2022-07-13 139 浏览
以前中學成日都食韓閣 好有回憶🥹價錢低又好食✨新裝修之後都嚟過幾次😝上次都出過食評 今次試左幾款新野 再介紹吓😎.📌前菜泡菜酸酸地辣辣地 不過就偏腍🥬黃蘿蔔酸酸甜甜 夠爽脆 好開胃😚大豆芽味道啱啱好😛.📌海鮮煎餅 $88材料好豐富 有好多蝦同魷魚🦐🦑每件都可以 不過煎得有少少淋 唔夠乾身🤏🏻不過好彩佢個邊位就煎得脆卜卜😎海鮮都好鮮甜 旁邊仲配有兩款醬汁 一款係沙律醬 一款係酸辣地嘅醬汁 不過我都係中意原汁原味咁食💕.📌燒蟹膏軟殼蟹手卷 $88呢個手卷就有蟹膏, 軟殼蟹, 蟹籽, 青瓜, 紅蘿蔔絲, 牛蒡🦀🥒🥕口感同樣好豐富🤩每一舊飯卷都會食到有好多蟹膏同蟹籽 軟殼蟹亦都炸到脆卜卜 食落去好清新✨成個手卷好足料 食落好滿足😍而佢面頭有輕輕燒過 所以有少少焦香味 十分推薦💯.📌泡菜豬肉芝士手卷 $54呢個飯卷入面有豬肉, 芝士, 泡菜, 青瓜, 黃蘿蔔, 雞蛋絲同芝麻🐷🧀🥒🥚食落去口感好豐富🤤醬汁調味亦都好好 好鍾意️成個配搭❤豬肉好爽口 唔會太肥或太瘦 而且每一件飯卷都包住一至兩大片嘅豬肉同埋大大條芝士 呢個價錢黎講好抵食🤑.📌炒雜菜 $38雜菜嘅份量係超級多 入面有椰菜, 紅蘿蔔, 木耳

📌前菜
前菜

📌海鮮煎餅 $88
海鮮煎餅

📌燒蟹膏軟殼蟹手卷 $88

📌泡菜豬肉芝士手卷 $54

📌炒雜菜 $38
雜菜嘅份量係超級多 入面有椰菜, 紅蘿蔔, 木耳, 香蔥🥬🥕而且仲炒得好有鑊氣 我地叫左走汁同少鹽 食落去味道啱啱好👍🏻
炒雜菜

📌流心芝士麻薯波 $18
芝士麻薯波炸到脆卜卜 而且食落一啲都唔油膩‼️入面有好多芝士 而且仲可以拉絲 滿滿嘅芝士好邪惡😈
前菜
海鮮煎餅
炒雜菜
流心芝士麻薯波
約左朋友去荃灣聚一聚朋友話想食韓國嘢見到呢間餐廳位於荃灣站對面馬路出地鐵只需過天橋便到 十分方便👍 餐廳餐牌有齊各款韓式美食令人掛念首爾的美食而且價錢十分親民 值得一試 餐廳播著輕快音樂加上四周的牆壁 環境都貼滿韓劇電影或韓文海報佈置十分用心 充滿韓國感覺 📸 =跟飯餐湯 牛骨紫菜湯=牛味濃郁,超足料,有紫菜和肉類,口感唔鹹,是不錯的味道。=炸雞 (蜂蜜牛油味) 半份 $118=半份炸雞有大約五隻,二人份剛剛好,有雞翼、雞胸同雞槌。沾滿了炸粉炸得香脆,但鎖得住肉汁,雞肉肉質好嫩滑。另外在表皮上塗了一層蜂蜜牛油醬,食得出蜂蜜的香味,呢個價錢有呢個質素,很好! =心多多蛋卷 $78=心多多啱晒選擇困難症嘅我,一次過試晒泡菜辣味、紫菜明太子、芝士二重奏三款味道。蛋卷入口重蛋味,一層層嘅蛋卷好鬆軟咬落陣陣蛋香,泡菜控的我特別鐘意泡菜辣味,放上一匙的泡菜在蛋卷表面,不會搶了蛋香,一口咬下有蛋香之餘又有泡菜味,正! =鐵板泡菜五花腩片 $72  (+ $6 白飯)=一上桌嘅時候是嚇了一嚇,餸菜多到堆左一個小山丘,份量之大是兩個人吃都要好努力先食得完。五花腩切片、椰菜、洋蔥、泡菜、木耳加入辣醬炒拌,
約左朋友去荃灣聚一聚

加上四周的牆壁 環境
都貼滿韓劇電影或韓文海報
佈置十分用心 充滿韓國感覺 📸

=跟飯餐湯 牛骨紫菜湯=
牛味濃郁,超足料,有紫菜和肉類,口感唔鹹,是不錯的味道。

=炸雞 (蜂蜜牛油味) 半份 $118=

=心多多蛋卷 $78=

=鐵板泡菜五花腩片 $72  (+ $6 白飯)=
一上桌嘅時候是嚇了一嚇,餸菜多到堆左一個小山丘,份量之大是兩個人吃都要好努力先食得完。五花腩切片、椰菜、洋蔥、泡菜、木耳加入辣醬炒拌,叫得呢個餸一定要加白飯,好滿足!

