2021-12-31 48 浏览
午餐唔想任食,可以選擇叫呢個二人餐,飲品、沙律、前菜任食😊唔使擔心唔夠飽,沙律都幾豐富,青瓜、粟米、蟹柳、韓式醃菜,唔使驚唔夠飽。❁ 1++韓牛韓燒定量午市餐(二人份) $238牛肋肉比較厚實,好香牛味🥩西班牙黑豚五花腩亦都好正,燒到佢脆卜卜🥓 勁香口。餐廳係選用光波爐,而唔係平時嗰啲韓式燒烤爐,食完呢餐個身完全唔會好大浸燒烤味道,而且光波爐係唔使落油,相對健康好多☺️❁ 極上火炙七色丼 $118包括韓牛,海膽,帶子,三文魚,油甘魚,鰻魚,蟹棒,好豐富。壽司飯好好味,本身已經混合左醬汁,所以淨係食飯已經夠好食😋本身以為韓式餐廳食丼飯會唔好食,但係朋友仔話佢真係好想食飯,一於試吓,諗唔到都幾好食喎,整體感覺都唔錯😛🍚

❁ 1++韓牛韓燒定量午市餐(二人份) $238

❁ 極上火炙七色丼 $118
2021-12-19
午餐
2021-12-31 29 浏览
這次在登龍街這條食街覓食,去了一家位於永光中心的樓上店,是吃韓式烤肉的小店。小店用了光波爐,較方便使用而且沒有油煙😎。午市有套餐或散點選擇,隨食物附送自助沙律吧和飲品,吃任飲任吃的😆。-💥1++韓牛定量午市餐 HKD$238,這個套餐是二人份量,裡面有多款不同的肉肉🙈,包括:1++韓牛牛肋骨肉、韓醬1++韓牛肩胛、西班牙黑豚五花腩、韓式雞腿肉及虎蝦拼半殼青口。肉肉色澤紅潤,肥瘦適中紋理分明,肉質鮮味嫰滑。青口肉質鮮甜,虎蝦爽口彈牙。-💥極上火炙7色丼 HKD$118,這個丼飯有七款不同的刺身,包括:韓牛、海膽、帶子、三文魚、油甘魚、鰻魚及蟹棒。經過火炙後令魚油滲出,吃起上來更香口😉。魚生食材新鮮,加醬油吃更鮮味。-

2021-12-22
2021-12-30 26 浏览
今日剛好同行友人想食韓國野,上openrice見到呢間用光波爐既韓燒,覺得幾特別就黎試下。鍾意食牛既我地揀左「世子牛盛」呢個燒烤放題set,除左牛仲有海鮮同刺身。前菜、沙律等冷盤基本款都有,飲品櫃應有既都有,建議飲解茶,冇咁肥又可消下滯。刺身拼盤款式多,夠哂凍而且質素不錯,特別喜歡甜蝦、北寄貝、帶子、立魚等,味道都幾鮮甜。牛肉燒烤拼盤包含安格斯肉眼扒、安格斯肩里脊、安格斯牛胸肉、海鹽牛舌,油脂分佈比例幾平均,色澤唔錯。特別推薦牛舌!真係忍唔住點完再點。海鮮燒烤拼盤包含蒜蓉扇貝、鮑魚、青口、虎蝦和墨魚仔,蒜蓉扇貝夠入味又多汁,可惜係定量供應。第一次食醬油蝦,原來係咁入味!完全唔洗點任何調味料,非常鍾意佢個口感。仲有好多其他唔同款既燒肉同串燒,例如五花腩、豬頸肉、雞軟骨串、雞腎串等等,其中個牛腸脂肪量幾高,建議烤耐啲等佢脆身先食會冇咁膩。天婦羅蝦正常水準,個香芋球有少少驚喜,比想像中香甜。甜品本身想食Melona因為包冇伏,但見到韓國珍珠奶茶雪條忍唔住試,好香奶茶味,仲有珍珠粒,真係冇得頂。

