餐厅: 閔大人 (啟岸)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2023-08-28 151 浏览
《豐富韓式炸雞🍗》———————————————-#閔大人 🥷🏻-早排去開土瓜灣新樓啟岸商場,見到開咗唔少小店,就入咗去試吓呢一間韓式餐廳🇰🇷堂食都有一啲位置,同時亦見到佢外賣做到唔停手,人氣十足🤣- 🐥 無骨雞半份都已經份量好足,兩個人一齊食都好飽,醬料選擇多元,有原味、蒜香、香辣、酸甜同麻辣,我哋升級咗做蜜糖芥末,十分惹味😚 無骨雞好正,啖啖肉,懶人必食😝 外皮香脆,雞肉嫩滑多汁😎-除咗炸雞,我哋仲配咗個紫菜飯卷,份量十足,都幾飽肚😌 另外再追加咗碟炸魷魚,口感酥脆,認真好食🦑-⭐價錢參考:(另收加一)紫菜飯卷配無骨雞:$58炸魷魚:$48無骨雞:$58🍌 抵deal 指數:7/10💰 人均消費:$100
《豐富韓式炸雞🍗》
———————————————-
#閔大人 🥷🏻
🐥 無骨雞
⭐價錢參考:(另收加一)
紫菜飯卷配無骨雞:$58
炸魷魚:$48
無骨雞:$58
🍌 抵deal 指數:7/10
💰 人均消費:$100
2023-08-24
2023-08-28 77 浏览
閔大人地址: 紅磡馬頭圍道63號啟岸地下24-25號舖今日朋友帶我試新嘢🤣。紫菜飯卷配無骨雞(原味)🐔$58素食牛肉卷好大大份,件件餡料都好豐富😆,再加上酸瓜和紅蘿蔔食落好爽好新鮮好惹味。👍無骨雞炸得好香脆幾嫩滑,又唔會好油,不錯。炸醬麵配炸雞翼(原味)🐔$68三條單骨炸雞翼,炸得好香脆幾嫩滑。炸醬麵爽口彈牙😍,吸盡醬汁,再配上洋葱; 青瓜絲等配料,好有口感😚。南瓜片🥠$28南瓜片份量都幾多,外層香脆唔油膩😜,而且口感又甜甜地,餸酒一流👍🏻。番薯片🍠$28連皮炸嘅蕃薯片,食落好香脆,咸咸香香😌,好有口感。
閔大人
地址: 紅磡馬頭圍道63號啟岸地下24-25號舖

今日朋友帶我試新嘢🤣。

紫菜飯卷配無骨雞(原味)🐔$58

炸醬麵配炸雞翼(原味)🐔$68

南瓜片🥠$28

番薯片🍠$28
連皮炸嘅蕃薯片,食落好香脆,咸咸香香😌,好有口感。

【紅磡•閔大人 (啟岸)】————————————————————————喺紅磡啟岸樓下嘅新式韓風炸雞餐廳 主打炸薯條炸雞啤酒等可以坐喺度chill一下午 睇住韓星嘅mv追OPPA|無骨雞(小份)- 蜜糖芥末|HKD 58+10即叫即炸 熱辣辣上枱 炸雞外皮唔會簿 沾上蜜糖芥末 口味特別|紫菜飯卷配無骨雞(原味)|HKD 58 呢個餐又有紫菜捲又有炸雞食 雙重享受 性價比較高|番薯片|HKD 28炸得香脆之餘 保留住蕃薯嘅香甜味道 配搭啤酒好chill之選|可樂+雪碧|跟餐 HKD 12+8炸雞配汽水必須的餐廳環境:📸📸📸📸📸服務質素:😊😊😊😊😊食物味道:👅👅👅👅👅性價比:💰💰💰💰💰消費 HKD174/2位✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨#紅磡美食 #閔大人 (啟岸)閔大人 (啟岸)紅磡馬頭圍道63號啟岸地下24-25號舖
【紅磡•閔大人 (啟岸)】

