2021-10-30 664 浏览
夜晚唔想出街通常都係會係透過唔同嘅外賣平台買外賣,咁啱呢一間餐廳都有做到唔同平台,所以就試一試佢啦❤️😻-見到佢個炸雞翼嘅圖片好似幾吸引咁,但係又好掙扎,因為覺得送外賣送過嚟一定會整到淋哂,但係一於就試一試佢啦🤣🤣結果令到冇令我失望,依然keep住好脆同好熱辣辣😋😋❤️仲要醃得好好味!超讚🤣👍-另外仲試咗佢嘅韓式辣年糕,都整得好惹味,有少少辣,連唔食得辣嘅朋友都接受到🥳年糕都竟然可以整到入味,好難得呀🤣
外卖送餐
2021-09-01 728 浏览
韓式炒粉絲便當($58),韓式炒粉絲口感滑溜,帶有麻油、豉油味道,內有紅蘿蔔絲、香蔥、雞蛋絲;炒年糕口感煙韌,味道香辣,內有魚糕片;炸餃子口感香脆,皮薄餡多;炸紫菜粉絲卷口感酥脆,配以年糕醬汁食用,食落好香口;黃蘿蔔口感爽脆,味道酸甜。豬肉韓式拌飯($48),份量多,表面鋪滿辣豬肉、芽菜、紅蘿蔔、紫菜、冬菇、韓國辣椒醬、翠玉瓜、雞蛋絲,辣豬肉食落好惹味,蔬菜食落好新鮮。牛肉紫菜卷($48),好足料,內有牛肉、芝士、雞蛋、牛蒡、黃蘿蔔、紅蘿蔔、青瓜,口感豐富,麻油味道濃香。芝士泡菜煎餅($35),煎餅厚度適中,內有大量泡菜、香蔥,芝士味道咸香,拉絲效果突出。

• 牛肉紫菜卷
2021-08-15 528 浏览
藍田果邊開左個飲食市場,集合好多食店🍴選擇超多,睇都睇到眼花👀見到哩間食韓國野都幾吸引咁,於是試左下👇佢地所有野食都要即做,好似我叫左下面啲野都要等約15分鐘到⏱️🔸芝士牛肉紫菜卷🍙 $55份量好多,芝士唔會太多,食哂都冇話好濟👍一個人都未必食得哂🤪所有紫菜卷 +$30可以有埋炒年糕,年糕係較辣,如果唔太食得辣既人,可能未必岩食👐🔸炸物A餐🍗 $75(雞翼4pcs, 雞腿2pcs,薯條)炸得好香脆,雞翼雞腿唔會醃得好鹹,點埋佢地個辣醬會剛剛好👍🔸魚餅湯 (一串) $18個份量比想象中要多,一串以為得2-3粒😅點知都有成碗,味道會較濃,重胡椒味,都會相對辣啲🔸泡菜煎餅 $28個泡菜唔會太辣,我食唔到辣都覺得接受到,食一塊都幾飽,一份有四塊,每塊都幾厚,澱粉都佔好多😅📍韓米Miso (啟田市場)藍田啟田道50號啟田市場地下1080號舖

