今日路過旺角見到有韓國街頭至Hit🔥 小食😋即刻二話不說 食咗先講【Arirang Hotdog 】🌭所提供嘅熱狗棒口味達10款之多,絕對係大人細路都會一試愛上💕由於個人比較貪心😍又有選擇困難症 所以今次揀咗 S1 同 A1 兩個餐🤣🌟S1 套餐($120): 任選熱狗 x 2|年糕香腸串 x 1|魚糕棒x 1《鴛鴦芝腸》 熱辣辣♨️嘅外層炸得金黃香脆,剩係賣相都已經夠吸引😍,最重要係入面嘅餡料十足,載入咗滿滿嘅芝士🧀,輕輕打開已經見到芝士拉絲,試問又點會唔心動呢😍⁉️再配上腸仔,令口感更為豐富有層次,屬必食之選✅ 私心推介俾大家👍《星星熱狗》 揀呢一款全因俾外層嘅星星⭐️穀物所吸引 無諗過星星穀物都可以同熱狗扯上關係 估唔到味道又出奇地夾喎 咬落外層有甜甜香脆味道 入面同樣滿載芝士餡🤩 正呀《年糕香腸串》 經典韓國風味小食,我自己一向都鍾意食年糕,呢款年糕做得特別出色,外層炸得香脆,咬落入面仍然保持軟糯Q彈,煙煙韌韌好過癮🤩,讚👍 《魚糕棒》 咬落啖啖肉,建議配搭個人喜好醬汁一同進食,有助提升整體滋味🌟A1 乜都有套餐($78): 熱狗🌭️x 1|冬甩🍩x 1|柑橘碳酸水 x 1 🍹《O
今日路過旺角見到有韓國街頭至Hit🔥 小食😋

即刻二話不說 食咗先講

《Oreo》 唔使多講,由於係新品,對我嚟講都係必試。面層鋪滿細細粒嘅Oreo穀物,炸得脆卜卜,同時Oreo獨特甜味亦得以保留,食落啖啖口感豐富,再配上內餡嘅芝士鹹香,味道既甜又鹹,甚有驚喜🌈,Oreo控絕對唔可以錯過🤩
《Oreo 冬甩🍩》 冬甩脹卜卜、大大隻、圓碌碌,賣相甚為可愛😍外層鬆軟香甜,最重要係同熱狗棒一樣有滿滿嘅餡料,幼滑Oreo cream 再混合Oreo 脆脆,令人食唔停口😋
《柑橘碳酸水》 食完一大輪,飲返杯柑橘碳酸水最適合不過 呢杯特飲絕對係誠意之作📸 有原隻新鮮橙🍊喺面 睇得飲得又食得 飲落啖啖都有新鮮果肉😍 味道清甜解渴
熱狗棒一定要趁熱食先至有最佳風味!
2022-06-20
  • 鴛鴦芝腸
  • Oreo 熱狗棒
  • 柑橘碳酸水
提到韓國街頭小食,熱狗棒相信都係唔少人嘅回憶🌭 一人拎住一枝無論外賣定喺街邊食都相當方便,而且口味眾多,老少咸宜👍🏻 今次經過旺角嘅「阿里郎」,見到佢哋出咗新口味𝘖𝘳𝘦𝘰同乜都有嘅套餐,即叫即炸熱辣辣,拎去𝘗𝘢𝘳𝘵𝘺 𝘙𝘰𝘰𝘮食最岩😆《 𝘖𝘳𝘦𝘰 》5 / 5 🌟🌟🌟🌟🌟當一般熱狗已經滿足唔到味蕾,呢款新口味絕對可以帶比你嶄新嘅感覺🤩 外層係𝘖𝘳𝘦𝘰穀物早餐,炸完香脆乾身,咬落「索索」聲🤤 內裡係香滑水牛芝士,形成黑白配嘅畫面,淡淡鹹香中和左𝘖𝘳𝘦𝘰嘅甜,整體亦無咁漏,𝘖𝘳𝘦𝘰迷實鍾意🥰👍🏻《 芝薯拉絲🧀🥔 》 4.5 / 5經典必食組合,表層嘅薯仔粒炸完香口酥脆,同芝士熱狗最夾,而拉絲的確可以好長好澎湃😋 店舖內有多達10多款嘅醬汁可以自由唧,今次配搭蜜糖芥末,相當惹味🤤《 雙重芝士🧀🧀 》 4.5 / 5相對前兩款冇咁多花臣,反而更着重喺味道方面😎 除咗水牛芝士再加入車打芝士,雙重芝士嘅拉絲效果更佳😍👍🏻 店員仲推介我哋灑上砂糖,唔會好甜之餘,亦提升左芝士嘅鮮味👍🏻《 年糕腸仔串🍢 》 4 / 5好經典嘅韓國街頭小吃,炸年糕同腸仔還原地道風味,年糕炸完亦相當煙韌😍 係略略太多醬汁🤏

