2022-06-07 19 浏览
葵廣真係一個掃街勝地,咩野食都有,穿梭唔同樓層。我掃街既策略就係至少要有幾個伴,而呢幾個伴既肚一定要係橡筋肚,因為咁樣先可以同你share 無限既野食😆😆大家都係岩岩收工好肚餓,諗起呢間拌麵又抵食又大盒,絕對可以醫到肚,同埋好耐無去台灣呀🥺係台灣腸呀~🥰Menu 都多野揀呀,仲有唔同醬汁選擇。一於叫三個麵同一個小食share🤤朋友住葵廣附近好幸福,買完一堆就可以返屋企慢慢歎。古早現燙魷魚 HKD35我地揀左沙茶醬,超惹味。鹽水雞拌麵配麻辣醬 HKD38超爽呀呢個,越食越辣,好過癮🤩搖滾四品拌麵配沙茶醬 HKD38係花枝條呀,彈牙貴妃雞卷拌麵配沙茶醬 HKD38見到好多人都就咁買一條雞卷食所以我地都揀左呢個~果然好食呀。仲好細心幫我地切埋。每盒拌麵都有配豆腐同黃蘿蔔,豆腐好!入!味!下次再約掃街既時候可以試下麵線🥰期待!

係台灣腸呀~🥰

Menu 都多野揀呀,仲有唔同醬汁選擇。

古早現燙魷魚 HKD35
我地揀左沙茶醬,超惹味。

鹽水雞拌麵配麻辣醬 HKD38
超爽呀呢個,越食越辣,好過癮🤩

搖滾四品拌麵配沙茶醬 HKD38
係花枝條呀,彈牙

貴妃雞卷拌麵配沙茶醬 HKD38

每盒拌麵都有配豆腐同黃蘿蔔,豆腐好!入!味!
下次再約掃街既時候可以試下麵線🥰期待!
2022-06-07
外卖自取
細個成日去葵涌廣場搵嘢食,林林總總。見到呢間阿佳拌麵,一於試下呢間台灣美食,解下相思之苦!小食: 貴妃烤雞卷$22賣相平平無奇的貴妃雞卷,但原來即叫即炸熱辣辣!已經熟透的雞卷會放在爐邊繼續保溫,慢慢烤至表面帶點焦燶。雞皮烤到卜卜脆,外脆內軟,雞肉十分嫩滑,一咬落去爆曬汁,好濃雞肉汁在入面爆開,啖啖肉而且香味十足。呢個麵線超級推介! 蚵仔麵線$38 (+$10 大腸) 佢真係同我喺台灣夜市食嘅味道好接近,入邊非常足料,蚵仔嘅份量都俾得好慷慨,一定超過十隻都好飽滿!麵條有點粗,麵線條條分明唔稀爛,正宗台灣味道啊拌麵有多選擇,先試一份台醬牛肉拌麵$38呢個麵底我揀咗原味,個面好彈牙,牛肉肉質鬆軟配埋啲台醬牛肉真係冇得頂!重點食物又夠熱,吃完不會有令胃漲的感覺。貴妃雞拌麵$38雞肉鲜嫩,雞皮包住嫩滑雞肉,肉質十分細嫩唔肥膩。烤烘出嚟嘅雞肉鮮嫩,肉汁鎖得實,不肥膩又不邪惡。豐富的台灣味道和種類是香港比較少有的,價錢都正常唔算太貴,CP值勁高!不坊試試呢間阿佳拌麵,止一止懷念台灣之感覺。
細個成日去葵涌廣場搵嘢食,林林總總。

見到呢間阿佳拌麵,一於試下呢間台灣美食,解下相思之苦!

小食: 貴妃烤雞卷$22

賣相平平無奇的貴妃雞卷,但原來即叫即炸熱辣辣!

