相信愛吃壽司的朋友仔,都對🇯🇵鮨樂𝐒𝐮𝐬𝐡𝐢 𝐑𝐚𝐤𝐮 並不陌生。餐廳在多區都有分店,我已經去過不同的分店一共五次😂,每間質素都好好(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎),至今都沒失望過~今晚去屯門市中心購物,便順便來吃晚餐啦🩷!!! 餐廳地方寬敞,貫徹品牌的壽司店設計,有廚師吧枱,又有卡位😚,一家人吃飯,或想邊吃邊看師傅握壽司也沒問題~ 食物種類真心相當豐富,而且價格合理,有些更很便宜😳😏,難怪有如此多客人啦~☆ 竹壽司盛盒🍣$238 賣相吸引的壽司盛盒,色彩繽紛😆。當中我最愛深海池魚、大拖羅 及 香甜的玉子燒。 ☆ 沖繩苦瓜沙律🥗$78 沖繩苦瓜沙律有驚喜(≧▽≦),爽脆又不苦,好清爽。 ☆ 炙燒三文魚芝士反卷🧀$52 這個反卷超級好吃,炙燒過的三文魚,油份豐富,配上蟹籽和芝士更美味しい。 ☆ 吉列蝦反卷🍤$55 反卷同樣質素高,炸蝦好香脆。 ☆ 鹽燒喜之刺🐟$198 喜之刺真心必點😍,魚皮香脆,魚肉嫩滑又鮮甜,超級美味。 ☆ 牛舌串🥩$38 牛舌肉厚又彈牙,鮮美十足。 ☆ 免治雞肉串🍗$38 雞肉串比較結實,軟腍一點更好。 飯後還有雪糕送😍,也太好了吧。可惜趕著去甜品店,就沒吃了~
☆ 竹壽司盛盒🍣$238

☆ 沖繩苦瓜沙律🥗$78

沖繩苦瓜沙律有驚喜(≧▽≦),爽脆又不苦,好清爽。
 ☆ 炙燒三文魚芝士反卷🧀$52

☆ 吉列蝦反卷🍤$55

反卷同樣質素高,炸蝦好香脆。
 ☆ 鹽燒喜之刺🐟$198

喜之刺真心必點😍,魚皮香脆,魚肉嫩滑又鮮甜,超級美味。
☆ 牛舌串🥩$38

牛舌肉厚又彈牙,鮮美十足。

☆ 免治雞肉串🍗$38

雞肉串比較結實,軟腍一點更好。

飯後還有雪糕送😍,也太好了吧。可惜趕著去甜品店,就沒吃了~
2023-09-16
有幾間分店既鮨樂 間唔使都會成為我地既晚餐食堂因為佢既選擇夠豐富 所以每次去都可以有好多選擇🥰➷🪐 特上鮨樂壽司盛合因應來貨 有機會款式上會有唔同🐟每舊壽司既大小都好均等 魚生岩岩好蓋過醋飯新鮮得黎魚味亦都好濃厚 食壽司 就應該係要咁樣🍣呢個盛合仲會有海膽🤩鮮甜味走晒出黎🤤§🪐 本鮪壽司盛合聽個名就知道係以吞拿魚拼合而成既一個組合比較偏白身既大拖羅 入口食到啖啖魚油香 肥美到呢🤤如果一個人食晒呢個盛合 應該都會飽咗一半🫢建議由淺入深咁去食 會慢慢體驗到當中既變化😋§🪐 特盛蟹肉蟹膏軍艦🪐 特盛飛魚籽軍艦🪐 特盛花之戀叫得做特盛 餡料澎湃係佢地既其中一個賣點🤩淨係見到佢滿瀉既狀態都已經好興奮🫣用料都係正常 有足夠既新鮮度🍣§🪐 炙燒三文魚芝士卷三文魚同濃郁既芝士互相融合🧀三文魚本身帶有魚鮮味 芝士就有奶香風味炙燒過既三文魚表面微焦 增加咗一層煙燻既香氣😶‍🌫️亦令到整個壽司卷既味道豐富起黎👍🏼§🪐 蟹味噌甲羅燒甲羅燒唔洗多介紹 大家都對佢好熟喇🤣豐厚既蟹膏再加入味噌作調味 經過火燒後香氣四溢😋味噌既咸香加上蟹膏既惹味結合 絕對係忍唔到口🫢配埋佢用黎送既脆魚乾🤤可唔可以俾多幾塊我地§🪐 雞串
有幾間分店既鮨樂 間唔使都會成為我地既晚餐食堂