天婦羅蝦正常水準,個香芋球有少少驚喜,比想像中香甜。

燒肉款食味道平平,不過不失不過佢嘅大閘蟹放題真係冇得輸朋友叫咗大閘蟹,半個鐘倒嚟一板大閘蟹有可能去即叫即蒸既關係,不過大閘蟹一落枱嘅時候個朋友嗌咗第二板就等咗好耐好耐都未黎。 不過兩板大閘蟹都好蟹膏 正
燒肉款食味道平平,不過不失
不過佢嘅大閘蟹放題真係冇得輸
朋友叫咗大閘蟹,半個鐘倒嚟一板大閘蟹
2021-11-15
$550 (宵夜)
次次食親燒肉放題,一係搞到成身都係煙味,一係就吾覺意咁燒燶左🥲 今次介紹嘅呢間「韓牛牧場」可以一次過解決哂呢兩大問題😆.採用光波爐燒烤,有兩大好處:1. 油煙味極少:食完吾洗驚件衫上哂味2. 自動旋轉+熱力平均:自動旋轉,根本上吾洗睇火,肉質依然保持濕潤嫩滑食完小編都心思思想買返個爐返歸😂.【世子牛盛 $298】2小食任食,有冷盤,燒肉,刺身,壽司,炸物。熟食等。每枱送一盤頭盤,精選海鮮同壽司添~【頭盤】每枱贈送嘅頭盤有海鮮拼盤,安格斯牛肉盛合,韓牛壽司及醬油蝦,仲有刺身拼盤,三文魚,螺肉,八爪魚,希靈魚等,邊食邊等,一分鐘都吾會哂🤣.【燒烤類】超過30款,包括有牛肉,豬肉,雞肉,海鮮,蔬菜等.▶︎ 小編推薦:1. 安格斯一口牛一口牛一般都好難燒,一係太硬一係燶左🥲而光波爐吾單止可以Keep到一口牛嘅水份,吾會乾柴,咬落仲好香口🥰2. 安格斯牛胸肉牛味濃厚,油花豐富,值得encore多幾轉😎3. 芝士牛油BB薯脆口濃香嘅芝士包住BB薯,內裡軟綿甜香【刺身。壽司。熟食】頭盤刺身吾多夠食,仲可以再Order🥳壽司就推薦火炙韓牛壽司,入口即化帶微焦香。熟食類有炒粉絲,泡菜炒飯,海帶牛肉湯等.【
採用光波爐燒烤,有兩大好處:
1. 油煙味極少:食完吾洗驚件衫上哂味
食完小編都心思思想買返個爐返歸😂
【世子牛盛 $298】
2小食任食,有冷盤,燒肉,刺身壽司,炸物。熟食等。每枱送一盤頭盤,精選海鮮同壽司添~

【頭盤】

【燒烤類】
超過30款,包括有牛肉,豬肉,雞肉,海鮮,蔬菜等

▶︎ 小編推薦:
1. 安格斯一口牛
2. 安格斯牛胸肉
牛味濃厚,油花豐富,值得encore多幾轉😎
3. 芝士牛油BB薯
脆口濃香嘅芝士包住BB薯,內裡軟綿甜香

刺身壽司。熟食】

【炸物。天婦羅】
▶︎ 小編推薦:
1. 泡菜餃子
大大隻又脆卜卜,裡面係泡菜粉絲餡,超正!
2. 椰汁流心球
第一次見呢款,估吾到有Surprise!外層係粒粒脆口,內裡係流心椰汁仲有西米露😍

