2022-05-30 439 浏览
公司樓下正正就有呢間餐廳當日小忙就諗住買個外賣點知都要等15分鐘以上附近好多打工仔都會喺嗰度買外賣堂食食過都幾高質。我自己叫咗鰻魚炒飯 $69 味道偏甜炒飯濕底成個飯都有滑蛋都幾容易入口不過鰻魚多骨咗少少但唔影響個味道我一打開個盒同事都話好香😜午餐仲有麵豉湯同埋小前菜如果中華沙律多少少會好啲因為我好鍾意食🤣。我另外個同事就叫咗 照燒汁雞扒丼 $60 感覺上雞扒好似煮得好入味味道應該都唔差😎。不過等候時間其實都偏長附近嘅打工仔要預多少少時間午市都頗多人☺️證明高質幾多返頭客

公司樓下正正就有呢間餐廳

午市都頗多人☺️
證明高質幾多返頭客
鰻魚炒飯
2022-05-28 242 浏览
慢煮牛柳丼 $88用QR Code 落單幾方便呢個係佢ge熱門招牌之一 👍🏻 牛柳薄薄地好淋個丼飯仲有少少紫菜加$6 配隻溫泉蛋 呢個價錢包左杯茶 / 前菜 / 同細啫喱甜品係幾抵

慢煮牛柳丼 $88
用QR Code 落單幾方便
呢個係佢ge熱門招牌之一 👍🏻
牛柳薄薄地好淋
個丼飯仲有少少紫菜
加$6 配隻溫泉蛋
呢個價錢包左杯茶 / 前菜 / 同細啫喱甜品係幾抵
2022-05-15 257 浏览
九龍灣反工嘅朋友去左呢度食過未?日台Fusion,落咗單好快就到, 非常快捷方便!未食快啲黎試吓啦🤍諗唔到食咩可以come here食😉 我個人覺得佢嘅比目魚烏冬真係好食!章魚🐙小丸子都好好食😋唔好錯過呀!再加上同同事約食飯都好方便唔使排隊! 想食就即刻有位,趕食飯就啱晒🤭唔使諗太多嘢!推介以下食品!親子丼 $62章魚小丸子$25玉子 $48西京漬比目魚烏冬$78有新野當然過嚟試啦如果唔嚟你會後悔㗎

推介以下食品!

親子丼 $62
章魚小丸子$25
玉子 $48
西京漬比目魚烏冬$78

有新野當然過嚟試啦如果唔嚟你會後悔㗎
2022-05-09 216 浏览
魚木。肉燥豬軟骨便當 $58個人覺得個飯太油,另外啲肉燥冇咩味,豬軟骨唔夠軟,D骨硌硌聲🥲不過個滷蛋做得唔錯,前菜都好好食😋I would personally prefer the prom to be more tender and the sauce to be less oily. But for a quick lunch, I would be satisfied with this😉魚木日台美食 (九龍灣)九龍灣常悅道21號The Eastmark 1樓106號舖

魚木

。肉燥豬軟骨便當 $58

不過個滷蛋做得唔錯,前菜都好好食😋

魚木日台美食 (九龍灣)
九龍灣常悅道21號The Eastmark 1樓106號舖
2022-04-21
今日去完九龍灣侏羅紀公園個Exhibition之後睇吓附近有乜嘢餐廳適合一家大細去食個舒適嘅午餐!本身諗住去一間都頗出名嘅茶餐廳但係經過話聽到要等位就算啦。跟住再行前啲見到有一間命名為魚木的餐廳諗住成日都飲茶就試吓啲日台式嘅餐廳啦!上到去見到魚木隔離嗰間食熱狗嘅就滿座,而佢哋呢間呢就空空如也,唔使等,仲有好多枱任坐!其實行入去果一刻都有啲好驚會唔會中伏,但係因為實在太肚餓,又見佢價錢合理,同埋感覺又頗為乾淨就入咗去lu!入到去一樣要scan安心出行、針卡,然後問我哋幾多位咁我哋一家大細,兩公婆加一對小朋友老闆好有心機咁問我哋要唔要BB櫈我哋話好咁就見到佢攞消毒濕紙巾出嚟把兩張BB櫈抹乾淨之後就俾咗我哋啦。佢哋係自助用手機scan QR code去落單,但係本人喜歡看實在的Menu,所以問佢哋比Menu我哋睇。我成日都覺得好好笑就係其實一張枱有兩個大人你淨係比一本Menu我哋…咁我哋點睇呢?係唔係expect我哋一個睇完之後就比另外一個睇呢? 所以我又一樣問佢攞多咗個Menu等我可以同我老公同一時間睇個Menu同埋Discuz食乜嘢。個老闆突然走過來同我哋講話佢哋嘅黑松露芝士意粉好受小朋

