2021-04-11 734 浏览
叫左泡菜豆腐湯飯,個湯一睇個顏色就知道出事,出來一塊完整的泡菜也沒有,湯變左辣蕃茄湯,食左兩淡就食唔落,又咸又酸,就是沒有泡菜味。。。而且這是我第一次食韓國菜,直到埋單一刻也沒有食到前菜。。。
而且這是我第一次食韓國菜,直到埋單一刻也沒有食到前菜。。。

2021-04-06 712 浏览
放大假難得入咗新界,梗係要食埋晚餐啦我哋覺得呢度套餐好抵食,所以去試吓我哋叫咗四人套餐,追加韓式無骨炸雞同炸豆腐蟹籽芝士流心蛋卷蛋嫩滑有拉絲嘅效果韓式宮廷炒年糕下次要試辣炒大醬魚板豆腐湯雪花牛肋骨湯兩個湯比較呢個香濃好多韓式烤肉(牛肉)+生菜份量好多韓式豬蹄滷得好淋好入味韓式辣炒魷魚香辣好惹味套餐追加嘅韓式無骨炸雞(蜜糖芝士)炸得香脆唔油膩,份量都👌🏻炸豆腐外脆內滑我哋嘅飲品左起芒果梳打、粉紅西柚梳打同熱情果梳打,好靚呀其實個套餐份量好大好抵食,我哋飽到捧住個肚走
放大假難得入咗新界,梗係要食埋晚餐啦
我哋覺得呢度套餐好抵食,所以去試吓

我哋叫咗四人套餐,追加韓式無骨炸雞同炸豆腐

蟹籽芝士流心蛋卷

韓式豬蹄
滷得好淋好入味

韓式辣炒魷魚
香辣好惹味

套餐追加嘅韓式無骨炸雞(蜜糖芝士)
炸得香脆唔油膩,份量都👌🏻

炸豆腐
外脆內滑

我哋嘅飲品左起芒果梳打、粉紅西柚梳打同熱情果梳打,好靚呀

其實個套餐份量好大好抵食,我哋飽到捧住個肚走
2021-04-01
  • 韓式豬蹄
  • 雪花牛肋骨湯
  • 粉紅西柚梳打
  • 韓式無骨炸雞
2021-03-18 617 浏览
早前想品嚐到聯和墟美食,就發現這一家餐廳於是決定要嘗試一下,叫了烤牛肉飯份量足夠,又有小食,以及飲品,非常抵但是在剛剛閱讀這一家餐廳的評論時,發現了他人的烤牛肉飯的蛋是熟的,而我烤牛肉飯的蛋是生的,我不知道是他人故意叫了要熟蛋或者本來便是熟蛋,因此我希望店家要留意在餐單上寫上蛋是生的,或留意出餐時有否失誤除此之外,在服務態度上因為我是外賣所以感覺上是ok,但出餐慢我等近約20-25分鐘才有餐,同時亦看到了有一家等最少30分鐘才有餐(因為我到的時候那家人已經在等)
早前想品嚐到聯和墟美食,就發現這一家餐廳
於是決定要嘗試一下,叫了烤牛肉飯
份量足夠,又有小食,以及飲品,非常抵

2021-03-16
20 分钟 (外卖自取)
午餐
2021-03-17 371 浏览
韓式烤肉配生菜( 豬肉) 68元B餐特色:啲豬肉好肥美, 肉同埋肥膏比例適中, 加上 醬汁甜甜地。 送飯會食到停唔到口。煙燻豬腩配飯 68元C餐特色:個豬腩有少少焦味, 不過都唔錯。 認真就咁食一般般。 但係點埋特製嘅醬汁加埋蒜頭一齊食。 升咗一個層次。 加咗醬汁之前肥膩嘅感覺消除曬, 變得更好餸飯!!!甜酸無骨炸雞 跟餐12元蜜糖芝士無骨炸雞 跟餐12元特色: 炸雞個外皮唔會太厚, 薄得嚟仲好脆。 加上裏面仍保持水分。 甜酸醬就比較濃味啲, 食落去比較開胃。 蜜糖芝士醬 都唔錯, 芝士濃度適中 加上蜜糖味道啱啱好。 兩隻味道各有特色, 大家可以試下😂

韓式烤肉配生菜( 豬肉) 68元B餐

煙燻豬腩配飯 68元C餐

甜酸無骨炸雞 跟餐12元

蜜糖芝士無骨炸雞 跟餐12元

2021-03-15
2021-03-14 316 浏览
中午兩大一小,大約12點15分到,當時未需要等位,只見韓家已開始整緊Panda嘅外賣。坐低後點咗兩份午餐(牛肉飯,粉絲),跟餐點兩種味道嘅炸雞。牛肉飯:牛肉比較鮮美,個汁甜甜地,有埋鍋蛋,保持肉質唔乾身。如果配料多D可以高分D,個人俾85分。炸雞:炸完仲有肉汁,雞皮亦都夠脆。蜜糖芝士味夠濃郁,個人比較鐘意(90分)。另一種原味都可以,但都係蜜糖正D。粉絲:口感、層次感一般,不過不失。環境:枱與枱之間位置都夠闊,長嘅枱有四人一隔板。燈光夠光,枱面唔油。枱面有免洗搓手液提供,員工有戴好口罩,有提醒所有客人量體溫同埋做紀錄,整體比較放心。下次應該會試下海鮮餅同埋拌飯。抱歉唔記得影相,只影咗餐牌。

