【油尖旺區】【馬祖無限時台灣養生涮涮鍋】好耐冇同震華哥好好食餐飯,嚟咗試一間佢話想試好耐嘅台式任食火鍋店。佢個位置係喺旺角瓊華中心 11 樓,相當方便。我哋就食佢哋嘅「台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐」,要 SET C,即係最貴嗰款。冇計,始終震華哥係一位對飲食要求非常高嘅朋友嘛。佢主要係有「極上 Prime Grade 霜降牛小排」、「極級 SRF 極黑和牛肩脊肉」、「極級 Prime Grade 安格斯牛頸脊」、「西班牙伊比利亞黑毛豬」、「Prime Grade 美國安格斯牛肉」、「西班牙無激素豬肉片」,我個人最中意牛小排,牛味夠之餘又滑溜。不過其實其他肉類都好正,例如牛肩脊個牛味都好濃好香。而個套餐包咗一個小食,係佢哋嘅「黃金地瓜條」,脆口得嚟蕃薯味又香。而佢哋本身亦都有好多其他火鍋料,而質素都相當高,例如沙白蜆,隻隻都好肥美,又鮮嫩多汁,食到震華哥叫完再叫。飲品櫃嘅選擇都多,震華哥最中意韓式橙汁,我反而最欣賞佢哋嘅熱飲選擇,有維他奶同道地茉莉綠茶等等,仲有茶包同熱水可以沖茶飲,年紀大咗就開始中意講養生。埋單 $1016,有最高級嗰款牛小排食係咁上下,最重要係佢冇限時,食幾耐都得,其實係

飲品櫃嘅選擇都多,震華哥最中意韓式橙汁,我反而最欣賞佢哋嘅熱飲選擇,有維他奶同道地茉莉綠茶等等,仲有茶包同熱水可以沖茶飲,年紀大咗就開始中意講養生。埋單 $1016,有最高級嗰款牛小排食係咁上下,最重要係佢冇限時,食幾耐都得,其實係抵。。。

(地址:旺角彌敦道628號瓊華中心11樓)

@mazunlimitime

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #dessert #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am油尖旺區 #太子 #旺角 #旺角東 #馬祖無限時台灣養生涮涮鍋 #旺角瓊華 #馬祖 #吃到飽 #火鍋 #藥饍 #養生火鍋放題 #足料火鍋 #台式 #古早味 #極上PrimeGrade霜降牛小排 #極級SRF極黑和牛肩脊肉 #極級PrimeGrade安格斯牛頸脊 #西班牙伊比利亞黑毛豬 #PrimeGrade美國安格斯牛肉 #西班牙無激素豬肉片 #1am1499 #1ambackup

2024-09-05
琴晚同幾個同事慶祝壽星公生日,叫咗個麻辣雞同椰汁雞湯底,然後食左幾舊先係麻辣鍋撈到個膠袋... 我地立即通知男經理,叫佢換鍋同埋問佢會唔會有返啲折扣,佢:得!同你換左鍋先!之後埋單搵返嗰個經理,同佢講返膠袋事件,佢:咩事啊?咪幫你換咗鍋囉?嗰個應該係蟹柳出面啲膠袋咋嘛。我地就叫佢check返單,都冇叫過蟹柳,同埋換鍋係必須要做架喎... (加上其實唔似蟹柳膠袋,同埋我地冇叫都唔應該出現係煲入邊啦)之後佢叫我地落多杯雪糕,唔知佢想講6個人1枝定一人一支啦,但我地都完全飽哂,所以問佢可唔可以俾折扣,咁本身佢態度都唔係好,之後爆 seed : 你地依家係咪搞事?你鐘意咪俾9折你地囉。我地呆哂,點解講到好似係我地錯咁,好難想像如果我地食到最後先發現膠袋咁點,我地話我地有影相架,佢怒啤:咁你咪擺上網囉!本身我地仲話椰汁雞湯底好正,下次可以叫返呢個,而且兩個鍋啲雞都好滑,仲有冷泡茶,但係生日飯搞成咁,真係不了,但都一讚收碟既男員工勤快有禮。