個老闆突然走過來同我哋講話佢哋嘅黑松露芝士意粉好受小朋友歡迎,可以叫我哋一試,但係本人喜歡點一些自己喺屋企會比較難煮的dish,所以就冇同點同埋我小朋友本身唔係好太接受到黑松露嘅味道。

我哋最後點左以下(佢每一個午餐都會跟少量中華沙律和一粒糯米糍):

肉燥豬軟骨軟骨飯配滷蛋飲熱大麥茶 $58
- 味道唔錯,唔會有太大味精的感覺。
-豬軟骨稍為乾咗一點
-肉醋好味唔會很油膩的感覺
-滷蛋如果佢係溜心就會更加正。其實唔知佢係想整溜心定全熟…因為個蛋黃係9.5成熟🤣

慢煮煎風牛柳丼飲熱大麥茶

-墨魚餅得壹塊得半個手掌咁大炸醬多個墨魚料
-價錢同啲都同食物的portion 不合正比

6.鮑魚川貝無花果羅漢果蘋果湯 $12
-有啲似飲緊中藥

呢餐飯有一個小插曲都可以同大家分享就係我老公佢食飯嘅時候好胃痛,因為早上空肚食了藥而導致佢胃抽筋…而老闆亦都見到就特登俾咗一杯熱嘅牛奶我先生飲,佢話飲完會好啲的而且確飲完佢個胃真係唔再痛感覺好返少少至少可以開始進食午餐

但係當我老公好胃痛嘅時候佢其中一個侍應就無啦啦走咗埋嚟同我講話不如我幫你收起咗先我老公成成個慢煮煎風牛柳丼只係畢咗一羹飯食成嗰餐係未食過(我仲心諗佢真係細心)我同佢講好你幫我pack起佢先。跟住到我先生好返一點的時候我同佢講話可以攞返出嚟俾佢食點知佢就同我講話佢到咗…嗰一刻我話吓佢成個餐未食過個喎跟住佢話係呀…佢仲叫我再order過….然之後個老闆過嚟了解一下之後佢就話OK再整個比我地。

