2022-06-27 650 浏览
最近成日都想食韓國野🇰🇷, 所以又去咗呢間位於荃灣超抵食嘅韓國菜小店 - 韓閣😚 已經去過好幾次了🙈 每次都好滿足🤪🤪.一坐底, 已經俾咗好幾款前菜我地🙈 芽菜, 中華沙律, 酸青瓜, 蓮藕同埋泡菜👍🏻.三重芝士炸雞🍗 $118 半份佢地炸雞都有好多款🤨 見到寫著超人氣✨ 就梗係要order啦🤣 真係超正😱 勁多芝士!!!! 超拉絲!!! 多到好似唔洗錢咁🤣🤣🤣 Total 有6件! 件件都好脆口🤤 唔會話好多炸粉😚 超抵食!.鮑魚海鮮豆腐湯飯🦞 (Dinner set $138)之前都已經食過佢地嘅海鮮豆腐湯🙈 覺得超好食, 見dinner set咁啱又有, 就梗係要encore啦😚 我覺得韓閣嘅海鮮豆腐湯係比一般餐廳做得鮮啲👀, 都有好多海鮮🤪 鮑魚/蝦/ 魷魚圈/ 蜆etc🤤 怕辣嘅可以叫少辣, 好啱送飯😚.田園沙律🥗 (跟餐)配咗柚子醬😚 酸酸甜甜好開胃😛.芝士蘑菇雞翼 (跟餐)相對炸雞就冇咁岀色🤪 因為炸雞實在太岀色啦😆 但都有好多芝士係入面, 爆醬🤤 食嘅時候小心熱✨.百香果桂花烏龍 +$18食完好多重口味嘅野, 飲落去勁解渴😚 好多百香果粒粒子, 好甜好香百香果味👍🏻.紅
三重芝士炸雞🍗 $118 半份
鮑魚海鮮豆腐湯飯🦞 (Dinner set $138)
田園沙律🥗 (跟餐)
配咗柚子醬😚 酸酸甜甜好開胃😛
芝士蘑菇雞翼 (跟餐)
百香果桂花烏龍 +$18
紅豆抹茶牛奶🥛 +$18
抹茶牛奶有抹茶味🍵 勁多紅豆🙈 我係鐘意抹茶紅豆嘅人🤣
最後, 仲有甜品送🙈 係brownie haha!! 勁耐冇食過😛
P.S. 真係超抵食!! 咁多野都唔駛 $300 😨 最重要係冇加一!!!!🤩🤩🤩🤩 平時食韓國野, 叫兩三樣已經 over $500🥲
📍韓閣✨
地址: 荃灣青山公路275號富裕樓地下G4-6號舖
  • 豆腐海鮮湯
  • 三重芝士炸雞
2022-06-27 47 浏览
韓國餐廳呢間喺我心目中一定係排第一, 不論價錢、質素同份量,暫時未有一間及得上😤細舖搬大鋪,住荃灣嘅人一定食過,一直keep 住無加一服務費😌*三重芝士炸雞🧀🐥 $118半份已經有六件, 粉薄,肉質保持嫩滑juicy,芝士多到瘋狂拉絲😍*大韓無骨豬手🐷 $120大大份,肉質嫩滑,啲皮勁爽彈😋🤤*鐵板牛柳絲 $98 (送牛骨湯)牛柳勁嫩,配料索曬牛肉汁好想用黎送飯🤤*韓式炸餃子🥟 $15/3隻炸到卜卜脆,皮又唔會厚,一咬爆晒肉汁😍

*三重芝士炸雞🧀🐥 $118
*大韓無骨豬手🐷 $120
大大份,肉質嫩滑,啲皮勁爽彈😋🤤
*鐵板牛柳絲 $98 (送牛骨湯)
牛柳勁嫩,配料索曬牛肉汁好想用黎送飯🤤