餐茶:

• 蜂蜜牛油味炸雞
2022-07-12 177 浏览
星期五去咗呢間抵食嘅韓國餐廳😋 7點嚟到,已經全場滿位😲 lucky me!咁啱剩返最後2個位咋,順利入座✌🏻🥳🎈秘製大蝦水梨辣湯冷麵 $72夏天熱焫焫,我都必食水冷麵💦 而呢度嘅水冷麵🉐 蕎麥麵煙韌彈牙,又掛湯,好好味😋 湯底唔錯,有水梨嘅清甜💕 大家唔怕辣,可以試吓辣湯冷麵,個人覺得比較惹味開胃啲🤤🎈牛骨蘿蔔湯跟飯 $128呢個湯幾清香,蘿蔔相當入味,配埋珍珠米飯,可以嚟個香噴噴泡飯🤣 牛骨嘅味道偏清淡,但肉質唔會粗嚡,有嚼勁。 🎈韓閣雜錦蛋卷 $78超邪惡蛋卷😍 蛋卷咬落帶汁,加埋鋪於蛋卷上面滿滿嘅芝士、蟹籽、泡菜,口感勁豐富🤗🎈泡菜豬肉芝士紫菜飯卷 $54飯卷夾乳酪芝士,食落有啲creamy…

🎈秘製大蝦水梨辣湯冷麵 $72

夏天熱焫焫,我都必食水冷麵💦

🎈牛骨蘿蔔湯跟飯 $128

🎈韓閣雜錦蛋卷 $78

🎈泡菜豬肉芝士紫菜飯卷 $54
飯卷夾乳酪芝士,食落有啲creamy…
  • 秘製大蝦水梨辣湯冷麵
#📍 韓閣 荃灣青山公路275號富裕樓地下G4-6號舖🔸 牛骨蘿蔔湯跟飯 $128🔸 泡菜豬肉芝士紫菜飯卷 $54🔸 韓閣雜錦蛋卷 $78🔸 蜂蜜牛油味半份炸雞 $118🔸 蝶豆花特飲 +$18🔸 橙汁菠蘿梳打 +$18🍒點評時間以前係細鋪已經食過韓閣 今次第一次去新鋪食🫶🏻好彩我地早去😬6-7點開始好多人啦🍲 牛骨蘿蔔湯跟飯牛肋骨煮到好腍好入味😍湯底索哂牛骨同蘿蔔嘅精華😋用黎撈飯食真係好正👍🏻🍙泡菜豬肉芝士紫菜飯卷飯卷大大舊真係好抵食👍🏻入面填滿哂材料🌟配埋青瓜同醃蘿蔔好好咬口🍳韓閣雜錦蛋卷蛋卷做到好厚好足料 有啲感覺似食玉子燒咁入面有滿滿嘅芝士拉絲夠哂邪惡🤭蛋卷上面鋪左滿滿嘅泡菜 酸酸辣辣嘅味道解哂芝士嘅膩👍🏻🍗蜂蜜牛油味半份炸雞去韓國餐廳最緊要食國民美食炸雞😋有6件炸雞夠哂食👍🏻 雞肉即使炸完都仲好嫩滑😍如果牛油味再濃啲就正🤭好味指數😋:⭐️⭐️⭐⭐⭐抵食指數😛:⭐️⭐️⭐⭐⭐服務指數⚜️:⭐️⭐️⭐️⭐⭐環境指數🧽:⭐️⭐️⭐️⭐️#韓閣 #荃灣 #韓國菜 #炸雞 #海陸空套餐 #韓牛 #海鮮 #芝士拉絲 #冬日限定 #邪惡芝士 #豆腐湯 #平民價 #暖笠笠 #部隊鍋
#

牛骨蘿蔔湯跟飯
韓閣雜錦蛋卷
蜂蜜牛油味半份炸雞
2022-07-09 78 浏览
近排睇韓劇睇得多,心郁郁好想食韓國菜🤣之前朋友一直同我講韓閣好抵食,咁岩去開荃灣就試吓啦🙂餐廳食物選擇都好豐富,有炸雞、燉湯、年糕、飯、韓國小食、蛋捲等等,總有一款啱你食叫咗「鐵板辣醬雞」加芝士($92),開頭見佢呢個價錢諗住份量都唔會太多😅點知一上枱嚇親,多到成座山咁🤪雞肉沾滿甜甜地嘅辣醬好惹味,加埋芝士嘅鹹香,簡直Perfect match❤️再叫咗分心多多蛋卷($78),大大分有齊幾種口味一次過試晒回頭率極高嘅餐廳,下次去荃灣都會繼續食,實在太抵啦😂

