2024-06-25
啱啱同啊姐結束商務會議之後,我哋就嚟到尖沙咀K11 嘅阿閒泰享用午餐啦🥴 (老闆請食,真係享受到盡啊😍) 我今次首次踏足阿閒泰,一入到門口就感到店內氣氛非常熱鬧,所有枱位都已經落滿咗客人。🖤一試燒澳洲羊架紅咖喱,驚為天人! 羊架燒得恰到好處,再配上濃厚嘅紅咖喱,口感豐富,讓原本普通嘅半架變得珍貴異常,每一口都值得細細品嚐。 💛呢度嘅脆炸軟殼蟹米紙卷配牛油果醬好好味,好新鮮嘅感覺。 餐廳話只有新鮮嘅來貨先至有得食,所以每日會有限量供應,保證每份都係最新鮮🦀 真係為咗吃新鮮!💚泰式生蝦刺身,相當過癮!鮮嫩嘅生蝦配上當地獨特嘅醬汁,口感獨特,絕對係一項經典嘅泰式菜餚!🦐🤎完美融合的椰汁芒果黑糯米飯,這是一款不可缺少的甜品! 香甜嘅芒果及黑糯米飯,配搭上滑順的椰汁,使這款甜點的味道和口感更上一層樓,完美嘅結束一頓豐富嘅午餐。🍨價格上,真係超級抵食的,阿閒泰的菜餚,不得不令人讚嘆連連!真係要多謝同我一起來這裡的阿姐!❤️🔥🤗 大家都應該來阿閒泰體驗下,一定能夠找到你的菜!👍🙌 下次見!👋
💚泰式生蝦 刺身,相當過癮!鮮嫩嘅生蝦配上當地獨特嘅醬汁,口感獨特,絕對係一項經典嘅泰式菜餚!🦐
🤎完美融合的椰汁芒果黑糯米飯,這是一款不可缺少的 甜品! 香甜嘅芒果及黑糯米飯,配搭上滑順的椰汁,使這款甜點的味道和口感更上一層樓,完美嘅結束一頓豐富嘅午餐。🍨