《 𝘖𝘳𝘦𝘰 》5 / 5 🌟🌟🌟🌟🌟

《 芝薯拉絲🧀🥔 》 4.5 / 5

《 雙重芝士🧀🧀 》 4.5 / 5

《 年糕腸仔串🍢 》 4 / 5

《 魚糕串 》 3.5 / 5
平實嘅魚糕串內裏餡料豐富,本身冇咩調味所以建議唧醬汁食👍🏻

《 𝘌𝘢𝘳𝘭 𝘎𝘳𝘦𝘺 𝘋𝘰𝘯𝘶𝘵 》 4 / 5
唔好以為熱狗店剩係得熱狗,想食甜品仲有炸冬甩🍩 未食都爆晒醬,餡料仲多過麵包,賣相脹卜卜好飽滿🤤 餡料甜度適中,如果茶味再濃更佳💓

《 濟州橙汁特飲 》 4.5 / 5
新推出嘅乜都有套餐,有齊熱狗冬甩同特飲,唔單止外型可以打卡,飲完仲可以原個橙食😳 橙汁每啖都有大量果肉,相當清甜解渴👍🏻

整體而言熱狗棒口味選擇多,有賣相有味道,外賣到會都好方便👍🏻💯
午餐
  • 芝薯拉絲熱狗棒
  • Oreo芝士拉絲
以前去韓國旅行一定會食街邊嘅熱狗棒🫣但係因為疫情嘅關係 已經好幾年冇飛韓國luu🥲好掛住家鄉嘅味道🥹🥹 不過! 呢間阿里郎熱狗棒完美還原韓國熱狗棒嘅味道😻去到韓國之前就食住呢間頂下癮先啦😚😚🌼S1 熱狗兩個+芝士球四粒+年糕香腸串 $120我去嗰日冇晒芝士球所以轉左魚糕串~▪️All in one 薯條鴛鴦芝腸👅:7.5/10叫得all in one即係佢有齊晒 薯條表層 芝士內餡 同埋腸🌭 啱晒選擇困難症嘅你~表層用咗薯條 炸得好香脆 咬落去好香口 一咬開有好多芝士🥹有拉絲😍仲要拉極都仲未斷😍芝士味好濃 而且芝士口感都幾厚實💛▪️雙重芝士拉絲👅:8.5/10超級多芝士!! 有車打芝士同mozzarella 😻一咬開啲芝士已經流晒出嚟🥹勁香濃😭🫶🏻 佢個表皮雖然冇薯條 但依然炸得好香脆▪️魚糕串👅: 7.5/10好鍾意佢嘅調味 偏向濃味但係又唔會太咸 但係如果佢肉質更加結實就更好了!!但整體來講都係好味的~😚▪️年糕香腸串👅: 9.5/10超推介呢個!! 年糕香腸串上面淋咗甜甜辣辣嘅醬汁 係平時食甜辣炸雞上面嘅汁😋😋 辣辣地幾開胃 我食唔到辣都唔會覺得佢太辣🥹 年糕煙煙韌韌 好軟糯 配埋佢個醬

🌼S1 熱狗兩個+芝士球四粒+年糕香腸串 $120
我去嗰日冇晒芝士球所以轉左魚糕串~

▪️All in one 薯條鴛鴦芝腸
👅:7.5/10

▪️雙重芝士拉絲
👅:8.5/10

▪️魚糕串
👅: 7.5/10
好鍾意佢嘅調味 偏向濃味但係又唔會太咸
但係如果佢肉質更加結實就更好了!!
但整體來講都係好味的~😚

▪️年糕香腸串
👅: 9.5/10
超推介呢個!! 年糕香腸串上面淋咗甜甜辣辣嘅醬汁 係平時食甜辣炸雞上面嘅汁😋😋 辣辣地幾開胃 我食唔到辣都唔會覺得佢太辣🥹 年糕煙煙韌韌 好軟糯 配埋佢個醬汁 我真係可以一口氣食幾串🥹🫶🏻

