之前黎過韓牛牧場幾次,都係食午市,今次終於可以試試晚市放題啦!顧名思義,韓牛牧場係食韓牛既,位於銅鑼灣登龍街,地點方便。今次食左個世子牛盛,係120分鐘既放題,唔同日子同時間做唔同價錢,最平$278,最貴$318。究竟包咩野食呢?一齊睇啦!(一)燒烤放題:先講主角韓燒肉牛類:安格斯肩里脊、安格斯牛胸肉、安格斯肥牛、安格斯一口牛粒(好有口感,好彈牙,推介)、韓醬安格斯牛仔骨(好腍,韓醬味道就唔太濃)、厚切牛舌(好彈牙,味道又調得好,唔會一味死鹹,推介)、牛小腸豬類:西班牙五花肉、西班牙梅花肉、豬頸肉(好爽口,推介)、豬肋骨雞類:雞髀肉、雞中翼、雞腎串、雞皮串、雞軟骨串海鮮:海蝦(好新鮮)、青花魚、多春魚、牛油青口、牛油帆立貝(味道較淡)、秘製魷魚鬚蔬菜:甜粟米、牛油金菇、芝士牛油BB薯、雞脾菇、脆玉瓜、洋葱圈、日本南瓜、菠蘿(二)極上定量製作(限一份)6色刺身拼盤、4合時令海鮮拼盤、4合安格斯牛肉盛合、手作刺身韓牛壽司、醬油蝦4合時令海鮮拼盤有海蝦,蒜蓉帆立貝,牛油青口同墨魚仔。海蝦鮮甜爽口又滑。墨魚仔非常脆口!4合安格斯牛肉盛合用左個好靚嘅4格木盒上枱,仲有沙律菜同少量翠玉瓜同茄子伴碟

西班牙梅花肉,韓醬安格斯牛仔骨,安格斯肩里脊,安格斯一口牛粒,厚切牛舌,安格斯牛胸肉,豬頸肉

(一)燒烤放題:先講主角韓燒肉
韓醬安格斯牛仔骨,豬頸肉,厚切牛舌

豬頸肉,厚切牛舌,安格斯牛胸肉,安格斯一口牛粒,韓醬安格斯牛仔骨
雞類:雞髀肉、雞中翼、雞腎串、雞皮串、雞軟骨串
海蝦

(二)極上定量製作(限一份)
4合時令海鮮拼盤
4合安格斯牛肉盛合

4合安格斯牛肉盛合用左個好靚嘅4格木盒上枱,仲有沙律菜同少量翠玉瓜同茄子伴碟。雖然唔知道食緊咩部位既牛,不過細塊個3款牛都又嫩又夠肉汁,好食呀!
手作刺身韓牛壽司

手作刺身韓牛壽司既韓牛他他又滑又辣,好惹味,份量少少,係一口份量。
醬油蝦
醬油蝦我哋整熟左少少先食。蝦肉非常之滑溜,蝦頭又有汁,味道唔錯。

(三)刺身放題
三文魚、立魚、墨魚片、榮螺、北寄貝、八爪魚、生虎蝦、希靈魚、鮑片

生虎蝦、北寄貝

刺身質素算唔錯,係就係薄同細左少少。榮螺特別爽口。生虎蝦少見。墨魚特別爽脆。

(四)壽司放題:肚皮有限,絕對係無可能試得多

火炙韓牛壽司、三文魚壽司、北寄貝壽司、八爪魚壽司、蟹籽軍艦、玉子壽司

(五)主食放題:肚皮有限,絕對係無可能試得多
韓湯
韓湯:海帶牛肉湯、大醬豬肉湯、三文魚豆腐湯。自助吧都好似有齊呢3款。
韓風味:炒年糕、炒粉絲、泡菜豚肉炒飯、東大門炒烏冬、黑椒炒牛舌
椰汁流心球,一口甜薯天婦羅,海老天婦羅,南瓜天婦羅,紫心香芋丸,泡菜餃子