🥰我真係好多謝個老闆如果唔係佢叫啲同事整一杯熱奶俾佢,我覺得我老公好個胃會一直抽筋落去。🥰

食完佢哋個午餐之後就會明白點解喺午飯時間隔離餐廳就會滿座,而佢哋就空空如也,但係就係因為呢一個事件,我亦都希望大家可以去幫襯一下佢!
2022-05-01
2022-04-14 188 浏览
難得入九龍灣試新野,呢間店又平又好食😋外賣有八五折人均唔使$65鯖魚定食好出色又大條,比目魚質感有少少太散太淋,不過性價比算係咁。有機會會再試牛肉💛💛💛
難得入九龍灣試新野,呢間店又平又好食😋
外賣有八五折
人均唔使$65
有機會會再試牛肉💛💛💛
外卖自取
2022-04-05 152 浏览
有多款日/台式便當選擇我試了幾款~質素不錯( ̀⌄ ́)🔸照燒汁鯖魚丼 $67照燒汁偏甜甜哋 同鯖魚好夾( ̀⌄ ́)原條鯖魚 份量十足 軟滑唔老(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵) 食得出粒粒珍珠米( ̀⌄ ́)飯亦淋有照燒汁 配飯一流紅色的應許係木魚碎 甜甜的意外地好味( ̀⌄ ́)(鯖魚質素不穩定 有時食會較老(。 ́︿ ̀。)有點鞋)(但食過多次都軟滑唔老(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)看運氣)有時飯盒會附贈大福 超硬好難食(´・_・`)🔸玉子鰻魚丼 $72玉子熟度剛好 超軟滑(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)鰻魚鬆化不韌附送少得可憐的中華沙律(・_・;🔸西京漬比目魚丼(配烏冬) $78比目魚份量足甜甜的醬汁很入味不會老 魚肉很滑( ̀⌄ ́)🔸親子丼 $62玉子多了洋蔥多汁滑溜 必吃玉子( ̀⌄ ́)雞肉稍韌(´・_・`)🔸日式玉子燒 $+15玉子多汁軟熟(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)偏向甜味的玉子燒淋上沙津醬/燒汁和木魚碎有點像大阪燒的味道(´▽`)🔸我吃的是午市套餐~配麵豉湯/玄米茶/麥茶~麵豉湯一般 較淡 建議選麥茶( ´ ▽ ` )ノ丼飯可免費轉烏冬係較幼身嘅稻庭烏冬(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)好滑的烏冬( ̀⌄ ́)鰹魚湯底不過份量不多要注意 男生揀烏冬未必夠飽(´・_・`
有多款日/台式便當選擇
我試了幾款~質素不錯( ̀⌄ ́)

🔸照燒汁鯖魚丼 $67
照燒汁偏甜甜哋 同鯖魚好夾( ̀⌄ ́)
原條鯖魚 份量十足 軟滑唔老(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)

食得出粒粒珍珠米( ̀⌄ ́)
飯亦淋有照燒汁 配飯一流
紅色的應許係木魚碎 甜甜的意外地好味( ̀⌄ ́)

(鯖魚質素不穩定 有時食會較老(。 ́︿ ̀。)有點鞋)
(但食過多次都軟滑唔老(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)看運氣)
有時飯盒會附贈大福 超硬好難食(´・_・`)
照燒汁鯖魚丼
玉子鰻魚丼

🔸玉子鰻魚丼 $72
玉子熟度剛好 超軟滑(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)
鰻魚鬆化不韌
附送少得可憐的中華沙律(・_・;
西京漬比目魚丼

🔸西京漬比目魚丼(配烏冬) $78
比目魚份量足
甜甜的醬汁很入味
不會老 魚肉很滑( ̀⌄ ́)

🔸親子丼 $62
玉子多了洋蔥
多汁滑溜 必吃玉子( ̀⌄ ́)
雞肉稍韌(´・_・`)

🔸日式玉子燒 $+15
玉子多汁軟熟(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)
偏向甜味的玉子燒
淋上沙津醬/燒汁和木魚碎
有點像大阪燒的味道(´▽`)

🔸我吃的是午市套餐~
配麵豉湯/玄米茶/麥茶~
麵豉湯一般 較淡
建議選麥茶( ´ ▽ ` )ノ

丼飯可免費轉烏冬
係較幼身嘅稻庭烏冬(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
好滑的烏冬( ̀⌄ ́)鰹魚湯底
不過份量不多
要注意 男生揀烏冬未必夠飽(´・_・`)

整體好吃的日式便當(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)
推介玉子同鯖魚(*¯︶¯*)
玉子鰻魚丼
西京漬比目魚丼
  • 照燒汁鯖魚丼
2022-02-28 160 浏览
魚木日台美食喺九龍灣 The Eastmark 嚟講算係新血,呢度主要提供日式料理,另外仲有少部份台式,韓式同西式食物。第一次幫襯,我揀咗台式嘅鹽酥豬排便當。呢個鹽酥豬排同其他台式食店嘅做法唔太相同,豬排調味唔重手,鹽酥味亦唔強,味道來源主要靠上面嘅沙律醬,未必係我最鍾意嘅做法,不過兩大塊豬排炸得剛好,肉質肥瘦適中,有肉味,所以整體嚟講都算唔錯。值得一提係飯入面有少量椰菜絲,職員專登拎樽沙律醋過嚟,話畀我用嚟撈菜食,好認真,有分加👍。