🌼乜都有套餐 (熱狗x1 冬甩x1 飲品×1)$78
▪️oreo 芝士棒
👅:9/10
佢哋嘅新品😋呢個幾有驚喜!! 一開始以為唔係好夾 但係點知食落又覺得好好味😍 表面層痴滿咗oreo味嘅cereal😍 入面就係芝士 拉絲效果亦都非常不錯🫶🏻外面甜而餡係咸嘅 食落係意想不到地夾 而且咬落個口感煙煙韌韌幾特別🫶🏻

▪️strawberry butter冬甩
👅:8.5/10
近期新出嘅冬甩~ 除咗呢隻味仲有好多唔同嘅味
賣相好飽滿 啲餡料仲多過麵包🥹我揀嘅呢隻味嘅餡係士多啤梨味果醬 同埋兩塊牛油~ 每一啖都食到牛油嘅香味同果醬嘅甜味 而且牛油頗有厚度 令個口感加咗唔少分😋

▪️柑橘碳酸水
👅:7.5/10
外型已經加晒分! 非常igable 拎嚟打卡真係一流!
味道好清甜好fresh 夏天解渴一流😍 而且仲飲到粒粒橙肉🍊上面個橙仲可以原個食!! 超甜而且多汁 一啲都唔酸呀😍

🔅如果大家係外賣返屋企食嘅話 建議大家芝士熱狗棒放入微波爐叮20-30秒先食~ 因為芝士凍咗就冇咗個拉絲效果🥹

好味指數: 8/10
抵食指數: 7.8/10
推介指數: 8.5/10
回頭指數: 9/10
2022-06-22 63 浏览
去開旺角見到有韓式炸熱狗🌭️ 好耐冇食啦😩舖頭比較細,肚餓嘅話可以即刻去醫下肚🤫 嗰日咁岩食完飯經過,所以外賣返屋企用氣炸鍋番熱🙌🏼.外皮依然香脆, 🧀芝士拉絲非常邪惡😍 佢哋仲有幾款set,可以同朋友開party一齊share🤩依家仲有冬甩🍩有好多種味道🤤 有啲仲加牛油非常邪惡😈.🙌🏼A1 乜都有套餐(熱狗1 冬甩1 飲品1) $78: ⭐️星星熱狗: 🍩Earl Grey冬甩: 🍊柑橘碳酸水 .🧀S1 熱狗兩個,魚糕棒,年糕香腸串 $120: 🍟薯條鴛鴦芝腸熱狗: 🧀雙重芝士拉絲熱狗: 🍢魚糕棒: 🍢年糕香腸串

🙌🏼A1 乜都有套餐(熱狗1 冬甩1 飲品1) $78

: 🧀雙重芝士拉絲熱狗

: 🍢魚糕棒
: 🍢年糕香腸串
2022-06-17 19 浏览
每一次經過旺角呢間韓國街頭小食店 都聞到陣香味~全部熱狗棒都係即叫即炸 熱辣辣脆卜卜 真係超正🌭️最鍾意就係佢哋個芝薯拉絲熱狗棒😍入面包住邪惡嘅拉絲芝士 外層再用粒粒薯仔包住🥔口感相當之豐富
2022-06-15 24 浏览
同朋友喺旺角行完街經過呢間韓式小食店,比門口大大隻炸熱狗棒模型吸引住🌭🤤店舖裝修都幾似首爾明洞街頭小食店,仲有韓籍店員睇舖🤗感覺好似去咗首爾旅行🧳💛T2 熱狗(2件) & 紫菜包飯套餐$100🌭芝薯拉絲睇外表已經知道佢十分邪惡,一粒粒薯仔佈滿整個熱狗🤩入邊係一半芝士一半腸仔,芝士做到拉絲嘅效果🙌🏻個人覺得如果腸仔大條啲會滿足啲😌🌭水牛芝士拉絲顧名思義整條熱狗都係芝士,同樣地做到拉絲效果😋外脆內軟😗🍙紫菜包飯入邊材料好豐富🥳有青瓜醃蘿蔔腸仔蛋等等,幾樣材料加埋一齊食,味道唔錯幾開胃😋💛牛肉餅便當🍱 $58牛肉餅好多肉汁好juicy🤤送飯一流👍🏻另外有唔少沙律配菜🥗做到均衡營養嘅效果💛芝士球5粒+炸薯條組合 $40芝士波波外脆內軟,口感煙煙銀銀😚薯條係粗身味道正常,由於太多食唔晒嘅關係,第日用氣炸鍋翻炸依然保持新鮮炸起嚟嘅水準🙌🏻整體來講值得一試💯全部食物新鮮製作,熱辣辣就算拎返屋企都唔會好快凍哂👏🏻