2024-09-01 1841 浏览
自己一向很喜歡台式火鍋,尤其係養生火鍋,有藥膳湯底味道感覺特別濃郁又出色!加上又有台式飲品,自己冇咁喜歡罐裝飲品或好甜嘅飲品,有冷泡茶配搭火鍋就最啱我👍今次嚟到馬祖,無限時任食火鍋,同家人或三五知己聚會一齊食就最好。餐廳環境舒適,座位及空間感十足,手機📲下單有涼伴小食、肉類、海鮮、蔬菜菌類及手工丸多款火鍋配料,養生鍋仲有19款供選擇添,款款都好吸引🤩真係好想試哂😂🤭湯底方面揀咗鴛鴦湯底(田園蕃茄濃湯牛肉/藥膳椰子雞)前者濃郁蕃茄牛肉味道,湯𥚃有蕃茄及數件牛肉;後者是鮮甜椰子雞湯,湯𥚃有藥膳、粟米、豆卜及雞肉🐔感覺很清甜!✨小食🥨🥢下單後每枱都有Shake Shake黃金地瓜條有海苔味、甘酶味、蕃茄味及香辣味✨肉類🥩套餐方面揀左C餐($508)🥢牛肉有極級Prime Grade安格斯牛頸脊🥢Prime Grade美國安格斯牛肉🥢豬肉有西班牙亞黑毛豬🥢西班牙無激素豬肉片可能黑和牛沒有貨,所以當日upgrade極上Prime Grade霜降牛小排✨海鮮🦞🥢魚、蜆、蝦、花膠、帆立貝、墨魚仔✨火鍋配料🥒🍅🍗🥢60多款台式火鍋配料🥢台灣腸、墨汁香腸、鴨血、手工丸、餃子🥢蔬菜菇菌✨飲品🍹🥢基本汽水及

✨小食🥨
🥢下單後每枱都有Shake Shake黃金地瓜條
有海苔味、甘酶味、蕃茄味及香辣味

✨肉類🥩
套餐方面揀左C餐($508)
🥢牛肉有極級Prime Grade安格斯牛頸脊
🥢Prime Grade美國安格斯牛肉
🥢豬肉有西班牙亞黑毛豬
🥢西班牙無激素豬肉片

✨海鮮🦞
🥢魚、蜆、蝦、花膠、帆立貝、墨魚仔

火鍋配料🥒🍅🍗
🥢60多款台式火鍋配料
🥢台灣腸、墨汁香腸、鴨血、手工丸、餃子
🥢蔬菜菇菌

最欣賞呢個暖櫃𥚃面提供熱飲
給各位食客多一個選擇👏

甜品🍨
🥢每人限定一件

整體感覺餐廳很齊整乾淨,環境座位舒適,食得舒服!食物性價比高,肉質鮮嫩多汁,牛肉雪花紋理分明,油脂分怖比例適中,很重牛味很好食!最重要無限時任飲任食,如果提早晚上7:30前離座仲有人頭費8折優惠添!值得一試👍
位於旺角瓊華中心嘅❣︎馬祖無限時台灣養生涮涮鍋❣︎主打台式養生鍋😋👍🏻最正係無限時,食到飽傾到飽都得👯‍♀️呢到環境超舒服,座位寬敞,今次我來嘆左佢Set D餐,個餐嘅牛肉同豬肉都非常高質😋👍🏻湯底我地揀左藥膳椰子🥥雞,超足料好濃郁夠味,啲雞滑到不得了,之後嘅火鍋配料唔使點醬汁都超好食😍湯底有成19款,火鍋配料多達60款添👏🏻👏🏻食到最尾仲可以享用埋Häagen-Dazs同Dreyer’s雪糕🍧,呢間任食火鍋店真係超推薦比大家🫶🏻❣︎怡怡推介以下必食系列❣︎😋♥︎Prime Grade美國安格斯牛肉♥︎牛味濃郁😋👍🏻入口嫩滑,油花豐富,估唔到放題都有呢種質素👍🏻👍🏻♥︎脆骨腩♥︎肉質結實,清爽脆口。♥︎是日海鮮 沙蜆♥︎沙蜆新鮮鮮甜,吐沙吐得好乾淨。♥︎黃金地瓜條♥︎入座每枱送一份小食,即叫即炸好香口😋仲有四種調味粉比你揀,我覺得最正係甘酶粉,酸酸甜甜同地瓜味道好夾。♥︎黑糖冬瓜檸檬茶♥︎比例岩岩好😋👍🏻酸酸甜甜,清涼順口。