1K
2022-01-28 207 浏览
👧🏻😋👅🍽✨魚木日台美食 (九龍灣常悅道Eastmark) 有驚喜 冇得彈的Lunch 💛-💛揀佢純粹因為就腳, 係九龍灣站同商業區中間以為會好多人, 點知好多位💛簡約風, QR code落單, 每個選項都好清晰, 日, 台, 西式乜都有, 但名叫日台美食, 我地就當然揀左日台signature💛價錢的確唔算好平, 但好食, 同埋免加一黎講有人serve上菜都算係咁-🇯🇵🐠🍱 西京漬比目魚丼 $78✨平時係出面好少食魚, 但見到人D相覺得好正就試下✨魚好大塊, 汁燒好入味, 魚肉超滑!! 每一啖都有好後既魚油同西京汁既味道✨紅色果D係木魚漬物 (應該係木魚除非唔係😂), 同比目魚一樣入味, 跟飯食又可有D汁咁✨鋪面有暖既椰菜絲; 飯有飯素-🐄 🍱 慢煮封煎牛柳丼 $82✨都唔少塊牛, 唔係入口即溶超靚果D, 但勝左肉味重, 牛汁另上✨但我唔鍾意佢D蒜粒好硬😫✨整體都好食, 個汁可幫到個丼飯冇咁乾-🇹🇼🐓 台式鹽酥雞 (五粒) $30✨好滑! 唔會太多味粉, 有肉汁, 多肉唔會全都是炸粉同皮, 超好味✨但食完埋單先發覺有個bug, 加配可以$15買三粒鹽酥雞, 點解我叫多, 仲貴左$1/
👧🏻😋👅🍽✨
魚木日台美食 (九龍灣常悅道Eastmark)
有驚喜 冇得彈的Lunch 💛
🇯🇵🐠🍱
西京漬比目魚丼 $78
✨平時係出面好少食魚, 但見到人D相覺得好正就試下
✨鋪面有暖既椰菜絲; 飯有飯素

🐄 🍱
慢煮封煎牛柳丼 $82
✨但我唔鍾意佢D蒜粒好硬😫
✨整體都好食, 個汁可幫到個丼飯冇咁乾

🇹🇼🐓
台式鹽酥雞 (五粒) $30
✨但食完埋單先發覺有個bug, 加配可以$15買三粒鹽酥雞, 點解我叫多, 仲貴左$1/粒😗

🇯🇵🧈
日式玉子燒 $15
✨滑! 甜甜地, 但太多沙律醬遮晒D蛋香味, 如果另上就好了

🧀🫓
芝士年糕 $15
✨炸得好! 年糕好煙韌, 芝士滑既, 都係果d來貨啦! 最重要係炸得金黃同埋有隔油
🍲🍵
麵豉湯/大麥茶 跟餐
免加一服務費
2022-01-17 166 浏览
溫馨簡約的日式簡餐店。點了招牌的鰻魚玉子丼,鰻魚肉質緊實,沒有魚刺,半熟雞蛋咬下去,流心的滋味在嘴里淌開,與粒粒均勻的飯粒攪拌在一起,非常下飯。和風沙律的菜很新鮮,套餐還送一個大福的小甜品。
2022-01-16
環境:不錯,整潔寬敞。本身夜市呢棟嘢都比較冷清,而呢間好似坐落成晚得4枱,感覺就更加冷清。食物:韓式泡菜豬肉丼 + 玉子燒價錢:$67 + $15評價:⭕ 豬肉不錯,泡菜汁唔算太辣,都幾惹味,送飯不錯。❌ 泡菜頗失望,係泡菜醬加新鮮菜。我嘅概念係醃到腍癟癟勁酸勁辣,但係而家見到青綠色嘅爽口菜真係覺得怪怪。⭕ 粒大福有驚喜,流心。❌ 流完心剩返個本體咬落有啲膠,唔太好。⭕ 玉子燒正常發揮。❌ 有啲唔夠挺身,個芯有啲軟,唔實在,又唔係軟滑嗰種喎。而且感覺有啲老。