已經熟透的雞卷會放在爐邊繼續保溫,慢慢烤至表面帶點焦燶。

雞皮烤到卜卜脆,外脆內軟,雞肉十分嫩滑,

一咬落去爆曬汁,好濃雞肉汁在入面爆開,啖啖肉而且香味十足。

呢個麵線超級推介! 蚵仔麵線$38 (+$10 大腸)

佢真係同我喺台灣夜市食嘅味道好接近,

入邊非常足料,蚵仔嘅份量都俾得好慷慨,

一定超過十隻都好飽滿!

麵條有點粗,麵線條條分明唔稀爛,正宗台灣味道啊

拌麵有多選擇,先試一份台醬牛肉拌麵$38

呢個麵底我揀咗原味,個面好彈牙,牛肉肉質鬆軟

配埋啲台醬牛肉真係冇得頂!

重點食物又夠熱,吃完不會有令胃漲的感覺。

貴妃雞拌麵$38

雞肉鲜嫩,雞皮包住嫩滑雞肉,肉質十分細嫩唔肥膩。

烤烘出嚟嘅雞肉鮮嫩,肉汁鎖得實,不肥膩又不邪惡。

豐富的台灣味道和種類是香港比較少有的,

價錢都正常唔算太貴,CP值勁高!

不坊試試呢間阿佳拌麵,止一止懷念台灣之感覺。
2022-06-07 19 浏览
每次上到葵廣3樓就會見到「阿佳拌麵 」映入眼簾,望到招牌已經想起台灣夜市😋 職員忙著用光波爐料理緊烤雞卷🍗,每次我都會食返條!今晚買外賣返屋企食都唔例外~先叫兩條烤雞卷再叫多個拌麵同拌飯,加生煎包同魚蛋🍢。咁豐富都係叫咗百幾蚊~性價比好高!✪ 貴妃烤雞卷(小) $18@外層是香脆的雞皮,捲住好Juicy的雞脾肉。外皮脆卜卜,烤至表面帶焦香。咬開外皮,肉汁瞬間爆發出嚟💦入面啖啖雞脾肉,好滑嫩。✪ 鹽水雞拌麵 $38拌麵可以選擇醬汁,我揀咗芝麻醬。鹽水雞已經去皮,撕成一絲絲,一啖就食到麵同鹽水雞。拌麵本身用醬油調味,加咗少少芝麻醬,帶芝麻香。✪ 台灣牛肉拌飯 $38牛肉係牛腱位,用滷水炆得入味,口感好軟稔。拌麵同拌飯都會跟埋千頁豆腐,外層彈牙內裡軟腍。✪ 台南生煎包 (3件) $10迷你體型嘅生煎包,一口一件。外皮酥脆,內餡鮮嫩。✪ 夜市魚蛋 $10魚蛋彈牙,加咗海苔更香更滋味。📍阿佳拌麵 葵芳葵富路7號葵涌廣場3樓303F號舖