❣︎怡怡推介以下必食系列❣︎😋
♥︎Prime Grade美國安格斯牛肉♥︎

♥︎脆骨腩♥︎
肉質結實,清爽脆口。

♥︎是日海鮮 沙蜆♥︎
沙蜆新鮮鮮甜,吐沙吐得好乾淨。

♥︎黃金地瓜條♥︎

♥︎黑糖冬瓜檸檬茶♥︎
比例岩岩好😋👍🏻酸酸甜甜,清涼順口。

2024-08-27
  • 雪糕
  • 脆骨腩
  • 黑糖冬瓜檸檬茶
:/📍 馬祖MAZU 無限時台灣養生涮涮鍋 旺角作為火鍋愛好者 Bookmark咗呢間台式火鍋餐廳好耐🤤 今次放假終於可以去盡情喪食處於旺角 地點方便易去🤣餐廳環境乾淨舒服 座位寬闊❣️採用QR Code下單 好快食材便送到~準備湯底同時 Staff亦為每枱顧客即刻送上炸番薯條做前菜🤣🍠 配上4種不同口味shake shake 粉 好食又過癮🥳#kcneatingin旺角 一睇Menu 湯底超過15款以上😎今次揀咗藥膳椰子清雞湯🐓🥥湯底皆用真材實料熬 濃郁無味精特別一讚💘 雞肉不但帶出湯頭鮮味之餘 同時間都保持住嫩滑口感🤤好正🕯️4款套餐選擇| 當日揀選的B餐包括:•🐂Prime Grade 安格斯牛頸脊•🐂Prime Grade 美國安格斯牛肉牛味香濃 油花均勻 肉色亦夠紅潤🥩•🐖西班牙伊比利亞黑毛豬•🐖西班牙無激素豬肉片推!黑毛豬好嫩😍肉質細膩 帶有特別口感其他推薦美食🐟🦐🥬•海鮮類👍🏻•手工粟米豬肉餃/ 韭菜餃•手工黑松露墨魚丸 •鴨血 ((台式火鍋必點!飲品🥤自己可以到飲品櫃揀選 有各款汽水| 凍飲| 熱飲| 自家製冷泡茶🤤•黑糖冬瓜檸檬茶 ((推!清爽解膩😌•愛民芒果茉莉花茶•冷
📍 馬祖MAZU 無限時台灣養生涮涮鍋 旺角

處於旺角 地點方便易去🤣
餐廳環境乾淨舒服 座位寬闊❣️
採用QR Code下單 好快食材便送到~

#kcneatingin旺角

其他推薦美食🐟🦐🥬
•海鮮類👍🏻
•手工粟米豬肉餃/ 韭菜餃
•手工黑松露墨魚丸
•鴨血 ((台式火鍋必點!

飲品🥤

營業時間: 星期一至日 12:00 - 22:00
Booking☎️: +852 9366 6489
2024-08-06
  • 西班牙伊比利亞黑毛豬
難得放假,揀左馬祖無限時打邊爐😋慢慢食唔洗趕~有成19款湯底可以揀😃揀左藥膳椰子雞同台灣沙茶牛肉鍋🥘椰子雞鍋椰味重又清甜🥰沙茶牛肉鍋係重口味之選🤪入邊仲有牛肋條😙一開始會有一碟黃金地瓜條配咗四種唔同味嘅Shakeshake粉可以俾你揀🍠fafafoodie 覺得甘薯同甘梅粉最夾😌極級Prime Grade安格斯牛頸脊同Prime Grade美國安格斯牛肉都有牛味又唔柴🥩西班牙伊比利亞黑毛豬同西班牙無激素豬肉片冇豬腥味😉唔食牛既都係一個好選擇🐷除咗飲品同醬料,全部嘢食都係用QR code order🤓海鮮、手打丸、餃子、雲吞、蔬菜、菇類、魚皮、響鈴🔔應有盡有😚特別推介香芋貢丸😍羽衣甘藍🥗鮮腐皮🫔 紫蘿蔔🟣飲品仲好貼心提供熱飲選擇最後唔少得甜品雪糕🍧有Movenpick/Haagen Dazs/Dreyers😚每人揀一款🍦試左新既Dreyers 開心果扭紋脆筒😍正HKD308-608(正價)7:30pm 前離座仲有8折🤗加一服務費#馬祖無限時台灣養生涮涮鍋#fafafoodie_旺角