【沙律。飲品】
沙律涼菜同飲品係門口位嘅自助區,而飲品嘅選擇性較少,以汽水為主
冬天最啱就係燒烤同打邊爐😋銅鑼灣呢間韓牛牧場主打韓國牧場直送嘅牛🐄,推出咗120分鐘世子牛盛餐,韓牛、韓式料理、刺身同甜品任點😚啤酒加$28都任飲!另外仲包一份指定嘅極上定量製作~我食到嘅呢款係韓國醬油蝦🍤,浸到好香甜豉油味💁🏻‍♀️6色刺身拼盤我見到嘅時候都有啲嚇親,呢個竟然只係前菜咋🤣魚生同帆立貝係我最鍾意嘅🤤四合海鮮拼盤呢啲海鮮就需要燒一燒嘅~根據去枱面嘅指示燒4分鐘😚帆立貝配埋大量蒜~法式羊架燒烤時間較耐,可以食住其他等佢繼續燒😙食落唔腥,仲好有香草味😋每樣我都基本上叫咗一份,個人覺得最好食嘅係安格斯肩里脊、安格斯一口牛粒、韓式梅花肉、雞軟骨串💛炸物方面非常推介炸芝士年糕同炸紫心香芋丸!芝士年糕非常軟綿,中間有流心芝士㗎😍雪條係晚市限定✨有韓國最出名嘅Melona水果味雪條,仲有好特別嘅黑糖珍珠雪條!知道佢嘅存在但一直冇試過,覺得真係好好食😋好香黑糖味,係比較煙韌嘅雪條口感~整體覺得呢個韓燒好出色💗
冬天最啱就係燒烤同打邊爐😋銅鑼灣呢間韓牛牧場主打韓國牧場直送嘅牛🐄,推出咗120分鐘世子牛盛餐,韓牛、韓式料理、刺身甜品任點😚啤酒加$28都任飲!

法式羊架

炸物
  • 韓國醬油蝦
  • 世子牛盛
2021-12-27 27 浏览
同朋友去韓牛牧場食lunch,嗌左個二人套餐同刺身丼。午市定食飲品任飲,沙律、前菜和小食任食但唔包括雪條雪米糍。🔶1++韓牛韓燒定量午市餐(二人份)呢個餐相當豐富,有「1++韓牛牛肋骨肉」、「韓醬1++韓牛肩胛」、「西班牙黑豚五花腩」、「韓式雞腿肉」和「虎蝦拼半殼青口」。未試過用呢一款爐燒肉,感覺新鮮!枱上重有張餐紙寫上建議烤肉時間,好貼心呀!😍👍🏻牛肋骨肉和牛肩胛牛味香濃,雖然薄身但好有口感。五花腩油脂分佈平均,脂香四溢。韓式雞腿肉落左豆瓣醬,少少辣甜甜地。🔶5色什錦刺身丼有5款刺身:刺身帶子、三文魚、油甘魚、北寄貝、八爪魚。5款刺身各有不同顏色,色彩繽紛。每款刺身分別有3片,份量十足👍🏻。
同朋友去韓牛牧場食lunch,嗌左個二人套餐同刺身丼。

午市定食飲品任飲,沙律、前菜和小食任食但唔包括雪條雪米糍。

🔶1++韓牛韓燒定量午市餐(二人份)