再叫咗分心多多蛋卷($78),大大分有齊幾種口味一次過試晒

回頭率極高嘅餐廳,下次去荃灣都會繼續食,實在太抵啦😂
2022-07-08 78 浏览
-要食韓國嘢? 唔一定要去尖沙咀韓國街嘅!🤪聽聞荃灣有間超平價韓國菜每日都排長龍收工過到去都已經八點後 🤘🏼完美避開咗晚飯時間唔使排隊 不過餐廳入邊都九成坐滿😱一於就試吓呢間平靚正韓國菜👉🏻👉🏻食到飽一飽 $300有找?👈🏻👈🏻🌼心多多蛋卷 $78之前朋友對呢個已經好有興趣💭心大心細唔知食邊款?叫呢個就啱晒 一個價錢三個味道簡直同出奇蛋係同出一轍紫菜明太子、芝士二重奏、辣泡菜 三合一👍🏻🥚雞蛋好滑 好動L 蛋味都幾香濃🌼芝士泡菜煎餅 $82絕對係飽肚嘅選擇😂芝士份量超充足 濃郁嘅芝士味🧀🧀加上煎過嘅脆邊 外脆內軟再配搭埋cream yogurt醬一齊食就會冇咁油膩👍🏻🌼蜂蜜牛油味炸雞 $118半份炸雞🍗每一舊都好大 雞肉炸得都算嫩滑配上蜂蜜牛油味醬汁 唔算好傑 感覺比起一般嘅無咁掛汁 但同時又唔會太甜😍我個人覺得唔錯朋友就好鍾意蒜蓉粒 好香脆😅

要食韓國嘢? 唔一定要去尖沙咀韓國街嘅!🤪
聽聞荃灣有間超平價韓國菜每日都排長龍
收工過到去都已經八點後 🤘🏼完美避開咗晚飯時間
唔使排隊 不過餐廳入邊都九成坐滿😱
一於就試吓呢間平靚正韓國菜
👉🏻👉🏻食到飽一飽 $300有找?👈🏻👈🏻

🌼心多多蛋卷 $78
之前朋友對呢個已經好有興趣💭心大心細唔知食邊款?
叫呢個就啱晒 一個價錢三個味道簡直同出奇蛋係同出一轍
紫菜明太子、芝士二重奏、辣泡菜 三合一👍🏻
🥚雞蛋好滑 好動L 蛋味都幾香濃

配上蜂蜜牛油味醬汁 唔算好傑
感覺比起一般嘅無咁掛汁 但同時又唔會太甜😍我個人覺得唔錯
朋友就好鍾意蒜蓉粒 好香脆😅
2022-07-07 84 浏览
又嚟到荃灣掃街啦🤣🤣聽朋友話想去"韓國"食嘢✈小編有啲驚訝🙈原來最後係帶咗我嚟呢間"韓閣"餐廳🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️水梨牛水冷麵夏日炎炎梗係要點一碗涼浸浸嘅水冷麵解暑啦😝牛食落彈牙無筋🥩水梨爽脆清甜冷麵煙韌爽口🤤湯底冰冷酸甜很開胃而且附有一碟醋讓客人自己調味🧡蟹三式石鍋飯包含有松葉蟹肉,韓國蟹膏醬,蟹籽🦀🦀三神合體真係好鮮味好夾呀🤩仲可以食到香脆嘅飯焦🍘牛骨魚膏片湯湯底有淡淡的牛味🍖沒有搶走魚膏的鮮魚味🐟還有適量蔬菜係裡面味道配搭得很好🙌🏻
又嚟到荃灣掃街啦🤣🤣

冷麵煙韌爽口🤤
湯底冰冷酸甜很開胃
而且附有一碟醋讓客人自己調味🧡

蟹三式
石鍋飯包含有松葉蟹肉,韓國蟹膏醬,蟹籽🦀🦀
三神合體真係好鮮味好夾呀🤩
仲可以食到香脆嘅飯焦🍘

牛骨魚膏片湯
湯底有淡淡的牛味🍖
沒有搶走魚膏的鮮魚味🐟
還有適量蔬菜係裡面
味道配搭得很好🙌🏻

• 蟹三式石鍋飯
呢間餐廳喺荃灣向來都幾有人氣,今日早咗放工終於有機會食!✨香炒黑糖炸雞鎚翼呢個小食嘅味道都幾特別,甜甜地而且表皮好鬆脆!雞嘅肉質好鮮嫩而且juicy🥰果然韓國餐廳必食係炸雞✨韓式燉牛骨湯拉麵韓式拉麵好少有機會食,覺得幾特別!燉牛骨湯底味道清甜而且唔油膩,燉牛骨啲肉質都保持得好好有濃郁嘅牛肉味!✨韓式香煎五花腩套餐💕蒜蓉牛油焗青口(兩隻)青口肉質好新鮮而且都幾大隻!上菜嘅時候熱辣辣,唔係預先整起,亦都唔會太乾😚😚💕五花腩套餐會包埋田園沙律有新鮮生菜同泡菜俾你包住啲五花腩食!五花腩厚薄適中而且肥瘦均勻!煎香嘅表皮香口之餘又有適當嘅調味好惹味😝😝💕韓閣味飯成個套餐感覺幾抵食,味飯上面啲紫菜分量超多!💕甜品:朱古力蛋糕有埋甜品嘅晚餐真係完美結尾,蛋糕唔算好甜同埋乾,味道不過不失!💕韓國人蔘茶味道甘甜,感覺真材實料好養生
呢間餐廳喺荃灣向來都幾有人氣,今日早咗放工終於有機會食!