難得放假,揀左馬祖無限時打邊爐😋慢慢食唔洗趕~

除咗飲品同醬料,全部嘢食都係用QR code order🤓
HKD308-608(正價)
7:30pm 前離座仲有8折🤗
加一服務費
#馬祖無限時台灣養生涮涮鍋
#fafafoodie_旺角
2024-08-27 1011 浏览
一入到去發現空間寬落乾淨 又有得坐卡位可以開心大聲傾計😌櫈都未坐暖 staff就遞上一份炸番薯條比我😆一定係知我好肚餓~ 佢個番薯條嘅特別之處係有埋Shake Shake粉 好搞笑🤣咸甜咸甜咁幾得意😌建議快啲食!因為放耐咗會冧㗎👀【台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐】 $308/set (正價時段)我地揀咗田園蕃茄濃湯牛肉湯底😋😋要表揚吓個湯底 真係落咗勁多牛肉同埋蕃茄勁鮮甜但唔會係味精味!揀咗呢個set包Prime Grade 美國安格斯牛肉 +西班牙無激素豬肉片🫶🏻牛肉肉質不錯😆食肉獸表示自己食咗幾盤🤓另外推介佢有個黑松露魚滑 幾得意 我都食咗兩盤🤣🤣啊!不得不提..芫荽愛好者們 佢有個爆漿熔岩芫荽豆腐湯底、芫荽燒賣揀🤪啱哂鐘意食芫荽嘅你地🥸我就…覺得蕃茄好好食😅🤣食到好飽之際醒起每人會送一個甜品🫣有haagen daz/ movenpick/ 其他牌子嘅甜筒👀我就揀咗冇咁濟嘅生果味🫶🏻另外另外 想推介佢地自家嘅黑糖冬瓜檸檬茶同愛文芒果茉莉花茶 特別得嚟唔會死甜 好好飲🥹如果唔想太甜 佢都有好多自家純茶揀!

2024-08-26 942 浏览
去咗旺角行街,揀左馬祖任飲任食打邊爐,真係好好嘅享受環境真係好好,而且超級方便喺瓊華上面,食完仲可以去行街直落我哋揀咗安格斯牛食材好多好豐富,而且都好有質素,我地不停狂叫牛同埋海鮮,豬嘅質素都唔錯嘅,因為油脂分布得好好!配菜都有好多選擇,有丸有餃子,真係應有盡有,太開心!佢嘅加湯都係好正嘅,湯入面仲要有好多杞子喺上邊,真係超級補身,果然係台灣嘅高級打邊爐!最後仲可以食movenpick 雪糕,正到不得了,仲有我最鍾意揀嘅咖啡味。掂呀!!
去咗旺角行街,揀左馬祖任飲任食打邊爐,真係好好嘅享受

環境真係好好,而且超級方便喺瓊華上面,食完仲可以去行街直落

配菜都有好多選擇,有丸有餃子,真係應有盡有,太開心!

我哋今次就book咗去旺角瓊華中心嘅馬祖無限時台灣養生涮涮鍋到食【台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐】可以任食美國SRF極黑和牛肩脊肉、極級Prime Grade安格斯牛頸脊 、Prime Grade 安格斯牛肉、西班牙伊比利亞黑毛豬、西班牙無激素豬肉片👍🏻但因為咁岩美國SRF極黑和牛肩脊肉無晒貨,換咗再高一級嘅極上Prime Grade霜降牛小排😍勁lucky啊🩷大推極上Prime Grade霜降牛小排🥩肉質又軟又滑👍🏻如果鍾意食牛味重啲嘅肉可以試吓Prime Grade 安格斯牛肉🐮如果唔食牛嘅,西班牙伊比利亞黑毛豬🐷又香又好味啊😋湯底方面,店員仲好貼心推薦揀日本壽喜燒,因為擔心大肚媽媽唔食得有藥材嘅湯底😉味道甜甜地,小朋友一定鍾意🥰;而隊友就揀咗台灣麻辣雞肉湯底(中麻辣),好香好惹味👍🏻超級推介大家揀麻辣湯底呀!💓其他必點火鍋配料:麻辣貢丸、海鮮類、手工丸類、紫蘿蔔飲品方面都好貼心,有凍飲同埋熱飲選擇🙌🏻🙌🏻最推薦自家製冷泡茶,清清地最岩解油膩👍🏻每檯仲會送一碟黃金地瓜條🍠食飽可以每人揀一杯雪糕🍦好滿足!呢間鋪嘅環境仲好舒服啊~

💓其他必點火鍋配料:
麻辣貢丸、海鮮類、手工丸類、紫蘿蔔

每檯仲會送一碟黃金地瓜條🍠
食飽可以每人揀一杯雪糕🍦好滿足!