坐低後點咗兩份午餐(牛肉飯,粉絲),跟餐點兩種味道嘅炸雞

粉絲:口感、層次感一般,不過不失。

下次應該會試下海鮮餅同埋拌飯。
抱歉唔記得影相,只影咗餐牌。
2021-03-14
  • 韓式炸雞
2020-08-23 1768 浏览
知道的 疫情重 手機外賣多一直放重點在外賣單子上但不是代表堂食的並不代表重要坐下來快20分鐘 決定好吃就下單了想吃的沒有就算了服務生的態度也不算太好來的炸醬麵 自問也吃的不少可我還真第一次吃到這種的吃的不知道是什麼 麵是一團團 醬也混不了同行有人點的東西 過了快40分鐘 跳了做別人遲來的單催的時候才做再發現 完全沒有材料到付錢的一刻 那店員好像不想減掉那個沒有來的餐錢一句對不起 可卻有想過客人進門的想法嗎不好意思真的沒有下次 再一次機會都不會給真是一家沒有韓國味道的餐廳
知道的 疫情重 手機外賣多
不好意思
真的沒有下次 再一次機會都不會給
真是一家沒有韓國味道的餐廳
2020-07-14 1584 浏览
疫情關係經常留在家,區內的韓國菜很少,今天我們選擇到韓家買外賣自取,星期日也可以叫午餐芝士泡菜豬腩片配白飯($52)其實之前都食過韓家,味道不過不失,但今次真的很失望,芝士其實是落芝士粉就算,話明是豬腩片,我也知道會肥,但許多片都是只有肥沒有瘦肉,一大堆肥油的感覺,更重要的是,僅餘的瘦肉有很濃豬騷味,即使芝士粉和辣泡菜很濃但都掩蓋不住,真的很失望,惟一好吃竟然是毫不相關的太陽蛋…炸豆腐(配菜)午餐可選一款配菜,炸豆腐是即炸的,非常熱辣辣,即便買外面焗過,外皮仍是脆的,這個不錯韓式烤肉飯($50)這個友人選了牛肉,我試了幾口,味道甜甜的有點像日式甜醬油味道,不過不失,但整體來說比我的芝士泡菜豬腩片配白飯好太多,所以這個是ok的泡菜蛋卷(配菜)蛋卷中間夾雜少量泡菜,蛋卷有點過火,泡菜和蛋卷不是特別夾,不過不失吧因為區內韓國菜太少,如果下次想吃韓菜,也許仍會幫襯這間,但我不會再選有豬肉的菜式

芝士泡菜豬腩片配白飯($52)
,更重要的是,僅餘的瘦肉有很濃豬騷味

炸豆腐(配菜)

韓式烤肉飯($50)

泡菜蛋卷(配菜)

2020-06-17 1226 浏览
今日返熊貓8點到3點,得嗰9張單,有啲鬱悶,於是想試新嘢。平時成日中韓家嘅單,又勁多人幫襯堂食,應該味道唔錯,於是落更就過去食。今次點左芝士雜錦海鮮撈麪。芝士味好濃,佢搭左隻青口,嗰種腥味混埋芝士味老實講係有啲臭臭地,但尚可以接受,入到口,食落就唔係太覺臭,啲麪都好食嘅,兩隻蝦同兩條蟹柳亦唔錯。呢個下午茶餐仲送一杯麥茶,成日飲來飲去都係檸茶檸水菜蜜熱朱都真係好悶,飲下麥茶感覺新鮮啲。有啲驚喜嘅反而係個免費泡菜。我一向頂唔順辣嘢,雖然而家練緊食辣。佢啲泡菜我居然只係覺得少少辣,ok喎。42蚊一個下午茶,又飽肚,味道又唔差,仲有麥茶飲,唔錯唔錯。接住我夜晚6至12順豐更,呢個下午茶我3點半食完,居然可以頂到10點幾先開始餓,對於我呢類貧苦勞動階層,真係好好嘅選擇。

芝士雜錦海鮮撈麪

2020-06-16
芝士雜錦海鮮撈麪
2020-06-08 977 浏览
聯和墟找食。現在習慣每周日都往聯和墟找食 今天試了韓食,好好味,價錢合理,1130開門,1230已滿。又多外賣。應該口碑不錯,仲可乜panda,正。試左韓式烤肉,一心諗住食唔晒,點知清晒。會再去的。
呢排心掛掛想食韓國野,咁啱喺熊貓碌到呢間餐廳 上水粉嶺區韓國菜既餐廳真係好少,所以就懷住未食過但又好想解癮既心態嗌左外賣午市時段嗌左個湯飯同韓式烤肉及生菜😄 肉就得豬同牛兩款揀,我就揀左豬,因為腦海中一直諗既韓式烤肉係五花腩嗰種送到過嚟拿拿聲拆開~個湯飯不過不失,但係一開盒烤肉「—>」我既表情就變左咁,與其話係烤肉,我覺得更加似係炒豬肉片...😅隻味就似喺吉x家既牛肉飯既味咁,個汁甜甜地.... 完全唔係想像中嗰回事,不過份量都算多,只係有少少失望....