✪ 貴妃烤雞卷(小) $18@

✪ 鹽水雞拌麵 $38

✪ 台灣牛肉拌飯 $38

✪ 台南生煎包 (3件) $10
迷你體型嘅生煎包,一口一件。外皮酥脆,內餡鮮嫩。

✪ 夜市魚蛋 $10
魚蛋彈牙,加咗海苔更香更滋味。

📍阿佳拌麵
葵芳葵富路7號葵涌廣場3樓303F號舖
2022-06-06 22 浏览
葵廣有間台灣野我係幾鐘意食嘅每次見到佢咁有台灣夜市feel都會有一秒錯覺...FF自己去咗台灣咁🇹🇼******************************食物s:🍜魷魚麵線 ($38) 見到大家都叫拌麵但自從試過一次佢嘅麵線之後嚟親呢度都只會叫麵線差在係揀咩配料😉果刻突然間好想食魷魚 就揀咗魷魚🦑麵線即叫即製 大約等10分鐘就有得食啦魷魚麵線大大碗又熱辣辣 面上有芫荽同好多花生碎魷魚份量亦唔少 應該都有7舊左右湯汁都幾夠味 少少痴笠笠食落似碗仔翅嘅湯咁個人幾鐘意食呢種咁幼嘅麵線其實食完呢個都已經好夠飽如果想試多啲其他檔嘅小食就要揾人開心share 好啲啦😆🍗爆汁貴妃雞肉卷 ($22) 離遠已經見到有個大烤盤上面放咗雞卷喺度轉睇睇下又比佢吸引咗 忍唔住叫咗一份😝雞卷外皮燒成金黃色 又香又脆忍唔住連皮都食晒 雞卷食落好夠熱 香脆多汁 一咬落去就爆晒汁 夠晒Juicy😈每次去呢間都必食呢個雞卷😋為食指數:7.5/10性價比:7/10環境舒適度:N/A
葵廣有間台灣野我係幾鐘意食嘅
每次見到佢咁有台灣夜市feel
都會有一秒錯覺...
FF自己去咗台灣咁🇹🇼

食物s:

🍜魷魚麵線 ($38)
見到大家都叫拌麵
個人幾鐘意食呢種咁幼嘅麵線
其實食完呢個都已經好夠飽
如果想試多啲其他檔嘅小食
就要揾人開心share 好啲啦😆

🍗爆汁貴妃雞肉卷 ($22)
離遠已經見到有個大烤盤上面放咗雞卷喺度轉

為食指數:7.5/10
性價比:7/10
環境舒適度:N/A
2022-06-06 24 浏览
好耐無去葵廣掃食喇!呢間台式店嘅小食相當有水準特別對貴妃雞卷念念不忘呀🙈-🥡烏來烤豬肉腸($22)本身都好鍾意食台式腸呢款腸仔比起一般嘅台式香腸長好多💕香甜惹味,肉汁又豐富超好食呀🥰🫔貴妃雞卷($22)外層雞皮烤得香脆內裏包住滑嫩嘅雞肉咬落口感飽滿又多肉汁🤤有啲失色嘅係,無上次食果陣咁香肉味!🍢地道夜市魚蛋($10)唔太細粒,同埋幾彈牙揀咗麻辣醬汁夠辣又夠麻感,辣迷必愛喔👍🏻另有沙茶、芝麻醬可選擇!🦑魷魚拌麵($38)魷魚大塊爽口份量唔算太少👍🏻加埋麻辣醬麻香十足,唔會死辣撈勻成個麵好惹味呀💕🥪生煎包($10@3個)一口size的骰可愛!餡料十足,唔會麵包多過餡👍🏻包身金黃香脆,口感一流呀😋
好耐無去葵廣掃食喇!
呢間台式店嘅小食相當有水準
特別對貴妃雞卷念念不忘呀🙈

🥡烏來烤豬肉腸($22)
本身都好鍾意食台式腸
呢款腸仔比起一般嘅台式香腸長好多💕
香甜惹味,肉汁又豐富
超好食呀🥰

🫔貴妃雞卷($22)
外層雞皮烤得香脆
內裏包住滑嫩嘅雞肉
咬落口感飽滿又多肉汁🤤
有啲失色嘅係,無上次食果陣咁香肉味!

🍢地道夜市魚蛋($10)
唔太細粒,同埋幾彈牙
揀咗麻辣醬汁
夠辣又夠麻感,辣迷必愛喔👍🏻
另有沙茶、芝麻醬可選擇!