*韓式炸餃子🥟 $15/3隻
炸到卜卜脆,皮又唔會厚,一咬爆晒肉汁😍

2022-06-26 73 浏览
好耐之前嚟幫襯,食物性價比高!今次再黎,依然冇令人失望👏🏻水梨牛𦟌水冷麵 $72 配料簡單,有青瓜絲、雞蛋🥚牛𦟌及水梨🍐麵條煙靭軟柔,十分有彈性❗️ 鍾意牛𦟌唔會黏牙~ 水冷麵最緊要凍🧊夏日炎炎,十分消暑~大少🧛🏿唔小心將成碗醋到晒落去😂酸酸甜甜又冰涼,竟然仲好食‼️人蔘雞湯$168 加菜+$12+金菇$8要讚呢個人蔘雞湯👍🏻湯底淡雅而蔘味突出~原隻雞肉用筷子一撥就散開。肚裏塞滿糯米,口感軟軟綿綿,跟雞湯同吃好滋味~加配金菇、蔬菜🥬成件事好健康特價小食2人可選1款,3人可以選2款🦑即燒完條魷魚皇 $68雖然特價小食,但尺寸都幾大條🦑時間燒得剛好,魷魚嫩滑,鮮味肥厚,唔會太乾身,帶燒焦香味🔥
好耐之前嚟幫襯,食物性價比高!今次再黎,依然冇令人失望👏🏻

水梨牛𦟌水冷麵 $72

人蔘雞湯$168 加菜+$12+金菇$8

特價小食2人可選1款,3人可以選2款
🦑即燒完條魷魚皇 $68

雖然特價小食,但尺寸都幾大條🦑

時間燒得剛好,魷魚嫩滑,鮮味肥厚,唔會太乾身,帶燒焦香味🔥
2022-06-22
平時食韓國菜閑閑哋人均都二三百蚊🫢今次要介紹嘅「韓閣」人均百幾就可以叫到成枱嘢食😆物價直頭返回十年前一樣🤣.餐廳裝修行工業風設計,牆上貼滿韓國明星poster,再播放埋K-pop,都有幾分似去咗韓國弘大啲餐廳咁😌餐廳座位都幾多,但去到6:30左右已經全部都係人,開始要排隊🤣.🍴鐵板辣醬雞+芝士版💰$92一上菜個刻呆咗😳塊鐵板大過塊面,啲餸堆到成個小山丘咁,份量超多😂辣醬雞指雞肉、椰菜、洋蔥、泡菜、木耳加入辣醬炒拌,然後再放上溶化中嘅芝士🧀之上😙將雞肉沾上芝士再入口,甜甜辣辣再伴隨芝士嘅奶香,滋味無窮🤤.🍴心多多蛋卷💰$78「蛋卷」係餐廳另一招牌菜🌟心多多呢一款就啱晒心大心細咩都想試試嘅朋友🤪集齊泡菜辣味、紫菜明太子、芝士二重奏三款味道😎蛋卷標榜用日本蛋而製,果然入口充滿濃郁蛋香🍳而且一層層嘅蛋卷好鬆軟唔會硬實實😙特別鍾意芝士二重奏,內裏加入芝士後除咗有拉絲效果,更有芝士鹹香味,芝士抵絕對唔可以錯過🤓.🍴芝士泡菜煎餅💰$82橙紅色嘅煎餅外皮帶點燶邊,內裡佈滿泡菜芝士,入口外脆內軟😍另提供忌廉奶酪醬,將煎餅沾上後提升酸味,減低煎餅油膩感😌.🍴韓式牛肉石鍋飯💰$58韓式牛肉、菠菜、蘿蔔絲、芽

🍴鐵板辣醬雞+芝士版
💰$92

🍴心多多蛋卷
💰$78

🍴芝士泡菜煎餅
💰$82

🍴韓式牛肉石鍋飯
💰$58
韓式牛肉、菠菜、蘿蔔絲、芽菜、翠玉瓜,中間再放生蛋,最後加入辣醬攪拌👅牛肉份量一啲都唔吝嗇,攪拌後每啖飯都有肉😚如果石鍋燒得再熱啲,多啲飯焦會更滿足🤪不過$58呢個價錢真係抵到爆🤣
韓式牛肉石鍋飯

最重要、最重要、最重要,餐廳唔收加一服務費‼️兩個人最後埋單都係三百蚊,仲要多到食唔晒🤭呢個價錢真係冇得輸🤓餐廳食物選擇繁多,炸雞/石鍋湯/紫菜包飯/豬手…下次應該叫多啲朋友嚟可以叫多幾款菜式試試🥰