韓炸物:韓式炸雞、泡菜餃子、椰汁流心球、紫心香芋丸
天婦羅:海老天婦羅、南瓜天婦羅、一口甜薯天婦羅、茄子天婦羅

泡菜餃子超大隻,炸皮好脆,個餡好多辣泡菜碎。
天婦羅普遍炸皮較厚,蝦肉重鹽味。紫心香芋丸如果紫薯味重啲就好啦。椰汁流心球有少少流心。

(六)自助海鮮吧冷盤:等食物上既時候可以自己出去攞食住先

自助海鮮吧冷盤

見到食物有螺肉,蟹柳絲,車厘茄,中華沙律,枝豆,麻辣雲耳,粟米粒。有沙律醬俾你加。

自助海鮮吧冷盤

今晚只係見到有青口,試左一隻。車厘茄都新鮮。麻辣雲耳堅辣。
(七)前菜、沙律自助吧:等食物上既時候可以自己出去攞食住先
泡菜、芽菜、小白菜、菠菜、韓國時令沙律
前菜、沙律自助吧

見到食物有菠菜,辣青瓜,牛舌,蓮藕片,芽菜,辣白菜,生菜包,青瓜絲。
前菜、沙律自助吧

菠菜好新鮮健康。蓮藕片好爽脆。芽菜同青瓜絲都好健康。
菠菜
仲有少量熱食,有炒雜菜,雞翼,雞翼尖。
自助吧
(八)甜品及雪糕
雪糕
雪糕櫃一共有5款獨立包裝雪條,主要係韓式雪條,有Melona芒果味,梛子味同蜜瓜味。另外仲有珍珠奶茶同榴槤。個人覺得梛子同芒果最好味。口渴食雪條好過飲野。我地每人食左好多支,基本上每支都食過。
雪糕
(九)汽水,飲料自助任飲
飲品
飲品有唔少選擇,有唔同嘅韓式罐裝飲品,如鮮蘆薈樂,芒果汁,番石榴汁,忌廉溝鮮奶,烏龍茶,同唔同種類汽水。
忌廉溝鮮奶,鮮蘆薈樂
成個餐枱面嘅枱紙有建議唔同肉類嘅燒烤時間。值得一讚係個德國寶韓燒爐全冇油煙但係燒出黎嘅野食都好味。
今晚超旺場,平日晚飯時間居然全場爆滿,記得提早訂位。用QR code落單,服務員今晚非常忙碌,不過兩個鐘兼有自助吧,絕對夠時間食飽,而且某幾種食物(特別係牛)既質素都幾好,可以不斷encore。
2022-05-04
手作刺身韓牛壽司
醬油蝦
菠菜
2022-05-03 66 浏览
韓牛牧場銅鑼灣登龍街28號永光中心3樓成日見韓國人食BBQ 韓燒, 原本韓牛肉在韓國啦本土是屬貴價肉, 出口量不多。韓國人會在節日及生日時才會大吃牛肉的。平日飲食都是菜/ KIMCH 為主。2人份燒肉拼盤, 一格格都唔同, 當中有牛, 豬, 蔬菜, 青口蝦。鯖魚燒完個皮都脆架, 蝦就大大隻。豬腩片肥美有咬口。個光波燒爐好正,食材好快熟唔會浪費時間,會自轉燒得好平均。D 前菜同SALAD 就係凍櫃自取,款唔已滿足到LUNCH架需要。同埋有個汽水櫃放左飲品。除左燒肉, 亦都有日式刺生飯同韓國飯,韓式濟州豬肩肉飯,生蛋加白飯同豬似片,好食
韓牛牧場
銅鑼灣登龍街28號永光中心3樓

