2018-01-08 575 浏览
昨晚一行4人去吃雞煲,好彩有訂位,即時入座,大家都係第一次吃依間,個雞煲一上台我們就「嘩」左一聲,第一次吃有甘多水雞煲,平時吃其它店雞煲,唔會一黎就甘多湯,通常係吃完個雞先加水打邊爐,對於我們黎講就唔太喜歡,湯多到穩D雞都難穩,完全蓋過晒,唔會有下一次。
麻辣雞煲
2017-11-22 942 浏览
間唔中都會來呢度食雞煲,呢度有兩間舖位,唔會好似灣仔嗰間要等成個鐘頭先有得食。有自家製飲品,健康又美味。呢度嘅雞煲真係好好食,而且幾特別。夥計招呼很好,嘢食好味唔使再講,會繼續來幫襯。
有自家製飲品,健康又美味。
呢度嘅雞煲真係好好食,而且幾特別。
夥計招呼很好,嘢食好味唔使再講,會繼續來幫襯。
2017-10-26 1031 浏览
我呢就真係唔鐘意食隨變嘅雞煲辣就幾好啦,香濃惹味就唔覺有不過姐姐好細心,見我話辣得滯就溝咗個特別醋汁比我點嘢食用小食叫咗皮蛋,味道同樣爭啲燒烤都有試,好似正過雞煲㖭
我呢就真係唔鐘意食隨變嘅雞煲
辣就幾好啦,香濃惹味就唔覺有

不過姐姐好細心,見我話辣得滯
就溝咗個特別醋汁比我點嘢食用

小食叫咗皮蛋,味道同樣爭啲
燒烤都有試,好似正過雞煲

2017-06-25 1923 浏览
今晚我哋一行10人慶祝兩位朋友生日就嚟呢度食雞煲,雖然佢話入咗起計兩個鐘,不過最後我哋都坐咗三個鐘,仲切埋蛋糕添。好彩一早電話book咗位,如果唔係星期六呢個鐘數已經爆曬。我哋叫咗一個清湯全雞同一個麻辣小辣全雞,我就食開麻辣湯底嘅,我諗隨變呢度嘅麻辣雞煲真係我食過最好食嘅,佢用大大隻瓦煲,嗰個雞煲味係好特別,而且好多洋蔥莞茜大蔥,非常惹味配料方面必選肥牛、隨便粉、豆卜、墨魚滑、凍豆腐!另外,呢度啲蔬菜都洗得非常乾淨!其實佢仲有串燒架,不過我哋雞煲已經太飽食唔落冇叫到,下次有機會會試吓!
好彩一早電話book咗位,如果唔係星期六呢個鐘數已經爆曬。

瓦煲雞煲

2017-06-24
庆祝纪念
生日
瓦煲雞煲
  • 隨變麻辣雞煲
  • 火鍋配料
2017-03-27 1877 浏览
唔多講,成日嚟,服務好,食物質素好,價錢合理!真係會上癮!*我最鍾意酸菜豬肚雞&手切肥牛!我男友最愛牛丸!其實香港好食嘅火煱&雞煲好多,但係無論你食得幾好幾豪我覺得都真係唔及呢度!真心!
唔多講,成日嚟,服務好,食物質素好,價錢合理!真係會上癮!