2022-06-19 41 浏览
-🍗韓閣 📍:荃灣青山公路275號富裕樓地下G4-6號舖🧀芝士岩漿炒飯 $102爆多芝士嘅岩漿炒飯🔥🔥拉絲效果😍入面有腩肉,洋蔥,同埋勁多芝士🧀熱辣辣咁食再撈埋啲辣粉🤏🏻食落好惹味,而且份量有好多兩個人食都食唔曬🤣🫔紫菜肉鬆蛋捲 $68重點推介嘅蛋捲☺️首先蛋捲上層有勁多紫菜,食落好有口感仲有好多肉鬆,甘筍等等嘅配料,食落爽口!配埋甜甜地嘅燒汁,食落多重口感😆蛋捲煎得唔會過油,食落岩岩好👍🏻🍗烤芝士甜辣炸雞 $128有成6塊嘅炸雞,舊舊都好多肉😺好多芝士漿,食落又唔會話太稠杰太濟表皮都炸得好酥脆,做到外脆內軟效果~炸雞盤好耐熱,啲炸雞放耐左又影曬相咁,但都依然keep到水準好熱🤩☕️大韓人蔘麥 $18食左咁多熱氣野要配返杯熱茶暖下胃先得啦🫣嗌左杯人蔘蜜,仲有啲人蔘係入面人蔘味重,而且唔苦,讚🤣🍑蜜桃冰茶 $18有成2大舊蜜桃肉係入面,滿足呀🙀飲落冰茶好清甜,可以解膩大大杯咁,抵飲🤩營業時間🕰星期一至日 11:30-12:00#韓閣 #荃灣#韓國菜#炸雞##韓牛#芝士拉絲 #香港美食 #香港好去處 #美食日記 #美食推薦 #海鮮#芝士控 #韓國美食
🍗韓閣
📍:荃灣青山公路275號富裕樓地下G4-6號舖

🧀芝士岩漿炒飯 $102
爆多芝士嘅岩漿炒飯🔥🔥拉絲效果😍
入面有腩肉,洋蔥,同埋勁多芝士🧀
熱辣辣咁食再撈埋啲辣粉🤏🏻
食落好惹味,而且份量有好多
兩個人食都食唔曬🤣

🫔紫菜肉鬆蛋捲 $68
重點推介嘅蛋捲☺️
首先蛋捲上層有勁多紫菜,食落好有口感
仲有好多肉鬆,甘筍等等嘅配料,食落爽口!
配埋甜甜地嘅燒汁,食落多重口感😆
蛋捲煎得唔會過油,食落岩岩好👍🏻

🍗烤芝士甜辣炸雞 $128
有成6塊嘅炸雞,舊舊都好多肉😺
好多芝士漿,食落又唔會話太稠杰太濟
表皮都炸得好酥脆,做到外脆內軟效果~

☕️大韓人蔘麥 $18
食左咁多熱氣野要配返杯熱茶暖下胃先得啦🫣
嗌左杯人蔘蜜,仲有啲人蔘係入面
人蔘味重,而且唔苦,讚🤣

🍑蜜桃冰茶 $18
有成2大舊蜜桃肉係入面,滿足呀🙀
飲落冰茶好清甜,可以解膩
大大杯咁,抵飲🤩
營業時間🕰
星期一至日 11:30-12:00

2022-06-18
  • 紫菜肉鬆蛋卷
2022-06-19 44 浏览
其實我自己比較少食韓國嘢一黎係好味既價錢都比較貴同埋一係就好大份自己食唔曬但係今次竟然比我發現左一間價錢親民而且種類繁多既小店平日晚入到去都幾多街坊支持感覺都係做街坊食客多但係Menu入面真係勁多選擇每一樣都好想食呀🥹非常艱難地先揀到食咩
٩(´ε` ٩
~~~~~~~~~~~~~~~~~~♪ 鐵板泡菜五花腩片 $72 (9/10) 一上到黎勁大份真心surprise到我仲等我叫左咁多野🤭講返味道都係偏辣的~而且白菜同埋五花腩片都好多如果有一碗飯真係會扒曬佢♪ 烤芝士甜辣炸雞 $128 (8.5/10)食韓國嘢叫炸雞是必須的吧所以就叫左一份邪惡感滿滿的炸雞見到拉絲就知道芝士唔惹少而且配合甜辣醬真係食唔停口♪ 薯王銀絲煎餅 $72 (9.5/10) *推薦!個人覺得呢個係其他韓式店比較少見所以就叫左呢個啦但係一食真係驚為天人🤭🥹可能因為呢個係咁多菜式入面冇咁辣同埋佢薯味好重!配埋銀絲又多d脆感煎得都非常地啱啱好~!唔會太熱氣!♪ 真露乳酸特飲 +$28 (8.5/10)其實個人唔係好鍾意飲真露但係呢杯打破咗我對佢嘅印象乳酸估唔到同佢烈味都夾!~~~~~~~~~~~~~~~● ● 總結 ●
其實我自己比較少食韓國嘢

但係Menu入面真係勁多選擇
每一樣都好想食呀🥹
非常艱難地先揀到食咩
٩(´ε` ٩