鯖魚燒完個皮都脆架, 蝦就大大隻。豬腩片肥美有咬口。

個光波燒爐好正,食材好快熟唔會浪費時間,會自轉燒得好平均。

2022-05-02 47 浏览
見咁多好評就試吓呢間燒肉店,叫咗牛皇.豬后盛放題,主要想試韓牛,D肉質望落好似好靚,但可能光波爐太熱,塊肉轉一轉已變咗肉乾咁 食落無乜牛味。唯一好處係無煙,好似健康D。一開始會比個刺身同海鮮拼盤,刺身都算新鮮,推甜蝦。海鮮拼盤有海蝦,鮑魚(仲識郁),青口,帶子同墨魚仔。D海鮮燒完都係無乜味,食唔到本身D鮮味。同牛豬一樣,都要靠點醬先得。另有冷盤bar, 有kimchi, 青瓜,芽菜,粟米,番茄仔任攞,kimchi係整得幾好嘅。一至五438有8折,但唔知係食材定光波爐嘅關係,唔覺得好食,試一次就夠
  • 刺身拼盤
2022-03-05 2227 浏览
難得朋友有興致食燒肉所以就嚟咗銅鑼灣呢間燒肉店度食啦😜前菜都算多選擇不過如果個前菜放返入唔少少,唔好咁近門口感覺會衛生啲😅車厘茄大大粒漲卜卜咬落會爆汁😋而且唔會腥雲耳個味好有譚仔Feel,個人覺得可以再辣啲🤣泡菜有啲驚喜,因為都幾好食用嚟夾燒肉好好味前菜係自己夾的食幾多夾幾多,唔好浪費🥰🥰燒肉二人餐 -238韓牛牛肋骨肉韓牛肩胛個人好鍾意食牛,但呢兩款牛真係麻麻雖然已經燒到淨返少少紅色但都係有少少鞋口亦都唔太大牛味-黑豚五花腩平時唔太食五花腩不過呢個五花腩又幾好用生菜包住五花腩同泡菜咁食好似無咁邪惡🤣-韓式雞腿肉今日最欣賞嘅肉類😋我哋都驚燒唔熟所以都燒得幾耐吓但個雞腿肉都重Keep到好滑同好Juicy呢個係有驚喜嘅-虎蝦啲肉實的的,唔會梅而且幾大隻正正常常但唔算特別鮮甜-青口可能自己麻麻哋青口所以覺得唔係太好食同埋都有少少乾極上火炙七色丼 -118入面有韓牛,鵝肝,帶子,三文魚,油甘魚,鰻魚,蟹棒無諗過會有鵝肝😋😋雖然唔算好肥美但油脂香都重嘅飲品區種類都唔少可以揀自己鍾意嘅飲品重有韓國燒酒飲不過要同店員講聲
難得朋友有興致食燒肉
所以就嚟咗銅鑼灣呢間燒肉店度食啦😜
前菜都算多選擇
不過如果個前菜放返入唔少少,唔好咁近門口
感覺會衛生啲😅

車厘茄大大粒漲卜卜
咬落會爆汁😋而且唔會腥
雲耳個味好有譚仔Feel,個人覺得可以再辣啲🤣
泡菜有啲驚喜,因為都幾好食
用嚟夾燒肉好好味
前菜係自己夾的
食幾多夾幾多,唔好浪費🥰🥰

燒肉二人餐 -238
韓牛牛肋骨肉
韓牛肩胛
個人好鍾意食牛,但呢兩款牛真係麻麻
雖然已經燒到淨返少少紅色
可能自己麻麻哋青口
所以覺得唔係太好食
同埋都有少少乾