✨香炒黑糖炸雞鎚翼

✨韓式燉牛骨湯拉麵

✨韓式香煎五花腩套餐

💕蒜蓉牛油焗青口(兩隻)

💕五花腩

套餐會包埋田園沙律
有新鮮生菜同泡菜俾你包住啲五花腩食!

💕韓閣味飯

成個套餐感覺幾抵食,味飯上面啲紫菜分量超多!

💕甜品:朱古力蛋糕

💕韓國人蔘茶

味道甘甜,感覺真材實料好養生

2022-07-07 51 浏览
睇戲之前打算食翻餐炸雞🎬就揀咗呢「韓閣」食🇰🇷.前菜🥢有醃蓮藕、泡菜、醃蘿蔔🥕幾款味道都幾正宗👍🏻.烤芝士甜辣炸雞🐓雖然賣相唔算好吸引🥺但食落芝士同甜辣醬比例啱啱好😋仲要有5大件😌份量適中.心多多蛋卷🍳集齊泡菜辣味🌶紫菜明太子🧡芝士二重奏3款味道🧀用日本蛋而製🇯🇵🥚食落當然充滿濃郁蛋香🤤口感鬆軟😙仲有日式玉子燒甜甜嘅味道同蛋汁👍🏻幾款各有特色😉不過芝士二重奏拉絲同獨有鹹香味就更特別😬.烤西檸雞鎚(3件)🍗雞鎚肉質嫩滑juicy😋加上西檸汁就好有風味🍋.香草薯條🍟脆卜卜😆加埋香草同茄汁🌿🥫不過不失.熱紫薯奶🍠杯面用咗好多紫薯泥掛杯😍不過飲落紫薯味唔夠出😢.凍碟豆花特飲🌸真係好靚💙💜酸酸哋,幾解膩☺️
睇戲之前打算食翻餐炸雞🎬就揀咗呢「韓閣」食🇰🇷
前菜🥢有醃蓮藕、泡菜、醃蘿蔔🥕幾款味道都幾正宗👍🏻
香草薯條🍟脆卜卜😆加埋香草同茄汁🌿🥫不過不失
熱紫薯奶🍠杯面用咗好多紫薯泥掛杯😍不過飲落紫薯味唔夠出😢
凍碟豆花特飲🌸真係好靚💙💜酸酸哋,幾解膩☺️
  • 前菜
  • 香草薯條
好耐未食過韓國菜,去完荃灣睇戲search到呢間就黎試下🤗🤗(10分為滿分:🌕)味道:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑秘製大蝦水梨辣湯冷麵($72)呢個一入到鋪頭已經見到幾張枱都有叫,同埋本身都好鍾意食冷麵😍😍呢啲又熱又潮濕既天氣食冷麵簡直舒服到爆,食完涼浸浸🤤🤤雖然佢話辣既,但辣度完全接受到,我地唔係好食得辣都食得曬🥰🥰冷麵彈牙爽口,佢會比把較剪你剪碎易食啲,入面有大舊舊水梨加埋湯汁酸酸甜甜,食完真係好想再Encore多碗😍豆腐海鮮湯($58,飯+$6)呢個豆腐海鮮湯本身唔包飯,所以另外叫左個飯黎撈,湯入面超多豆腐,舊舊都滑嘟嘟但又唔易散🤗啲湯都好好味,加埋超足料既海鮮,好快就食曬🫶🏻🫶🏻泡菜豬肉芝士紫菜飯卷($54)呢個份量勁多🤣同埋好足料,食落啖啖肉,不過就唔算係好傳統既韓國飯團,但夠曬抵食🤪🤪心多多蛋卷($78)佢呢款有3個味既,芝士/泡菜同紫菜蟹籽,岩曬心大心細既你唔使做選擇就試曬全部🤪見之前上網睇啲人好多都推介呢個🤩但上到黎有少少失望,因為啲蛋稍為熟左少少,如果再滑啲就perfect😎價錢:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌗🌑韓國菜黎講價錢非常平民化,同埋Size都好大碟,就算去到唔嘟小食淨食主菜都可

(10分為滿分:🌕)
味道:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑
秘製大蝦水梨辣湯冷麵($72)
秘製大蝦水梨辣湯冷麵