食物:韓式泡菜豬肉丼 + 玉子燒
價錢:$67 + $15
評價:

⭕ 豬肉不錯,泡菜汁唔算太辣,都幾惹味,送飯不錯。

⭕ 粒大福有驚喜,流心。
❌ 流完心剩返個本體咬落有啲膠,唔太好。

⭕ 玉子燒正常發揮。
韓式泡菜豬肉丼 + 玉子燒
2022-01-02 1586 浏览
星期二下午我在「德福廣場」電影院裡面購票和觀看了一套很精彩,很有娛樂性,節奏很緊湊明快的荷里活英雄電影。今集電影沒有大奸角,只有之前至今三輯電影洐生出來的經典反派角色而已。所以今次電影裡面的重心,變成了復刻經典電影故事題材,電影公司刻意找來電影前兩輯裡面負責飾演主角的前兩任男演員,安排跟現任男主角同台演出。所以電影的實際片長時間變得頗長,需要兩小時三十分鐘左右才看得完,我進場時還是下午,天色仍然十分光猛,但是看完電影散場之後,離開電影院才發現天色已經完全入黑,已經進入晚餐時間。「漫威」現在不單只召回之前兩代版本的「蜘蛛俠」男演員,甚至把之前兩代「蜘蛛俠」裡面飾演跟「蜘蛛俠」對立的反派角色,和相關演員都一一召喚回來,一同拍攝新「蜘蛛俠」電影。所以無論是以前曾經在電影節購票觀看過「蜘蛛俠」電影的觀眾,抑或以前只知道聽聞「蜘蛛俠」大名,卻從來購買入場觀看「蜘蛛俠」的觀眾,都可以很快就能夠看明白電影劇情內容,而且很快就可以看完接近一百五十分鐘的電影。我在下午二點多購票入場觀看電影,等到看完整套「蜘蛛俠不戰無歸」電影,離開電影院之後,才發現自己原來花了兩個半小時觀看電影,而且觀看電影全程期間,也

我在下午二點多購票入場觀看電影,等到看完整套「蜘蛛俠不戰無歸」電影,離開電影院之後,才發現自己原來花了兩個半小時觀看電影,而且觀看電影全程期間,也沒有疲倦和肚餓的感覺。

我看完電影和離開電影院的時候,發現時間原來已經接近下午六時,雖然未完全符合我一向對於正式「晚餐」時間應該有的定義,但是的確腦海是產生了,有即時想光顧旁邊食店的念頭。

結果我又離開「德福廣場」,徒步來到偉業街、「鴻圖道」和「德福廣場」旁邊的商業大廈「The Eastmark」,走過大廈的行人扶手電梯,來到「The Eastmark」有不少食店的二樓樓層。

上次我在「The Eastmark」商場一樓樓層裡面,找到一間同時有提供「牛腩」、「雞肉」和「白飯」在裡面的馬來西亞菜餐廳,在餐廳裡面食了一份份量感覺頗為豐富的晚餐。

今次我沒有再考慮在「The Eastmark」一樓裡面,尋找可以享用到「牛腩飯」的食店,而改為嘗試尋找其他菜系,例如以「日本菜」為主的餐廳。

結果我今次在「The Eastmark」一樓樓層的芸芸眾多食店裡面,找到「魚木日台美食」這一間顧名思義,同時主打「日本菜」以及「台灣菜」的餐廳「魚木日台美食」。

我一早已經知道「日本菜」食品裡面,一向都沒有例如「牛腩」的菜式,所以也沒有刻意嘗試在「魚木日台美食」裡面尋找「牛腩飯」,而改為在「魚木日台美食」裡面,尋找享用到類似「雞扒飯」的晚餐食品。

結果皇天不負有心人,我終於在「魚木日台美食」的餐牌價目表跟眾多食品裡面,成功尋找到一款口感類似「雞扒飯」,雞肉份量不的食品,食品是售價港幣六十元的「照燒汁雞排丼」。

