收工去咗附近一間拉麵店,門口擺放咗同店名一樣嘅「鬼金棒」,原來係日本東京過江龍拉麵店🇯🇵,主打麻辣味噌湯🌶️,湯底辣度同麻度都可以自己選擇,用QR code落單。🍜增量叉燒辣麻味噌拉麵 $120(無辣,小麻)增量版叉燒份量多一倍!叉燒肥瘦相隔,表面有輕輕燒過,燒完將油脂香氣迫晒出嚟,煮得好入味軟腍😋~ 呢碗嗌咗無辣味,飲到好濃郁嘅豬骨味噌湯味帶微微麻味。麵條係粗身個款,軟硬適中,口感煙韌彈牙,掛上濃厚嘅味噌湯。🍜味玉辣麻味噌拉麵 $105(小辣,小麻)👧🏻係唔食辣嘅人,但嚟到呢度好想試吓佢地出名嘅辣味!少辣正常份量嘅叉燒對女仔啱啱好,呢碗多咗味玉,即係糖心蛋,入面係橙黃色,帶輕微流心狀態,蛋味香濃而且醬油味夠哂入味😍💯!仲有大量嘅芽菜同香蔥,芽菜幼身質地,非常新鮮爽甜,中和番食拉麵嘅膩感。小辣小麻同唔辣小麻各有特色,小辣更加惹味過癮!🥟煎餃(六隻) $45餃子皮薄身,外皮金黃脆口!餡料有椰菜同豬肉,口感爽脆有汁,配埋附送嘅辣醬汁食,好惹味!可樂 $15可樂 Zero $15

🍜增量叉燒辣麻味噌拉麵 $120

可樂 $15
可樂 Zero $15
2024-06-12
用餐时段
第一次黎旺角店, 坐bar枱諗緊食咩之際就見到師傅係入面好有镬氣地炒緊野, 然後𥄫到係炒緊芽菜, 而佢每次只係炒一鑊, 隔一陣又會再炒一鑊, 即係D配料新鮮即炒即時令我覺得吸引力大增!!因此朋友即刻叫左個炒豆芽菜辣麻味噌拉麵, 我就叫左增量叉燒辣麻味噌拉麵。個湯底真係好濃厚, 味道有層次唔單調, 麻同辣都可以揀程度, 我就中意中辣中麻, 岩岩好唔夠重口味又有辣勁, 亦唔會過咸,食得過癮!D配料即炒真係嬴左, 炒芽菜爽甜多汁, 栗米荀都有炒香左。哩度個叉燒更加過足口癮, 又大件又厚身, 增量版既再大件一倍, 半肥瘦咬落去軟淋有油脂既甘香~~~~拉麵麵質彈牙掛湯, 建議加埋隻溏心蛋, 食得更加滿足。餃子即叫即煎, 脆底有肉汁~除左食物有水準之外哩度既環境佈置都好有feel, D惡鬼公仔好得意~
D配料即炒真係嬴左, 炒芽菜爽甜多汁, 栗米荀都有炒香左。
拉麵麵質彈牙掛湯, 建議加埋隻溏心蛋, 食得更加滿足。
餃子即叫即煎, 脆底有肉汁~
有無人覺得有好多稱聲過江龍既店舖都名過其實🙊不過呢間真心食完覺得好好食,對得住個名🤩 🥓增量叉燒辣麻味噌拉麵佢既叉燒真係好好食❣️強烈推薦增量版❣️肉質軟淋,一咬就開,加上肥瘦相間,非常香口!而且煮到入晒味,真心正! 湯底都好濃郁惹味,個人好中意☺️而且麻辣度可以揀,唔辣都可以麵既粗幼都啱啱好,而且麵煮得好好,軟硬適中👍🏻 🌿芫荽辣麻味噌拉麵芫荽控必點!真係超多芫荽個湯底其實一樣,不過呢個多左陣香荽味,令成個湯變得更清新🤣 🥟煎餃子煎到個底好香脆皮都算薄,入面有少少肉汁,都幾好食.__. .__. .__.🐥🐥🐥.__. .__. .__. 總結: 因為小編們對拉麵要求好高,呢間真係好難得地一致認為好好食🤤 環境:🐥🐥🐥🐥🐣/5服務態度:🐥🐥🐥🐥/5 食物質素:🐥🐥🐥🐥🐥/5 性價比:🐥🐥🐥🐥🐣/5推介指數 :🐥🐥🐥🐥🐥/5
有無人覺得有好多稱聲過江龍既店舖都名過其實🙊
不過呢間真心食完覺得好好食,對得住個名🤩