💛T2 熱狗(2件) & 紫菜包飯套餐$100
🌭芝薯拉絲

🌭水牛芝士拉絲
顧名思義整條熱狗都係芝士,同樣地做到拉絲效果😋外脆內軟😗

🍙紫菜包飯

💛牛肉餅便當🍱 $58

💛芝士球5粒+炸薯條組合 $40

2022-06-13 23 浏览
今日去咗食韓式熱狗,我就食咗芝薯拉絲熱狗棒同埋星星熱狗棒。芝薯拉絲熱狗棒👉🏻覺得乾咗少少,建議落多啲醬,因為芝士味唔係好重,純粹係達到拉絲嘅效果。所以如果冇乜醬嘅話,就會覺得有少少乾。我就落咗honey butter 粉+ cheddar + honey mustard ☺️如果落多啲就會好味啲😂(唔好跟圖嘅份量落,可以落多啲😂😂)星星熱狗棒👉🏻感覺陣味道有啲似冬甩, 芝士就冇乜味,純粹都係做返拉絲嘅效果我食咗一條就覺得好飽,所以正常食量食一條熱狗棒就可以了☺️雖然我過咗接近半個鐘先食,但係佢凍咗少少,都依然做到拉絲嘅效果🤩整體還好,不過不失!
今日去咗食韓式熱狗,我就食咗芝薯拉絲熱狗棒同埋星星熱狗棒。

芝薯拉絲熱狗棒

星星熱狗棒

2022-06-13 16 浏览
每次喺旺角行街 都會比呢一間韓式小食店嘅香味吸引咗!最鍾意就係食佢個薯條鴛鴦芝士腸熱狗🌭️入面係包住拉絲芝士同香腸 再配埋外層嘅炸薯仔粒🥔口感係咁多款熱狗最豐富嘅❤️
2022-06-10 18 浏览
每次食熱狗都三心兩意 唔知食乜嘢好~佢哋最近就推出咗個任意熱狗組合!可以一次過試晒四款熱狗🌭️個人最鍾意就係食薯條鴛鴦芝腸😎佢係最經典嘅芝士熱狗腸包 外層再包住粒粒嘅炸薯仔粒🥔味道口感超豐富
2022-05-30 26 浏览
每一次經過旺角都會聞到呢一間韓國炸熱狗店嘅香味🌭️佢哋最近新出左一個熱狗套餐超抵 可以一次過揀晒四款味!最鍾意就係薯條鴛鴦芝腸嗰款 入面係最傳統嘅芝士再加腸仔 面頭再加炸薯仔粒粒🥔口感味道超級豐富
2022-05-28 22 浏览
Corn Dog 這東西,向來都是可以氹小朋友歡喜的東西。而且,通常都可以一件就塞得飽佢地,所以,向來都好受家長的歡迎。這一次,我們一家出了旺角閒遊時路過了這一間名叫《阿里郎熱狗棒》的小店。拉絲芝士的熱狗腸,當我把外層的皮艾咬開,濃濃的芝士像泉湧的一般爆出來。熱燙燙的熱狗棒,好香好味道。份量足,食一隻已經夠飽肚,行街行到餓,買返一條充饑,是非常好的,因為這小小的熱狗棒,直頭可以作為代餐小食充滿香味的出品,吸引得很。
2022-05-27 19 浏览
韓國人氣芝士熱狗登陸尖沙咀喇!8款熱狗棒有腸仔或芝士夾心選擇,即叫即炸,襯熱食有拉絲效果 🤤 韓國傳統食法會落椰糖,但我鍾意加車打芝士醬多啲。建議食有腸仔嘅版本,淨係得芝士會有啲寡。店長仲新推出腸仔KIMBAP哈哈哈好搞笑 😂 年糕香腸串超辣,唔食得辣記住走醬 🥵 最想食嘅CHURROS賣哂。。。啫係要再嚟囉!