炙燒三文魚芝士卷
蟹味噌甲羅燒
白鱔串
2023-09-19 93 浏览
日本野到依家都係我首選🥺這間既食品於每個產地都經過嚴選及不斷為食材提供檢測,令我都會食得放心😊港九新界都有分店,今次就同家姐嚟咗屯門分店食。🥢食物1️⃣10 貫炙燒寿司定食 $198(定食附送沙律、味噌湯及稻庭冬)赤身醬油漬、墨魚、黑松露赤蝦、星鰻、佐貨和牛,三文魚、魚背、玉子、太卷2件✨每一件顏色及味道都好新鮮,墨魚爽口,黑松露赤蝦夠清甜,仲有牛味濃郁嘅和牛,入口有溶化咁👍🏻豐富大滿足🤗2️⃣和牛三色丼 $298: 鹿兒島和牛刺身好美既粉嫩色,入口即溶感覺好正☺️蔥粒吞拿魚茸幾香口,仲有赤蝦、海膽、三文魚籽嘅鮮甜美味,不同口感融合層次分明,值得一試。3️⃣鹽燒喜之次 $198: 喜之次用這個價錢可以食到一定唔可以錯過🤩整條魚外皮燒至香脆,用鹽燒帶出魚油嘅獨有鮮味,加上嫩滑嘅魚肉,一試難忘😌4️⃣蟹肉海鮮蒸蛋 $38: 蟹肉一梳梳鮮味十足,蒸蛋香味濃郁又好滑溜,加上三文魚子提鮮,配搭一流👍🏼5️⃣本鮪(中拖羅)壽司 🍣 $45/1: 顏色粉紅油分恰到好處而無筋,肉質夠細嫩,入口即溶。6️⃣燒牛舌串 $38牛舌厚切,但唔會靭,夠爽口✨7️⃣燒白鱔串 $48: 外皮燒得香脆,魚肉肥美滲透魚油香✨

🥢食物
1️⃣10 貫炙燒寿司定食 $198
(定食附送沙律、味噌湯及稻庭冬)

6️⃣燒牛舌串 $38
牛舌厚切,但唔會靭,夠爽口✨

睇影片分享網站介紹,所以生日特登黎食點知點知 比我係生日食到壞左既海鮮!和牛三色丼食頭2啖海膽 雖然完全冇甜味,但都係冇事,點知到第3啖入口 臭左 即刻吐哂出黎。叫人黎講,佢就連白飯都冇換比我,就咁比左一小啖新既海膽我, 其實呢,我就仲未食飽既,你d臭左既海膽下面既白飯同其他剩既野我真係冇興趣再食,可以比小小新既白飯我都好既,唯一好既就係佢新比我既海膽先係真正甜囉。燒物唔錯,正正常常既,腎同雞肉串幾好食軟殼蟹手卷 似食緊炸漿 食唔到軟殼蟹既存在可一不可再多謝700幾蚊買左個超sad既生日飯返黎

睇影片分享網站介紹,所以生日特登黎食
點知點知 比我係生日食到壞左既海鮮!

