2018-11-29
同朋友買完嘢見肚餓, 就去搵嘢食。見呢間餐廳嘅環境好似幾好,所以就入咗嚟食啦。 間餐廳嘅環境算唔錯,坐得都闊落,而且佢分上下兩層。就咁睇個menu好似好多嘢食, 但睇埋我啲圖你就知你大劑啦。紹興酒糟醉雞& 口水脆皮雞:佢個醉雞既酒味真係好濃好香口, 依個口水脆皮雞真係十分之辣,自問我已經係食得辣嘅人都食到流曬汗。 同埋佢係好少。竹笙花膠瑤柱羹:好多竹笙同埋有幾濃嘅瑤柱味,都幾ok。 而且啱啱食完辣嘅頭盤食番個羹中和下都幾好。高郵鹹蛋蝦球:個碟就夠曬大喇,但係啲菜真係四分一都冇。 個蝦就真係幾新鮮嘅,而且用D鹹蛋加埋一齊去炸過,味就好香濃。鹹蛋味同蝦味都好夾。大紅袍松子黃花魚:食落口嗰啲黃花魚都幾新鮮,但又係得四分之一碟菜。大紅袍黃花魚真係好鬼酸,而且酸得呢有陣味呢好難形容。烤北京填鴨:呢度菜不過不失,同出面嗰啲北京填鴨冇乜分別。上湯茶樹菇蟲草花翡翠苗& 淮揚灌湯小籠包:啲菜一啜攬埋一齊,都唔知食緊啲咩。個小籠包同平時出邊食嘅冇乜分別,冇乜特別嘢可以講。金華火腿雞絲炒飯:呢個炒飯,雖然細細碗,但係可以食到佢啲用料都幾足。火腿同埋嗰啲雞肉都幾多下。 而且啲飯都炒得幾乾身,都幾合格。高力豆沙
紹興酒糟醉雞& 口水脆皮雞:
竹笙花膠瑤柱羹:
高郵鹹蛋蝦球:
大紅袍松子黃花魚:
烤北京填鴨:
呢度菜不過不失,同出面嗰啲北京填鴨冇乜分別。
上湯茶樹菇蟲草花翡翠苗& 淮揚灌湯小籠包:
金華火腿雞絲炒飯:
高力豆沙香蕉
唯一值得讚嘅就係呢個甜品。佢嗰啲甜品個香蕉味都幾重。而且隔離嗰啲一絲絲嘅其實就係嗰啲糖絲嚟嘅。
總括而言,呢間餐廳環境就ok嘅,但係啲食物嘅份量真係太過少喇。而且價錢偏貴。