服務質素:😊😊😊😊😊
食物味道:👅👅👅👅👅
性價比:💰💰💰💰💰消費 HKD174/2位
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
#紅磡美食 #閔大人 (啟岸)
閔大人 (啟岸)
紅磡馬頭圍道63號啟岸地下24-25號舖
話說前排和家人到紅磡探BB,離開的時候發現了在紅磡啟岸有一列餐廳,當中有一架小店吸引了我們的注意~餐廳的名字很可愛,「閔大人」,餐廳裝潢活潑,顏色鮮明,貼滿 BTS poster💓價錢親民,款式多多~便算了幾款嚐噹! 我們點了:無骨雞(小份)$58 蜜糖芥末味 +$10小份大約有5件。雞肉嫩滑,而且肉質豐富! 外皮香脆,配上蜜糖芥末醬,非常惹味炸魷魚 $48炸衣非常薄,外皮香脆! 柔軟煙煙韌韌非常香口(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)柴菜飯卷配無骨雞(原味)$58紫菜飯卷餡料豐富,味道層次豐富!配上爽脆的醃蘿蔔、雞蛋、蟹柳等,口感非常清新! 白飯和配料的比例,剛剛好~非常容易入口!另外配上兩件原味無骨雞,套餐非常抵食! 跟餐可樂 $8可樂 $12地方細細,但是大電視播着耳熟能詳的BTS 歌曲,看着周圍貼滿的海報,非常好氣氛!

我們點了:
無骨雞(小份)$58 蜜糖芥末味 +$10

炸魷魚 $48

柴菜飯卷配無骨雞(原味)$58

另外配上兩件原味無骨雞,套餐非常抵食!

跟餐可樂 $8
可樂 $12

來到位於土瓜灣的韓式料理餐廳 主打韓式炸雞🐥口味選擇多 而且價錢十分親民💓 蜜糖芥末醬無骨炸雞 (小份)💰68小份大概有5大塊 無骨炸雞吃起來超方便 雞肉多汁 炸得香脆 配上蜜糖芥末醬很惹味 紫菜包飯配原味無骨雞 💰58由香腸、黃蘿蔔、蟹柳等包成 味道比較清淡 可配上泡菜吃, 原味炸雞也很香口酥脆 炸大杏鮑菇 💰28厚切杏鮑菇 炸皮做得香脆 同時保留到杏鮑菇的水份 不會乾身 表面灑上胡椒粉 香口 除了以上食物 還有韓式炒年糕、炸醬麵、炸南瓜等

蜜糖芥末醬無骨炸雞 (小份)💰68

紫菜包飯配原味無骨雞 💰58

炸大杏鮑菇 💰28

除了以上食物 還有韓式炒年糕、炸醬麵、炸南瓜等
紅磡啟岸爆汁韓式炸雞🔥🐥
店鋪:閔大人 (啟岸) (紅磡)
地址:紅磡馬頭圍道63號啟岸地下24-25號舖
實在太鍾意韓國食物,所以今次去左間有好多韓團fans聚餐既餐廳,位置係紅磡啟岸,mtr就係土瓜灣站出會快d,行5-7mins就去到🌝餐廳內好多韓星poster同有個大電視狂loop K pop,一邊食韓food一邊聽k pop係幾有feel既🤣🤣▫ 無骨炸雞🐔(蜂蜜醬油🍯) $58 (細份)炸雞炸到好juicy🥹🥹肉質都好滑腍,無骨啖啖肉😋😋蜂蜜醬油味都好味好夾🤭🤭🤭可能係我係香港食過...最好既韓式炸雞top 3😋😋▫ 炸醬麵 配炸雞翼$68麵條好有咬口,唔會太硬又唔會太軟,好好😗😗韓式炸醬係韓國食既味道,我幾鍾意😌▫ 炸杏飽菇$28• 整體•食物: 𝟺/𝟻環境: 𝟹.𝟾/𝟻

紅磡啟岸爆汁韓式炸雞🔥🐥

店鋪:閔大人 (啟岸) (紅磡)
地址:紅磡馬頭圍道63號啟岸地下24-25號舖

▫ 無骨炸雞🐔(蜂蜜醬油🍯) $58 (細份)