呢間鋪嘅環境仲好舒服啊~

2024-08-14
庆祝纪念
纪念日
  • Prime Grade霜降牛小排
  • 是日海鮮
食極唔肥小姐又拉我去放題, 今次佢拉我去食台灣台灣涮涮鍋, 120分鐘任食。馬祖獨佔全層, 地方寬敞座位舒適。19款涮涮鍋任選, 花多眼亂最終揀咗藥膳花膠雞涮涮鍋, 湯底有藥膳香但冇藥膳苦, 大量花膠養顏雞件滋補, 淨係湯底已經豐富又好味👍, 檯面有兩大渣湯底隨時自己添加好方便。大量不同飲品自助任取任飲, 馬祖愛文芒果茉莉花茶有芒果香又唔太甜, 配火鍋好夾😃配送自家製脆脆黃金地瓜條,有四款shake shake粉 (甘酶、蕃茄、香辣、海苔)食住等配料到香口有特色手機自助直接order配料, 食極唔肥小姐直奔安格斯牛頸脊同西班牙黑毛豚, 兩款都係肉味香濃肉質鬆軟😋, 相當高質,無限追加, 必點推介👍。鱔片鮮海蝦都新鮮香甜, 食得越多越回本🤭仲有幾十款配料任點, 每份多數都係2/3件,可以試完再根據口味追加, 手工三寶丸細細粒又好味, 一再追加。整體配料質素都唔錯, 只會有食多冇食錯😂中午時段埋單有八折,每人只需三百幾, 馬祖用料唔吝嗇, 食極唔肥小姐話:我哋今餐賺咗

📍🇭🇰 馬祖無限時台灣養生涮涮鍋 MAZU.台灣的馬祖無限時火鍋終於來到香港啦!唔駛特登飛去台灣,係香港都可以享受到台灣養生涮涮鍋食到飽啦~.我們今次選擇左平日過來,用手機掃QR code下單,我們點左個:📌 極級SRF極黑和牛肩脊肉套餐至於湯底就揀左藥膳椰子雞涮涮鍋🥘- 藥膳配合鮮甜的椰子和雞肉而且仲可以無限追加肉類,包括:肉質優良的牛肉和豚肉,仲有多種配料,包括:自家製肉丸、腸仔、午餐肉、響鈴、蔬菜類等必備的打火鍋材料,還有自家製飲品;甜品、前菜及炸物,超過60多款!.我們好欣賞他們提供的肉類🥩及海鮮,都很新鮮,食左台灣幸福的味道!.在餐點未到之前,還有送我們一份黃金地瓜薯條,包四款調味粉:甘梅粉、海苔粉、蕃茄粉、麻辣粉,先醫下肚!.至於甜品方面,仲有雪糕movenpick/ haagen dazs可揀!.這裡環境很舒服,而且職員也很友善,我們亦可自助去飲品櫃取飲品及自助調味料吧,可供自由選擇!.最後大家都捧腹而回!
📍🇭🇰 馬祖無限時台灣養生涮涮鍋 MAZU
台灣的馬祖無限時火鍋終於來到香港啦!
📌 極級SRF極黑和牛肩脊肉套餐
至於湯底就揀左藥膳椰子雞涮涮鍋🥘
- 藥膳配合鮮甜的椰子和雞肉
最後大家都捧腹而回!
2024-07-29
2024-08-21 651 浏览
今晚同朋友去開旺角就搵咗呢間食台灣涮涮鍋嘅餐廳🤭佢個menu實在太吸引喇,有好多款湯底可以選擇!台灣養生醉雞田園蕃茄濃湯雞肉藥膳姬松茸雞肉台灣古早牛肉養生蟲草花桃膠雞藥膳花膠雞爆漿熔岩莞茜豆腐鍋✨真係多到數唔晒,總有一款啱胃口😆🤍 藥膳椰子雞涮涮鍋✨呢個藥膳椰子雞湯底,由藥膳配上椰子雞,養生得嚟又夠晒補🥰🤍 涮涮肉極級Prime Grade安格斯牛頸脊Prime Grade美國安格斯牛肉西班牙伊比利亞黑毛豬西班牙無激素豬肉片✨ 呢個set有牛又有豬,完全滿足到食肉獸嘅胃口!牛頸脊嘅肉質好鮮嫩,安格斯牛肉有香濃嘅牛味,黑毛豬肥瘦均勻,豬肉片口感好爽口,正啊!🤍 追加生猛海蝦脆鯇魚片白鱔片帆立貝手工墨魚滑手工黑松露墨魚滑台灣鴨血炸魚皮✨除咗肉類,仲可以追加一系列嘅食物!🤍 自家特色飲品冷泡桂花烏龍冷泡日月潭蜜香紅茶愛文芒果茉莉花茶黑糖冬瓜檸檬茶✨茶飲嘅選擇好多,茶味又香濃,食完涮涮鍋飲,啱晒解一解膩☺️
台灣養生醉雞
田園蕃茄濃湯雞肉
藥膳姬松茸雞肉
台灣古早牛肉
養生蟲草花桃膠雞
藥膳花膠雞
爆漿熔岩莞茜豆腐鍋
✨真係多到數唔晒,總有一款啱胃口😆

