2024-06-01 565 浏览
豬頸肉、蘿蔔、麻酸辣湯底米線,麻辣湯底好好食😋,酸度適中,再帶少少麻好惹味豬頸肉爽口、蘿蔔鮮甜有渣豬扒小食呢個豬扒果然係招牌,無論味道同埋軟腍都好啱,好鍾意食呢個豬扒👍😋
豬頸肉、蘿蔔、麻酸辣湯底米線,

麻辣湯底好好食😋,酸度適中,再帶少少麻好惹味

豬頸肉爽口、蘿蔔鮮甜有渣

豬扒小食
2024-04-19 749 浏览
原本想去荃豐食餃子屋,點知又係勁多人見隔離有間米線就試下,原本以為唔洗排隊會中伏,點知出奇地幾好食!!叫左酸辣湯底走辣淨酸,都幾開胃。。米線份量都好多,肉碎都幾多下。。豬扒好大份,姐姐好好人仲另加半份🤣多到食唔曬,豬頸肉好好食,真心幾抵食!😊👍
原本想去荃豐食餃子屋,點知又係勁多人
😊👍
2024-04-19
2023-12-13 767 浏览
點了店舖的招牌酸辣米線~選了小辣的麻酸辣(個人認為可以叫中辣~),湯底味道亦都夠濃。麵條軟硬適中,而且配料有豆卜、腩肉、冬菇、肉醬、和木耳。$62 是面的價錢+7 可以有凍飲。午市時段很多學生來光顧😊
點了店舖的招牌酸辣米線~
麵條軟硬適中,而且配料有豆卜、腩肉、冬菇、肉醬、和木耳。
$62 是面的價錢
+7 可以有凍飲。

午市時段很多學生來光顧😊
2023-10-06 786 浏览
叫咗一個蟲草花雞湯配秘製豬扒秘製豬扒幾好食,但味道清淡,唔會太鹹,湯底飲完唔會太口渴,感覺唔錯,都有幾條蟲草花加配左小食涼拌青瓜黑木耳,青瓜都爽脆,黑木耳唔算太入味,有少少麻辣汁,但係味道同青瓜黑木耳分離,麻麻哋,唔建議另一個交配左新疆孜然雞翼,好多孜孜然粉喺表面,有啲奇怪,雞翼正常,但係唔特別另一個蟲草花雞湯配咗陳皮魚蛋、台式蟹籽丸、韭菜,份量都足夠,配菜味道冇特別,正常發揮環境乾淨,有得意擺設,但少枱
叫咗一個蟲草花雞湯配秘製豬扒

環境乾淨,有得意擺設,但少枱
2023-10-03 1306 浏览
荃灣同粉麵你會唸起啲咩😎?!米線關注組?😂冇錯荃灣貴為米線米既天堂😎當然就一定係兵家必爭之地😎今次我地黎到荃灣靠邊邊既西樓角路食左依間隱世小店雲川風米線🥹果然真係寶物尋歸底呀😍🍲 雲川風招牌米線---蟲草花雞湯,轉生菜底我自己就叫左依個轉菜底🥹超抵食🤑配料有豆卜、木耳、肥牛、墨丸、魚餅😎所有料加埋蟲草花湯對於唔食辣既我係超級清甜😍雞味都好濃😍鍾意飽肚既朋友一定唔好錯過依個米線啦😀🌶️ 麻酸辣湯 - - 中辣雞肉片微辣牛面肉男朋友不嬲鍾意食啲又酸又辣既野🔥所以一黎就挑戰左依度既中麻酸辣😍佢話辣得黎不能自拔😂係咁飲完又飲啖湯佢話依到既辣好上癮😂唔會太麻而又辣到個胃郁下郁下😝雞肉又嫩口😍牛面肉就軟淋淋😍索曬個湯啲餸同米線每啖放落口超級惹味😍🐣 雙併雞翼 ---麻辣,孜然依個我地total嗌左每種口味各3隻😚孜然口味落得好足香料👍燒得好香😙麻辣味個辣度就岩岩好😚食落去都好夠味👍辣得來唔似出面嗰啲咁涸口😝🥬 健康時菜 ---蠔油,西生菜老細好貼心咁樣將所有菜切到勁細份 😙👍值得一讚👍就算食到差不多飽既時候你都覺得可以食埋佢😚👍識玩老細😎👍唔會做到大嘥鬼🥭 芒果紅茶(凍)🍓 荔枝紅茶(凍)原來餐廳過