豆腐海鮮湯($58,飯+$6)
豆腐海鮮湯

泡菜豬肉芝士紫菜飯卷($54)
泡菜豬肉芝士紫菜飯卷

心多多蛋卷($78)
心多多蛋卷

價錢:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌗🌑
韓國菜黎講價錢非常平民化,同埋Size都好大碟,就算去到唔嘟小食淨食主菜都可以食到飽飽🤪惟一諗唔明心多多蛋卷竟然係最貴😂😂

交通:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑
佢個位置其實都好方便,可能睇地址唔知係邊,其實係南豐商場對面既地下,係大馬路旁邊,上番天橋就可以穿番去荃灣各個商場😎如果泊車的話附近都有各個商場既停車場/政府合署停車場🅿️不過而家既荃灣去到假期,等停車場位等勁耐搞到周圍都塞死曬,有時我地都係揀番搭巴士/地鐵🥲

環境:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑
鋪頭Size唔算好大,但都有好多張枱,不過都好多人去食,當日可能7點左右都滿曬🤪我地坐2人枱好細張,張枱放滿曬野食食得有啲呢Hea,仲要隔離張枱,同埋枱同枱之間距離比較近,當日隔離枱個叔叔不斷係到望過黎睇我地食啲咩,感覺有少少覺得唔太良好🥹見到有啲2個人都可以坐到4人枱,所以都係睇運氣🤣🤣不過店舖有個牆身係畫左啲韓國公仔畫,同埋周圍都有韓文字,扮下去左韓國都開心😂😂😂😂

性價比:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑
整體黎講,食物味道質素都幾好,個人覺得主菜好食過小食🤪而且價錢好抵食,如果唔計小食,其實平均主菜都係$7x或樓下,而家份量好夠,所以性價比唔錯😎😎😎

韓閣 (富裕樓) (荃灣)
荃灣青山公路275號富裕樓地下G4-6號舖
@korean_loft_cafe

#hkfoodie #hkfood #美食 #香港美食 #荃灣 #荃灣美食 #韓國菜 #韓閣 #水冷麵 #紫菜飯捲 #心多多蛋卷 #豆腐海鮮湯
#holiday #chillandrelax #
秘製大蝦水梨辣湯冷麵
豆腐海鮮湯
心多多蛋卷
2022-07-04 59 浏览
早前來過呢間韓國餐廳,我自己覺得屬於是平民化又性價比不錯的韓國料理餐廳!店員都好親善會介紹有些皇牌食品可以品嘗下,而且皇牌食品都多,有例如由一人鍋、壽司、韓式炸雞🍗、人參湯 海鮮湯、手卷等等!我們點了其中無骨豬手(例牌)是我喜歡的,豬肉腍又入味。鐵板泡菜五花腩壽司豐富配料又有咬口,壽司都好飽但忍唔住都食清了另韓式海鮮湯以韓式煲盛裝,湯清清地又有滑滑豆腐和蝦肉等!韓閣🇰🇷荃灣路德圍運通街地下10M號舖

我們點了其中
無骨豬手(例牌)是我喜歡的,豬肉腍又入味。

鐵板泡菜五花腩壽司
豐富配料又有咬口,壽司都好飽但忍唔住都食清了

另韓式海鮮湯以韓式煲盛裝,湯清清地又有滑滑豆腐和蝦肉等!

韓閣🇰🇷
荃灣路德圍運通街地下10M號舖
想食韓國嘢😋炸雞?蛋卷?芝士岩漿飯?泡菜煎餅?小朋友先做選擇👶🏻我全部都要😜荃灣嘅「韓閣」就滿足到我N個願望,事關佢嘅特點就係咩都有❗️仲要好抵食‼️晚餐兩個人食左好多野仲要打包,埋單都係三百零蚊邊度搵😆🐷韓式香煎原條五花腩 配 韓閣味飯 $148前菜:海帶湯 🥣頭盤:蒜蓉牛油焗青口2隻🦪甜品:朱古力蛋糕🍮⭐️⭐️⭐️⭐️一個餐包左咁多野,仲有野飲🤩五花腩燒得外脆內香口,配紫菜飯食好match😋識食仲可以用生菜夾黎食🥬好味🙌🏻紫菜肉鬆蛋卷 $68⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️必食推介‼️ 粗厚嘅蛋卷選用日本蛋🥚食落香口又鬆軟飽滿🤤面頭灑滿紫菜同肉鬆,令蛋卷有多重口感👅👅大韓無骨豬手 $98 ⭐️⭐️⭐️💫我勸大家真係唔好自己一個叫呢道菜🤫你一定食唔哂!一大盤無骨豬手配生蒜同特製豆瓣醬🧄肥瘦比例1:1,岩我😋仲有醃蘿蔔、泡菜送👍🏻