未試過用呢一款爐燒肉,感覺新鮮!
枱上重有張餐紙寫上建議烤肉時間,好貼心呀!😍👍🏻

牛肋骨肉和牛肩胛牛味香濃,雖然薄身但好有口感。

五花腩油脂分佈平均,脂香四溢。

韓式雞腿肉落左豆瓣醬,少少辣甜甜地。

🔶5色什錦刺身
有5款刺身刺身帶子、三文魚、油甘魚、北寄貝、八爪魚。5款刺身各有不同顏色,色彩繽紛。每款刺身分別有3片,份量十足👍🏻。

2021-12-24 31 浏览
「韓牛牧場」係一間燒肉放題😬而且係用光波爐燒烤🔥食完都唔會好大浸油煙味,今次去食世子牛盛放題🐮.極上定量製作🥢有6色刺身拼盤🐟臉魚腩、三文魚、帶子、八爪魚🐙榮螺🐚都幾肥美☺️4合海鮮拼盤🌊扇貝、蝦🦐賴尿蝦、魷魚🦑蝦肉鮮甜😋仲有4合安格斯牛肉盛合🥩牛肉雪花唔錯😍.韓式製作🇰🇷醬油蝦幾新鮮👍🏻.韓風味🌶叫咗炒年糕、炒粉絲、黑椒炒牛舌👅份量都幾多😌而且味道正宗🤤.韓燒肉🐄有安格斯肩里脊、安格斯一口牛粒、韓式醬醃安格斯牛仔骨🐂韓式醬醃安格斯牛胸肉、海鹽牛舌、豬頸肉🐖肉味香濃😋部分就醃得甜甜地😙.其他🥙有壽司🍣刺身、前菜、沙律🥗韓炸物🍠天婦羅🍤韓湯🥣飲品🥤
韓式製作🇰🇷醬油蝦幾新鮮👍🏻
  • 韓牛壽司
  • 世子牛盛
  • 刺身拼盤
2021-12-24 46 浏览
今日同朋友去銅鑼灣食好西,第一次行入永光中心原來都幾多食肆,呢間28樓既韓牛午市人流唔多,可以邊食邊傾唔使被趕,午餐定食有燒有熟有刺身可選,而且叫一個餐仲可以任食小食、前菜、沙律和飲品任飲(不包酒),實在好抵呢!呢間韓式餐廳的前菜當然也是韓式,泡菜有點辣但不太咸,我都食咗唔少,另外仲有韓式菠菜和芽菜,都做得幾好味。仲有好像牛舌的東東,尚可。沙律有三款菜、粟米、蟹柳絲、枝豆和我十分喜愛的中華沙律,有千島醬和沙律醋配合。燒肉嘅餐廳有無限沙律菜提供是十分重要,可以減低油膩感啊!飲品方便主要是汽水,我選了一罐仙草凍,好喝啊!吃完前菜沙律,主菜終於來了!我們點了一個二人份量的1++韓燒定量午市餐 ( $238 ),包括1++韓牛牛肋肉骨,1++等級嘅韓牛相等於A5和牛,真係好有牛味,軟滑得來有口感。另一款是韓醬1++韓牛肩胛,這款加了特式醬汁更入味。還有西班牙黑毛五花腩,雖然看上去有點肥(話明五花腩嘛)不過燒完食嘅時候就覺得好爽口。至於韓式雞腿肉同樣有醬汁加咗,燒嘅時間比較耐,但係都幾滑嘅。肉類以外還有每人一隻虎蝦和半殼青口,青口已經加上牛油,跟指引時間來燒就唔會過火太硬,味道還好的。不得不提這

飲品方便主要是汽水,我選了一罐仙草凍,好喝啊!

不得不提這個燒爐,不是一般見到的韓燒燒爐,而是光波轉盤,沒有太大油煙,自動轉轉下,令受熱更均勻。

雖則呢個午餐是二人份量,不過還是不太飽,所以另外叫多了一個「韓燒濟州黑毛豬肉丼」( $78 ),豬肉份量都算多,醬汁濃濃有點中式感覺,炒香的洋蔥芝麻令件事更香。
2021-12-23 76 浏览
諗住$400幾一位放題應該唔會太差,點知好一般,落廣告,不如提高食物質素好過啦。一係主打做$200幾平價放題,唔好做$400 幾但又比唔到400幾既級數客啦⋯⋯食物方面韓牛唔覺得似係1++既韓牛質素。之前起韓國食過,差好遠。另外食物種類選擇太少了,熟食得嗰幾款,雪糕櫃只有一種雪條(士多啤梨味)。感覺呢間野都幾Hea⋯⋯重點!!!敗筆就係光波爐!!!燒肉冇油香味,純粹暖熟佢咁,家中韓燒會適合啲,適合減肥人士我哋套餐放題係有兩件羊架送,問服務員羊架喺邊?佢話冇羊架……無諗住幫我哋解決問題,之後再問先拎兩件冇醃過嘅羊架出嚟……原來醃唔切總結!四百幾一位可以選擇出面其他放題,太多好食,性價比高過呢間好多。之前有個評論話漢和都好過佢,我食完就知點解佢會咁講題外話,香港好似好少高質嘅韓牛放題,經過呢次都係唔好貪放題可以任食,比多少少錢真真正正叫靚牛食好過。

食物方面

重點!!!