~~~~~~~~~~~~~~~~~~
♪ 鐵板泡菜五花腩片 $72 (9/10)
一上到黎勁大份真心surprise到我
仲等我叫左咁多野🤭
講返味道都係偏辣的~
而且白菜同埋五花腩片都好多
如果有一碗飯真係會扒曬佢

♪ 烤芝士甜辣炸雞 $128 (8.5/10)
食韓國嘢叫炸雞是必須的吧
所以就叫左一份邪惡感滿滿的炸雞
見到拉絲就知道芝士唔惹少
而且配合甜辣醬真係食唔停口

♪ 薯王銀絲煎餅 $72 (9.5/10) *推薦!
個人覺得呢個係其他韓式店比較少見
所以就叫左呢個啦
但係一食真係驚為天人🤭🥹
可能因為呢個係咁多菜式入面冇咁辣
同埋佢薯味好重!配埋銀絲又多d脆感
煎得都非常地啱啱好~!唔會太熱氣!

♪ 真露乳酸特飲 +$28 (8.5/10)
其實個人唔係好鍾意飲真露
但係呢杯打破咗我對佢嘅印象
乳酸估唔到同佢烈味都夾!

~~~~~~~~~~~~~~~

● ● 總結 ● ●
難怪呢間韓國嘢咁多街坊支持
因為真心係高質之餘都價錢相宜
之前朋友試過都話唔錯的
而且地理位置都頗就腳
住荃灣的話應該都得閒會試下
2022-06-17 81 浏览
韓閣🇰🇷餐廳裝修有唔同嘅韓式元素,卡位旁仲貼左各式韓國影視作品poster,整體都係舒適嘅😌超香蒜脆炸雞膇翼 ($68)雞膇翼外面炸得鬆脆,內裡雞肉嫩滑多汁,一咬就爆汁而且個名無改錯,真係有超香蒜味啊🤣五花腩炸醬麵 ($62)呢碗面份量十足,炸醬唔算太濃味,啲醬夠哂掛上每條麵但又唔會食到成口醬五花腩加上薯仔伴上黃瓜食落口感仲有幾個層次添😆豆腐海鮮湯 ($58)價錢實惠份量唔細,豆腐嫩滑入味,加上各種海鮮,都好適合配飯食🍚甜辣芝士年糕 ($58)滿滿嘅芝士加上年糕同魚板,一聽就知係韓國小食嘅代表😜食落甜辣平衡得宜,唔覺唔覺都好飽肚架紫菜瘋薯棒 ($18)平價小食一試,瘋薯棒其實食落有啲似薯角,岩岩整好熱食就最正😌青檸柚子蜜 (+$18)凍茉莉金桔蜜 (+$15)飲品正常唔太甜,熱天飲凍飲就是爽呀🫢整體都係抵食嘅餐廳,親民價錢,份量十足,可以一試呀😬
韓閣🇰🇷

超香蒜脆炸雞膇翼 ($68)
雞膇翼外面炸得鬆脆,內裡雞肉嫩滑多汁,一咬就爆汁
而且個名無改錯,真係有超香蒜味啊🤣
超香蒜脆炸雞膇翼

五花腩炸醬麵 ($62)
五花腩加上薯仔伴上黃瓜食落口感仲有幾個層次添😆
五花腩炸醬麵

豆腐海鮮湯 ($58)
豆腐海鮮湯

甜辣芝士年糕 ($58)
甜辣芝士年糕

紫菜瘋薯棒 ($18)
紫菜瘋薯棒

青檸柚子蜜 (+$18)
凍茉莉金桔蜜 (+$15)
飲品正常唔太甜,熱天飲凍飲就是爽呀🫢

整體都係抵食嘅餐廳,親民價錢,份量十足,可以一試呀😬
超香蒜脆炸雞膇翼
五花腩炸醬麵
甜辣芝士年糕
紫菜瘋薯棒
早幾天食完,今次再encore 去食。。所以都簡單post 一下😀😋😋.雜錦飯卷好味度:⭐️⭐️⭐️⭐️足料,好味道👍🏻👍🏻.甜辣炸雞(翼鎚)好味度:⭐️⭐️⭐️⭐️這次沒有加芝士。。個人覺得這樣味道都好好,反而鍾意不加芝士😁🙈.芝士泡菜煎餅(正常辣度)好味度:⭐️⭐️⭐️⭐️熱辣辣。。好柔軟。。好味😋😋👍🏻.青檸柚子梳打好味度:⭐️⭐️⭐️⭐️