🔸芝士牛肉紫菜卷🍙 $55

🔸炸物A餐🍗 $75
(雞翼4pcs, 雞腿2pcs,薯條)
炸得好香脆,雞翼雞腿唔會醃得好鹹,點埋佢地個辣醬會剛剛好👍

🔸魚餅湯 (一串) $18

🔸泡菜煎餅 $28

📍韓米Miso (啟田市場)
2021-08-05 407 浏览
今次黎到藍田既韓米Miso食韓國野🇰🇷🇰🇷佢地係一間外賣店,主打多款韓國料理同小食~食物選擇都好多架😍😍每次經過都想試,今次決定買外賣返去試下啦!!🐷韓式拌飯(豬) $48✨賣相色彩繽紛,面頭鋪滿辣豬肉、翠玉瓜、冬菇、芽菜、紫菜、紅蘿蔔同蛋絲等~~辣豬肉唔算太辣,肉質偏腍,幾惹味😋😋其他配料都有調味過,仲帶點麻油香~全部撈勻之後食就perfect❤️❤️份量都幾多,好抵食!!🍙五花腩紫菜卷 $58✨紫菜卷都好足料!裡面有五花腩、青瓜、紅蘿蔔、蛋絲、生菜同醃蘿蔔等~~五花腩食落幾厚身,整體口感豐富🤤🤤就咁食已經好夠味,一啖放落口就最滿足!!同埋店員都有keep住包飯卷,所以絕對新鮮👍🏻👍🏻🍱牛肉便當 $58✨佢地仲有提供幾款便當,今次叫左牛肉便當試試~~便當分左4格,有炒牛肉、白飯、炸餃子+炸紫菜卷同醃蘿蔔~~牛肉同其他蔬菜一齊炒,食落甜甜地,個汁撈飯一流😋😋炸餃子同紫菜卷脆卜卜,好香口!!最後食埋塊醃蘿蔔就可以解解膩同清下味蕾👍🏻👍🏻🌶泡菜煎餅 $28✨一份有4大塊,望落都幾吸引🤤🤤咬落口感煙韌,食到有淡淡既泡菜辣味~~如果裡面有泡菜應該會更豐富❤️❤️
今次黎到藍田既韓米Miso食韓國野🇰🇷🇰🇷
每次經過都想試,今次決定買外賣返去試下啦!!

🐷韓式拌飯(豬) $48✨
辣豬肉唔算太辣,肉質偏腍,幾惹味😋😋
份量都幾多,好抵食!!

🍙五花腩紫菜卷 $58✨
五花腩食落幾厚身,整體口感豐富🤤🤤
就咁食已經好夠味,一啖放落口就最滿足!!
同埋店員都有keep住包飯卷,所以絕對新鮮👍🏻👍🏻

🍱牛肉便當 $58✨
佢地仲有提供幾款便當,今次叫左牛肉便當試試~~
便當分左4格,有炒牛肉、白飯、炸餃子+炸紫菜卷同醃蘿蔔~~
牛肉同其他蔬菜一齊炒,食落甜甜地,個汁撈飯一流😋😋
炸餃子同紫菜卷脆卜卜,好香口!!
最後食埋塊醃蘿蔔就可以解解膩同清下味蕾👍🏻👍🏻

🌶泡菜煎餅 $28✨
一份有4大塊,望落都幾吸引🤤🤤
咬落口感煙韌,食到有淡淡既泡菜辣味~~
如果裡面有泡菜應該會更豐富❤️❤️
2021-06-26 456 浏览
韓米Miso (啟田市場) 近期好鐘意食韓式的紫菜卷~周圍尋覓整得好味又創新的口味~前幾日黎到藍田見到韓米Miso 門口排满人,行近去睇發現大家都排隊買紫菜卷同便當~正所謂,'麻雀雖少,五藏俱全'。除紫菜卷同便當,仲有炸物,泡菜,小吃,煎餅,魚湯,冷菜,飯類,韓國入口飲品皆齊望到勁多款式的紫菜卷已經留哂口水,分別有芝士味的牛肉/豬肉紫菜卷,炸蝦紫菜卷,當中我就試左以創新的五花腩紫菜卷係店中王牌之選 + 韮菜煎餅 + 韓國蜜柑椰子汁 五花腩紫菜卷 $58👍👍👍👍首先就係創意加分均衡的半肥瘦,外面有層生菜包住,剛好減走肥膩感,入面仲有紅蔔白絲,蛋絲,牛蒡絲,做伴菜,加上燒汁。 韮菜煎餅 $28👍👍👍👍👍超級足料的!一打開盒見到的是綠色煎餅,是滿滿的韮菜,也香噴噴的,咁多韮菜但都好新鮮,時間撑控剛剛好,個人覺得有意外驚喜。 韓國蜜柑椰子汁 $10👍👍👍略甜~有粒粒狀口感,蜜柑味重 開門時間10:00~9:30星期四休息 藍田啟田道50號啟田市場地下1080號舖 #foodie #韓國菜 #蘇米miso #miso #Korean #啟田市場 #啟田 #藍田 #kolhk #foodiehk
韓米Miso (啟田市場)

五花腩紫菜卷 $58
👍👍👍👍
首先就係創意加分

韮菜煎餅 $28
👍👍👍👍👍
超級足料的!