總結!

泡菜炒飯
失蹤的羊架
2021-12-23 33 浏览
上次食韓牛已經係2年前係首爾馬場洞市場嘅時候了🥲太想食韓燒嘅關係就黎左食午餐。餐廳提供自助區,有任食韓式前菜,有泡菜、中華沙律、芽菜、菠菜、麻辣海帶⋯ 飲品方面有可樂、茶、milkis等等⋯🍖1++韓牛韓燒定量午市餐💰238韓牛🐮方面唔同美國/日本牛肉。相對呢兩種牛油脂無咁重所以食起黎無咁油膩。韓牛食落有陣好特別嘅韓牛味道,食過就知而我唔係好食形容😂牛肋肉同埋牛肩胛肉質方面都好嫩~ 雞脾肉🍗方面都嫩滑多汁而西班牙五花腩肉🐷燒到脆脆地好好食!最嚇親嘅係隻蝦🦐上台都仲係生嘅識跳😂嚇死左我~ 青口不過不失有配埋牛油。🍚極上火炙七色💰118平時比較少食火炙嘅刺身井,所以今次就叫黎試下。有帶子,油甘魚,三文魚、鰻魚、韓牛同埋海膽,全部都幾好食幾鮮甜。📍韓牛牧場 (銅鑼灣)👣銅鑼灣登龍街28號永光中心3樓

🍖1++韓牛韓燒定量午市餐💰238

🍚極上火炙七色💰118

📍韓牛牧場 (銅鑼灣)
👣銅鑼灣登龍街28號永光中心3樓
2021-12-23 21 浏览
收工就梗係要約朋友食好西啦🥳揀咗《韓牛牧場》,有蝦,有牛,仲有刺身🤩一個字,正!-頭盤嚟咗碟刺身先🍣三文魚,甜蝦係我最愛🤤估唔到韓式燒牛嘅刺身都咁高質打緊食評既我又流口水啦🤤-又係我至愛之一,蝦同蜆好新鮮,所以加小小鹽就已經好好味🥰d蝦係鮮甜嫁!平時食大頭蝦果d就得口感,無鮮甜既感覺,所以哩款蝦係我既最愛不斷係咁食🦐😝-我最鍾意食牛舌🐂,滿滿既油脂,有牛味又爽口彈牙嘻,又有🦐既身影😆
收工就梗係要約朋友食好西啦🥳
揀咗《韓牛牧場》,有蝦,有牛,仲有刺身🤩
一個字,正!

頭盤嚟咗碟刺身先🍣
三文魚,甜蝦係我最愛🤤
估唔到韓式燒牛嘅刺身都咁高質

打緊食評既我又流口水啦🤤

又係我至愛之一,蝦同蜆好新鮮,所以加小小鹽就已經好好味🥰

不斷係咁食🦐😝

我最鍾意食牛舌🐂,滿滿既油脂,有牛味又爽口彈牙
嘻,又有🦐既身影😆
2021-12-21 31 浏览
呢排凍凍地 最岩就是食韓燒的時候我地揀左個❣️世子牛盛套餐套餐包左個六色刺身拼盤 4合海鮮燒烤拼盤和醬油蝦✨刺身的質素一d都不遜色 尤其是三文魚 食落好有魚油香味 🙈拼盤中的牛油帶子亦都唔好錯過 擺係烤盤上面牛油慢慢溶入去帶子肉 簡直一流醬油蝦咸味適中 令我更加食到蝦的鮮味另外仲有大量烤料可以用QR code去點單❤️肉類整體質素都好好 尤其是牛肩胛 牛味好香濃 油脂唔多 食多幾塊都唔會“漏”炸雞亦是餐廳另一個出色食物 炸雞十分香滑咬落仲好juicy👍🏻其實餐廳仲設有前菜區和甜品區 我地試左少少 味道都不錯~
呢排凍凍地