🦑魷魚拌麵($38)
魷魚大塊爽口
份量唔算太少👍🏻
加埋麻辣醬
麻香十足,唔會死辣
撈勻成個麵好惹味呀💕

🥪生煎包($10@3個)
一口size的骰可愛!
餡料十足,唔會麵包多過餡👍🏻
包身金黃香脆,口感一流呀😋
2022-06-04 24 浏览
一直很喜歡吃麵線,每次去台灣都一定要到著名的麵線店買大碗的吃,一天可以吃兩至三碗!已經很久沒有到台灣旅行,在香港的台式餐廳不是很多會有麵線吃,有的多份量少或者味道不一樣,感覺總是找不回台灣的味道。但有一次竟然在西九龍廣場上的美食廣場吃到一碗令我回味的麵線,那小店是主打台南小吃的「 阿佳拌麵 」,可是我不常到那區,已經已經很久沒有吃到,竟然竟然在葵芳廣場發現了它的蹤跡!電梯一到3樓便看到「 阿佳拌麵 」的分店,令我驚喜,立即要買兩碗外帶!蚵仔麵線 $38 + $5 貢丸麵線夠幼身又軟硬適中,湯糊又不會太杰,蚵仔有大有細算肥美,當中還加了香菜和花生增加味道和口感,又有酸醋的味道提味。大腸麵線 $38 +$10 大腸 +$10魷魚大腸麵線一樣好吃,大腸厚切有口感,很喜歡吃所以再加多$10增量,另外再加$10增量魷魚,軟滑爽口。

蚵仔麵線 $38 + $5 貢丸

大腸麵線 $38 +$10 大腸 +$10魷魚
2022-06-03
2022-06-04 35 浏览
放假到葵涌新都會廣場行看可愛狗狗裝置,打卡後再逛街,勞動一輪之後開始覺得肚餓了,便想到去相連的葵涌廣場我有什麼小吃外賣回家,洗澡後開冷氣舒舒服服的吃。葵涌廣場3樓就最多小食店,隨便逛了幾間之後看到曾經在深水埗西九龍廣場吃過的「阿佳拌麵」,想也不想便立即外賣回家!十分喜愛吃麵線的我點了兩碗:《 蚵仔麵線 $38 》和《 大腸麵線 $38 》幾大碗,湯底濃稠度剛好,不會太杰身,而且回家放涼了一會仍然夠熱。蚵仔和大腸比預期多,蚵仔大粒夠肥無沙,大腸都無澀味,厚身而且肥膏少,令我回想起在西門町吃麵線的日子。《 招牌肉燥拌麵 $38 》(可選麵/飯)肉燥惹味,+$10可以增量,但覺得本身肉燥都多所以沒有另外加錢增量。選了拌麵,本身有調味帶鹹香,加上肉操惹味,夾埋好吃。另外有糖心蛋、清心和醃蘿蔔,覺得清心很好吃,賣相似滷水豆腐,但卻沒有像豆腐般易碎,帶彈性幾好味。《 貴妃吼雞卷 $22 》深水埗分店經常售罄此雞卷,終於可以在這裏買到一試。雞皮煙煙韌韌包住嫩滑的雞肉果然好吃。《 台南生煎包 $10/3件 》一口煎包幾香口,肉餡多汁,但皮如果薄一點會更美味。

十分喜愛吃麵線的我點了兩碗:

《 蚵仔麵線 $38 》和《 大腸麵線 $38 》

《 招牌肉燥拌麵 $38 》(可選麵/飯)

《 貴妃吼雞卷 $22 》

《 台南生煎包 $10/3件 》
一口煎包幾香口,肉餡多汁,但皮如果薄一點會更美味。

2022-06-03
2022-06-03 18 浏览
之前喺九份食過蚵仔麵線覺得超正!估唔到呢度都食到正宗嘅蚵仔麵線值得一試「蚵仔麵線$38 , 追加:大腸$10」「蚵仔麵線$38 , 追加:貢丸$5」麵汁味道啱啱好 麵線多 每條麵線都很分明湯汁酸酸地 麵線口感非常軟滑 份量還有很多呢 食得飽!蚵仔口感飽滿 貢丸好好味😍調味剛剛好大腸食落冇咩味 感覺洗得好乾淨招牌肉燥拌麵$38有原味、沙茶、芝麻、麻辣揀肉燥麵軟硬適中 充滿台灣嘅味道~追加:古早現燙魷魚 +$10🦑 好香口 容易咬追加:夜市魚蛋 +$5 魚蛋彈牙千葉豆腐追加:+$5 豆腐乾有咬口 驚喜地唔會太鹹料之餘又好食 值得一試 間唔時外賣都好方便下 幾十蚊就食到正宗嘅蚵仔麵線
之前喺九份食過蚵仔麵線覺得超正!
估唔到呢度都食到正宗嘅蚵仔麵線
值得一試