🥓增量叉燒辣麻味噌拉麵
佢既叉燒真係好好食❣️強烈推薦增量版❣️

湯底都好濃郁惹味,個人好中意☺️
而且麻辣度可以揀,唔辣都可以
麵既粗幼都啱啱好,而且麵煮得好好,軟硬適中👍🏻

🌿芫荽辣麻味噌拉麵
芫荽控必點!真係超多芫荽
個湯底其實一樣,不過呢個多左陣香荽味,令成個湯變得更清新🤣

🥟煎餃子
煎到個底好香脆
皮都算薄,入面有少少肉汁,都幾好食

環境:🐥🐥🐥🐥🐣/5
服務態度:🐥🐥🐥🐥/5
食物質素:🐥🐥🐥🐥🐥/5
性價比:🐥🐥🐥🐥🐣/5
推介指數 :🐥🐥🐥🐥🐥/5
  • 芫荽辣麻味噌拉麵
  • 增量叉燒辣麻味噌拉麵
2024-06-15 21 浏览
旺角特色拉麵店鐘意食辣嘅朋友仔想食拉麵嘅話不妨可以試吓東京過江龍拉麵店- 鬼金棒。店舖以日式鬼怪作設計主題,還原特別暗黑風。鬼金棒主打辣麻味噌拉麵🍜,辣度同麻度都有4級可以按個人喜好去選擇~味玉辣麻味噌拉麵🍜湯底味道濃郁鮮香,少少偏向擔擔麵嘅味道。辣味同麻味都幾出,舒服得嚟亦唔會好油好咸。味玉係溏心蛋,撘配拉麵更惹味芫茜辣麻味噌拉麵🍜芫茜控芫茜迷嘅天堂。本身辣麻味已經夠香,加埋芫茜係雙倍效果。幫個湯底味道level up~ 拉麵有軟硬程度啱啱好,份量都ok,大食啲嘅朋友仔亦都可以加麵煎餃香口香脆,皮薄,配搭特調醬汁。正❤️
旺角特色拉麵店

味玉辣麻味噌拉麵🍜

芫茜辣麻味噌拉麵🍜

煎餃
香口香脆,皮薄,配搭特調醬汁。正❤️
門口至店內都擺放咗鬼金棒裝飾,幾有趣,而點餐用QR Code落單。味玉辣麻味噌拉麵 $105呢度嘅拉麵可以自選辣度及麻度,今次叫咗小麻小辣,湯底紅紅幾濃郁,個人覺得麻味唔算突出。麵身屬於粗身果款,所以好掛湯。配料有蔥花、芽菜、粟米荀及叉燒,而味玉係溏心,個黃係橙黃色,nice!❤️增量叉燒辣麻味噌拉麵 $120增量叉燒會比普通拉麵大一倍,呢度嘅叉燒幾厚身,而且係五花腩,一層肥一層瘦,非常腍身,至於配料同其他拉麵一樣,有蔥花、芽菜及粟米荀。煎餃一份6隻,餃子外層煎到金黃色,而餡料係椰菜豬肉餡,味道唔錯。

味玉辣麻味噌拉麵 $105

增量叉燒辣麻味噌拉麵 $120

2024-06-10
用餐时段
哇!東京過江龍拉麵店嘅【増量叉燒辣麻味噌拉麵】絕對喺我夢幻嘅拉麵之選!😍🍜呢碗拉麵以濃郁嘅味噌湯底為基礎,並巧妙地融入了獨特嘅辣麻元素。而最令我垂涎欲滴嘅,就係份量十足嘅厚切叉燒!🥓 味道濃郁,肉質軟稔,入口即溶。配搭上濃郁醇厚嘅湯頭,簡直喺天衣無縫!😋🤤社長三浦正和絕對係一位拉麵界嘅大師,專業調配每一種食材,務求為食客帶來最完美嘅視覺和味蕾體驗。呢碗拉麵無疑係佢嘅得意之作!🙌👏我已經迫不及待想再食呢碗拉麵!💯🤩