🍲 雲川風招牌米線
---蟲草花雞湯,轉生菜底

🌶️ 麻酸辣湯 - - 中辣
雞肉片
微辣牛面肉

🐣 雙併雞翼 ---麻辣,孜然

🥬 健康時菜 ---蠔油,西生菜

🥭 芒果紅茶(凍)
🍓 荔枝紅茶(凍)

原來餐廳過咗2:30之後有免費紅茶綠茶😍真係比一般米線餐廳平好多呀😚唸真啲食辣野冇野飲點得呀😓而家紅茶同綠茶都超級好飲😎完全唔會超甜😚勁解辣😚👍
1K
2023-09-18 767 浏览
雲川風荃昌中心1樓裝修: 店內乾淨企理。牆上面有好多卡通老虎掛畫,好可愛😍2個人叫左香濃沙嗲湯米線配豬紅、雪花肥牛&香茅魚餅。沙嗲湯底味道濃郁☺️豬紅係貨真價實👍肥牛唔會太多肥肉,肉感托實;魚餅亦好入味❤️熱拌米線(配自製醬汁)BB 辣配蘿蔔&白菜豬肉餃。上到枱,米線已經撈好咗,面上仲舖左好多炸醬,自己再輕輕撈一撈就食得🥰蘿蔔清甜冇渣,水餃一啖剛剛好👍叫左1個小食: 椒鹽豆腐豆腐即炸夠熱。佢用左新鮮豆腐,外脆內軟,每咬一啖都有豆香,入面仲有啲水份,好食👍店舖係長者友善店。食嘢途中見店員幾關心街坊,有個婆婆係門外休息都主動借櫈俾佢。有樂悠咭既老友記,平日下午黎幫襯,仲可以減$5。
雲川風
荃昌中心1樓

裝修: 店內乾淨企理。牆上面有好多卡通老虎掛畫,好可愛😍

2個人叫左

熱拌米線(配自製醬汁)BB 辣

叫左1個小食: 椒鹽豆腐

2023-09-12 580 浏览
今日難得早放工,去咗荃灣食下午茶,我同同事揀咗呢一間米線舖,喺荃昌中心,OpenRice評價幾好,一於過嚟試吓😍😍下午茶全部由$38起,仲包一杯熱飲或者台式飲品,台式飲品今日係芒果紅茶😋😋我就叫咗一個滷水雞翼米線,佢嘅湯底可以揀好多種,包括有蟲草花雞湯,金牌蕃茄湯,紫菜豬骨濃湯,香濃沙嗲湯等等,仲有各種各樣嘅麻辣,酸辣湯,我就試咗佢嘅蟲草花雞湯😋😋另外仲加咗唔同嘅配菜,炸醬,豬頸肉同埋牛筋尤其出色🥰🥰炸醬口味好濃郁,粒粒分明,送米線一流😋😋,豬頸肉烤得時間啱啱好,好香口,而且肉質好彈牙,好厚切。瑤柱牛筋炆得好入味,好淋😋😋佢嘅米線性價比幾高,有長者樂悠咭仲可以減$5,唔錯,下次再嚟😛

係某平台買左3張coupon ,今日就特登同🤴🏻過黎食先!😁😁~~~豬扒酸辣湯米線🍜~~~($42平台價)豬扒勁大塊同時有厚度,同埋都幾入味😙😙,湯底🤴🏻就揀咗中嘅酸辣,味道都唔錯😀😀~~~雲川風招牌麻辣紅薯粉🍜~~~($56平台價)配料都幾多,蝦餅、腩肉、冬菇(好重冬菇味!正😄😄)、兩粒丸等,我嗌咗小麻辣湯底飲落都幾舒服😊😊有啲可惜係紅糬粉食落唔係好新鮮仲有種 ‘ 舊 ’ 嘅味!😕😕~~~小食孖寶~~~($49平台價)1 :川味鹽酥雞 好好味😋😋,好香脆,夠重口味😄😄2 :涼拌溫室青瓜 青瓜冇問題但所配嘅醬汁帶有輕微苦味,我同🤴🏻都食唔慣😅😅睇返價錢平台買嘅coupon差唔多係堂食嘅八-九折啦☺️☺️

~~~豬扒酸辣湯米線🍜~~~($42平台價)