好味度:⭐️⭐️⭐️⭐️
足料,好味道👍🏻👍🏻

甜辣炸雞(翼鎚)

芝士泡菜煎餅(正常辣度)
好味度:⭐️⭐️⭐️⭐️
熱辣辣。。好柔軟。。好味😋😋👍🏻

青檸柚子梳打
青檸柚子蜜
2022-06-16 40 浏览
石鍋拌飯午餐54 蚊,可以選擇牛肉/豬腩肉/炸雞塊 還算OK厚切豬扒拉麵 豬扒充其量是個普通豬扒,和想像的厚切不一樣,湯底有3種可以選擇.感覺豬骨湯味精便重.體驗感較差,一個短髮50來歲的阿姐服務態度很一般,叫妳掃碼點餐順手撇張單係檯面.菜單也是撇係檯面.另一個後生女女仔(長頭髮)很有禮貌,有問必答.希望老闆可以見到評論 整頓下風氣,因為阿姐態度我不想幫襯第二次,希望可以糾正下餐廳位置算便利,在南豐中心附近.

感覺豬骨湯味精便重.

菜單也是撇係檯面.

另一個後生女女仔(長頭髮)很有禮貌,有問必答.

餐廳位置算便利,在南豐中心附近.
2022-06-09 64 浏览
荃灣呢間韓式鋪,韓式食物選擇都幾多店內有好多韓星嘅Poster以及裝飾,都幾好feel架🍗三重芝士炸雞(半份)$118-韓式店必點嘅炸雞-芝士份量多 3重芝士有軟有硬-可以拉芝 芝士都幾香-炸雞可選雞件/雞鎚翼🧀芝士泡菜煎餅 $82-泡菜餅酸酸辣辣 開胃得嚟又會飽肚-配忌廉芝士汁相當唔錯🌶甜辣芝士年糕 $58-呢個年糕都幾辣 同樣配合芝士-年糕微軟 韓式辣醬汁甜而辣-唔覺唔覺都幾飽肚🍵抹茶紅豆牛奶 +$18-可跟餐加配飲品-抹茶紅豆🫘牛奶正常發揮-花奶加牛奶總括而言,呢間韓式鋪嘅食物都唔錯,可以一試
荃灣呢間韓式鋪,韓式食物選擇都幾多

店內有好多韓星嘅Poster以及裝飾,都幾好feel架

🍗三重芝士炸雞(半份)$118

🍵抹茶紅豆牛奶 +$18
-可跟餐加配飲品
-抹茶紅豆🫘牛奶正常發揮
-花奶加牛奶

總括而言,呢間韓式鋪嘅食物都唔錯,可以一試
.📍韓閣 📍香港荃灣青山公路275號富裕樓地下G4-6號舖芝士岩漿炒飯(112hkd)加肉鬆(10hkd)這個榮登我本日最愛絕對當之無愧😍芝士和蛋液和泡菜炒飯的搭配一流,份量也很足,裏面也加了豬肉片,大口芝士大口飯🤤好邪惡~豆腐海鮮湯(58hkd)點了正常辣也不會太辣,下次可以試試看大辣,蝦子🦐都幾大隻,裏面還有很多料,半熟蛋、蜆、豆腐、翠玉瓜、泡菜,配個白飯就perfect😍心多多蛋卷(78hkd)蛋卷一向都是韓國菜必點,這款絕對滿足到三心兩意的你,有蟹籽、泡菜、芝士三款口味,做得有點像玉子燒甜甜的味道,可以吃到一層層的蛋,裏面還有蘿蔔粒增加口感,很有飽足感👍🏻藍莓巨峰乳酪(22hkd)乳酸從來不會出錯,整體是酸酸甜甜,非常解膩,加上藍莓又有點小清新🫐#foodiblum韓式
📍韓閣
📍香港荃灣青山公路275號富裕樓地下G4-6號舖

芝士岩漿炒飯(112hkd)加肉鬆(10hkd)
芝士岩漿飯