和牛三色丼
食頭2啖海膽 雖然完全冇甜味,但都係冇事,
點知到第3啖入口 臭左 即刻吐哂出黎。

叫人黎講,佢就連白飯都冇換比我,就咁比左一小啖新既海膽我,

燒物唔錯,正正常常既,腎同雞肉串幾好食

軟殼蟹手卷 似食緊炸漿 食唔到軟殼蟹既存在

可一不可再
多謝700幾蚊買左個超sad既生日飯返黎
2023-09-12 367 浏览
鮨樂喺港九新界都有分店食物種類多元化🤤每日由豐洲直送✨特上鮨樂壽司盛合壽司有三文魚籽軍艦、蔥粒吞拿魚軍艦、海膽軍艦、三文魚、油甘魚、帆立貝、吞拿魚、赤蝦共8件3款軍艦真材實料,我最愛當中嘅海膽軍艦色澤誘人😍淡淡海水鮮味洋溢,入口綿滑即化帆立貝厚實鮮甜,油甘魚肥美嫩滑✨10貫炙り寿司定食定食有前菜沙律、湯同烏冬(可選熱/冷)壽司有赤身醬油漬、墨魚、黑松露赤蝦、星鰻、佐賀和牛、三文魚、魚背、太卷食材全部都好新鮮,鮮甜美味🤩星鰻肉質細緻清甜😋魚背咬落多汁潤滑✨蟹味噌甲羅燒香濃蟹膏蟹肉,原汁原味甲羅燒配上烤過嘅脆卜卜魚仔香氣四溢,非常惹味❤️✨自家制免治雞肉(附月見)外層烤得香口,肉質爽彈結實蘸上月見汁,令口感更滑👍🏼✨燒牛舌串厚厚牛舌,肉汁緩緩滲出🤤肉味香濃✨雞腿肉串咬落嫩滑多汁,完全唔洗用力咬✨一夜干魷魚燒烤得軟硬適中👏🏼風味濃郁✨靜岡抹茶可樂非常有創意嘅組合,味道出奇地夾👍🏼✨完熟水蜜桃梳打汽水好香嘅水蜜桃味🍑甜度適中
鮨樂喺港九新界都有分店
食物種類多元化🤤每日由豐洲直送

✨特上鮨樂壽司盛合
3款軍艦真材實料,我最愛當中嘅海膽軍艦
色澤誘人😍淡淡海水鮮味洋溢,入口綿滑即化
帆立貝厚實鮮甜,油甘魚肥美嫩滑

✨10貫炙り寿司定食
定食有前菜沙律、湯同烏冬(可選熱/冷)
食材全部都好新鮮,鮮甜美味🤩
星鰻肉質細緻清甜😋魚背咬落多汁潤滑

✨蟹味噌甲羅燒
香濃蟹膏蟹肉,原汁原味
甲羅燒配上烤過嘅脆卜卜魚仔
香氣四溢,非常惹味❤️

✨自家制免治雞肉(附月見)
外層烤得香口,肉質爽彈結實
蘸上月見汁,令口感更滑👍🏼

✨燒牛舌串
厚厚牛舌,肉汁緩緩滲出🤤肉味香濃

✨雞腿肉串
咬落嫩滑多汁,完全唔洗用力咬

✨一夜干魷魚燒
烤得軟硬適中👏🏼風味濃郁

✨靜岡抹茶可樂
非常有創意嘅組合,味道出奇地夾👍🏼

✨完熟水蜜桃梳打汽水
好香嘅水蜜桃味🍑甜度適中
2023-08-13 193 浏览
因為家人生日想食sushi所以book左呢間試下睇menu款式數量都算還好,但坐低想叫嗰陣就覺得都唔係好夠喉,如果再多少少款式就好我地叫左個拼盤,款靚味道冇咩特別;叫左個牛肉烏冬,都係正正常常;至於壽司應該都幾正宗,因為聽人講正宗壽司係會入面有埋廚師調味嘅wasabi同鼓油,都唔錯;茶碗蒸都好滑但如果淡味返少少會好啲最欣賞係手卷,上菜嗰陣都有提我地唔好擺太耐,趁暖暖啲食,軟殼蟹手卷都好好食,推介!服務員態度都好helpful,我地雪左個蛋糕佢地都ok,但因為會收切餅費,所以最後冇系餐廳食cake
因為家人生日想食sushi所以book左呢間試下