極上火炙七色丼 -118
入面有韓牛,鵝肝,帶子,三文魚,油甘魚,鰻魚,蟹棒
無諗過會有鵝肝😋😋

重有韓國燒酒飲
不過要同店員講聲
2022-02-11
2022-02-21 189 浏览
而家無晚市堂食平日又要返工無得WFH要堂食只能夠星期六日食餐飽捱左一星期唔出去食餐好,真係對唔住自己今日同個fd 去食韓牛燒烤我地揀左個二人餐除左餐牌有嘅食物外仲可以出去自取無酒精飲品同餐前小食選擇都幾多泡菜等等都可以任添!餐廳用上無煙燒烤爐火力都幾平均唔怕太大火食物會好快燒焦餐墊上仲有教我地燒烤時間不過我就覺得可以略略加長一兩分鐘仲滋味!我地個套餐有兩款1++韓牛油花均勻食落去比和牛更重牛味👍👍五花腩我就喜歡配生菜豆辦醬同食肥美甘香!食左肉又想要澱粉質叫多個泡菜豬肉湯飯個湯唔會太濃清清地豬肉都唔會太老都幾好味!
而家無晚市堂食
平日又要返工無得WFH
要堂食只能夠星期六日食餐飽
捱左一星期
唔出去食餐好,真係對唔住自己

今日同個fd 去食韓牛燒烤
我地揀左個二人餐
除左餐牌有嘅食物外
仲可以出去自取無酒精飲品同餐前小食
選擇都幾多
泡菜等等都可以任添!

餐廳用上無煙燒烤爐

豬肉都唔會太老
都幾好味!
2022-02-12
2022-02-16 1375 浏览
餐廳的韓牛燒肉午市套餐,除了美味的韓牛外,還有任食的前菜、沙律及汽水飲品。 餐廳用光波爐烤肉, 舒適無煙的環境, 食完唔會一身烤肉的氣味, 加上舒適的卡位,令人食得盡興, 大快朵頤 。前菜和沙律相當豐富有: 泡菜、中華沙律、青瓜、蓮藕片、菠菜、芽菜、車厘茄以及粟米粒等, 特別喜歡泡菜和蓮藕片, 爽脆之餘帶微辣, 越吃越過癮,令人胃口大開。1++韓牛韓燒定量(午市餐)二人份 $238▪1++韓牛牛肋骨肉▪韓醬1++韓牛肩胛▪西班牙黑豚五花腩▪韓式雞腿肉▪虎蝦拼半殼青口拼盤以六格木盒盛上, 賣相精緻,牛肋骨肉,顏色鮮艷,輕輕燒至五成熟,肉質鮮味,軟嫩可口。韓牛肩胛肉, 牛味香濃, 十分軟腍。 薄切黑豚五花腩,肥瘦適中 ,肥油被迫岀,肉香四溢,邊沿焦脆, 口感一流。 肥美的雞腿, 雞肉軟嫩滑溜。 大隻的虎蝦, 蝦 殼燒至微微焦香 , 卷曲的蝦身, 鮮味彈牙。 半殼的青口, 肉質挺身, 鮮味紮實, 讓人回味。1++ 韓牛雪濃湯飯$88韓牛雪濃湯,用上牛大骨長時期熬制而成, 呈現雪白色的濃湯,用陶瓷鍋盛上, 上枱時 ,香噴噴 ,還冒著煙, 並配上薄切大片的牛肉、粟米及 鮮菇,每一口濃郁醇厚,鮮味

前菜和沙律相當豐富有:

1++韓牛韓燒定量(午市餐)二人份 $238
▪1++韓牛牛肋骨肉
▪韓醬1++韓牛肩胛
▪西班牙黑豚五花腩
▪韓式雞腿肉
▪虎蝦拼半殼青口

1++ 韓牛雪濃湯飯$88
韓牛雪濃湯,用上牛大骨長時期熬制而成, 呈現雪白色的濃湯,用陶瓷鍋盛上, 上枱時 ,香噴噴 ,還冒著煙, 並配上薄切大片的牛肉、粟米及 鮮菇,每一口濃郁醇厚,鮮味十足,最適合用來伴飯, 食完成個人暖笠笠。