▫ 炸醬麵 配炸雞翼$68

▫ 炸杏飽菇$28

• 整體•
食物: 𝟺/𝟻
環境: 𝟹.𝟾/𝟻
2023-08-14 49 浏览
韓風閔大人🌸炸醬麵配炸雞翼 $68🌟🌟🌟🌟🌟🍀炸醬麵麵質軟硬度適中,炸醬味甜甜地,醬汁夠撈晒麵條,還有酸瓜同青瓜絲。🍀炸雞翼單骨雞翼,有三件,炸得夠脆🌸無骨雞(細份)$58🌟🌟🌟🌟炸得夠脆,本身雞肉有醃過味濃,小編揀左酸甜味,醬汁比較稀,味道還好。🌸炸魷魚$48🌟🌟🌟🌟🌟魷魚本身有醃過,炸得夠脆,粉漿薄薄🌸可樂 跟餐+$8🌸芬達 散叫 $12======詳情======閔大人 (啟岸) (紅磡)紅磡馬頭圍道63號啟岸地下24-25號舖================#yummy #香港美食指南 #香港美食 #hkfoodie #hkfood #hkeat #吃貨 #吃貨日常 #RnT吃貨 #相機食先 #紅磡美食 #紅磡好去處 #香港美食探店 #香港探店 #我是吃貨 #打卡熱點 #打卡美食 #著數報料 #夏日打卡日常 #夏日打卡挑戰 #韓國菜 #無骨雞 #炸醬麵 #炸雞翼 #炸魷魚 #啟岸 #閔大人
韓風閔大人

🌸炸醬麵配炸雞翼 $68🌟🌟🌟🌟🌟
🍀炸醬麵

🍀炸雞
單骨雞翼,有三件,炸得夠脆

🌸無骨雞(細份)$58🌟🌟🌟🌟

🌸炸魷魚$48🌟🌟🌟🌟🌟
魷魚本身有醃過,炸得夠脆,粉漿薄薄

🌸可樂 跟餐+$8
🌸芬達 散叫 $12

======詳情======
閔大人 (啟岸) (紅磡)
紅磡馬頭圍道63號啟岸地下24-25號舖
================

2023-08-10
  • 炸醬麵
2023-08-12 49 浏览
食極邪惡嘅炸雞,最重要當然係豁出去!但豁出去嘅理由,當然係要好味行先,咁先值得。嚟到位於土瓜灣嘅閔大人,餐廳主打韓式炸雞,多種醬汁可以選擇,好味之餘,仲要非常抵食,絕對係極具口碑嘅韓式炸雞選擇。南瓜片南瓜經過油炸之後變得軟身,同外面既脆皮剛好成為咗對比,有外脆內軟嘅口感,加上南瓜鮮甜,作為佐酒小食絕對適合。無骨雞配蒜香醬無骨雞有多種醬汁可以揀,蒜香醬啱晒食唔到辣嘅朋友。蒜香醬係偏甜甜嘅味道,加上淡淡嘅蒜香味,味道充滿層次。無骨雞啖啖肉,蒜香醬上面仲要有芝麻,點綴咗整個菜式。炸醬麵配炸雞翼以小食形式嘅擺盤呈上韓式炸醬麵十分有趣!炸醬麵屬於拌麵嘅一種,所以麵身偏乾唔會令到醬汁變淡,更能夠掛汁,令炸醬面更好味。

南瓜片

無骨雞配蒜香醬

炸醬麵配炸雞
2023-08-07
2023-08-10 28 浏览
開咗屯馬綫之後就多咗去土瓜灣覓食,今次試咗依間韓國菜質素都唔錯,裝修佈置幾有韓國嘅感覺叫左無骨炸雞($98),有幾隻口味可以揀,揀左蒜香,個醬偏甜但都帶淡淡蒜香味!個雞外面酥脆,雞肉保持到嫩滑多汁仲試左紫菜飯卷配無骨雞原味($58),好抵食!份量都多夠哂飽肚,紫菜飯麻油味好香。原味炸雞無醬都唔會太乾同淡另外要左兩款炸物,杏鮑菇同番薯片(各$28),兩款炸物都係入口酥脆,入面保持到多汁依間食物選擇都仲有好多,實揀到款啱!