~~~雲川風招牌麻辣紅薯粉🍜~~~($56平台價)

~~~小食孖寶~~~($49平台價)
1 :川味鹽酥雞
好好味😋😋,好香脆,夠重口味😄😄

2 :涼拌溫室青瓜
青瓜冇問題但所配嘅醬汁帶有輕微苦味,我同🤴🏻都食唔慣😅😅

2023-09-04
2023-09-09 264 浏览
湯底選擇都幾多🥘除左常見嘅豬骨湯底 仲有沙嗲、蕃茄、麻辣等等 今次就揀左蟲草花雞湯 清清地 但又唔算淡茂茂 唔會油淋淋 同一般米線店都有d唔同 貼近家常味道🙂感覺冇咩味精 本身跟少量芽菜 韭菜 米線好滑 軟硬適中🍜蟲草花雞湯米線腩肉唔重口味 唔會好辣 半肥瘦 仲好大條🥓肉質都唔錯 另外叫咗香菇貢丸 幾彈牙 咬開仲有啲咇汁🤣朋友叫咗豬頸肉 都幾爽脆肉嫩 🥒涼拌青瓜木耳辣辣地 幾爽口開胃🐮柱候牛筋配時蔬牛筋份量好多 仲多過d菜 炆得好腍身 夠入味

🍜蟲草花雞湯米線

🥒涼拌青瓜木耳
辣辣地 幾爽口開胃

🐮柱候牛筋配時蔬
牛筋份量好多 仲多過d菜 炆得好腍身 夠入味
鐘意食呢間貪佢湯底夠濃味,又唔會有味精感覺,米線一上檯就聞到花椒香氣,證明夠足料,加上又唔會成碗油🛢️,係值得支持的小店🏠配料選擇都幾多,不過當晚想食菜時店員說大部分都賣晒,只有西生菜🥬,睇嚟下午都幾旺😅,唯有下次早啲黎食另外平時食米線,好少地方有🐮牛面肉食,幾特別,之前食過一次,炆得好淋,同埋好入味,另外豬頸肉都係我嘅至愛,通常放假就會同老婆黎食秘制豬扒🐷米線,今晚夜咗收工,自己一個嚟食,就試吓其他配菜,仍然keep到高水準👍

• 秘制豬扒米線
  • 微辣牛面肉米線
  • 川味鹽酥雞
2023-07-19 386 浏览
所謂嘅招牌米線,諗住會大大碗好飽肚喇,結果一攞出嚟嗰個份量同平時嘅一兩餸米線相差無幾,完全不值一試,配料偷工減料,個湯同啲配料完全唔夾味道,再者個湯味道又唔夠,講緊係「招牌米線」都係咁嘅水準,實在不敢想像其他菜式嘅味道係點$62食其他好過
$62食其他好過

招牌米線
2023-05-24 566 浏览
依間米線鋪之前已食過好多次,除左米線湯底好味同多選擇外,佢既小食亦都真係無得輸架!小食款式既選擇都算多,有辣同唔辣,每款都係即叫即做,拎到返屋企依然咁好味(我屋企就係樓上)我最欣賞既係孜然雞翼同章魚丸,另外,鹽酥雞同咖喱薯條都係囝囝至愛,今次我居然點漏咗鹽酥雞叫豬扒碎上方便返屋企慢慢歎,用嚟做下午茶小食真係剛剛好有時唔太肚餓,叫這些小食過口癮都唔錯極力推介酥炸章魚丸 、咖喱墨魚餅、孜然/麻辣雞翼仲有鹽酥雞都係必食之選

(我屋企就係樓上

叫豬扒碎上方便返屋企慢慢歎,用嚟做下午茶小食真係剛剛好
有時唔太肚餓,叫這些小食過口癮都唔錯

極力推介酥炸章魚丸 、咖喱墨魚餅、孜然/麻辣雞翼
仲有鹽酥雞都係必食之選

2023-05-24
等候时间
20 分钟 (外卖自取)
  • 酥炸章魚丸
  • 孜然雞翼
  • 鹽酥雞
 之前有見過人推薦雲川風,係附近想食米線,但係又唔想排老闆娘,所以就試一試呢間。湯底有好多款選擇,除左酸辣、麻酸辣呢啲之外,仲有蟲草花雞湯、蕃茄湯、沙嗲湯等等。小食都有好多款選擇1️⃣麻酸辣湯米線(中辣)($33)(秘制豬扒+$13)(微辣牛面肉+$13)(海帶+$8) 豬扒有少少蜜汁香,食落幾juicy☺️牛面肉軟腍,而且份量都唔少。湯底惹味,仲有啲炸醬係入面。不過個人覺得佢既辣度比我平時出面食到既低,食得辣既可以嗌辣啲。  2⃣️烤豬頸肉配蒜蓉辣椒汁($52) 豬頸肉好好食!油脂啱啱好食落帶燒過既油脂香🤤切成一片片有口感得黎又夠肉汁~必食推薦。  3⃣️川味鹽酥雞($34) 細細粒咁一粒粒。唔算辣,不過勝在脆身,而且細細粒咁幾啱share食。  4⃣️秘制韭菜豬紅($33) 冇腥味。食落有胡椒味,韭菜份量都多,索味~  5⃣️腐乳通菜($26) 腐乳同通菜係分開上既。腐乳偏結身。