2022-02-14 186 浏览
光波爐韩烧的韩牛牧场,疫情期間晚上6點後停止堂食,朋友相約只能中午在銅鑼灣燈籠街28號永光中心三樓韓牛牧場午餐。餐廳選用韓國1++高級韓牛的韓燒,以韓牛不同部位,提供精准的燒烤的時間供食客參考,讓食客自行炮製出美味的燒烤。我們選擇1++韓牛韓燒定量午市餐(二人份)套餐。1++韓牛牛肋骨肉:牛肉味濃好好味;韓醬1++韓牛肩胛:牛肉油脂分布均勻,雪花好靚,燒50秒後口感嫩腍,齒夾留香;西班牙黑豚五花腩:半肥瘦有質素,肉質香口;韓式雞腿肉:嫩滑點上醬汁包上生菜吃,口感一流;虎蝦拼青口:虎蝦新鮮彈牙,青口加上牛油夠水準。1++韓牛雪濃湯飯:湯底濃郁足料。場肉蔬菜沙律吧及飲品都放題,性價比高,交通便利,以後還會光顧!
2022-02-13 117 浏览
沒有晚市,還是要吃好一點,不然生活也很難過。是日繼續韓式推介——韓式燒肉!由於時間所限,這次選擇食午餐,有機會再食燒肉。最好當然是無煙燒烤,至少油份不會四處彈,而且轉一知圈就是30秒,容易拿掐燒烤時間。◽ 1++韓牛韓燒定量午市餐(2人份) $239 有1++韓牛牛肋骨肉、韓醬1++韓牛肩胛、西班牙黑豚五花腩、韓式雞腿肉及虎蝦拼半殼青口,有肉有海鮮都算豐富。兩款韓牛燒至轉色立即食得,肉味香濃。虎蝦彈牙;青口加上牛油更香口;五花腩及雞腿肉都不錯。◽ 1++韓牛雪濃湯飯 $88雪濃湯是韓國常見菜式之一,瞬試牛骨熬製長時間成乳白色。入口濃香,還有多片牛肉,加上蘿蔔、粟米、菇,配飯一流。◽ 沙律及前菜自助形式任食,有番茄、粟米、雲耳、泡菜及菠菜等等,選擇多多。▪️ 飲品多款選擇任飲,有汽水、茶及韓式飲品。餐牌參考

◽ 1++韓牛韓燒定量午市餐(2人份) $239

兩款韓牛燒至轉色立即食得,肉味香濃。

虎蝦彈牙;青口加上牛油更香口;五花腩及雞腿肉都不錯。

◽ 1++韓牛雪濃湯飯 $88

◽ 沙律及前菜

▪️ 飲品
多款選擇任飲,有汽水、茶及韓式飲品。

餐牌參考

2022-02-11 93 浏览
🐝 韓牛牧場 (銅鑼灣)🐝…之前朋友介紹左我嚟呢間好多好評嘅餐廳食,所以今日就同男朋友一齊嚟試一試!真係好抵食嘅燒肉呀🥰😋✨…✨1+1韓牛韓燒定量午市餐(二人份)$238套餐包括:☁️韓牛牛肋骨肉🥩☁️韓醬1++韓牛肩胛🥩☁️西班牙黑豚五花腩🥓☁️韓式雞腿肉🍗☁️虎蝦拼半殼青口🦐啲肉每款都有5 6塊!一啲都唔吝嗇架!❤️😚啲牛同豬肉嘅紋路都好靚,仲有得自己燒,想幾成熟都ok!!當然佢仲有建議我地燒幾耐,唔會燒過農😂✌️…✨韓燒濟洲黑毛豬五花丼 $108我地仲食左招牌製作燒肉丼,食埋就真係好夠飽!超值😚🥰…Btw前菜同野飲都係免費仼添!所以點都唔會唔夠飽啦😍😍…整體評分食物:🤍🤍🤍🤍服務:🤍🤍🤍🤍環境:🤍🤍🤍🤍價錢:🤍🤍🤍🤍🤍…📍銅鑼灣登龍街28號永光中心3樓
🐝 韓牛牧場 (銅鑼灣)🐝