「蚵仔麵線$38 , 追加:大腸$10」
「蚵仔麵線$38 , 追加:貢丸$5」

麵汁味道啱啱好 麵線多 每條麵線都很分明
湯汁酸酸地 麵線口感非常軟滑
份量還有很多呢 食得飽!

蚵仔口感飽滿 貢丸好好味😍調味剛剛好

大腸食落冇咩味 感覺洗得好乾淨

招牌肉燥拌麵$38

有原味、沙茶、芝麻、麻辣揀
肉燥麵軟硬適中 充滿台灣嘅味道~

追加:古早現燙魷魚 +$10🦑 好香口 容易咬
追加:夜市魚蛋 +$5 魚蛋彈牙
千葉豆腐追加:+$5 豆腐乾有咬口 驚喜地唔會太鹹

料之餘又好食 值得一試
間唔時外賣都好方便下
幾十蚊就食到正宗嘅蚵仔麵線
2022-06-01 19 浏览
懷念台灣的美吃又不能去呢,來廣場尋找台灣古早夜市的味道,感覺很棒。品嚐這店拌面的招牌菜,肉燥拌麵、熱辣辣的生煎包和沙茶味即燙魷魚夠朋友和我去止一點懷念台灣之感覺。阿佳貢丸貢丸是一種肉糜製品,很有台灣味道,經過絞肉、擂潰、煮制、成型、冷卻、速凍一系列工藝製成的,口感細膩,味道鮮美,這店食材和香選在地而做,吃得到豐富膳食纖維感覺,甘甜微辣。濃鬱風味~貴妃烤雞卷賣相平平無奇的貴妃雞卷,是店家好吃的,也是最受客人歡迎的食品. 已經熟透的雞卷會放在光波爐上一直慢慢烤至表面帶點焦燶,即叫即做。招牌肉燥店子的招牌肉燥,嚴選當地台灣豬肉加入雲林紅蔥頭,沒有添加釀造醬油,黃金比例的古早味肉燥,拌入面後,令拉麵有咬口,香味四溢,就像專屬為您煮上一碗簡單的面,棒!沾醬蠻不錯的,沙茶酱也是不可錯過,是流行於台灣的一種醬料,源自東南亞的花生烤肉醬呢加在燙魷魚,跟蒜味濃厚的蒜蓉醬口味,魷魚的口感變得厚實脆口,本身味道也很重,平常其實不太常吃魷魚的,台灣美吃感覺。古早現燙魷魚簡單卻不平凡!古早魷魚這是即叫即製,特別的魷魚,預先煮好的味道沒有咬口,現燙魷魚質地爽脆,好好👍