麻酸辣湯米線
2⃣️烤豬頸肉配蒜蓉辣椒汁($52)

烤豬頸肉配蒜蓉辣椒汁
 3⃣️川味鹽酥雞($34)
川味鹽酥雞
5⃣️腐乳通菜($26)
腐乳同通菜係分開上既。腐乳偏結身。
麻酸辣湯米線
烤豬頸肉配蒜蓉辣椒汁
2023-05-18 423 浏览
熱拌紅薯粉 $31碗內有肉碎同芫荽蔥揀左以下拌料😋每款$8- 海帶、萵筍每次食親紅薯粉,都一定會叫啲蔬菜黎食,咁樣感覺健康啲,海帶同萵筍都有好高嘅纖維,兩樣都係爽口同清新😋每款$10- 珍寶蟹棒、陳皮魚蛋超大支嘅蟹棒,超有口感,魚蛋好有彈性淡淡的陳皮香味每款$13- 豬頸肉 豬頸肉肉質爽彈,肥瘦適中 啊,而且又大塊,外層焦香金牌蕃茄湯$33每款$10-蘿蔔、白菜豬肉餃蘿蔔香甜,口感好淋身、豬肉餃嘅餃子皮厚薄適中,充滿肉香味每款$13- 微辣牛面肉、係牛既面部肌肉、而且運動量大,所以脂肪含量非常低,啱想keep fit既朋友仔,而且口感不會有牛騷味,有好少筋膜, 含豐富骨膠原,經過炆煮後有黏黏的口感柱候牛筋咸鲜微甜,醇厚而濃郁;牛肋條肉質軟嫩而有彈性,肉汁飽滿。小食咖喱墨魚餅$32 好濃既咖喱味,外面加咗啲胡椒鹽 食落好有層次凍朱古力$16 凍黑豆漿,$14

熱拌紅薯粉 $31
碗內有肉碎同芫荽蔥
揀左以下拌料😋
每款$8- 海帶、萵筍
每款$10- 珍寶蟹棒、陳皮魚蛋
超大支嘅蟹棒,超有口感,魚蛋好有彈性淡淡的陳皮香味
每款$13- 豬頸肉
豬頸肉肉質爽彈,肥瘦適中 啊,而且又大塊,外層焦香

金牌蕃茄湯$33
每款$10-蘿蔔、白菜豬肉餃
蘿蔔香甜,口感好淋身、
豬肉餃嘅餃子皮厚薄適中,充滿肉香味
每款$13- 微辣牛面肉、

柱候牛筋
咸鲜微甜,醇厚而濃郁;牛肋條肉質軟嫩而有彈性,肉汁飽滿。

小食
咖喱墨魚餅$32
好濃既咖喱味,外面加咗啲胡椒鹽 食落好有層次

凍朱古力$16
凍黑豆漿,$14
2023-05-09 415 浏览
又發現一間好食嘅米綫店🔥這間米綫店食過一次還想來第二次!平平无奇的一碗熱气騰騰的米綫讓人回味無窮✅雲川風招牌米綫一大碗份量十足!🈶魚餅、木魚丸、烟肉、豆腐卜、冬菇、木耳、芽菜、韭菜……配菜非常豐富口味選擇了酸辣,米綫Q彈,好好味✅麻辣湯米綫另外叫佐 香矛魚餅 $13 滷水牛展$13配菜有四十多種湯底有7种口味選擇辣度我一般選擇中辣🥵特別麻辣爽口!超過癮正✅烤豬頸肉配蒜蓉辣椒汁每次必點小食🤤外脆內嫩,蘸上蘸料香辣店內滿座!外賣非常多
又發現一間好食嘅米綫店🔥
這間米綫店食過一次還想來第二次!
平平无奇的一碗熱气騰騰的米綫讓人回味無窮
✅雲川風招牌米綫
口味選擇了酸辣,米綫Q彈,好好味
✅麻辣湯米綫
另外叫佐 香矛魚餅 $13
滷水牛展$13
配菜有四十多種
湯底有7种口味選擇
辣度我一般選擇中辣🥵
特別麻辣爽口!超過癮

✅烤豬頸肉配蒜蓉辣椒汁
每次必點小食🤤外脆內嫩,蘸上蘸料香辣
店內滿座!外賣非常多