2017-03-25
  • 酸菜豬肚雞&手切肥牛
2017-03-15 1647 浏览
一向愛食辣, 雞煲和川菜更是我的至愛。雞煲有三類選擇,  但由於係第一次光顧, 所以我地唔知應該點那一種, 細問店員後, 知道饞咀麻辣雞煲會比隨變麻辣雞煲更辣和濃, 由於係第一次食,一來怕太辣, 二來覺得"隨變麻辣雞煲" 應是招牌菜, 所以最終點了(半隻雞)小辣隨變麻辣雞煲。所以男友一提議食雞煲, 我就非常期待。由於係星期一晚,所以我地5:30 pm 仲可以訂到8:00 pm 的位, 8:15分左右到達完全不用等位。之後點了些火煱配料, 美國肥牛, 唐生菜, 黑拍業等等.. 我最欣賞隨變的是很多火煱配料都可以叫小份, 岩哂2-3人份量。至於,雞煲依舊覺得都是那麼好食,味道夠香夠濃,雞肉夠滑,辣辣地又有些麻辣,仲可以放埋其他配料一齊煮個“ 响鈴”“薯粉或者隨變粉” 味道好相近,都係 煙煙un un 咁,配合一路煲緊的雞煲,越來越入味,再加上一些蔥頭好香,但易由於個湯底越來越濃郁,辣度易都增加,一放菜落去,太辣,搞唔掂,就係呢個時候,店員送上一碟醬汁,聲稱可以解辣的汁,係特別調劑的,有蒜有醋酸味咁還可以啦。之後見我們太辣,仲幫我們將餘下的菜攞入廚房整熟,比返碟油菜出嚟
一向愛食辣, 雞煲和川菜更是我的至愛。

2017-03-03 1397 浏览
朋友介紹呢間雞煲,話夠麻辣,就來試下囉。Order左半隻麻辣雞煲,本身想要中辣,不過侍應哥哥話中辣好辣,建議我地試下小辣先,唔夠的話再加辣都可以,於是我地order咗小辣試下先,果然,小辣都幾辣,而且有麻嘅感覺。其實半隻雞唔係好多,二個人食唔係好夠,我地再order左其他火煱配料,佢嘅火煱配料都好新鮮,我覺得最特別嘅係我第一次食魚膘,首次要用竹僉拮穿先可以放進煲𥚃,口感好特別,好食,下次來的話一定會再order呢個
朋友介紹呢間雞煲,話夠麻辣,就來試下囉。
坐低已經係咁吹你食d咩,吹左三次,我地未齊人,menu 都仲未睇哂,問佢唔辣雞煲幾錢,個中間分界短頭髮牙嬸好串咁答,餐牌已經打哂價錢出嚟嫁喇喎,真係火都嚟,又要吹你睇餐牌,望唔切問佢價錢又要串串貢,雞煲雞肉太老,食物份量少,講真出面真係大把選擇,唔會再食呢間
2017-01-24
2017-01-04 1481 浏览
因為我老公好鐘意食lee間雞煲,所以食左好多年,係就係幾滑,不過我覺得個湯吾夠濃味,至於牛肉同其他配料都吾錯的,又可以叫一份,最啱兩口子又想試下東試下西甘!每次都飲兩支洛神花茶條粟米勁辣,吾知係咪俾錯左我😰以前就算打電話訂檯,都要等的,而家開多左幾個舖位,好好多了👍🏻同埋d位闊落左,坐得舒服,一d都吾迫!值得一讚,係服務態度比之前好好多👍🏻👍🏻(我喜歡去服務好的地方食飯)以後要再多d去🥘
每次都飲兩支洛神花茶
條粟米勁辣,吾知係咪俾錯左我😰

以後要再多d去🥘
2017-01-02
2016-11-15 1768 浏览
❄️天氣涼左,即刻好想食雞煲😋隨變係我地周不時會來的,寫返個好評俾佢地先!🕘9點黎到,排左大概30分鐘有張3人枱。雞煲 - 中辣,爽!但一隻雞,好似唔係好多咁lol午餐肉 - 食辣雞煲必叫的一口牛 - 得幾粒好似唔係好抵坑腩 - 烚完好似好細舊推介: 夫妻肺片 / 響鈴 / 燒鰻魚其他配料叫一份份,每樣3粒/3舊剛剛好!
❄️天氣涼左,即刻好想食雞煲
😋隨變係我地周不時會來的,寫返個好評俾佢地先!
🕘9點黎到,排左大概30分鐘有張3人枱。