阿佳貢丸

貴妃烤雞卷

招牌肉燥

古早現燙魷魚
2022-06-01 540 浏览
每次路過葵涌廣場,都要去三樓美食集中地“掃街”,見到阿佳拌麵台式小食,又令我垂涎三尺,大部份人都買一串貴妃烤雞捲,邊走邊吃,應該味道不錯。決定買外賣回家當晚餐,選了搖滾四品拌麵$38,蚵仔大腸麵線$48,古早現燙魷魚$35,台南生煎包$10,貴妃烤雞捲(小)$18。貴妃烤雞捲本來是大條一點的,售價$22,因為今天買完了,只有小的烤雞捲,才賣$18一條。職員很好招呼,把雞放在鐵架上,讓我加調味料才打包,說要下點調味才好吃。果然,椒鹽真的超惹味,雞卷外層是腐皮,捲著新鮮的雞肉碎,咬下啖啖肉又有肉汁,很嫩滑,有椒鹽調味更香口。生煎包$10/3個,價錢很實惠。包子不算大,但味道不錯,豬肉餡料不是港式那種煙韌爽口的,而是偏軟滑的,肉汁多,而包皮也煎得微脆。現燙魷魚,是即製白灼魷魚加調味,我選了原味,喜歡醬油裏面有超多蒜蓉,加芫茜更香,要醮多點醬汁吃,很喜歡蒜蓉醬油的鹹香味道。阿仔大腸麵線,是職員推介的,我加了小辣。先讚湯味,微酸微辣,就像上海酸辣湯那種濃稠的質感;麵線幼滑,掛湯力強,入口即溶的感覺,是台灣麵線的特色,超愛。有蚵仔滑嘟嘟口感,又能提升鮮甜味道;大腸鹵得很入味,又夠淋,超好吃!喜歡酸

阿仔大腸麵線,是職員推介的,我加了小辣。先讚湯味,微酸微辣,就像上海酸辣湯那種濃稠的質感;麵線幼滑,掛湯力強,入口即溶的感覺,是台灣麵線的特色,超愛。有蚵仔滑嘟嘟口感,又能提升鮮甜味道;大腸鹵得很入味,又夠淋,超好吃!喜歡酸酸辣辣湯羹的人,一定要試!

搖滾四品拌麵,選了麻油味,配料有花枝條、貢肉條、蔥魚條、豆腐。先讚豆腐滷水得非常入味,咬下口感軟綿綿又多汁,不會太鹹;蔥魚條跟港式鯪魚肉差不多,但口感結實一點,貢肉條口感最煙韌,但沒有香菇,少了一點香味;最喜歡是花枝條,有香甜的花枝味道,又爽口,下次可以單點花枝拌麵。

吃了這麼多夜市美食,價錢才$149,比起去台式餐廳吃便宜很多。如果能配合到買外賣回家吃,的確超值,味道也不錯,一定會再來。
2022-05-31
2022-06-01 373 浏览
今日森仔去葵芳行完街,就去到葵芳廣場掃街😍😍葵芳廣場真係有各種各樣嘅掃街小食,由於台灣般 ,真係超正!由於太想念台灣美食,森仔決定叫了阿佳拌麵🤓🤓今次我叫左四種台式美食: 招牌肉燥拌麵,大腸麵線,蠔仔麵線和貴妃烤雞卷。按森仔為食指數評分,頭三名如下:🥇招牌肉燥拌麵此個招牌肉燥拌麵,份量超級十足,餡料有很多😍😍當中有大量肉燥,糖心蛋,酸菜和加$5的百頁豆腐😜😜肉燥惹味,滷水味濃。糖心蛋蛋黃流出來真的很治療,很豐滿😘😘而麵質更加彈牙爽口,而滷水肉燥拌合埋麵條🍝,超級美味!🥈大腸麵線此個大腸麵線猶如在台灣地道般,美味非常。大腸夠稔身,油脂比例分布非常好,入口即溶😌😌而麵線和湯底又係做得好夾,而麵線很稔身,可以連湯一齊飲,直接用匙羹食,夠台式!🥉貴妃烤雞卷烤雞卷個香烤脆雞皮真係做得非常出色!外脆內juicy😍😍而雞肉亦很嫩滑,正丫喂🤣🤣最重要‼️係外賣🥡都好,到家還是熱辣辣的😘整體而言,台式美食一流!可以滿足思念台灣美食之情😌
今日森仔去葵芳行完街,就去到葵芳廣場掃街😍😍
葵芳廣場真係有各種各樣嘅掃街小食,由於台灣般 ,真係超正!
由於太想念台灣美食,森仔決定叫了阿佳拌麵🤓🤓

按森仔為食指數評分,頭三名如下:

🥇招牌肉燥拌麵
此個招牌肉燥拌麵,份量超級十足,餡料有很多😍😍
當中有大量肉燥,糖心蛋,酸菜和加$5的百頁豆腐😜😜
肉燥惹味,滷水味濃。糖心蛋蛋黃流出來真的很治療,很豐滿😘😘
而麵質更加彈牙爽口,而滷水肉燥拌合埋麵條🍝,超級美味!

