2024-05-01 75 浏览
點了一個芝麻杏仁糖水,食落有陣苦味,吃了唔夠一半便倒了,失望。家人點了西米露,啲芋頭很硬,味道亦太淡,不會再光顧。建議店主先就食物試味,才賣給顧客。苦的杏仁糊第一次食….
2024-05-01
外卖自取
$23 (宵夜)
2024-01-07 185 浏览
砲台山北角一帶岀名多野食,淨係一條英皇道已經好多舖頭。我自己就鐘意捐窿捐罅揾食😋😋今次依間「養生糊」真係俾到驚喜我🤩🤩雖然舖仔細細,但老闆哥哥好好人。一坐低佢話有車仔麵架,好啦睇睇有乜食先。平時車仔麵基本野佢都有。重點係佢竟然有埋花膠🤩🤩不過我冇點到,我點左四餸(蘿白,冬菇,豬大腸,水魷) 油麵,沙爹汁。人少少。好快就有得食。樣樣食材都好好味😋蘿白好淋冇渣😋冬菇唔係細細粒果d Hea 你,佢竟然係大隻冬菇扒, 勁入味,必食推介🤩🤩豬大腸都ok 好食,食到滷水味👍🏻水魷彈牙爽口,冇梘水味,讚👍🏻👍🏻食完麵,食埋個腐竹雞蛋糖水加湯圓就perfect啦😋👍🏻

人少少。好快就有得食。樣樣食材都好好味😋
蘿白好淋冇渣😋
豬大腸都ok 好食,食到滷水味👍🏻
水魷彈牙爽口,冇梘水味,讚👍🏻👍🏻

食完麵,食埋個腐竹雞蛋糖水加湯圓就perfect啦😋👍🏻

車仔麵😋
車仔麵😋
  • 冬菇
  • 花膠
  • 車仔麵
  • 腐竹雞蛋糖水
  • 合桃糊
2023-12-13 109 浏览
話說呢間糖水之前食過覺得正。今日又口痕痕,想食個車仔麵。所以放lunch黎左買外賣。環境嘅野,叫得外賣同食得車仔麵,沒所謂啦。男人老狗,最緊要好味。食左好耐冇食嘅豬大腸同豬紅,仲有豬皮,冬菇。同埋車仔麵就梗係油麵沙爹汁做底㗎啦。水準非常高,豬大腸夠肥又唔膩,冬菇超入味,豬皮同豬血又爽滑。個油麵外賣都覺得夠爽同彈牙。已經諗住下次再黎試下其他。絶對係返單之選。
話說呢間糖水之前食過覺得正。

絶對係返單之選。
車仔麵
2023-12-13
5 分钟 (外卖自取)
車仔麵
  • 芝麻糊
一直都好鐘意食傳統中式糖水,但要系香港搵到好味嘅中式糖水有d難,誤打誤撞入左呢間糖水舖,覺得系其中一間好味嘅中式糖水舖。《生磨芝麻合桃糊》(加湯圓)$31呢碗嘢芝麻味好濃,唔系個d好稀,用即沖芝麻粉溝出黎嘅糖水,絕對系生磨嘅。食落口糊嘅質地好滑順,芝麻味好出好濃,再加埋合桃糊,淡淡嘅合桃味,非常之夾。而粒爆餡嘅芝麻湯圓都好好食,鐘意食芝麻嘅人,一定要加湯圓!《生磨蛋白杏仁露》$26呢碗嘅杏仁味都好香好濃,入口都系好順滑,而且都系食得出系生磨,無渣流灘,自然嘅杏味而唔會過甜,食落去好潤喉,食曬成碗都唔覺得膩,系暫時食過最好味嘅杏仁露。養生糊甜品專門店嘅中式糖水相當出色,而且價錢親民,CP值高,如果系附近食完飯,可以黎食返碗糖水!

生磨芝麻合桃糊(加湯圓)

《生磨芝麻合桃糊》(加湯圓)$31

生磨蛋白杏仁露

《生磨蛋白杏仁露》$26

2023-06-25
$28 (宵夜)
生磨芝麻合桃糊(加湯圓)
生磨蛋白杏仁露
2023-06-24 167 浏览
都知道轉咗手,諗住質素應該唔會差好遠,所以買咗一碗腐竹糖水同桑記蛋茶來試下,真係名副其實糖水好甜,亦都好稀,同以前舊店質素差好遠,味道都唔一樣,所以未必會再幫襯了。

2023-06-16 126 浏览
這家甜品店老闆已易手,見到最近有兩個後生仔頂返嚟做,買咗碗凍椰汁芋頭西米露,啲西米發脹到珍珠咁大粒,得兩粒芋頭仔喺度游下游下,碗嘢非常稀。食落去屙咗幾次。啲嘢唔得,好心就唔好攞出嚟賣啦!份量少,啲嘢又貴,失望!已經唔係之前舊店主嘅食物質素!已領教過,以後唔會再幫襯

已領教過,以後唔會再幫襯