依間食物選擇都仲有好多,實揀到款啱!
今日又再跟友人收工走入土瓜灣搵正野食, 今次搵到一間在土瓜灣(啟岸)這邊的近地鐵站D1出口, 這是一個新式的商場進入後會見到一條街掛滿一排排燈籠, 附近有很多不同菜式的餐廳都幾靚。而今次跟友人被一間充滿韓國氣氛的餐廳吸引著, 當步入餐廳時第一眼已經見到兩大張BTS某成員的海報貼在餐廳當眼處, 加上電視仲播緊K-pop Music,甚至連枱枱櫈櫈的設計都好有韓國風, 跨張講句唔講會以為自己去左韓國😆。 🐔無骨雞 (雪花芝士粉)食物方面既然講得韓國餐廳又點少得炸雞呢🙃。所以大家二話不說已一早落單仲叫左無骨雞,每款雞都有七種不同口味供食客選擇, 當中有麻辣、甜酸、香辣、蒜香、*蜜糖芥末、*峰蜜醬油、*雪花芝士粉 (*代表要額外加$10) 如果想啖啖肉本人建議食無骨雞, 雖然大部分都會係雞胸肉, 唔似得有雞骨會有雞槌或雞翼選擇, 但起碼唔駛煩吐骨及相對冇甘油膩, 加上價錢親民$58已可以食到六件左右的炸雞, 炸雞味道外層夠香脆, 咬落肉質唔柴口都幾滑, 芝士粉份量足, 灑上芝士粉後味道剛剛好不會太咸。雞件溫度控制得不錯放入口唔會太燙口, size適中件件都好平均唔會好難放入口, 岩哂食飯講儀

🐔無骨雞 (雪花芝士粉)
食物方面既然講得韓國餐廳又點少得炸雞呢🙃。所以大家二話不說已一早落單仲叫左無骨雞,每款雞都有七種不同口味供食客選擇, 當中有麻辣、甜酸、香辣、蒜香、*蜜糖芥末、*峰蜜醬油、*雪花芝士粉 (*代表要額外加$10) 如果想啖啖肉本人建議食無骨雞, 雖然大部分都會係雞胸肉, 唔似得有雞骨會有雞槌或雞翼選擇, 但起碼唔駛煩吐骨及相對冇甘油膩, 加上價錢親民$58已可以食到六件左右的炸雞, 炸雞味道外層夠香脆, 咬落肉質唔柴口都幾滑, 芝士粉份量足, 灑上芝士粉後味道剛剛好不會太咸。雞件溫度控制得不錯放入口唔會太燙口, size適中件件都好平均唔會好難放入口, 岩哂食飯講儀態的你。

🍙紫菜飯卷配無骨雞
這兩條紫菜飯卷裡面沒有肉, 只有小黃瓜、醃黃蘿蔔、紅蘿蔔絲, 蟹柳等。其味道跟正宗韓國餐廳的相若食完炸雞再食佢有解膩的作用。這道菜令人突然有種想去韓國的衝動🥸。

🍄杏鮑菇
估佢唔到杏鮑菇都可以炸, 其味道仲要香口鬆脆, 食落充滿菇味😋加上一碟份量多用佢來佐酒真係冇得輸✌️。

今日去開土瓜灣搵朋友,見到有BTS嘅大海報,就被吸引入去,加上餐廳裡面播韓文歌,好有氣氛。而CP值都好高,啲餐都係100蚊內嘅價錢,而且服務都好好。1. 炸醬麵配炸雞翼(原味)首先,炸醬麵最緊要係個汁,黑醬汁係鹹中帶甜,而且醬嘅份量都好充足,夠哂每條麵都掛到醬汁。而麵嘅質地都有啲彈牙,加埋青瓜絲,口感好有層次。而炸雞翼有3隻,炸到好脆肉好嫩滑,同埋雞翼都大大隻,一個人食呢個餐係好飽好豐富!2.無骨雞(細份)配蜂蜜醬油(+$10)好欣賞呢間鋪頭嘅炸雞係有大中小份量簡,我同朋友兩個人都好細食,又想食炸雞,叫細細份就剛好。另外,呢度炸雞嘅口味好多選擇可以揀,今次加十蚊簡咗蜂蜜醬油味,呢個味道係大推,醬汁令到炸雞無咁乾同埋蜂蜜味好香,甜甜地好開胃,加上炸雞都好嫩,一上台要攤凍一陣間先可以放入口。3. 大杏鮑菇呢個係最驚喜,無諗過28蚊一份,個份量係咁多仲係咁大舊菇,咬入口每舊都好juicy,外皮又薄同脆,呢個一定要點!