韓國蜜柑椰子汁 $10
👍👍👍
略甜~有粒粒狀口感,蜜柑味重

開門時間10:00~9:30
星期四休息

藍田啟田道50號啟田市場地下1080號舖

#foodie #韓國菜 #蘇米miso #miso #Korean #啟田市場 #啟田 #藍田 #kolhk #foodiehk #紫菜卷
韓國蜜柑椰子

2021-06-21
1 分钟 (外卖自取)
用餐优惠
試食活動
韓國蜜柑椰子
韓米miso 嘅小店,光猛企理,一望落去感覺好舒服乾淨。所以立即吸引到喜歡食🇰🇷韓國嘢嘅我!我同朋友叫左兩條飯卷🌯,分別係芝士飯卷,同五花腩飯卷!非常之足料,好好食👍🏻我哋仲叫左炸雞薯條!大佬!店主叫我哋要等20分鐘,因為佢即叫即炸!我哋等左20分鐘,覺得非常值得!因為熱辣辣炸出嚟,拎到返屋企食,仍然係非常之熱,香噴噴,脆卜卜!雞嘅炸粉炸漿做得恰到好處,唔會太厚,雞肉亦都非常之juicy,咬落去熱辣辣仲有些少雞嘅油分吱出嚟🤤雞肉又醃得好好,唔識點形容,唔係普通鹹味,係有層次嘅味道👍🏻👍🏻👍🏻 薯條亦都係熱辣辣!呢間小店除咗食物質素高,用料上乘,價錢又抵食,舖頭企理乾淨之外,店家仲非常友善同有禮貌!實在係值得幫襯!! 大家都去試吓啦!

2021-06-25
2021-06-13 153 浏览
Beef kimbap 🥩 牛肉紫菜卷 🌯 $48呢個係最值得推介嘅嘢食,啲菜卷嘅材料好足,包括有紅蘿蔔絲、酸酸地嘅小黃瓜🥒、牛肉同埋白蘿蔔,口感層次豐富Kimchi tofu soup with rice 🍚 泡菜豆腐湯配白飯🥘 $48 泡菜豆腐湯入面有新鮮嘅菜同豆腐粒,雖然份量一般,但係辣辣地咁連埋飯一齊食好開胃🌶👍🏻仲有好多配菜添Chicken wings 🍗雞翼 $32雞翼好新鮮即叫即整,炸到卜卜脆,香脆可口,連埋辣醬一齊食好入味!雖然舖頭冇位食得有啲啲狼狽,但整體來講性價比都高,係一個唔錯嘅選擇
Beef kimbap 🥩
牛肉紫菜卷 🌯 $48

Kimchi tofu soup with rice 🍚
泡菜豆腐湯配白飯🥘 $48

Chicken wings 🍗
雞翼 $32

2021-04-12 264 浏览
現間應該好多香港人好掛住韓國野食🥲包括我自己,現間真係要個個星期食返次先過到癮。有次經過見到係街市裡面嘅鋪頭,睇個樣比較簡陋,但野食選擇都非常多,味道上都同韓國真係不相伯仲-🧏🏻‍♀️溫馨提示:記得想食嘅話記得外賣帶返屋企,因為啲到專做外賣,無得堂食嫁-▪️ 五花腩紫菜卷 $58▪️ 炒粉絲(細)$30▪️ 韭菜煎餅 $28-#五花腩紫菜卷裡面嘅餡料好足料,有醃蘿蔔、雞蛋絲等等材料,而且裡面五花腩每件都好大件,而且有少少甜味配搭,食落去好豐富好足料,而且在生菜包住舊肉吾會太油膩感。而且包得好實淨,吾會再散開或者跌曬啲餡嘅情況#炒粉絲就禁睇個樣都見到粉絲配料好多,仲要有蛋絲同芝麻做配襯🥳係禁多配料配搭埋一齊後,口感好豐富,同韓國嘅味道真係好似,同埋粉絲非常彈牙,不過如果可以多啲麻油味就更加入味#韭菜煎餅一盒四塊左右,中意食韭菜朋友一定要試下,咬落去每啖都有好香嘅韭菜味,食落去又吾會太過厚身,油份岩岩好,吾會食到成口油,如果中意食驚炸野就岩曬你地啦,一定要試下,如果吾中意食韭菜都吾緊要,泡菜都係好選擇————————————————————-—————-📍Location 藍田啟田道50號啟田市場
▪️ 五花腩紫菜卷 $58