「魚木日台美食」現在的點餐模式,跟現在很多的食店都是大同小異,都是安排食客以智能手提電話掃描「二維碼」方式去點餐,我也花了一輪時間,才能夠使用「二維碼」完成點餐工作。

結果我點了一客甜味「雞扒飯」,感覺風格揉合「台灣菜」裡面的「雞排」,還有「日本菜」裡面的「照焗汁」以及「丼飯」的食品「照燒汁雞排丼」。
唐揚炸雞

至於「魚木日台美食」定食餐牌裡面的小食部分食品方面,小食食品裡面分別有兩款「炸雞肉」小食食品,分別是台式的「鹽酥雞」,還有日式食品「唐揚炸雞」供食客自己去選擇享用。

結果我終於成功在「魚木日台美食」裡面,點到一份主要食材都是來自「雞肉」和「白飯」,至於整體味道則是十分甜美和濃厚的「照燒汁雞排丼」,配小食「唐揚炸雞」跟「味噌湯」和餐前小食「中華沙律」晚餐。

反而我在「魚木日台美食」晚餐價目表裡面,找不到任何以套餐價錢發售的手調甜味飲品,例如台式紅茶飲品。所以我最後沒有選擇飲品,最後只喝套餐裡面的餐湯「味噌湯」就足夠了。

「魚木日台美食」定食裡面的前菜「中華沙律」外表綠油油一片,但是「中華沙律」的實際口感其實算是頗為有韌性,頗有耐嚼的感覺,而且「中華沙律」裡面有很濃厚的「醬油」甜味。
照燒雞排丼

至於套餐餐湯「味噌湯」裡面的鹹味感覺算是頗為濃厚,而且「味噌湯」裡面有一塊口感也算是頗為耐嚼,外表呈現綠油油一片的配料「海帶」。

跟著我開始享用「魚木日台美食」晚餐套餐裡面的日式小食食品「唐揚炸雞」,餐廳定食版本裡面的「唐揚炸雞」實際份量一共有三粒,配備餐廳提供的甜味調味料「蛋黃醬」。

至於「魚木日台美食」晚餐定食裡面的小食食品「唐揚炸雞」的實際製成品溫度仍然十分熱,「唐揚炸雞」表面的炸漿口感雖然是可以造得再香脆一點,但是我還接受到炸雞裡面的鹹味和偏脆口感。

另一方面,我發現餐廳廚房還有在「唐揚炸雞」的旁邊,發現到有幾塊預先切好的日式餐前漬物小食食品「醃蘿蔔」,「醃蘿蔔」裡面的味道感覺頗酸,而且「醃蘿蔔」實際口感感覺頗脆。

至於「魚木日台美食」裡面的主角「照燒汁雞排丼」裡面的「雞排」,其實根本就是已經預先去骨,無骨啖啖肉的「雞腿肉」,所以無論說是「雞排」還是「雞扒」,也是擁有大量肉食份量的「雞肉」食品。

而且「魚木日台美食」無骨「雞排」的實際味道在浸過甜味「照燒汁」之後再拿去燒,燒完出來的「照燒汁雞排」實際味道立刻變得非常甜美,口感屬於無骨啖啖肉,而且有少許彈牙的暢快感覺,甜味照燒醬汁還有滲進白飯裡面,令白飯實際味道也變甜。

而且「魚木日台美食」廚房在「日式照燒雞排丼」食品實際製成品的表面上,一次過鋪放了三大塊甜味去骨「雞腿肉」,旁邊口感香脆「沙律菜」裡面,其實也有加入少許「沙律醋」調味。

所以「魚木日台美食」廚房製造的日本菜食品「日式照燒雞排丼」,無論是無骨「雞腿」實際份量,「照燒」醬汁裡面的甜味味道抑或是「雞排」的彈牙口感,都令食品的港幣六十元售價變得很便宜,性價比也變得頗高。

