家製包括手打黑松露墨魚滑、三寶丸、爆汁牛丸,仲有好少見嘅芫荽燒賣同芝士小籠包送菜速度都快,而且湯底可以自己加,台灣嘅特色養生湯底,打邊爐之前仲可以飲番幾碗先,每個湯底都會有配菜,例如藥膳雞、豆卜同木耳飲品好多選擇,有自家製冬瓜檸檬茶好飲,仲有啲氣泡水、解茶同埋柑橘汁等,除咗凍飲仲竟然有熱飲,真係好貼心最後可以一人叫一個雪糕,我哋就揀咗好少見嘅Movepick椰子味,大推呀

• 雪糕
  • 飲品
呢家牛肉火鍋,真係俾我好大嘅驚喜🥳都冇諗到人均兩百幾蚊,就可以實現牛肉火鍋自由!仲系牛肉好新鮮嗰種🤩平時好貴嘅一碟,喺度食到飽~重點係真係無限量,簡單回本啦!即刻約埋家人朋友去😉高品質美國Prime Grade 牛肩胛肉,🐮肥瘦適中嘅薄片,🥩只需涮8秒就得,同埋鴛鴦鍋湯底搭配都好啱呀!入口香滑,新鮮肥美。手工三寶丸:牛肉🐮豬肉🐷墨魚丸,牛肉打成嘅肉丸,一望上去就好新鮮,咬一口,真係爽口又彈牙,食咗又想再食!足八寸長蟹棒,長度XXL😍😍碌熟之後口感好厚,吸收湯底的麻辣味,既有蟹柳的鮮甜,又有麻辣的清香🌶️

2025-01-22 330 浏览
旺角創興廣場出晒名多火鍋放題選擇,我哋今日就嚟試吓 呢一間😋我哋揀咗美國Pʀɪᴍᴇ Gʀᴀᴅᴇ 極上牛頸脊及西班牙伊比利亞黑毛豬套餐,$373一位,120分鐘任食,但原來加$40就可以無限時,咁就梗係加啦,慢慢食可以食多啲呀嘛🫢有成20個湯底比你揀,我哋就加咗$48要鴛鴦鍋,揀咗藥膳養生花膠雞同藥膳沙茶牛肉,好足料,大大舊牛腩同雞件🤩 而且啲牛腩都幾好食嘅🤣每枱都會送碟Sʜᴀᴋᴇ Sʜᴀᴋᴇ炸物,有花枝丸同鹽酥雞,佢仲有幾款Sʜᴀᴋᴇ Sʜᴀᴋᴇ粉一早放咗係枱面度,有海苔、梅子、香辣、芝士,好惹味😋除咗肉嫩嘅牛頸脊任食之外,仲有勁多配料可以叫,有坊間比較少有嘅八吋長蟹柳、深海魚柳、鮮蝦等等,另外啲手工丸都值得一點,有黑松露墨魚丸、潮汕豬肉丸同麻辣牛丸,每款都值得一試😙最後仲有每人一杯Hᴀᴀɢᴇɴ-Dᴀᴢ或者Mᴏᴠᴇɴᴘɪᴄᴋ嘅雪糕,真係飽到捧住個肚走🤣而家每4位額外仲送一碟Prime Grade手切牛頸脊,你都唔好話唔抵玩😆

2024-12-29
2025-01-22 394 浏览
半天工作之後搵朋友聚一聚,朋友介紹旺角任食4.5小時火鍋放題,中午12時開始入座就可以食到4點半,朋友12點到先開位叫壽喜燒湯底及點食物,我遲10分鐘到所有食物已到齊,朋友點選Lv3,西班牙伊比利亞黑毛豬餐。自助區有醬料及多款罐裝紙包冷熱飲品可供選擇,其餘所有食物都係電話落單方便又衛生。美國牛肩胛肉,係餐廳取基本牛肉,相對其他放題高質得多,牛肉油脂豐富切得薄,有脂肪香牛味又濃,有啲嚼勁唔會韌。伊比利亞黑毛豬,半肥瘦食落一點也不油膩,肉味甘香而爽彈。追加海鮮,食幾個鐘加40蚊追加海鮮有海蝦、花膠、鱔片、墨魚仔、帆立貝等,海鮮都好新鮮,值得追加。另外叫咗啲丸類,手打三寶丸,牛百葉,餃類,炸物全部質素基本同散叫式火鍋店一樣高質。以Lv3套餐為例閒日$218-任食4.5小時,兩點後入座仲有88折,價錢非常優惠。除任飲任食,每人可任選各大品牌雪糕一杯作為甜品。
伊比利亞黑毛豬,半肥瘦食落一點也不油膩,肉味甘香而爽彈。
除任飲任食,每人可任選各大品牌雪糕一杯作為甜品

2025-01-21 343 浏览
記得之前試過呢間既lunch 時段,食足4個半鐘好爽!今次再訪我地揀左最平嘅Prime Grade 美國安格斯肥牛套餐湯底: 壽喜燒 x 蕃茄牛肉湯美國安格斯肥牛肉質尚算軟熟,口感不錯👍🏻西班牙無激素豬肉都幾好食肉類仲有豬大腸、豬耳、豬肚、雞髀、牛栢葉等要讚下個雞髀,肉質鮮嫩多汁👍🏻海鮮類非常多,有海蝦、脆鯇魚片、脆骨腩、白鱔片、新鮮魚雲、深海魚柳、花膠片、帆立貝、八吋長蟹棒等必叫既爆醬濃芝牛丸!一咬開啲芝士標晒出黎😍仲有每枱一袋shack shack 魚皮,有4包粉揀,分別係香辣、芝士、梅子同海苔味,非常惹味😋自助區有各款自家製茶飲,飲返杯清下熱👍🏻最後每人可以揀一杯雪糕,Hagendaz Movenpick 同Dryers 都有得揀😍好飽好滿足☺️

記得之前試過呢間既lunch 時段,食足4個半鐘好爽!
湯底: 壽喜燒 x 蕃茄牛肉湯
美國安格斯肥牛肉質尚算軟熟,口感不錯👍🏻
西班牙無激素豬肉都幾好食
肉類仲有豬大腸、豬耳、豬肚、雞髀、牛栢葉等
要讚下個雞髀,肉質鮮嫩多汁👍🏻
必叫既爆醬濃芝牛丸!一咬開啲芝士標晒出黎😍
自助區有各款自家製茶飲,飲返杯清下熱👍🏻
好飽好滿足☺️