🥈大腸麵線
此個大腸麵線猶如在台灣地道般,美味非常。
大腸夠稔身,油脂比例分布非常好,入口即溶😌😌

🥉貴妃烤雞卷
烤雞卷個香烤脆雞皮真係做得非常出色!
外脆內juicy😍😍而雞肉亦很嫩滑,正丫喂🤣🤣
最重要‼️係外賣🥡都好,到家還是熱辣辣的😘

整體而言,台式美食一流!可以滿足思念台灣美食之情😌
  • 招牌肉燥拌麵
2022-05-31 324 浏览
葵廣出名小食店林立,要乜有乜熱愛台灣美食,但又去唔到台灣嘅你就一定一定要試呢間食店已經第N次幫襯作為熟客嘅我,就一定推介你食貴妃雞卷其實就算我唔推介,你去到等外賣果一陣個個都會買貴妃雞卷雞卷新鮮即製脆薄雞皮包住嫩滑雞肉,烤烘出嚟嘅雞肉鮮嫩,肉汁鎖得非常好唔洗多講,一咬落去都知乜事😂😂就係爆汁囉😂😂😂 之後就推介你拌麵,拌麵堅係得肉燥拌麵,麵係主菜個醬汁岩岩好,每條麵條都掛上剛好的醬汁,入口彈牙而味道濃郁,加上肉燥的香,還有不少配菜,令人更覺滋味‼️就算當中的滷蛋也絕不馬虎係流心蛋,拌麵吃更有蛋香令人更覺驚喜它的美味真的令我每次也掃了一大堆美食花枝丸麵線係勁大碗你會覺得物超所值真材實料,花枝丸一大堆,麵線也一大碗‼️台灣夜市的味道,令我想出走🙈掛念旅行嘅日子✈️只限外賣,沒有堂食喔但真係好抵!好抵!好抵!
葵廣出名小食店林立,要乜有乜
熱愛台灣美食,但又去唔到台灣嘅你就一定一定要試呢間食店

已經第N次幫襯

作為熟客嘅我,就一定推介你食
貴妃雞卷
其實就算我唔推介,你去到等外賣果一陣
個個都會買貴妃雞卷

雞卷新鮮即製
脆薄雞皮包住嫩滑雞肉,烤烘出嚟嘅雞肉鮮嫩,肉汁鎖得非常好

唔洗多講,一咬落去都知乜事😂😂
就係爆汁囉😂😂😂

之後就推介你拌麵,拌麵堅係得

肉燥拌麵,麵係主菜

就算當中的滷蛋也絕不馬虎
係流心蛋,拌麵吃更有蛋香
令人更覺驚喜

它的美味真的令我每次也掃了一大堆美食

花枝丸麵線係勁大碗
你會覺得物超所值
真材實料,花枝丸一大堆,麵線也一大碗‼️
台灣夜市的味道,令我想出走🙈
掛念旅行嘅日子✈️

只限外賣,沒有堂食喔

但真係好抵!好抵!好抵!