📍Branch Store
屯門

🕙Business hours
10:00am-9:30pm
𝖂𝖊𝖑𝖈𝖔𝖒𝖊 𝖘𝖍𝖆𝖗𝖊 𝖞𝖔𝖚𝖗 𝖋𝖊𝖊𝖑𝖎𝖓𝖌𝖘 ✍🏻
2021-04-02 174 浏览
夜晚10點幾叫炒粉絲,當時得我同另一位男客人等緊外賣,等左一陣就攞得啦,但到手一摸落去成盒野係涼既,連溫都唔係。問金色長髮果位女店員個粉絲好似凍凍地? 佢即刻態度勁唔好咁話你明唔明太熱個兜會溶。隔離個男客人聽到都望我地兩下。都唔太明白個邏輯係點,呢間鋪頭主打外賣,韓國野都多熱食,我又唔係叫湯類,點解會溶呢?再問有無辣醬係無。返到屋企自己再開爐炒熱返,始終怕食物唔夠熱會肚痛。粉絲份量多肉量較少,炒熱返都有點油。抵食既但服務態度令人費解,應該無下次,又或者淨係叫凍食。

再問有無辣醬係無。

返到屋企自己再開爐炒熱返,始終怕食物唔夠熱會肚痛。

2021-03-02
10 分钟 (外卖自取)
$25 (宵夜)
  • 炒粉絲
2021-03-14 174 浏览
這間店舖位於街市美食街附近,這次我試了韓式雞肉手卷,份量相當大而且十分足料,滿滿都是韓式風味,好好食!另外還有韓式炸雞,與一般炸雞口感不同,配上韓式調味粉,感覺自己身處韓國一樣,食過返尋味!
2021-02-20 239 浏览
今日要去藍田交收,竟然比我發現咗藍田街市附近有好多食肆。我咁啱又想食韓國菜,所以見到韓米就買咗兩個便當。店舖所有食品都係手作,每日用新鮮材料,新鮮即製,買唔晒都會掉。店舖入邊仲會有正宗韓國大廚坐鎮,包保韓式食品正宗。飯卷比較搶手,通常夜晚八點就會賣晒!韓式粉絲便當便當總共會有四隔,有韓式粉絲、韓式年糕、炸物同酸蘿蔔。粉絲嘅份量好多,質地粗身,食落煙煙韌韌。裏面有唔少配料,有蘿蔔絲、韭菜、木耳、蛋、豬肉,口感豐富。辣炒年糕裏面仲有幾塊魚糕,年糕夠煙韌,每滿年糕都會沾滿韓式辣醬,非常惹味!炸物有炸蝦同炸紫菜卷,兩個都係即叫即炸,所以非常脆,好味~牛肉便當牛肉便當一樣有四格,有牛肉、飯、炸物同酸蘿蔔。牛肉係即叫即炒,我見到店員係個鐵板到炒,熱辣辣。味道甜甜地,有好多牛肉之外,仲有椰菜、洋蔥絲紅蘿蔔絲。上返牛肉亦都好多汁,可以撈飯食!炸蝦、炸紫菜卷一樣香脆,原來炸紫菜卷入邊係韓式粉絲,口感幾得意。酸蘿蔔非常之爽,可以解膩。韓米嘅價錢唔貴,份量又多,下次想試吓佢哋嘅飯卷!

韓式粉絲便當

牛肉便當

韓米嘅價錢唔貴,份量又多,下次想試吓佢哋嘅飯卷!
2021-02-11 660 浏览
今日年三十,屋企食團年飯。其實一家人簡簡單單咁食少少野都ok,真係唔想屋企人煮得咁辛苦,於是我地就講好左,每人各自買少少外賣返去一齊食。喺藍田見到呢間韓國菜嘅外賣店,適逢我呢排都想食下韓國菜,就決定去呢到買少少返屋企食啦。呢排食啲野比較油膩,感覺上食韓式紫菜卷比較健康,所以我就買左兩款紫菜卷。炸蝦紫菜卷 $58呢個紫菜卷入面有青瓜、炸蝦、紅蘿蔔絲、生菜、醃黃瓜同埋沙律醬。每一件都大大件,一次過放一件落口,口感豐富,味道亦都豐富,仲有少少和風嘅感覺。阿媽平時好少食韓國菜都話好好食。五花腩紫菜卷 $58呢一款紫菜卷入面就有五花腩、雞蛋絲、紅蘿蔔、生菜同埋醃黃瓜。調味啱啱好,幾清新得黎又唔會唔夠味,呢個都好好食。每一盒紫菜卷入面都有大約九大件,都幾抵食。炒年糕 原價 $38抵受唔住誘惑,本身諗住食清少少,但望到依家叫左紫菜卷之後只需要加$30就有份炒年糕,就忍唔住加返一份。呢份炒年糕味道辣辣地,除咗年糕之外仲有魚片,都好大盒下,抵食。迷你泡菜/黃蘿蔔 $8迷你泡菜同黃蘿蔔都係每份$8,但份量都唔少,見到個盒入面裝到滿曬,所以我都各加左一份啦。醃得好味,好開胃!飲品 $10有好多韓式飲品揀,我