豆腐海鮮湯(58hkd)
豆腐海鮮湯

心多多蛋卷(78hkd)
心多多蛋卷

藍莓巨峰乳酪(22hkd)

#foodiblum韓式
2022-06-07
心多多蛋卷
自從裝修完之後,第一次去,記得之前款式冇咁多,而家多咗好多嘢食選擇,而且都好吸引🤩🤩.甜辣芝士炸雞🌶🧀🐔🐔好味度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️可以揀雞件/翼鎚。。。最後選了翼鎚😋👍🏻炸雞配甜辣醬基本都無得輸。。好好味真係!!而且炸得適中,多汁😋另外佢呢款芝士味不膩👍🏻.豆腐海鮮鍋🥬🥒🦐🦐 (揀了少辣)好味度:⭐️⭐️⭐️⭐️我們另外加了粉絲$12, 娃娃菜$12所以個鍋又豐富了🤣🤣.紫菜肉鬆蛋卷🥚🥚好味度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️蛋卷好juicy ar....沒想到味道整得咁好。。食落帶甜,而且甜同咸的味道適中,又不會互搶,蛋的熟度恰到好處🤩👍🏻👍🏻😋 好好味🤩.跟餐+$20 薯條🍟🥔🥔其實好味的。。不過相比其他,突然有d 失色,覺得可以唔加🤣🙈.菠蘿可樂冰🍍🍍🍹好味度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️將菠蘿汁變左冰,當溶左果陣,可樂中會帶點甜味。。幾特別😀👍🏻👍🏻
甜辣芝士炸雞🌶🧀🐔🐔
好味度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
可以揀雞件/翼鎚。。。最後選了翼鎚😋👍🏻
另外佢呢款芝士味不膩👍🏻
甜辣芝士炸雞(翼鎚)

豆腐海鮮鍋🥬🥒🦐🦐 (揀了少辣)
我們另外加了粉絲$12, 娃娃菜$12
所以個鍋又豐富了🤣🤣
海鮮豆腐湯

紫菜肉鬆蛋卷🥚🥚
紫菜肉鬆蛋

跟餐+$20 薯條🍟🥔🥔

菠蘿可樂冰🍍🍍🍹
菠蘿可樂冰
甜辣芝士炸雞(翼鎚)
海鮮豆腐湯
紫菜肉鬆蛋
菠蘿可樂冰
  • 紫菜肉鬆蛋卷
2022-06-02 54 浏览
餐廳裝修非常有特色, 多個打卡位, 環境寬敞舒適、設有卡座, 食物種類選擇多, 韓閣小食、湯品類、鐵板料理、粉麵、飯類我們點了傳統甜辣味炸雞配香草薯條甜甜地帶點微辣十分惹味, 是完美的搭配, 雞皮炸到好香脆, 雞肉鮮嫩醃得很入味, 大大件啖啖肉五花腩泡菜炒飯拼太陽蛋建議食之前先攪拌太陽蛋, 拌了蛋汁多了層次, 滿滿的紫菜絲非常香, 泡菜加上五花腩很搭, 泡菜比較偏甜, 炒飯乾身秘製大蝦水梨辛辣湯冷麵很細心地附上一把膠剪, 水梨爽脆、大蝦彈牙, 香辣醒胃, 夏天食很一流, 清涼爽口, 非常足料, 必食推介👍🏻即燒原條魷魚皇即叫即製作, 足足有15cm長, 軟硬適中, 醬汁很入味, 熱辣辣有咬口蒜蓉焗青口正常水準飲品韓國米酒傳統米酒馬格利, 用米發酵而製成的米酒, 帶有甜味, 喜歡食韓國菜的時候必點飲品份量比較多, 非常足料, 需要自行掃QR下單, 服務態度親切, 上菜速度快, CP值高, 可以再encore