店長仲新推出腸仔KIMBAP哈哈哈好搞笑 😂
年糕香腸串超辣,唔食得辣記住走醬 🥵

最想食嘅CHURROS賣哂。。。啫係要再嚟囉!
2022-05-20 16 浏览
每次經過都聞到熱狗棒嘅香味🌭️熱狗全部即叫即炸 熱辣辣 脆卜卜!冇得去韓國食 喺香港過吓口癮都好最鍾意係芝薯拉絲熱狗棒 熱狗棒再加薯仔粒粒🥔食落更加香脆!芝士仲可以拉絲年糕香腸串嘅年糕同腸仔都炸過 外面脆卜卜 入面就軟林林 口感好豐富
2022-05-16 20 浏览
喺旺角除咗可以去旺中掃街之外 呢一間韓式小食店最近都好出名🤩佢主打超多款唔同嘅韓式熱狗🌭️真係超級正 即叫即炸❣️食嘅時候外面脆卜卜 咬開仲有拉絲芝士 想再邪惡啲仲可以揀有腸仔喺入面嗰款 雙重滋味😍
這家是具有高人氣的韓式小吃外賣店 ,主打各種各樣的韓式熱狗棒和一些小吃如炸雞、芝士球、紫菜包飯、炒年糕等,是Bingo and Cook 的姊妹店~店舖裡擺放了各式各樣的醬料供客人自行加配到食物上店牆上也有教客人吃熱狗棒的方法,滿貼心的💗❈外賣套餐❈T1套餐:熱狗 (自選2隻) + 蜂蜜黃油炸雞 (5件) Hotdog (2) & Honey Butter Chicken (5 pcs) HK$150(兩款熱狗我都沾了蕃茄醬和蜜糖芥末醬)他們的食物都是下單現做的 (即叫即炸),新鮮且熱騰騰的,香氣撲鼻☞ 阿里郎 Arirang Hotdog | 評分:8.5/10最為經典的韓式熱狗,味道也是達到一定的水準👍🏻外皮炸得香脆,不會過厚,裡面的香腸也很香口,整體上達到了外脆內軟的效果 ☞ 薯條鴛鴦芝腸 All In One Hotdog 💫極力推薦 | 評分:10/10這款無疑是爆款,我之前就被這款熱狗的賣相所吸引,對它特別有印象不只是賣相,味道也同樣很出色❣❣外層不是單純用一般的麵粉去炸,而是有一顆顆大大的薯粒包圍著,炸得很香脆,但又不會過老,有香香的薯味又有口感~裡面芝士滿滿,香腸也很香

店舖裡擺放了各式各樣的醬料供客人自行加配到食物上

店牆上也有教客人吃熱狗棒的方法,滿貼心的💗
❈外賣套餐❈

(兩款熱狗我都沾了蕃茄醬蜜糖芥末醬)

最為經典的韓式熱狗,味道也是達到一定的水準👍🏻

不只是賣相,味道也同樣很出色❣❣

裡面芝士滿滿,香腸也很香口,配上自加的蕃茄醬和蜜糖芥末醬更是吃得很津津有味
果真是名副其實的“all in one”
,很有滿足感🤰

★温馨提示★
建議還是要趁熱吃,外賣帶回家吃,雖然還是有温度,但芝士冷掉了會凝固成一坨,口感上還是會有差

☞ 蜂蜜黃油炸雞 Honey Butter Chicken | 評分:8.5/10
一打開發現它們店的炸雞都大的驚人
,外皮灑了些蜂蜜粉,香香甜甜的,炸得金黃酥脆,咬下去時還能聽到“咔嚓咔嚓”聲音
,內裡的雞肉仍保留肉汁,有黃油香,很juicy嫩口而且有雞香味
,少許的胡椒辣更加惹味

❈另叫❈
☞ 蔬菜魚糕棒 Vegetable Fish Cake HK$25 | 評分:7.5/10
他們還分別有魷魚味和甜辣蝦味魚糕棒可以選擇,這款炸得香,也有點微脆

☞ 水蜜桃梳打 Peach Soda HK$18 | 評分:7.5/10
冰冰涼涼,淡淡的水蜜桃香味,甜度剛好,清爽解渴

唯一遺憾是現在還是疫情期間,不能在街上趁熱吃,要不然一定更加美味 (外賣帶回去吃也是美味的,不過就拉不到絲了🤣😅)

❈總括❈
點選的熱狗和炸雞我都覺得很好吃,難怪這麼受歡迎,有機會的話我也想再回訪,試試其他口味的,譬如魷魚味魚糕棒的賣相也相當誘人

有很多調味醬料的選擇供客人挑選
午餐