☁️西班牙黑豚五花腩🥓
☁️韓式雞腿肉🍗
☁️虎蝦拼半殼青口🦐

✨韓燒濟洲黑毛豬五花丼 $108

我地仲食左招牌製作燒肉丼,食埋就真係好夠飽!超值😚🥰

Btw前菜同野飲都係免費仼添!所以點都唔會唔夠飽啦😍😍

整體評分
食物:🤍🤍🤍🤍
服務:🤍🤍🤍🤍
環境:🤍🤍🤍🤍
價錢:🤍🤍🤍🤍🤍

📍銅鑼灣登龍街28號永光中心3樓
2022-02-09 87 浏览
韓牛牧場 🇭🇰銅鑼灣-好耐冇食過韓燒,路過銅鑼灣就試吓呢間韓燒先🤪 雖然想食韓燒,但lunch time又未去到好肚餓,所以唔係特別想食放題類型,咁啱見到呢間有韓燒嘅定量lunch set餐,所以就去試吓先!-Lunch Set🔎 1++ 韓牛韓燒定量午市餐(二人餐)$238-呢度lunch set無論食邊個餐,都會包飲品、沙律、前菜、小食任食🤤 嘢飲都算多種類,除咗基本嘅罐裝嘢飲之外,亦有啤酒同燒酒飲(仲有我最鍾意嘅蘆薈飲品呢😝)而係沙律吧就可以見到常見嘅沙律菜、番茄仔、胡麻醬等等,仲有就係韓燒必備的泡菜、中華沙律、生菜。終於到主食啦!呢度用咗好靚嘅六格木盒上盤,打卡一流😍 當中包括韓牛牛肋骨肉、韓醬韓牛肩胛肉、西班牙黑豚五花腩、韓式雞腿肉、虎蝦拼青口。一上盤就見到牛肉嘅紋好靚😍 肉類嘅份量大約每種4-6塊左右,有蝦同埋青口就每樣兩份,俾我哋一人一份,全部都雙數份量,咁就唔使爭啦🤪呢度韓燒嘅形式係用德國寶嘅韓燒烤爐,整潔得黎,又唔會有大煙嘅問題。枱上亦都有檯紙清晰介紹每款食物嘅燒烤時間,十分貼心。韓牛肉質好好!食落去冇筋,入口即溶🤤 蝦好新鮮,鮮味十足🦐,青口仲好貼心配上牛油,食落陣
韓牛牧場 🇭🇰銅鑼灣
Lunch Set
🔎 1++ 韓牛韓燒定量午市餐(二人餐)$238

呢度韓燒嘅形式係用德國寶嘅韓燒烤爐,整潔得黎,又唔會有大煙嘅問題。枱上亦都有檯紙清晰介紹每款食物嘅燒烤時間,十分貼心。韓牛肉質好好!食落去冇筋,入口即溶🤤 蝦好新鮮,鮮味十足🦐,青口仲好貼心配上牛油,食落陣陣香味😋 燒完肉之後配搭上生菜🥬,生菜包燒肉果然係絕配!🤩

📍韓牛牧場 (銅鑼灣)
銅鑼灣登龍街28號永光中心3樓
2022-01-30 118 浏览
而家係疫情底下冇咗晚市堂食,但個心成日都心思思想去食餐,都係忍唔住,食返餐好嘅,你自己好啲嘛啦😍😍🔸1++韓牛韓燒定量午市套餐($238)🔸1++韓牛牛肋骨肉🐮韓醬1++韓牛肩胛🐮西班牙黑豚五花腩🐽韓式雞腿肉🐔虎蝦🦐拼半殼青口燒好之後,再用啲生菜🥬同埋其他前菜包埋一齊,一啖放晒落個嘴好滿足,好好味呀,食到停唔到口🤤🤤呢度嘅沙律🥗及前菜🥦任食🤩🤩所有無酒精飲品任飲🧃🧃🔸1++韓牛他他丼($128)🔸呢個頂級韓牛🐮係由韓國🇰🇷直送到香港🇭🇰㗎,好新鮮👍🏻👍🏻而且仲係用咗上級刺身嘅韓牛🐮🐮,絕對係冇得彈,識食嘅你一定知我講緊咩嘅,好正丫🤤🤤

