2023-01-14
之前食過TOP店,覺得雞翼山的雞翼都幾過癮。食KFC食到悶,又等唔到新口味,雞翼山嘅口味都幾多 variety ~ 我食咗呢三款都算係 favourite 😻 港式避風塘蒜香雞翼 🧄聽個名都知道冇得輸🤣 避風塘其實係炸蒜再加椒鹽嘅配搭😍 熱氣就係熱氣~ 但味道新無得輸。我中只係12隻裏面做咗四隻,另外再叫咗四隻係比較清少少——比較上 only 😂嘅⋯⋯泰式冬陰酸辣雞翼 🍋冬陰功其實一啲都唔難🌶 反而酸酸地,幾過癮~ 我見醬汁裏面真係有個檸檬、仲有香茅~ 味道幾好。宮崎南蠻他他醬其實最主要俾個名吸引,諗起宮崎⋯⋯就會諗起南九州旅行嘅記憶。醬汁都有種出奇嘅味道:有微微嘅酸甜味道,幾開胃,令人食完,會仲想點嚟食;配炸雞一流。Overall 三款雞翼嘅雞肉都幾鮮嫩,唔會太過乾身。我見小學生都自己嚟買雞翼食😂
港式避風塘蒜香雞翼 🧄
泰式冬陰酸辣雞翼 🍋
宮崎南蠻他他醬
Overall 三款雞翼嘅雞肉都幾鮮嫩,唔會太過乾身。
我見小學生都自己嚟買雞翼食😂