2023-11-21 68 浏览
今日同朋友去深水埗探唔同嘅貓店長,行到肚餓搵地方醫肚,見到有間靚裝修嘅餐廳,店員話食物無味精,就入去試下。見到佢牆上好有日本風味,加上很多特包裝飾品及掛飾,感覺很有氣息!                                              意大利黑醋咕嚕肉 $88首先講意大利黑醋咕嚕肉 ,我哋點菜時,老闆娘依味菜係佢親自秘製食落清甜而後勁濃郁的黑醋 ,酸酸甜甜令人又開胃食欲大增 ,又唔肥嘅咕嚕肉, 炸得好適合又靚, 食落口感好軟綿, 仲有酸甜醒胃既菠蘿同炸過嘅薯仔做配菜 ,食完隻碟係完全無油膩感覺,真係值得一試👍黃金海鮮豆腐 $88之後就食呢個黃金海鮮豆腐 ,一上菜已經俾香噴噴的蛋黃香味迷惑住, 配上香滑豆腐 蝦肉 蟹柳 細帶子,食一啖感覺已經俾香濃的蛋黃掩蓋成個口腔 ,令到我有立即想再食多幾啖的感覺 ,唔太鹹,味道適中,豆腐煮得好好,好軟綿 ,濃厚嘅豆香,蝦肉 蟹柳 帶子仔都保留左海鮮的味道 !豬潤杞子浸菜心 $88老火靚湯 $50最後食豬潤杞子浸菜心 ,呢個菜真係值得一試 ,豬潤煮得唔會好硬,仲完全無渣 ,帶點爽口,值得俾最高分,食落口感覺唔到腥味,清甜爽脆的

意大利黑醋咕嚕肉 $88

黃金海鮮豆腐 $88

豬潤杞子浸菜心 $88

老火靚湯 $50
最後食豬潤杞子浸菜心 ,呢個菜真係值得一試 ,豬潤煮得唔會好硬,仲完全無渣 ,帶點爽口,值得俾最高分,食落口感覺唔到腥味,清甜爽脆的新鮮菜心配上明目杞子,加上薑絲吊味,清清地但一啲唔寡,滋養補血之菜式!之後就講老火靚湯 ,清甜新鮮的椰子掩蓋成個湯 ,入面有新鮮椰子 ,啖啖肉嘅豬骨 ,香甜的蘿蔔同雪耳 ,成碗湯完全冇味精👍👍飲完唔會有口渴感!
食完飲返支懷舊玻璃樽可樂,爽吖!
2023-11-20
2023-08-27 155 浏览
今日與家人試呢間新開既餐廳食早餐。店內環境整潔舒適,適合用餐。到訪時客人不算太多,服務員態度友善。早餐的選擇多樣化。我們分別點了沙嗲牛肉麵餐和羅宋湯系列,附上半片多士、蛋類和飲品。價格方面合理,物有所值。口味方面令人滿意。沙嗲牛肉麵餐的麵條彈牙有嚼勁,湯頭醇厚美味。羅宋湯味道鮮美。榨菜肉絲搭配合我們胃口。熱奶茶好味。另外,店內播放的歌單帶來兒時的回憶,讓整個用餐體驗更加舒適。總的來說,這家「饗呢道」給我留下了良好的印象。他們提供多樣化的早餐選擇,價格合理,口味令人滿意。店內環境整潔舒適,並且服務周到。我推薦這家新開店,值得一試!

2023-08-27
早餐
2023-05-11 181 浏览
剛剛食咗芫荽豬潤湯米,芫荽又多皮蛋又多豬潤又好味,食完又唔會口渴,值得再來呢間良心小店!臨走時仲見到午餐嘅餐牌十分吸引,有老火湯,價錢抵食,下次一定會來試吓!😋
2023-04-18 142 浏览
想試好耐。。牛角包可以的有烘脆。芝士都好味。。咸律牛肉就少了一點。。蕃茄好新鮮。試了幾次不同叫法的咖啡,仲未是我的口味。。在深水埗返工唔會要求太高。。不竟街坊生意。。同佢地講佢地都樂意改善。。加油。。支持小店。
試了幾次不同叫法的咖啡,仲未是我的口味。。

加油。。支持小店。
2023-04-18
$35 (早餐)
2023-04-13 139 浏览
之前來飲D飲品還可以近三日去光顧真係難飲到嘔經過今日食呢個外賣真係酸.苦.同D肉變變地都拿出來賣希望貴餐廳可以改進下.真係好似食緊D過期食品甘.重有D魚餅好似紙甘溥4十幾五十蚊一碗野不如叫紙喇想問下D魚餅好貴第一次食魚餅三塊叠埋都冇出面一塊厚.第一次食紙魚餅我相信食完冇人會反轉頭在光顧價格中等食材小得可憐食吾飽又贵D汤米好似食味噌甘點解可以甘難食同甘難飲.係深水埗食碗20元既面叫埋野飲質素都好過佢今日13號係水吧同煮面既師父整野好難食.
2023-03-20 156 浏览
西多士好味及有特色,製法基本同以前食過嘅有D分別,佢將麵包切成一小塊夠細心但又不會影響本身嘅口感。朱扒麵、雞翼麵好味,唔似其它連鎖快餐店,炸到濃晒,食物有口感,尤其個豬扒切成一小片,啱晒進食斯文的我,至於個麵底亦值得一讚,食落唔會令人有点肥膩感覺。豬潤湯,煮法恰當,致令進食時,不會感覺有渣,啱晒D追求者,必食!
2023-03-06 170 浏览
同女友比個舖名吸引左入去試吓,女友試左個豬扒蕃茄湯通,我就食左個喇沙,塊扒大個我女友塊面,味道ok嘅,我碗喇沙味道出乎我意料,夠濃味,不過係唔夠辣,可以再辣啲。聽侍應姐姐講原來係新開試業中,佢極力推介我哋試吓煎鯪魚餅芫茜皮蛋湯米同埋南乳炸雞球,叫我哋下次再嚟試吓比意見。好似講到好得咁,就下次再嚟會一會你