🤍 藥膳椰子雞涮涮鍋
✨呢個藥膳椰子雞湯底,由藥膳配上椰子雞,養生得嚟又夠晒補🥰

🤍 涮涮肉

手工墨魚滑
手工黑松露墨魚滑
台灣鴨血
炸魚皮
✨除咗肉類,仲可以追加一系列嘅食物!

🤍 自家特色飲品
冷泡桂花烏龍
冷泡日月潭蜜香紅茶
愛文芒果茉莉花茶
黑糖冬瓜檸檬茶
📍馬祖無限時台灣養生涮涮鍋旺角彌敦道628號瓊華中心11樓••••••••••••••••••••••••••••••💝藥膳花膠雞涮涮鍋 $408 pp➕極級Prime Grade安格斯牛頸脊➕西班牙伊比利亞黑毛豬➕Prime Grade美國安格斯牛肉➕西班牙無激素豬肉片非常足料有心思的養生湯底💖杞子的甜味搭配雞肉的鮮味💕整體十分清甜,就咁飲都好正😋大大塊豆卜更是吸滿湯底精華🤩而且裏面嘅大大件雞脾塊都好嫩滑😙Prime Grade 安格斯牛頸脊油花均勻🥩食落牛味十足而又唔會感覺太肥膩🤞🏻••••••••••••••••••••••••••••••海鮮方面真係極度推薦呢個生猛海蝦❗️鮮甜多汁、爽口彈牙、十分肥美🦐我地起碼食左20隻🤣另外墨魚仔亦係大件之餘仲好爽口🐙個窿剛好盛到少少湯、入口爆汁😝另外黑松露墨魚滑亦幾特別、松露味十足😎雖然知道任食叫澱粉質好浪費quota🫢但真心推薦呢個自家製台灣手工拉麵🍜口感煙韌,搭配呢個清甜湯底冇得彈🫡每檯一份嘅地瓜條好有驚喜✨新鮮熱辣、外面脆口內裏軟糯💥調味粉有甘酶/ 蕃茄/ 海苔/ 麻辣4款口味🌈仲有個紙袋比你整shake shake地瓜條⚡️••••••
📍馬祖無限時台灣養生涮涮鍋
➕Prime Grade美國安格斯牛肉
➕西班牙無激素豬肉片
非常足料有心思的養生湯底💖
杞子的甜味搭配雞肉的鮮味💕
整體十分清甜,就咁飲都好正😋
大大塊豆卜更是吸滿湯底精華🤩
而且裏面嘅大大件雞脾塊都好嫩滑😙
Prime Grade 安格斯牛頸脊油花均勻🥩
食落牛味十足而又唔會感覺太肥膩🤞🏻
海鮮方面真係極度推薦呢個生猛海蝦❗️
鮮甜多汁、爽口彈牙、十分肥美🦐
我地起碼食左20隻🤣
另外墨魚仔亦係大件之餘仲好爽口🐙
個窿剛好盛到少少湯、入口爆汁😝
另外黑松露墨魚滑亦幾特別、松露味十足😎
雖然知道任食叫澱粉質好浪費quota🫢
但真心推薦呢個自家製台灣手工拉麵🍜
口感煙韌,搭配呢個清甜湯底冇得彈🫡
每檯一份嘅地瓜條好有驚喜✨
新鮮熱辣、外面脆口內裏軟糯💥
調味粉有甘酶/ 蕃茄/ 海苔/ 麻辣4款口味🌈
仲有個紙袋比你整shake shake地瓜條⚡️
重點來了⭐️
甜品有各款 Movenpick/ Häagen-Dazs等🍨
性價比再升一級🆙
飲品方面除左各式各樣的罐裝/ 紙包飲品🧃
仲有自家製嘅冷泡茶,好有心思🫖
當中個人最愛係香濃嘅愛文芒果茉莉花茶🥭
果味十足而有唔會死甜、解膩一流😚
#medmad_forfood_mongkok
#馬祖 #吃到飽 #火鍋 #藥饍 #養生火鍋放題 #足料火鍋 #台式 #古早味 #安格斯 #安格斯牛 #海蝦 #墨魚仔 #黑松露 #墨魚滑 #地瓜條 #台式料理 #allyoucaneat #hotpot #taiwanese #angusbeef #shrimp #squid #truffle #sweetpotatofries #taiwanfood
#旺角美食 #香港美食
2024-08-18 1023 浏览
旺角高質台式火鍋湯底款式超過15種以上 現在下午還有限定優惠無限時讓你吃到飽超爽 火鍋迷必試吃火鍋最愛試湯底這次點了鴛鴦鍋 分別是蕃茄麻辣牛肉湯底跟我最喜愛的日式壽喜燒鍋套餐已經包括了以下肉類:極上 Prime Grade霜降牛小排 極級SRF極黑和牛肩脊肉 極級 Prime Grade安格斯牛頸脊 Prime Grade 美國安格斯牛肉西班牙伊比利亞黑毛豬西班牙無激素豬肉片而且肉類還是無限任添,可以瘋狂吃肉肉了極上系列不用多說牛肉味濃郁,每一款的質感都非常之好,油花比例恰到好處,肉質軟嫩多汁。這間火鍋店最值得一讚,就是豬肉類都非常出色。伊比利亞黑毛豬豬界愛馬仕,口感超級嫩滑,帶有果香味,即使火鍋燙過後肉質依然嫩滑。推介大家一定要試試!除了經典肉類,還有其他火鍋配料。我超愛有甜不辣跟米血糕的組合。飲品除了罐裝飲品以外,還有花茶系列。我跟朋友都非常喜愛愛文芒茉莉花茶!香甜的芒果味非常解膩。最後套餐還包含了,每人都有一款雪糕可以選擇 我就選了聽日很少吃到的焙茶系列!
旺角高質台式火鍋