我們點了

韓國米酒

• 五花腩泡菜炒飯拼太陽蛋
  • 秘製大蝦水梨辛辣湯冷麵
  • 傳統甜辣味炸雞配香草薯條
放工落荃灣搵食,富裕樓地下有間好有人氣的 韓閣,好多後生仔女食,又近地鐵站,今日見放得早唔使排隊即刻試吓。老友重點推介 炸雞、牛骨湯、岩漿飯、蛋卷同特價小食。款式選擇多價錢又優惠,CP值很高,食物也有質素。凍百香果桂花烏龍天氣熱辣辣叫杯凍飲,加寒天晶球,清甜又爽!凍奶茶少甜一樣香滑,茶味濃郁。香辣牛肋骨湯 套餐 $ 148CP值很高的套餐,香辣牛肋骨湯 是這裏的招牌菜,牛肋骨十分軟淋,牛肉味道濃郁,kimchi 香辣湯 好味惹味。田園沙律 酸甜柚子汁好清新,西檸雞鎚 皮脆肉嫩,推介好食!套餐最後仲會送埋甜品,朱古力蛋糕 感覺更加圓滿。石鍋飯-韓式牛肉 $ 58食韓國菜又點少得石鍋飯呢?最鍾意佢哋個飯焦,韓式牛肉柔軟好味,加上韓式配菜、韓式甜辣醬汁,撈埋一齊更加美味。韓式醬油燴雞 $68送牛骨清湯,清甜好味道,韓式醬油燴雞 好味道傳統正宗,韓式醬油 配搭薯仔🥔紅蘿蔔🥕粉絲真係好味到黐線,燴雞肉多汁,好滋味!

凍百香果桂花烏龍

天氣熱辣辣叫杯凍飲,加寒天晶球,清甜又爽!

凍奶茶

少甜一樣香滑,茶味濃郁。

香辣牛肋骨湯 套餐 $ 148

田園沙律 酸甜柚子汁好清新,西檸雞鎚 皮脆肉嫩,推介好食!

套餐最後仲會送埋甜品,朱古力蛋糕 感覺更加圓滿。

石鍋飯-韓式牛肉 $ 58

韓式醬油燴雞 $68

• 牛肉石鍋飯
牛骨蘿蔔湯 $128 每日用牛骨新鮮熬製,清甜入味上枱嘅時候我嚇親🤣份量係極量級😂兩個人都飲唔晒🌞牛骨湯飲落去好smooth好舒服蘿蔔軟冧,牛肋骨肥瘦啱啱好每日限量供應.胡麻醬雞絲烏冬冷麵 $62一樣超大份多配料多烏冬多醬,越食越開胃食完已經大滿足.韓國炸雞🍗 $118有多種味選擇鐘意佢大大件新鮮即炸係會熱手既程度當日食咗最傳統既甜酸味,甜甜地又惹味,雞皮好薄雞肉滑身多一份手工味,少一份連鎖味.#韓閣 #荃灣 #韓國菜 #炸雞 #海陸空套餐 #韓牛 #海鮮 #芝士拉絲 #冬日限定 #邪惡芝士 #豆腐湯 #平民價 #暖笠笠 #部隊鍋.@korean_loft_cafe 韓閣地址:荃灣青山公路275號富裕樓地下G4-6號舖https://s.openrice.com/QrbS0tIy500

牛骨蘿蔔湯 $128
每日用牛骨新鮮熬製,清甜入味
上枱嘅時候我嚇親🤣
份量係極量級😂兩個人都飲唔晒🌞
牛骨湯飲落去好smooth好舒服
蘿蔔軟冧,牛肋骨肥瘦啱啱好
每日限量供應
胡麻醬雞絲烏冬冷麵 $62
一樣超大份
多配料多烏冬多醬,越食越開胃
食完已經大滿足
韓國炸雞🍗 $118
有多種味選擇
鐘意佢大大件新鮮即炸
係會熱手既程度
當日食咗最傳統既甜酸味,甜甜地又惹味,雞皮好薄雞肉滑身
多一份手工味,少一份連鎖味

@korean_loft_cafe 韓閣
地址:荃灣青山公路275號富裕樓地下G4-6號舖