🐷韓式香煎原條五花腩 配 韓閣味飯 $148

紫菜肉鬆蛋卷 $68
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

大韓無骨豬手 $98 ⭐️⭐️⭐️💫
2022-07-02 57 浏览
我哋嗌咗芝士岩漿炒飯($102)、烤芝士甜辣炸雞(半份)($128)同埋鐵板韓式牛肉($78)咁首先講咗嗰個岩漿炒飯先啦今次呢個就唔係用火槍燒起啲芝士嘅而係本身已經有好多芝士係鐵板上面🧀🧀我覺得呢個飯真係無懈可擊幾乎有呢個菜式嘅每一間韓國菜餐廳都係好出色👍👍呢個炒飯撈勻嘅時候亦都完全做到拉絲嘅效果😘😘另外炒飯入面亦都有啲豬腩片係入面令到食落去嗰個口感更加豐富跟住就講吓嗰個烤芝士甜辣炸雞啦我自己就覺得嗰個醬食落去幾啱啱好少少甜之餘又唔會完全冇感受唔到甜味🤩🤩呢個炸雞翼都係新鮮滾熱辣炸起嘅🔥🔥而且雞肉食落去都好嫩滑最後就講埋嗰個鐵板韓式牛肉其實我第一眼見到係覺得有啲驚訝嘅😱😱(因為我係冇諗過有咁多菜喺入面)牛肉嘅份量都算多嘅👍👍而且食落去牛肉味都幾濃郁

咁首先講咗嗰個岩漿炒飯先啦

呢個炸雞翼都係新鮮滾熱辣炸起嘅🔥🔥
而且雞肉食落去都好嫩滑

最後就講埋嗰個鐵板韓式牛肉
其實我第一眼見到係覺得有啲驚訝嘅😱😱
(因為我係冇諗過有咁多菜喺入面)
牛肉嘅份量都算多嘅👍👍
而且食落去牛肉味都幾濃郁
  • 芝士岩漿炒飯
𝐊𝐨𝐫𝐞𝐚𝐧 𝐋𝐨𝐟𝐭 𝐂𝐚𝐟𝐞 𝐢𝐬 𝐚 𝐩𝐞𝐫𝐟𝐞𝐜𝐭 𝐩𝐥𝐚𝐜𝐞 𝐰𝐡𝐞𝐧 𝐲𝐨𝐮 𝐡𝐚𝐯𝐞 𝐚 𝐡𝐚𝐧𝐤𝐞𝐫𝐢𝐧𝐠 𝐟𝐨𝐫 𝐊𝐨𝐫𝐞𝐚𝐧 𝐅𝐨𝐨𝐝 🇰🇷. 𝐓𝐡𝐞 𝐩𝐨𝐫𝐭𝐢𝐨𝐧𝐬 𝐚𝐫𝐞 𝐛𝐢𝐠, 𝐭𝐡𝐞 𝐜𝐡𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧 𝐢𝐬 𝐜𝐫𝐢𝐬𝐩 𝐚𝐧𝐝 𝐭𝐡𝐞 𝐩𝐫𝐢𝐜𝐞𝐬 𝐨𝐟𝐟𝐞𝐫 𝐯𝐚𝐥𝐮𝐞 𝐟𝐨𝐫 𝐦𝐨𝐧𝐞𝐲. 𝐓𝐡𝐞𝐢𝐫 𝐦𝐞𝐧𝐮 𝐛𝐨𝐚𝐬𝐭𝐬 𝐚 𝐰𝐢𝐝𝐞 𝐯𝐚𝐫𝐢𝐞𝐭𝐲 𝐨𝐟 𝐭𝐚𝐬𝐭𝐲 𝐊𝐨𝐫𝐞𝐚𝐧 𝐝𝐢𝐬𝐡𝐞𝐬🍗𝑺𝒊𝒈𝒏𝒂𝒕𝒖𝒓𝒆✨𝗖𝗵𝗲𝗲𝘀𝘆 𝗩𝗼𝗹𝗰𝗮𝗻𝗼 𝗙𝗿𝗶𝗲𝗱 𝗥𝗶𝗰𝗲🧀芝士岩漿炒飯$𝟭𝟬𝟮 (🌟𝟵/𝟭𝟬)𝙔𝙤𝙪’𝙡𝙡 𝙨𝙪𝙧𝙚𝙡𝙮 𝙡𝙤𝙫𝙚 𝙩𝙝𝙚 𝙨𝙞𝙯𝙯𝙡𝙞𝙣𝙜 𝙛𝙧𝙞𝙚𝙙 𝙧𝙞𝙘𝙚 𝙘𝙤𝙤𝙠𝙚𝙙 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙘𝙧𝙚𝙖𝙢, 𝙘𝙝𝙚𝙚𝙨𝙚 𝙖𝙣𝙙 𝙩𝙚𝙣𝙙𝙚𝙧 𝙨𝙡𝙞𝙘𝙚𝙙 𝙥𝙤𝙧𝙠 𝙗𝙚𝙡𝙡𝙮. 𝘿𝙤𝙣’𝙩 𝙢𝙞𝙣𝙙 𝙩𝙝𝙚 𝙘𝙖𝙡𝙤𝙧𝙞𝙚𝙨 𝙗𝙚𝙘𝙖𝙪𝙨𝙚 𝙞𝙩 𝙞𝙨 𝙬𝙤𝙧𝙩𝙝 𝙩𝙝𝙚 𝙗𝙞𝙩𝙚! 𝙏𝙝𝙚 𝙜𝙧𝙖𝙞𝙣𝙨 𝙤𝙛 𝙧𝙞𝙘𝙚 𝙖𝙧𝙚 𝙨𝙩𝙞𝙘𝙠𝙮 𝙗𝙪𝙩 𝙨𝙩𝙞𝙡𝙡 𝙠𝙚𝙚𝙥 𝙩𝙝𝙚𝙞𝙧 𝙨𝙝𝙖𝙥𝙚!!🤩我最愛嘅菜式!熱辣辣嘅芝士汁上