送到過嚟拿拿聲拆開~個湯飯不過不失,但係一開盒烤肉「
—>
外卖送餐
雖然疫情未算受控 不過難得跟同事外出走走 一於少理 順道來個短速而又豐富既午餐才回去好了其實粉嶺聯和墟內裡卧虎藏龍 感覺這間韓家也有點不賴 簡單既韓式佈置 木系裝潢 大概仍在試業階段 所以餐牌選擇不多 芸芸選擇中選了五色炒粉絲配豬肉 一如韓國餐廳般 除了主菜仍是會有泡菜這些前菜 份量不多 但有點驚訝的是 前菜不是一人一份 午市套餐仲可以配選小食 雖然是迷你雞蛋卷 不過都不算粗製濫造 食落還是有口感 不過略嫌蛋味不算濃厚 但尚算不過不失主菜上枱賣相頗不錯 而且份量真心不算少 五色配搭蠻不錯的 有紅蘿蔔、粟米、翠肉瓜絲、蛋絲以及洋蔥 就是略嫌炒得有點過火 口感有點欠奉 豬肉片都不少 反而意外地炒得爽韌有咬口 粉絲軟腍剛好 就是有點太油膩套餐還有餐飲跟配 不過選擇不多 點了來自韓國清靜園既紅莓醋 餐後消滯去油膩感實在一流雖然整體感覺不賴 但總覺得欠缺點點韓國風味就是
雖然疫情未算受控

午市套餐仲可以配選小食
雖然是迷你雞蛋卷 不過都不算粗製濫造
食落還是有口感 不過略嫌蛋味不算濃厚 但尚算不過不失

主菜上枱賣相頗不錯 而且份量真心不算少
五色配搭蠻不錯的 有紅蘿蔔、粟米、翠肉瓜絲、蛋絲以及洋蔥
就是略嫌炒得有點過火 口感有點欠奉
豬肉片都不少 反而意外地炒得爽韌有咬口
粉絲軟腍剛好 就是有點太油膩

套餐還有餐飲跟配 不過選擇不多
點了來自韓國清靜園既紅莓醋 餐後消滯去油膩感實在一流
雖然整體感覺不賴 但總覺得欠缺點點韓國風味就是
2020-05-17 366 浏览
有邊個可以話俾我聽 呢間韓國餐廳有啲咩係好食既 失望其實除左味道之外 其他賣相包裝都唔錯幫襯過三四次 每次味道都唔夠好食 年糕 / 粉絲 五夠彈牙五夠林 以上純粹個人意見 如有得罪 請見諒
有邊個可以話俾我聽
呢間韓國餐廳有啲咩係好食既 失望
其實除左味道之外 其他賣相包裝都唔錯
幫襯過三四次 每次味道都唔夠好食
年糕 / 粉絲 五夠彈牙五夠林

以上純粹個人意見 如有得罪 請見諒
外卖自取
Haven't been out for few weeks due to the outbreak. Accidentally found this restaurant while walking around fanling, and many people were queuing outside. The food and service is amazing with reasonable prize - especially fried chicken with honey and cheese! Well done and I will definitely come back Highly recommend ;)
Highly recommend ;)
2020-04-12
2020-04-12 408 浏览
韓家在聯和墟的一間韓國食店,味道是可以的,今個飯唔夠熱,小食揀左炸豆腐,但真心好吃。不過要即整即食先好食,如外賣會變得唔脆口。環境還可以,如播返韓歌會好點。大麥茶同一般韓國飲的茶冇咩分別,但在聯和墟中找間似樣的韓國餐廳,應該只有這間吧。
2020-03-31 400 浏览
新開韓國餐廳 幫襯過兩三次印象係外賣等得耐 又出錯餐上次叫一個晚市套餐外賣 無俾泡菜同芽菜今次叫左個五色炒粉絲我點豬的但是佢俾牛 有d牛好深色 有d又好淺色呢排要戒口 唔食得牛 但d牛好碎碎地 揀得好辛苦外賣拎走左... 難道拎返落去換...... 唔太想囉......不過公道講句 其實係俾左幾多肉的 只不過係俾錯左啫至於五色呢 有蛋有粟米粒 幾條紅蘿蔔絲同翠玉瓜絲其實味道尚可既 不過呢個價錢服務態度一般般 出餐慢又唔準都係過一排先再去幫襯了
新開韓國餐廳 幫襯過兩三次
印象係外賣等得耐 又出錯餐