醬油蝦咸味適中 令我更加食到蝦的鮮味
另外仲有大量烤料可以用QR code去點單❤️
肉類整體質素都好好
尤其是牛肩胛 牛味好香濃
油脂唔多 食多幾塊都唔會“漏”
炸雞亦是餐廳另一個出色食物

炸雞十分香滑
咬落仲好juicy👍🏻
其實餐廳仲設有前菜區和甜品
我地試左少少 味道都不錯~
2021-12-21 28 浏览
呢日去咗銅鑼灣呢間樓上韓式燒肉店,採取放題形式,前菜、沙律、飲品、雪糕可以任拎,而肉類、刺身、海鮮、主食、小食等可以係電話任點任食,好豐富,難怪呢日去到都好旺場🔥呢度特別嘅地方係用光波爐嚟燒肉,比起一般燒烤爐大大減低油煙味,火力較容易控制,不過熱力都好夠㗎🔥🔥今次揀嘅世子牛盛120分鐘放題,肉類選擇好多,韓牛、安格斯牛、雞類、豬類都可以叫,如果叫其他套餐可以揀嘅肉又會唔同。6色刺身拼盤套餐附送刺身拼盤,款式都幾多,有三文魚、甜蝦、八爪魚、螺、油甘魚、帆立貝等,每款都幾新鮮😛韓國醬油蝦醬油蝦都係第一次食,醬油味甜甜地。4合海鮮燒烤拼盤有幾款貝殼類可以燒,睇住啲蜆一路燒一路慢慢開殼都幾搞笑🤣🤣火炙韓牛壽司韓牛肉質幾軟滑,我自己都有encore😻安格斯肩里脊、安格斯一口牛粒、韓式醬醃安格斯牛仔骨、韓式醬醃安格斯牛胸肉、海鹽牛舌、豬頸肉未正式order餐廳已經送上一個靚靚嘅木盤,有齊唔同款式嘅牛肉,好吸睛。牛肉嘅雪花都唔錯,燒一陣間已經食得,我自己就鍾意牛舌、甜甜地嘅醃牛仔骨同牛胸肉,牛仔骨肥瘦適中,牛胸肉就幾腍滑😗😗韓式辣炒年糕最後仲食咗年糕同雪條結束呢個豐富嘅晚餐,年糕辣辣地都唔錯。人均消

韓國醬油蝦
醬油蝦都係第一次食,醬油味甜甜地。

4合海鮮燒烤拼盤
有幾款貝殼類可以燒,睇住啲蜆一路燒一路慢慢開殼都幾搞笑🤣🤣

火炙韓牛壽司
韓牛肉質幾軟滑,我自己都有encore😻

韓式辣炒年糕
最後仲食咗年糕同雪條結束呢個豐富嘅晚餐,年糕辣辣地都唔錯。

人均消費:$330
推介指數(10分為滿分):7.5分
2021-12-13
睇食評見d相影得好正,四個好友去試下,講真…刺身同各樣食材同ok!但可惜用光波爐,唔夠力度,就算調到最大火力都唔掂,冇左燒既香口感!整得唔夠時間就唔熟,整耐左就柴皮,完全冇吸引力,浪費食材!我地追加食大閘蟹,上到黎……細到呢…半隻手掌都無!見到d野…完全冇胃口,都唔想再叫第二轉!提提大家…記得 check 單!記得 check 單!記得 check 單!我地發現收多一個人錢…成$438,我地同職員講,佢好輕描淡寫話退返!事後我睇返其他人食評,原來收多錢好似係慣性,大家要記得 check 單!總結……熟食比較出色,但收多錢唔老實!去唔去,自己衡量喇
整得唔夠時間就唔熟,整耐左就柴皮,完全冇吸引力,浪費食材!
我地追加食大閘蟹,上到黎……細到呢…半隻手掌都無!
見到d野…完全冇胃口,都唔想再叫第二轉!

總結……熟食比較出色,但收多錢唔老實!去唔去,自己衡量喇
細閘蟹
刺身