餐廳最後還有為日式「照燒汁雞排丼」定食套餐,預留了一粒甜味「雪米糍」作為壓軸甜品。「雪米糍」裡面口感在享用時間,雖然已經有稍為融化,但是勉強還能夠食完整雪糕口感。

而且「雪米糍」的實際溫度仍然有冰涼感覺,沒有因為時間而完全變暖融化,至於「雪米糍」實際口感勉強還有來自一般「雪糕」的軟腍感覺。

雖然「魚木日台美食」裡面沒有「牛腩飯」,但是卻能夠同時滿足我一向對無骨濃厚甜味「雞排飯」食品的渴求,總價錢也只需要港幣七十五元而已,感覺頗為抵食,下次有機會可以考慮再光顧。
2021-12-29
唐揚炸雞
照燒雞排丼
2021-12-14 316 浏览
九龍灣The Eastmark 依家除左大渣哥,樓上開左好多間小店新餐廳,今日同同事試呢間魚木,一入門口,裝修清新乾淨、環境闊落, 以QR code落單,不同款Set大約 $60起跟麵豉湯或茶。另外可以加錢追加小食、飲品。 ❣️親子丼 Oyako-don $62~蛋汁多夠撈飯、雞肉都好嫩滑,調味唔錯。 ❣️西京漬比目魚丼$78~比目魚好大塊,飯面上有紅色木魚鬆、芝麻同蘿蔔,有味得來又唔會好咸。 ❣️兩碗飯份量亦足夠一個男仕食💛💛💛❤️ ❣️除咗主食之外,我又忍吾住追加咗章魚燒小丸子たこ焼きだ,一定要襯熱食,最鐘意見到木魚花(柴魚片)郁郁下,口感特別又開胃,如果有埋雪糕做甜品就大滿足🥰🥳💛❤️
💛❤️食物黎講,價錢唔算貴、味道OK,收銀哥仔好有禮貌,店員都非常友善,比我左問右問點落單,都有問必答,值得再訪,出街食晏又多一個可以選擇地方💛支持小店👍💛❤️Donburi Lunch❤️💛

❣️兩碗飯份量亦足夠一個男仕食💛💛💛❤️

Donburi Lunch❤️💛

2021-12-13
  • 章魚燒小丸子
  • 西京漬比目魚丼
  • 親子丼
2021-12-06 243 浏览
食過好多次將軍澳分店,覺得好味又抵食,有排聽到佢地籌備開分店所以暫時停業,好一段時間心思思,咁啱嚟到九龍灣,一於試吓新分店水準如何!醬油漬花魚定食+溫泉蛋 湯魚木fans最鍾意飲佢嘅湯,好好飲唔會口渴,無飯家庭恩物,太餓未影就飲完😂個魚好滑,醬油入味,配埋溫泉蛋撈飯,加埋紅色嗰啲魚鬆同蘿蔔,好滿足又唔會好重口味。小食:鹽酥雞仲嗌咗個鹽酥雞,外皮酥未去到脆,唔熱氣,調味夠。其實好多小食都想試,不過食唔到咁多,下次再支持加分位我當日整親腳拎住柺杖入去,店員好好安排咗近門口嘅四人枱俾我坐得舒服啲,謝謝細心嘅店員~

醬油漬花魚定食+溫泉蛋 湯

小食:鹽酥雞

加分位
有新食店於這充斥著貴價小餐廳的商場內開業,不妨給它一個機會,看可否為這小商場洗脫污名。一看餐牌,罷了,“貴” 似乎 跑不掉,且看食品水準是否可挽回點面子。我點了一個套餐,“松露溫泉蛋火腿芝士意粉”。 加了松露固然有陣陣飄香,其實那意粉的芝士汁也調得不錯,夠香濃,不會水汪汪,連溫泉蛋一起送進口中,口感、味道也不俗,不過有點「九唔搭八」的就是那碗麵豉湯,它雖然夠熱夠香,但配芝士意粉,簡直是 ...「貌合神離心相遠,門戶不對也不當」!

我點了一個套餐,“松露溫泉蛋火腿芝士意粉”。

2021-11-16