2022-05-28 18 浏览
今日去探亞姨時路經葵芳依個商場,總想行下,黎到下午茶時間,見到依間賣台灣夜市美食既小店,忍唔住買咗啲黎食😁鳥來烤豬肉腸 加咗五香令豬肉腸既味道有自己既特色,甜甜地,好想咬多佢幾啖😊貴紀烤雞卷 口感好得意,外面好似一大塊脆雞皮包住裡面粒粒爽滑雞肉粒,加埋佢提供既胡椒粉和海苔粉,好惹味,味道層次提升👍🏻古早現燙魷魚 有魷魚身和魷魚鬚,超爽口彈牙,尤其是魷魚鬚🥰沙茶醬超香五香和日花生味帶微微辣,好惹味👍🏻台南生煎包 熱辣辣,一少口唔怕膩,好香豬肉和韮菜味😋大腸拌麵 超多大腸同花生,正呀!大腸爽軟又肥美,花生脆,仲有勁多莞茜,材料十足😁

鳥來烤豬肉腸

貴紀烤雞卷

古早現燙魷魚
有魷魚身和魷魚鬚,超爽口彈牙,尤其是魷魚鬚🥰
沙茶醬超香五香和日花生味帶微微辣,好惹味👍🏻

台南生煎包
熱辣辣,一少口唔怕膩,好香豬肉和韮菜味😋

大腸拌麵
超多大腸同花生,正呀!
大腸爽軟又肥美,花生脆,仲有勁多莞茜,材料十足😁
2022-05-28
  • 古早現燙魷魚
  • 大腸拌麵
2022-05-25 32 浏览
葵涌廣場有很多不同的小吃就在電梯附近吉野家的旁邊有一間歷史很悠久的台灣小吃每隔一排就想起阿佳拌麵除了招牌拌麵,還有提供夜市小食拌麵選擇:魷魚、雞卷、鹽水雞、糯米雞卷鹽水雞拌麵……夜市的小食也有很多,例如魚蛋、豬肉腸、糯米雞卷、最喜愛就是烤雞卷烤雞卷真的超好吃很Juicy,外皮卻非常香脆另外他們的麵線也很有台灣的感覺點了蚵仔麵線,加了豬大腸份量也不少,女孩子當正餐也會感到很飽肚。吃了感覺大滿足。另外拌麵,麵條的質地略嫌不夠彈牙不過味道是不錯的。
葵涌廣場有很多不同的小吃
就在電梯附近
吉野家的旁邊
有一間歷史很悠久的台灣小吃
每隔一排就想起阿佳拌麵

除了招牌拌麵,還有提供夜市小食
拌麵選擇:魷魚、雞卷、鹽水雞、糯米雞卷鹽水雞拌麵……

烤雞卷真的超好吃
很Juicy,外皮卻非常香脆

另外他們的麵線也很有台灣的感覺
點了蚵仔麵線,加了豬大腸
份量也不少,女孩子當正餐也會感到很飽肚。
吃了感覺大滿足。

另外拌麵,麵條的質地略嫌不夠彈牙
不過味道是不錯的。
2022-05-24 61 浏览
今日嚟到葵涌廣場想食返啲飽肚野所以就揀咗呢間阿佳拌麵呢度主題係台灣嘅古早味到拌麵估唔到呢度都有非常之多嘅選擇唔單止有最出名嘅肉燥拌麵中會有貴妃雞卷更加有魷魚同埋有鹽水雞同埋有古早牛肉拌麵因為同行嘅朋友都有幾個所以我哋就叫咗4分嘅拌麵包括有古早綠洲拌麵牛肉拌麵同埋有貴妃雞但係我哋嘅未到就選擇早有沙茶芝麻仲有完美嘅選擇呢度嘅配菜都非常之咁多唔單止有酸蘿蔔而且仲有滷水豆腐而且佢個面就處理得啱啱好唔會已經非常之咁諗另外個貴妃雞卷非常之咁出色用上雞皮包上了十分之滑嘅雞肉再加上少少黑椒10分惹味再配合埋沙茶醬嘅味道令人食指大動而且最出色嘅就係呢度即叫即整所以每盒片就算拎到返屋企都非常之咁熱個人就非常之推介沙茶嘅味道因為令到成個面嘅味道更加昇華
今日嚟到葵涌廣場想食返啲飽肚野所以就揀咗呢間阿佳拌麵

更加有魷魚同埋有鹽水雞同埋有古早牛肉拌麵