2021-07-05
今日去揀禮物後準備上朋友屋企坐 路經呢間店畀佢個海報吸引咗 見佢個茶話係由冠軍主理 我個老友就最鍾意飲奶茶 諗住入去買支畀佢啦又聞到蛋糕好香喎 見到佢竟然有半份蛋糕 因為平時呢啲古早蛋糕成日都一大舊 雖然係好好食但係兩個人嘅話或者一個人都係食好耐 見佢有半份我就決定揀個柚子味帶去同朋友一齊食 原來買完蛋糕連枝奶茶都可以有優惠 仲抵一上到去朋友果然二話不說就開咗支奶茶飲佢都大讚好好味 奶茶香滑 茶味濃 奶同茶比例好好 唔會好奶或淨茶味重 佢話成日都飲唔到好味嘅奶茶 佢見到呢個發現仲要唔貴之後即刻bookmark咗 至於蛋糕 好清新嘅柚子香 蛋糕鬆軟濕潤 唔係誇張 按落去真係有少少彈性 入面仲咬到柚子肉 好味道 我地隔一陣再焗嚟食埋 個仲香氣真係不得了 蛋香柚子香仲有口感一流佢鋪頭仲要其他甜品 仲有千層蛋糕係同其他店合作係到賣 今次咁好食 下次一定要再試下