我已經迫不及待想再食呢碗拉麵!💯🤩
2024-06-12 23 浏览
平時都好鐘意食辣嘢,加上又鐘意食拉麵,咁就一定要嚟食下呢間日本過江龍辣麻拉麵店裝修幾有特色,以日本神怪作主題🍜特製麻辣味噌拉麵 $125(小辣、小麻)微微橙紅色湯底,配上大量蒜、蔥,令到味道非常濃郁厚實,小辣小麻,感覺唔會太辣,但好惹味!粗身拉麵質感彈牙,都幾掛湯,半肥瘦厚身叉燒非常軟腍、肉味香濃,仲有大量芽菜、粟米仔、溏心蛋,口感真係好豐富,好開胃,真係連湯都飲埋😂🥟煎餃 $45餃子皮煎得好脆,配上辣辣地嘅餃子汁,唔錯,幾好食
裝修幾有特色,以日本神怪作主題

🍜特製麻辣味噌拉麵 $125(小辣、小麻)

🥟煎餃 $45
餃子皮煎得好脆,配上辣辣地嘅餃子汁,唔錯,幾好食

2024-06-11 15 浏览
放假約朋友去旺角睇戲,經過一間裝修好吸睛嘅拉麵店,不約而同話要入去試吓!鬼金棒係東京過江龍拉麵店,餐廳裝修好特別,店內掛滿傳統嘅日式鬼面和金色鬼金棒,配搭紅色的燈光,更顯日式格調。主打麻辣味噌湯。湯底辣度麻度可以自行揀選。味玉辣麻味噌拉麵:湯底以豬骨、雞殼、魚鮮及蔬菜配合熬製超過八小時的湯頭,搭配日本直送的獨家秘製味噌而成,之後以客人選嘅辣度再調校濃稠的湯底,拉麵掛滿湯汁,吸收精華,非常美味,厚切叉燒肥瘦適中,煮得非常入味。配菜加入大量芽菜和蔥花,層次感十足,還有粟米芯和糖心蛋,十分豐富。增量叉燒辣麻味噌拉麵,追加味玉:增量咗厚切叉燒,肉質夠曬入味,大大舊夠曬滿足。煎餃六隻:餃子煎得金黃香脆不破皮,薄皮熟餡, 鮮美可口。

煎餃六隻:餃子煎得金黃香脆不破皮,薄皮熟餡, 鮮美可口。

來自東京超人氣過江龍憑住佢獨家秘製嘅辣麻味噌拉麵人氣一直有增無減 香港分店亦都越開越多 總有一間喺左近今次黎到旺角分店 店內嘅裝潢同東京店如出一轍餐廳以紅黑色為主調 店內掛滿傳統日式鬼面及鬼金棒吊飾辣 x 麻 程度分別有5級可以選擇 無-小-中-多-鬼增 相互配搭 足足有25個選擇咁多!!!佢嘅「鬼增」Level 辣味係以健力士世界紀錄大全最辣嘅卡羅萊納死神辣椒炮製🌶🌶🌶🌶🌶自問食得辣嘅朋友可以挑戰一下!\ 🍜特製辣麻味噌拉麵 - 中辣小麻 ($125) /用豬骨、雞殼、魚鮮、蔬菜熬製嘅湯頭非常濃郁!!再配上雙份厚叉燒 + 玉子 絕對係食肉獸首選!!層層相間嘅肥瘦肉 以多種香料醃製調味再經一晚燜煮 味道充分滲透入肉質 上枱前再輕輕火炙 迫出油脂食落去有焦香感 而且肉質軟嫩 肥肉入口即化!! 而且份量十足!!麵條屬粗身 麵質煙韌彈牙 掛上濃濃嘅味噌湯 非常好味!!而且麵條唔易淋 食得慢都唔怕!!\ 🌽玉米筍辣麻味噌拉麵 - 中辣小麻 ($120) /玉米筍份量爆滿!!! 再加上大量芽菜 份量十分驚人!!玉米筍表面經過慢火煎至金黃色 食落非常爽脆淡淡嘅甜味配上濃濃嘅味噌湯 層次更加鮮明芽菜
來自東京超人氣過江龍
憑住佢獨家秘製嘅辣麻味噌拉麵
人氣一直有增無減 香港分店亦都越開越多 總有一間喺左近

今次黎到旺角分店 店內嘅裝潢同東京店如出一轍
餐廳以紅黑色為主調 店內掛滿傳統日式鬼面及鬼金棒吊飾
辣 x 麻 程度分別有5級可以選擇
無-小-中-多-鬼增 相互配搭 足足有25個選擇咁多!!!
自問食得辣嘅朋友可以挑戰一下!