2023-07-14 190 浏览
好朋友特登由機場入嚟屯門同我食生日飯揀咗依間餐廳,員工服務態度非常之好,食飯期間起碼幫我哋倒水起碼倒左十次以上壽司食物方面我哋就叫咗一個壽司定食價錢都係$200有找,食物品質方面佢都好味嘅,而且仲叫咗卷物同刺身另外,仲叫咗一個吞拿魚嘅飯!買單先係大概五百幾蚊~
好朋友特登由機場入嚟屯門同我食生日飯
揀咗依間餐廳,員工服務態度非常之好,
食飯期間起碼幫我哋倒水起碼倒左十次以上
壽司食物方面我哋就叫咗一個壽司定食
價錢都係$200有找,食物品質方面
佢都好味嘅,而且仲叫咗卷物同刺身
另外,仲叫咗一個吞拿魚嘅飯!
買單先係大概五百幾蚊~
2023-07-13
庆祝纪念
生日
北海道岩蠔很飽滿,淡淡海水味,入口甘甜清新蟹肉海鮮蒸蛋蒸蛋好滑溜,蟹肉既香甜融入蒸蛋度,加上三文魚籽增加口感軟殼蟹沙律軟殼蟹金黃酥脆,蟹肉鮮甜,配搭咗清新的芝麻醬沙律雜錦海鮮丼+竹壽司盛盒雜錦海鮮丼,有三文魚、吞拿魚、油甘魚、紋甲墨魚、珍寶甜蝦、蟹肉等竹壽司盛盒有玉子、吞拿魚、油甘魚、帆立貝、時令白身魚等10件壽司魚肉都有一定既厚度,帆立貝清甜,油甘魚魚油香濃。食材都好新鮮,魚味鮮濃,配搭赤醋飯,唔會覺得油膩。吉列廣島蠔酥脆香口,保留了鮮甜蠔汁野菜天婦羅豐富多樣,茄子、蕃薯、紫蘇葉、秋葵,大大洋蔥,炸得啱啱好,外脆內軟;茄子多汁、紫蘇葉好酥脆!最後送咗朱古力雪糕!總結:食材新鮮、價錢公道
北海道岩蠔
很飽滿,淡淡海水味,入口甘甜清新

蟹肉海鮮蒸蛋
蒸蛋好滑溜,蟹肉既香甜融入蒸蛋度,加上三文魚籽增加口感

軟殼蟹沙律
軟殼蟹金黃酥脆,蟹肉鮮甜,配搭咗清新的芝麻醬沙律

雜錦海鮮丼+竹壽司盛盒

吉列廣島蠔
酥脆香口,保留了鮮甜蠔汁

野菜天婦羅

最後送咗朱古力雪糕!

總結:食材新鮮、價錢公道
🍣壽司日又來了,每周都總會找一天去探店香港的日本料理✨這次在網上刷了遍發現竟然有那麼一家性價比巨高,又可以吃到從日本著名的豐州市場直運到店的刺身,果然只有在香港才能體驗到😍 🎌店鋪非常大,裝修也有很有日本魚市場的風格。他們的午市套餐和晚市套餐都非常受附近居民的追捧💕這次的豐州直送本鮪吞拿魚盛合料理,果然也是驚艷,才兩百多就能吃到我最喜歡的拖羅,入口溶化的感覺超喜歡的🥰 【是日點餐】晚膳套餐🧡十貫炙燒壽司定食配送稻庭烏冬+沙律+面豉湯/ 炙燒周的生魚片也是滋味滿滿,十種不同的生魚片超幸福,還送了稻庭烏冬和其他配菜💛和牛三色丼配送沙律+面豉湯/ 滿滿一盒的三色丼最適合喜歡吃高級便當的朋友😝裡面還有脂肪比例集中的和牛和超多的三文魚子🌊本鮪吞拿魚盛合/ 這個絕對是這次來的重點,不同部位的吞拿魚真的超級好吃,重點是性價比真的巨高🤎鹽燒牛舌/ 超級厚的牛舌,烤得剛剛好,啖啖肉‼🦀蟹肉海鮮蒸蛋/ 一品料理中的愛,太喜歡吃蟹肉了,看似少少一個,但吃下去也超滿足💛 【商家資訊】▪鮨樂📍屯門時代廣場南翼三層17及18號鋪 #香港美食 #餐廳推薦 #餐廳打卡#香港探店#香港美食#香港旅遊#香港攻略#香港手信

【是日點餐】
晚膳套餐
🧡十貫炙燒壽司定食
配送稻庭烏冬+沙律+面豉湯
💛和牛三色丼
配送沙律+面豉湯
🌊本鮪吞拿魚盛合
🤎鹽燒牛舌
/ 超級厚的牛舌,烤得剛剛好,啖啖肉‼
🦀蟹肉海鮮蒸蛋