𝑺𝒊𝒈𝒏𝒂𝒕𝒖𝒓𝒆✨
𝗖𝗵𝗲𝗲𝘀𝘆 𝗩𝗼𝗹𝗰𝗮𝗻𝗼 𝗙𝗿𝗶𝗲𝗱 𝗥𝗶𝗰𝗲🧀
芝士岩漿炒飯
$𝟭𝟬𝟮 (🌟𝟵/𝟭𝟬)

我最愛嘅菜式!熱辣辣嘅芝士汁上碟時仲起緊泡,芝士濃厚但一啲都唔油膩,食到勁飽都想一啖接一啖食,豬腩薄切又唔韌,最令我驚喜係飯嘅質素,米飯軟糯但做到粒粒分明唔會痴埋一舊!
(唔食辣所以走左辣,食辣嘅朋友應該會中意有泡菜版本😛)

𝐊𝐨𝐫𝐞𝐚𝐧 𝐁𝐫𝐨𝐰𝐧 𝐒𝐮𝐠𝐚𝐫 𝐂𝐡𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧 𝐖𝐢𝐧𝐠𝐬 𝐚𝐧𝐝 𝐂𝐡𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧 𝐒𝐭𝐢𝐜𝐤𝐬🍗
香炒黑糖炸雞膇翼
$𝟔𝟖 (🌟𝟖.𝟓/𝟏𝟎)
𝙍𝙪𝙗𝙗𝙚𝙙 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙨𝙬𝙚𝙚𝙩 𝙨𝙚𝙖𝙨𝙤𝙣𝙚𝙙 𝙗𝙧𝙤𝙬𝙣 𝙨𝙪𝙜𝙖𝙧 𝙙𝙞𝙥𝙥𝙞𝙣𝙜 𝙨𝙖𝙪𝙘𝙚, 𝙚𝙭𝙥𝙚𝙘𝙩 𝙛𝙖𝙣𝙩𝙖𝙨𝙩𝙞𝙘𝙖𝙡𝙡𝙮 𝙙𝙚𝙡𝙞𝙘𝙞𝙤𝙪𝙨 𝙘𝙝𝙞𝙘𝙠𝙚𝙣 𝙬𝙝𝙞𝙘𝙝 𝙖𝙧𝙚 𝙙𝙚𝙚𝙥-𝙛𝙧𝙞𝙚𝙙 𝙩𝙤 𝙥𝙚𝙧𝙛𝙚𝙘𝙩𝙞𝙤𝙣.
炸雞香脆軟嫩,黑糖沾醬係精粹!

𝐊𝐨𝐫𝐞𝐚𝐧 𝐒𝐨𝐲 𝐒𝐚𝐮𝐜𝐞 𝐂𝐡𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐕𝐞𝐫𝐦𝐢𝐜𝐞𝐥𝐥𝐢 𝐚𝐧𝐝 𝐀𝐬𝐬𝐨𝐫𝐭𝐞𝐝 𝐕𝐞𝐠𝐞𝐭𝐚𝐛𝐥𝐞𝐬 (𝐒𝐞𝐫𝐯𝐞𝐝 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐁𝐨𝐯𝐢𝐧𝐞 𝐁𝐨𝐧𝐞 𝐒𝐨𝐮𝐩) 🥘
韓式醬油燴雞 (附牛骨湯)
$𝟔𝟖 (🌟𝟕.𝟓/𝟏𝟎)
𝙏𝙝𝙚 𝙘𝙝𝙞𝙘𝙠𝙚𝙣 𝙞𝙨 𝙨𝙞𝙢𝙢𝙚𝙧𝙚𝙙 𝙞𝙣 𝙨𝙤𝙮 𝙨𝙖𝙪𝙘𝙚 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙖𝙨𝙨𝙤𝙧𝙩𝙚𝙙 𝙫𝙚𝙜𝙚𝙩𝙖𝙗𝙡𝙚𝙨 𝙖𝙣𝙙 𝙫𝙚𝙧𝙢𝙞𝙘𝙚𝙡𝙡𝙞. 𝙄𝙩’𝙨 𝙧𝙞𝙘𝙝 𝙖𝙣𝙙 𝙨𝙡𝙞𝙜𝙝𝙩𝙡𝙮 𝙨𝙬𝙚𝙚𝙩.