極級 Prime Grade安格斯牛頸脊
Prime Grade 美國安格斯牛肉
西班牙伊比利亞黑毛豬
西班牙無激素豬肉片

而且肉類還是無限任添,可以瘋狂吃肉肉了

2024-08-12
  • 愛文芒果茉莉花茶
2024-08-18 961 浏览
我真係好鍾意食台灣唰唰鍋,其實屋企附近有一間叫做馬祖,但係我今次都係第一次食☺️一坐低冇耐就送上黃金番薯條呀,熱辣辣超好味,仲有得玩shake shake粉,我就揀咗最保守嘅海苔味,一定好食!我哋嘅Set B係有Prime Grade美國安格斯牛肉、西班牙無激素豬肉片、極品premier Grade安格斯牛頸椎、西班牙伊比利亞黑毛豬! 首推係安格斯牛肉,係你一淥熟佢已經會爆出牛嘅香氣,雖然切到好薄片,但係都仲有彈牙,係傳說中嘅牛有牛味!其次係牛頸椎,口感會硬身少少,但係一樣係好Juice!黑松露手打魚滑、響鈴、白鱔片,全部都係10分推薦💗 響鈴一定要配呢種高質素湯底,仲要係碌3秒即刻食!飲品櫃仲有好多我好鍾意飲嘅黑糖檸檬冬瓜茶、唔同嘅冷泡茶🙌🏻 最開心嘅係食完臨走一人一杯Movenpick或者係Häagen-Dazs嘅雪糕🍦What a Wonderful day~~~

飲品櫃仲有好多我好鍾意飲嘅黑糖檸檬冬瓜茶、唔同嘅冷泡茶🙌🏻

What a Wonderful day~~~
2024-08-13
午餐