\ 🍜特製辣麻味噌拉麵 - 中辣小麻 ($125) /
用豬骨、雞殼、魚鮮、蔬菜熬製嘅湯頭非常濃郁!!
再配上雙份厚叉燒 + 玉子 絕對係食肉獸首選!!
層層相間嘅肥瘦肉 以多種香料醃製調味
麵條屬粗身 麵質煙韌彈牙 掛上濃濃嘅味噌湯 非常好味!!
而且麵條唔易淋 食得慢都唔怕!!
\ 🌽玉米筍辣麻味噌拉麵 - 中辣小麻 ($120) /
玉米筍份量爆滿!!! 再加上大量芽菜 份量十分驚人!!
玉米筍表面經過慢火煎至金黃色 食落非常爽脆
淡淡嘅甜味配上濃濃嘅味噌湯 層次更加鮮明
芽菜吸晒d湯都好好味!!
\ 🥟煎餃 ($45) /
外皮脆口 咬落肉汁滿滿
加上佢嘅秘製辣豉油真係絕配!!
拉麵嘅份量真係比一般嘅多 食完真係要棒住個肚走
2024-06-03 31 浏览
本身啲frd話難食我都未必信到十足,今日去聽到一堆大陸人聲,啲檯又唔抹都心知不妙,食嗰陣就完全體會咩叫三哥麻辣中辣加煲湯豬肉收你95蚊,個麵仲要得幾啖好似你平日口痕去七仔食撈麵咁,呢個價錢我不如去三哥叫個麻辣過橋咪仲抵食,反正個味道一樣,三哥仲要咩餸都有,鬼金棒就得嗰一舊仔屋企煲完湯再拎出去賣嘅肥豬肉,仲衰過人哋啲腩肉片。唉~明明日本嗰間都幾好食,點解嚟到香港就變成咁樣…又貴又無水準,真係好失望!大家都係珍惜食物,遠離香港鬼金棒。

大家都係珍惜食物,遠離香港鬼金棒。
2024-04-27 42 浏览
以前食過池袋嘅鬼金棒,估唔到開咗嚟香港~裝修極具特色,店舖內充滿着日本嘅鬼面同埋鬼金棒裝飾,個tone以黑色為主今次食咗特製辣麻味噌拉麵+增量叉燒辣麻味噌拉麵+六隻煎餃煎餃作為appetiser ,沾上日本醋,唔太酸幾開胃湯底極致濃郁,今次揀咗小辣,都唔算好辣,所以我下次會試中辣🤭~拉麵質地好有口感,texture非一般軟腍腍嘅拉麵表面鋪滿咗大量香蔥同埋芽菜,加埋好濃嘅醬汁,味道滿分主角當然係增量叉燒,叉燒稔滑,但住開嘢食嘅都知道,豬肉煮耐咗好易鞋~奇怪地一啲都唔覺得鞋口,相反 叉燒嘅脂肪部份,既有油脂香味,亦保留口感雖然我減緊肥,但係對於高質嘅叉燒無法抗拒😆如果一個女仔食,建議不用增量就可以了,怕吃不完呢~味玉中間嘅流心出色,生熟程度剛好🫶🏻流心嘅顏色偏橙,同平時食開「曉」嘅雞蛋差唔多顏色,蛋香濃郁平日晚飯時間都要排隊,好彩今次揀咗下午茶時間去❤️