𝗣𝗼𝘁𝗮𝘁𝗼 𝗣𝗮𝗻𝗰𝗮𝗸𝗲🥔
薯王銀絲煎餅
$𝟳𝟮 (🌟𝟳/𝟭𝟬)
𝙌𝙪𝙞𝙩𝙚 𝙘𝙝𝙚𝙬𝙮 𝙖𝙣𝙙 𝙝𝙖𝙨 𝙖 𝙘𝙧𝙞𝙨𝙥𝙮 𝙚𝙙𝙜𝙚 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙡𝙤𝙩𝙨 𝙤𝙛 𝙨𝙖𝙫𝙤𝙪𝙧𝙮 𝙨𝙝𝙧𝙚𝙙𝙙𝙚𝙙 𝙥𝙤𝙩𝙖𝙩𝙤𝙚𝙨
*不設加一
𝐊𝐨𝐫𝐞𝐚𝐧 𝐋𝐨𝐟𝐭 𝐂𝐚𝐟𝐞 韓閣
📍荃灣青山公路𝟐𝟕𝟓號富裕樓地下𝐆𝟒-𝟔號舖
𝐒𝐡𝐨𝐩 𝐆𝟒-𝟔, 𝐆/𝐅, 𝐅𝐨𝐨 𝐘𝐮 𝐁𝐮𝐢𝐥𝐝𝐢𝐧𝐠, 𝟐𝟕𝟓 𝐂𝐚𝐬𝐭𝐥𝐞 𝐏𝐞𝐚𝐤 𝐑𝐨𝐚𝐝, 𝐓𝐬𝐮𝐞𝐧 𝐖𝐚𝐧
2022-06-30
  • 芝士岩漿炒飯
  • 芝士岩漿飯
  • 牛骨蘿蔔湯
食 #韓國菜 又想食🍗炸雞 又想食🥘石頭鍋飯 又想食🍛拌飯 仲有🍙紫菜包飯 🍲牛骨湯 🫓泡菜煎餅 🍜水冷麵 好多好多😅放心 #韓閣 @korean_loft_cafe 可以一次過滿足哂你咁多個想🤣🤣但太多選擇 次次都 #選擇困難症 發作🤦🏻‍♀️不過佢地最近出咗 #韓閣套餐 不但 #抵食 之餘 而且仲可以揀少好多🤣🤣🤣套餐方面💁🏻‍♀️D #韓式香煎原條五花腩 配 #韓閣味飯 $148仲可以揀 前菜 頭盤 仲有飲品 有甜品本身以為 #原條五花腩 會係厚切 好似燒肉咁點知原來係一片片 但一片片 反而燒得個面脆身啲 而且仲有三大片五花腩始終都係夾埋泡菜 用生菜包🥬 最match韓閣味飯🍚其實就係白飯 加咗紫菜同芝麻係面前菜方面 揀咗 #真露雞翼真露味都好入 但下次我會選擇烤雞翼唔係唔好味 只係普通咗啲😅套餐最後仲有甜品 朱古力蛋糕 🍰 呢個就真係。。。朱古力蛋糕囉(留quota食其他野啦🤫)另外再散叫咗啲想食嘅野#牛肉石鍋飯 $58呢個出色👍🏻上枱時會有枝 #甜辣醬 俾你自己撈但睇開我post 都知😅唔食得辣 所以就冇加啦除咗牛肉外 配菜仲有生蛋 紅蘿蔔絲 節瓜片 芽菜 同菠菜撈勻之後就食得😋

但太多選擇 次次都 #選擇困難症 發作🤦🏻‍♀️

前菜方面 揀咗 #真露雞翼
真露味都好入 但下次我會選擇烤雞翼
唔係唔好味 只係普通咗啲😅

套餐最後仲有甜品 朱古力蛋糕 🍰
呢個就真係。。。朱古力蛋糕囉
(留quota食其他野啦🤫)
朱古力蛋糕

套餐或有叫單點 可加$18 選擇$32以下 #韓閣特飲

#橙汁菠蘿梳打 $32
🍊🍍呢個組合唔會有問題啦
最緊要記得要攪勻先飲🍹
唔係嘅話個底啲糖漿就。。。
不過攪勻之後 絕對冇想像中咁甜

#夢幻蝶豆花特飲 $32
本身諗住呢杯打卡會好靚
點知佢轉咗個杯🤦🏻‍♀️
睇個樣都知同樣要攪勻先好飲
由於未飲過蝶豆花 飲落似荔枝梳打多啲🤭

=====================
#懲罰 #黃色經濟圈 #yellowkoreanfood #yellowtsuenwan #yellow荃灣 #yellow韓國菜 #hker #hkig #hongkongfood #香港加油 #食好西😋 #互推互追互讚 #nofilter

2022-06-26
韓式香煎原條五花腩  配韓閣味飯套餐