2022-06-27
最近成日都想食韓國野🇰🇷, 所以又去咗呢間位於荃灣超抵食嘅韓國菜小店 - 韓閣😚 已經去過好幾次了🙈 每次都好滿足🤪🤪.一坐底, 已經俾咗好幾款前菜我地🙈 芽菜, 中華沙律, 酸青瓜, 蓮藕同埋泡菜👍🏻.三重芝士炸雞🍗 $118 半份佢地炸雞都有好多款🤨 見到寫著超人氣✨ 就梗係要order啦🤣 真係超正😱 勁多芝士!!!! 超拉絲!!! 多到好似唔洗錢咁🤣🤣🤣 Total 有6件! 件件都好脆口🤤 唔會話好多炸粉😚 超抵食!.鮑魚海鮮豆腐湯飯🦞 (Dinner set $138)之前都已經食過佢地嘅海鮮豆腐湯🙈 覺得超好食, 見dinner set咁啱又有, 就梗係要encore啦😚 我覺得韓閣嘅海鮮豆腐湯係比一般餐廳做得鮮啲👀, 都有好多海鮮🤪 鮑魚/蝦/ 魷魚圈/ 蜆etc🤤 怕辣嘅可以叫少辣, 好啱送飯😚.田園沙律🥗 (跟餐)配咗柚子醬😚 酸酸甜甜好開胃😛.芝士蘑菇雞翼 (跟餐)相對炸雞就冇咁岀色🤪 因為炸雞實在太岀色啦😆 但都有好多芝士係入面, 爆醬🤤 食嘅時候小心熱✨.百香果桂花烏龍 +$18食完好多重口味嘅野, 飲落去勁解渴😚 好多百香果粒粒子, 好甜好香百香果味👍🏻.紅
三重芝士炸雞🍗 $118 半份
鮑魚海鮮豆腐湯飯🦞 (Dinner set $138)
田園沙律🥗 (跟餐)
配咗柚子醬😚 酸酸甜甜好開胃😛
芝士蘑菇雞翼 (跟餐)
百香果桂花烏龍 +$18
紅豆抹茶牛奶🥛 +$18
抹茶牛奶有抹茶味🍵 勁多紅豆🙈 我係鐘意抹茶紅豆嘅人🤣
最後, 仲有甜品送🙈 係brownie haha!! 勁耐冇食過😛
P.S. 真係超抵食!! 咁多野都唔駛 $300 😨 最重要係冇加一!!!!🤩🤩🤩🤩 平時食韓國野, 叫兩三樣已經 over $500🥲
📍韓閣✨
地址: 荃灣青山公路275號富裕樓地下G4-6號舖