今次食咗特製辣麻味噌拉麵+增量叉燒辣麻味噌拉麵+六隻煎餃

煎餃作為appetiser ,沾上日本醋,唔太酸幾開胃

表面鋪滿咗大量香蔥同埋芽菜,加埋好濃嘅醬汁,味道滿分

雖然我減緊肥,但係對於高質嘅叉燒無法抗拒😆

如果一個女仔食,建議不用增量就可以了,怕吃不完呢~

平日晚飯時間都要排隊,好彩今次揀咗下午茶時間去❤️
  • 增量叉燒辣麻味噌拉麵
2024-04-25 49 浏览
今日經過呢間都幾出名嘅拉麵就入咗去試吓啦嗌咗個濃厚豬骨湯豚肉拉麵再加隻唐心蛋食拉麵份量都幾足 豚肉夠厚夠入味 糖心蛋都幾流心個湯底好濃郁,差唔多飲咗成碗湯 好暖胃👍🏻👍🏻
今日經過呢間都幾出名嘅拉麵就入咗去試吓啦
嗌咗個濃厚豬骨湯豚肉拉麵再加隻唐心蛋食
拉麵份量都幾足 豚肉夠厚夠入味 糖心蛋都幾流心
個湯底好濃郁,差唔多飲咗成碗湯 好暖胃👍🏻👍🏻
2024-04-23 31 浏览
又同朋友去人氣拉麵舖食飯,嘢食好好味 性價比好高,每次用餐都好滿意👍 人均$150左右已經好飽!特製麻辣味噌拉麵👹辣麻味噌拉麵🍜超豐富配料,包括叉燒、芽菜、蔥花和味玉增添了豐富的口感和層次感,絕對是辣味愛好者的最佳選擇,麵條彈牙有嚼勁,湯底濃郁滑順,帶有味噌和辣椒的香氣,令人回味無窮。辣度適中,十分推薦!煎餃(6隻)🥟外皮金黃酥脆,口感一流😋 餡料充滿鮮嫩的豬肉和蔬菜,每一口都帶來滿滿的滿足感

特製麻辣味噌拉麵👹
辣麻味噌拉麵🍜

煎餃(6隻)🥟
東京過江龍拉麵店之前在銅鑼灣吃過一次後一直念念不忘。是日在旺角看到其分店,即興來個濃味Quick Dinner!芫茜辣麻味噌拉麵 $115 + 味玉 $15玉米筍辣麻味噌拉麵 $105 + 味玉 $15煎餃6pcs $45招牌麻辣味噌拉麵無論是嗜辣或不嗜辣者也會找到心頭好!友人最近戒辣,吃不麻不辣的芫茜拉麵覺得恰到好處,皆因鋪滿碗面的芫茜山很夠濃鮮味,單獨的味噌湯底已很足夠。不嗜辣的Order小辣小麻覺得很可以,齋看湯底顏色以為是地獄辣,但其實是偏向惹味,容易入口。不得不讚,除了拉麵份量足夠,軟硬適中外,連配料也花盡心思。坐在吧位看到師傅不斷在玩火,炒香玉米筍和芽菜,甚有鑊氣,好有日本對細節一絲不苟的精神。叉燒有別於平時多遇到一片片的白肉叉燒,這間是一磚磚的看似魯肉的叉燒,肥瘦相間,非常入味。一磚足以啖啖肉滿足肉望。此外也不錯過糖心蛋,完美深橘色的蛋黃令人垂涎三尺,鮮美滑嫩,令人回味。

芫茜辣麻味噌拉麵 $115 + 味玉 $15

玉米筍辣麻味噌拉麵 $105 + 味玉 $15

煎餃6pcs $45

煎餃
一直都覺得鬼金棒嘅拉麵CP值超高✨今次揀左旺角分店 坐位闊落 地理位置又方便👍🏻.📌玉米筍辣麻味噌拉麵 $105 湯底揀左無辣無麻 平時湯頭濃郁得嚟唔重口味 但今次淡味仲油膩啲🙈拉麵軟硬適中 好彈牙 仲好掛湯🍜玉米筍份量好多 爽甜夠鑊氣🌽另外加左味玉(+$15) 熟度剛好 香濃蛋黃加埋微微醬油味 超正🥚拉麵原本跟一舊細叉燒 額外加配左增量叉燒(+$35)份量大約係兩舊細叉燒👅五花腩肉炆得好淋好入味 肥瘦適中 層層相間 甘香肥美🐷.📌味玉辣麻味噌拉麵 $105湯底都係無辣無麻 麵條同樣掛滿濃郁湯汁🍜呢款拉麵配左半舊叉燒同味玉 叉燒同樣好淋好入味🍖味玉比另一碗更流心 一咬開蛋黃汁流晒出嚟 蛋味超濃郁 蛋白夠彈 醬油味剛好🥚拉麵仲配有少量芽菜同一條玉米筍 超有鑊氣🌽🌱.📌增量豆芽菜 $30豆芽菜份量超級多 勁抵食‼️炒得好夠鑊氣🔥食落有啲草青味 但將佢浸落拉麵湯底到再食 就好好味😋

📌玉米筍辣麻味噌拉麵 $105

玉米筍份量好多 爽甜夠鑊氣🌽