🔸1++韓牛韓燒定量午市套餐($238)🔸
呢度嘅沙律🥗及前菜🥦任食🤩🤩
所有無酒精飲品任飲🧃🧃

🔸1++韓牛他他丼($128)🔸
2022-01-23
  • 1++韓牛韓燒定量午市餐
2022-01-28 1077 浏览
Happy Friday!又想食韓牛,同行友人提議黎呢間銅鑼灣登龍街既韓牛牧場,之前黎試過,食完超飽,就encore啦!之前都係周末黎,原來平日餐牌同周末一樣,有兩款二人套餐,仲有韓式製作湯飯,製作定食,招牌製作燒肉丼,韓石燒,同招牌製剌身丼。全部包飲品,沙律,前菜及小食任食。一入門口就見到沙律同前菜吧,沙律有車厘茄,生菜包,粟米粒,青瓜絲,中華沙律,有兩款沙律醬。前菜有辣白菜,蓮藕片,芽菜,菠菜,枝豆。我最鍾意菠菜,加左紅蘿蔔絲,蒜蓉同白芝麻粒,好翠綠新鮮。芽菜都唔錯。蓮藕片非常爽脆。先黎醬汁三寶,服務員介紹左起用黎沾豬肉,中間用黎沾牛肉,最後芥末用黎沾韓牛他他。1++韓牛韓燒定量午市餐(二人份) $238 1++韓牛韓燒定量午市餐(二人份)用左個好靚嘅六格木盒上枱,德國寶韓燒爐温度有成280度,服務員提醒話牛肉唔好燒咁熟,枱面嘅枱紙有建議唔同肉類嘅燒烤時間。肉類有6款:6片1++韓牛牛肋骨肉牛味好濃。6片韓醬1++韓牛肩胛油花好靚,牛味好濃,食落嫩好多,韓醬味道就唔多覺。6片西班牙黑豚五花腩,肥膏多但係勁多肉汁,豬味超濃,仲有少少白色骨咬吓。連皮雞翼兩隻一開二。兩隻連殼虎蝦好有蝦味

沙律前菜吧

沙律前菜

醬汁三寶

1++韓牛韓燒定量午市餐(二人份) $238

1++韓牛韓燒定量午市餐(二人份)

韓牛

肉類有6款:

6片1++韓牛牛肋骨肉牛味好濃。

連皮雞翼兩隻一開二。

兩隻連殼虎蝦好有蝦味。

兩隻半殼青口好大隻,上面一片牛油。

六格木盒仲有沙律菜同少量茄子,脆玉瓜,菇片。

1++韓牛他他丼 $128
1++韓牛他他丼

另外叫左個1++韓牛他他丼。5片青瓜上面有一大pat韓牛他他,上面加左一隻生蛋,京蔥同白芝麻粒。
1++韓牛他他丼

撈埋之後就可以食。韓牛他他份量唔少,質感好嫩,個麵豉醬好好味,少少辣同少少甜甜哋。送白飯或者沙律都好食。
自助飲品

自助飲品有唔同嘅韓式罐裝飲品,如鮮蘆薈樂,冬瓜茶,同唔同種類啤酒汽水。
飲品

今日兩個人霸左個卡位,坐得幾舒服。今餐多謝同行友人請客。
2022-01-28
2022-01-25 98 浏览
依家繼續冇得食晚市,但其實冬天都會心思思想食燒肉㗎嘛,但係午餐食放題又會覺得好邪惡,所以嚟咗呢間韓式燒肉食午市定食。我哋叫嘅係二人份量,滿足到燒肉嘅crave之餘,又唔會因為食太多而有罪惡咁,幾好架😊😊😊我哋叫嘅係二人餐 (1++韓牛韓燒定量午巿餐 $238): 份量唔算多,但勝在每樣都有啲,適合鍾意試晒所有嘢嘅朋友。入面有兩種牛,有牛肋肉同埋牛肩胛,仲有五花腩,雞翼,虎蝦,青口,同少量菜。除咗呢個拼盤之外,即使叫二人餐唔係食放題,前菜同埋嘢飲都係任飲任食㗎😀 所以我哋都好唔客氣咁每樣前菜試少少,同飲咗好多罐忌廉溝鮮奶😝😝😝如果齋食燒肉冇啲飯落肚,我呢個大食妹就應該唔會夠飽啦。所以我哋都嗌咗個刺身飯share黎食😊 朋友唔好食魚生,我哋嗌嘅係極上火炙七色丼 ($118),入面係包左七種火炙左嘅魚生同埋牛,亦都係同拼盤一樣適合一啲相每樣都試嘅人👍🏼 我諗如果鐘意食刺身嘅你,嗌全魚生飯可能會滿足d 😛

2022-01-23 103 浏览
📍韓牛牧場🔗 銅鑼灣登龍街28號永光中心 ————————————————————————11月轉季已有想食蟹🦀的衝動,所以女朋友好快找了一間任食大閘蟹的餐廳😍🦀.玩法☺️:首先餐廳會放下一盆魚生🍣旁邊還有一個烤盤,用作食材燒烤☺️有兩個小時任食,期間有很多食材任點(例如:肉類🥩海鮮🦞蔬菜🥬),而大閘蟹是每半個鐘補充一次(6次)🦀,飲品也是無限供應☺️.任食多膏大閘蟹🦀:我們總共吃了十二隻大閘蟹🦀,每一隻都是爆膏多肉,而且肉質堅挺和有鮮味,適合剛剛轉季的天氣食用🌬💨.放題肉類🥩我們途中也叫了幾款肉類,以格仔木盤裝著🥡但肉類應該是該解凍不久,加上使用光波爐,肉質偏向硬身,需要加很多醬汁才能完成🥺.海鮮🦐我們會比較推薦帶子配蒜蓉牛油,有光波爐溶化牛油,令帶子充滿牛油的香味,也有一點食材的鮮味🥠☺️.整體而言,以任食大閘蟹來說算是合乎性價比,配套食物還可以,因此到中後期我們只集中食大閘蟹😂我們下次可能會選擇以蟹作不同菜式的餐廳,因為今次食太多同一款膏蟹會有明顯的飽滯感😂😂.好味程度☺️:7/10(蟹佔大部分)性價比程度🦀:7/10儀式感程度🤩:5.5/10會否再到餐廳😍:Maybe——————————
📍韓牛牧場
🔗 銅鑼灣登龍街28號永光中心
————————————————————————

玩法☺️:
任食多膏大閘蟹🦀:

放題肉類🥩
海鮮🦐
好味程度☺️:7/10(蟹佔大部分)
性價比程度🦀:7/10
儀式感程度🤩:5.5/10
會否再到餐廳😍:Maybe
————————————————————————
2022-01-23 179 浏览
呃人!千祈唔好比啲間野呃到,網上訂枱嗰陣時就話可以用OpenRice link恒生信用卡俾錢,點知去到現場俾錢嘅時候先話淨係收現金、轉數快同埋PayMe,唔收信用卡。咁即係冇咗嗰個恒生信用卡優惠另外呢間嘢,自助沙律吧嘅食物極少,而且食到冇嘅時候都唔走去refill,好似賣剩蔗咁呢間野絕對唔會再食今次叫咗一加加果個韓燒定食,話就話二人份量,但係每人其實得一兩片肉,唔會食得飽呢個價錢我寧願去食其他韓燒,銅鑼灣大把選擇

呢間野絕對唔會再食

呢個價錢我寧願去食其他韓燒,銅鑼灣大把選擇