2015-11-09
開左openrice a/c 好耐, 但從來都只係做CD rom, 今次真係好氣頂! 唔寫個食評唔得!叫左個set lunch, 豆漿好快上, 個米線望落亦"好靚仔". 食食下發覺唔對路! 牙縫有野涉住, 仲要咬極唔爛!頂唔順用手拉佢出梨, 係條4-5吋長既膠繩 !即刻叫個服務生過梨俾佢睇, 佢拎著條繩入廚房, 出到梨同我"你眼望我眼"! 好似咩事都冇發生過咁! 然後一個應該係高級d既4眼馬面紮髻auntie走埋梨, 問發生咩事, 同佢講完一輪, 佢又走返入廚房望下, 出返梨同我講:"係用梨紮米線既繩梨架." 然後瞪大眼望住我.下? 咁點呀? 你想我俾咩反應你呀? "哦"一聲算數呀?我問佢:"咁跟住呢?" 其實我只係要佢道歉就得, 反正你碗米線咁污jo, 我都冇胃口啦!點知個auntie勁差既語氣咁話:" 咁我唔收你碗米線錢囉! 你滿意未呀?"心諗你咩態度呀? 宜家係你廚房唔衛生呀! 你鬧個客?個auntie見我皺曬眉, 佢再加多句:"係唔收你0個碗架咋!"嘩! 咩事呀? 你覺得我d朋友會R你free埋俾佢地呀 ?唔想再睇佢既嘴臉, 諗住點個頭就打發佢走.個auntie仍
食食下發覺唔對路! 牙縫有野涉住, 仲要咬極唔爛!
頂唔順用手拉佢出梨, 係條4-5吋長既膠繩 !
下? 咁點呀? 你想我俾咩反應你呀? "哦"一聲算數呀?
心諗你咩態度呀? 宜家係你廚房唔衛生呀! 你鬧個客?
嘩! 咩事呀? 你覺得我d朋友會R你free埋俾佢地呀 ?
唔想再睇佢既嘴臉, 諗住點個頭就打發佢走.
個auntie仍然死唔斷氣:"咁你滿意未呀?"
邊有人咁討厭架?!
到佢終於肯走開, 以為件事可以完? 冇咁易!
佢行開行埋都會口up up咁啤住我0個檯, 又不停望我0個檯同人傾計, 總之就係令你好唔舒服, 好滋擾!
其實今次唔係個auntie第一次鬧客, 我親眼見過佢叫個客收聲
阿湖米線係抵食既, 不過咁既服務態度, 唔會再有下次囉!