炸蝦紫菜卷 $58

五花腩紫菜卷 $58

炒年糕 原價 $38

迷你泡菜/黃蘿蔔 $8

飲品 $10
有好多韓式飲品揀,我鍾意水果味嘅飲品,所以揀左提子味飲品同埋雪梨水。飲落甜甜地,水果味好出,幾清新,配搭韓國菜好夾。

呢間韓國菜嘅外賣店真係幾高質,同埋老闆娘同店員服務態度超好,難怪今日都好多人黎呢到買外賣。

年三十晚,其實買外賣都可以感覺好幸福,最緊要係識得揀好食嘅外賣,同埋一家人團圓。今日我係感覺幸福嘅。
2021-02-11
  • 炸蝦紫菜卷
2021-02-11 207 浏览
一向都知道藍田啟田商場街市外面有好多小食外賣店,今次經過見到有間食韓國食品嘅叫韓米Miso,從menu上睇到有飯類便當、紫菜卷飯、炸雞同埋一d韓國小食等等。今次叫咗韓式豬肉飯 、韓米炸雞套餐C餐,飲品揀咗韓國雪梨水同埋粒粒提子汁。首先先講個炸雞套餐,入面係原隻雞分2邊炸,隻雞超大隻超juicy,入面有濃濃嘅雞汁,外面就炸得甘香可口,絕對係可以用外脆內軟嚟形容,出面扑扑脆,入面雞肉就超嫩滑,絕對值得推介而且非常抵食,仲有粗身嘅薯條,點埋茄汁食,食到好滿足,絕對值得推介。另外豬肉飯係用韓式煮法,豬肉超入味,另外飯旁邊就有紫菜絲及蛋絲,撈埋飯及豬肉食每一啖都有唔同嘅口感。雪梨水及提子汁就唔係有好多地方可以買到,雪梨水可以解渴解熱,粒粒提子汁就有超多果肉,正!
2021-02-10 167 浏览
今日行過藍田啟田邨,見到有間門面好光鮮的韓式外賣店。從menu上見到有傳統拌飯及紫菜捲飯,亦都有新穎嘅韓式炸雞套餐及其他炸物小食。好吸引之下就買咗韓式牛肉拌飯、泡菜煎餅及韭菜煎餅,同埋牛肉紫菜捲飯,加埋泡菜小碟帶返屋企食。買滿$80仲送咗一套韓米利是封畀我,好cute。牛肉拌飯包括芽菜、蛋絲、紫菜、蘿蔔絲、青瓜同埋香菇,撈埋牛肉食每一啖都有肉類及唔同蔬菜嘅味道,每一啖個感覺都好唔同,好有韓式風味。紫菜捲飯亦係好有特色嘅韓米食品,入面嘅材料新鮮,牛肉亦都好入味而且個捲飯亦都捲得好靚,絕對係打卡之選。兩份燒餅都煎得好香口而且煙煙靭靭,泡菜就有少少微辣特別醒胃,韭菜就最啱韭菜控嘅我食。 有機會我一定會再黎試埋其他嘅韓國食品。
2021-02-08 134 浏览
呢排食好多外賣!今日放學嚟藍田蒲,咁耐冇嚟估唔到宜家呢到多咗條食街咁多嘢食,仲可以同英式電話亭(藍田小倫敦)打卡添。韓米Miso係食韓式小食嘅,下次試埋其他。情人節二人套餐 $99本身淨係想要個飯,但店員推介我試埋情人節套餐,佢話個盒係心形好靚。B餐有五花腩紫菜卷、炸雞翼兩隻、炸雞槌兩隻同埋薯條。二人套餐一人一隻,如果冇情人就可以一個人食曬兩隻。套餐仲配有泡菜或黃蘿蔔。估唔到咁平啲炸雞咁大件,仲要好香脆,我細佬又偷食!紫菜卷足料好食,好香肉味,好有以前喺韓國食嘅味道!韓式拌飯 (牛) $48好豐富好足料!有肉同好多菜,例如翠玉瓜、紅蘿蔔、豆芽,健康美味!有少少韓式辣醬但唔會太辣,拎返屋企嗰陣好香!啲牛肉都唔韌。

情人節二人套餐 $99

韓式拌飯 (牛) $48