雞煲 - 中辣,爽!但一隻雞,好似唔係好多咁lol
午餐肉 - 食辣雞煲必叫的
一口牛 - 得幾粒好似唔係好抵
坑腩 - 烚完好似好細舊

推介: 夫妻肺片 / 響鈴 / 燒鰻魚
其他配料叫一份份,每樣3粒/3舊剛剛好!
2016-10-11 2033 浏览
之前朋友介紹話雞bowl 好好食本人都係雞bowl愛好者咁都要試下630pm 就滿座講都唔信咁我地5個人叫左中辣諗住唔係好辣點知係好鬼辣差d頂唔順個湯越食越奇怪可能係d花椒D 9菜餃同雲吞好好食其他就不過不失
2016-10-10
2016-09-28 1641 浏览
好久沒吃雞煲,於是同某人放工約埋齊齊去食辣~雞煲都係鴛鴦鍋,中辣,相信食過的人都知道呢間雞煲的中辣已經可以讓人辣的很爽~配菜都係平時食開的個幾款,都係好好味噶~最值得推薦的,都係👇呢個燒聖子,超級無敵好味吖,而家諗返都想流口水~總有,呢間的花茶唔知點解我就係覺得特別好飲喔~感覺好足料啊~
好久沒吃雞煲,於是同某人放工約埋齊齊去食辣~

配菜都係平時食開的個幾款,都係好好味噶~
2016-09-26
  • 花茶
2016-08-31 1332 浏览
味道一舨,份量少,可能只是应合香港本土的口味,味道真係不敢恭维,自己整仲好食啲,专门由第二度坐车过来食,好失望叫了中辣但不麻也不辣,味道真係麻麻地,环境都可以,冇茶水供应,
2016-07-02 2345 浏览
元氣越來越熱,一點也沒有降溫的預兆!既然一直都這麼熱,那就不用特意等到氣溫低點再去打邊爐啦~擇日不如撞日,就係今晚啦~雞煲,因為得兩個人食,一定係半隻雞啦!因為之前挑戰過一次大辣,結果以失敗告終,食完整個人都辣的暈陀陀,所以今次主動叫了中辣,加埋某人唔可以齋食辣,所以我的要鴛鴦鍋咯配菜請見圖片:👇講真,就算打邊爐,一樣的野間間鋪頭的味道都真係好唔同。隨變雞煲的雞煲夠曬味,D配菜都好好味。豬皮、凍豆腐、牛筋丸⋯真係冇得彈,淨係讚!D雞都係咁好味,辣的來又有晒的雞香味。淨係聞到個味,就已經流曬口水啦,湯滾之後即刻開食!三個字:好好味!一點要推薦今次試的新野:燒原隻大聖子。請看圖片👇。好味到唔識講,D肉燒的啱啱好,有晒D鮮甜味,配上D蒜香味,後悔冇order多個~其次就係燒粟米。抵食到飛起。看圖片就知啦,夠大夠好味!鍾意食粟米的你,一定唔可以錯過!必食~

鴛鴦雞煲
配菜請見圖片:👇
講真,就算打邊爐,一樣的野間間鋪頭的味道都真係好唔同。隨變雞煲雞煲夠曬味,D配菜都好好味。豬皮、凍豆腐、牛筋丸⋯真係冇得彈,淨係讚!
豬皮+牛筋丸

燒原隻大聖子
燒粟米
  • 隨變麻辣雞煲
2016-06-19 1448 浏览
任何天氣都是想食辣🌧✌️左面小辣、右面大辣🔥(堅辣的😭)這雞煲個靈魂就係個辣湯底,佢唔同其他舖頭般,只會得個辣同油,仲會帶出各秘製配料的香濃雞件也很嫩滑入味暫時夠膽講,食過咁多間雞煲,隨變係我覺得最好的一個麻辣湯底,而又保持到水準(口味因人而異😅)ps:2人枱排最快,跟住4人枱~最可憐3人枱😢‪#‎當然你要好有耐性去等位‬‪#‎今次等左1小時30分‬‪#‎仲要不停煩阿姐‬
任何天氣都是想食辣🌧✌️
左面小辣、右面大辣🔥(堅辣的😭)

雞件也很嫩滑入味
ps:2人枱排最快,跟住4人枱~最可憐3人枱😢