1. 炸醬麵配炸雞翼(原味)

2.無骨雞(細份)配蜂蜜醬油(+$10)

3. 大杏鮑菇
之前去過啟岸晚餐無意中發現同一個商場入面都有好多有趣嘅小店今次就再去一次食一間韓國餐廳店內播放咗好多韓國偶像嘅歌餐牌嘅選擇就好似韓國小食店一樣有齊炸雞年糕同埋飯卷無骨雞 小份 雪花芝士雖然係小份但係每件雞大大嚿 好飽肚好鍾意佢炸粉入邊仲可以鎖住肉汁 唔會乾爭爭上面嘅雪花芝士粉好邪惡紫菜飯捲配無骨雞另一個組合套餐都係50幾蚊好抵食飯卷份量唔少 入面用料都好豐富加埋配搭嘅兩件原味雞一定夠食薯角另外亦都叫咗薯角一樣份量滿滿炸得好香口 食物擺到成枱都係埋單都係180幾 真係平靚正
之前去過啟岸晚餐

食物擺到成枱都係
埋單都係180幾
真係平靚正
  • 無骨雞
餐廳位於紅磡啟岸,一列都係餐廳。閔大人裝潢活潑,貼滿韓國明星嘅poster💓呢度價錢比坊間嘅韓式炸雞平起碼一半,勁抵食☺️☺️☺️▫️紫菜飯卷配無骨雞(原味)$58紫菜飯卷餡料豐富,有醃黃蘿蔔、雞蛋、蟹柳等,味道層次豐富,但又夠清淡易入口。加上紫菜夠厚身,香脆可口,大推💓仲有兩隻原味無骨雞,食到韓國嘅風味。▫️無骨雞(小份)$58蜜糖芥末醬 +$10小份已經好夠食,有至少5件。雞肉好嫩滑,有肉地夠juicy ,外皮香脆,唔會有粉感同油膩感。配上蜜糖芥末醬,非常入味。▫️杏鮑菇 $28呢個有驚喜呀😝炸得好脆卜卜,一咬落去係杏鮑菇鮮甜啲菇汁,中和返油膩感。估唔到咁夾!仲要有超過7件,仲要咁平又抵食,呢個必叫~▫️汽水單點$12 套餐追加$8

▫️紫菜飯卷配無骨雞(原味)$58
無骨雞

仲有兩隻原味無骨雞,食到韓國嘅風味。
無骨雞蜜糖芥末醬(小份)
無骨雞(小份)

▫️無骨雞(小份)$58
蜜糖芥末醬 +$10

▫️杏鮑菇 $28

▫️汽水單點$12 套餐追加$8
题外话/补充资料: 推薦程度:❤️❤️❤️❤️❤️
2023-08-01
無骨雞
無骨雞蜜糖芥末醬(小份)
無骨雞(小份)
2023-07-30 37 浏览
【紅磡•閔大人 (啟岸)】✨@minschicken24————————————————————————全新style的韓風餐廳 獨家韓風炸雞口味 同新潮炸雞啤酒杯 都係打卡一流必到地方 特色韓國炸物 原隻魷魚筒 韓國南瓜蕃薯片 都係一試難忘的美食🍯|無骨雞(小份)- 蜜糖芥末|HKD 58+10加十蚊嘅蜜糖芥末有黑芝麻甜甜地同炸雞翼好夾 雞翼炸得十分香脆熱辣辣入口爽到核爆 🍯|紫菜飯卷配無骨雞(原味)|HKD 58 呢個組合無敵 飯卷用料十足 有餐肉、黃瓜、蟹柳等 重搭配兩嚿香脆雞球 🍯|番薯片|HKD 28番薯片內層夠粉 外層被脆皮包裹住 送啤酒一流。🍹|可樂+雪碧|跟餐 HKD 12+8食炸雞點少得汽水呀
【紅磡•閔大人 (啟岸)】✨@minschicken24

番薯片內層夠粉 外層被脆皮包裹住 送啤酒一流

🍹|可樂+雪碧|跟餐 HKD 12+8
炸雞點少得汽水呀
2023-07-27 52 浏览
閔大人👨🏻蜜糖芥末味無骨雞🐔(細份)$58炸雞非常香脆,好少可以食到炸雞嘅外皮可以咁脆💓💓一份有四大舊,雞肉滑溜多汁唔會鞋口~仲有佢哋嘅蜜糖芥末醬汁,係我食過人生最濃郁嘅蜜糖芥末醬!呢個堅正!推介!🉐炸醬麵配炸雞翼🍜 $68炸醬麵大大兜,味道正常,炸雞翼就係單骨雞翼,好貼心啱晒唔係咁識拆骨既人🙈🙈紫菜飯卷🍙$38紫菜飯卷份量都幾多,相信一個女仔食都夠晒,仲會有少少泡菜做配菜!✔
閔大人👨🏻

蜜糖芥末味無骨雞🐔(細份)$58