【商家資訊】
▪鮨樂
📍屯門時代廣場南翼三層17及18號鋪

#香港美食 #餐廳推薦 #餐廳打卡#香港探店#香港美食#香港旅遊#香港攻略#香港手信#香港去哪玩#香港日本菜#香港日本料理
2023-06-28 130 浏览
海鮮剌身質素十分差,又薄又細,味道唔太新鮮,三文魚,帶子,吞拿魚薄過細過在超市買,白魚是韌的,隻蝦仲梅梅地,質素差得很,價錢成為$218,真係$50元都不值。之後埋單時向職員反應,還比相片佢睇,佢話做過一個比我,但我都食飽了,再做過一個都食唔落,職員係咪說sorry...sorry...sorry…會同公司反應,我都明白到係師傅問題,唔係你問題,咁既東西都可給客人食,應該係要個師傅出黎聲Sorry!#實物與圖片不符#沒有質素沒有質量#職員跟進服務好

#實物與圖片不符
#沒有質素沒有質量
#職員跟進服務好
主打由日本豐州市場每日直送的 🇯🇵鮨樂,深受香港人歡迎哦👏🏻!食材新鮮高質,定價卻合理親民,難怪每次經過各間分店都大排長龍😳,相當誇張的~ 店內裝潢充滿特色,打卡位甚多,記得拍照啦📸。食物款式豐富,有壽司、刺身、刺身丼、熟食、小食等等,不知選什麼對不對😏! 提醒你,一定要點$1甲羅燒呀🥳! 現在屯門分店正在做優惠,只要在社交平台留言,就可以用$1吃到甲羅燒啦💕~ 「 甲羅燒🦀$1/隻 」 蟹膏量超級豐富,並沒有因為特價而偷工減料😆! 蟹膏香濃,配上魚仔餅,好惹味~ 「 蟹肉海鮮蒸蛋🥚$38 」 茶碗蒸份量十足,有好多蟹肉呀~ 全部質素都好好😏👏🏻,記得把握$1優惠吃甲羅燒啦~「 竹壽司盛盒🍣$238 」 十件壽司色彩鮮艷,件件都有光澤,好吸引! 當中我最愛大拖羅,入口即化,不得了呀~ 「 岩蠔🦪$48 」 岩蠔大大隻,充滿海水鮮味~ 「 特盛北海道海膽軍艦$88 & 特盛蟹肉蟹膏軍艦$48 」 愛吃海膽的朋友仔要發瘋了🤣! 海膽伀量十足,色橙鮮艷,好鮮甜的~ 「 鹽燒原條喜之次🐟$198 」 原條喜之次,燒至剛剛好。魚皮帶有焦香,魚肉鮮甜多汁✨。 「 天婦羅盛🍤$78 」 天婦羅拼盤相

店內裝潢充滿特色,打卡位甚多,記得拍照啦📸。食物款式豐富,有壽司刺身刺身丼、熟食、小食等等,不知選什麼對不對😏!

「 甲羅燒🦀$1/隻 」

「 蟹肉海鮮蒸蛋🥚$38 」

「 竹壽司盛盒🍣$238 」

「 岩蠔🦪$48 」

岩蠔大大隻,充滿海水鮮味~

「 鹽燒原條喜之次🐟$198 」

原條喜之次,燒至剛剛好。魚皮帶有焦香,魚肉鮮甜多汁✨。

「 天婦羅盛🍤$78 」

天婦羅拼盤相當有質素,炸得外酥內軟,有南瓜🎃、茄子🍆、洋蔥🧅及冬茹等。
2023-06-05
2023-05-31 209 浏览
週日,老公大人兩人 經過時代廣場 老公建議食 日本食物,看到這件 在長沙灣都有分店,(那裡比較小)然後就進去 中午12:00不用等位子,喜歡 他們的裝修風格 很日本,我們做了散桌四人位置,我們拉了手拉車,順便 它也和我們一起😚😚😚😚😚😚😚😚 ,進去 手拎住奶茶🥤奶茶🧋奶茶🧋奶茶🧋 但⋯⋯真沒想會在裡面喝,因為 日本餐廳有熱茶 餐湯 沙拉🥗 供應,服務員 即可 喝令 :店內 不能食用外帶 飲食⋯所以 感覺 第一印象行不太好,食物方面 平平常常 ⋯烏冬麵 和十貫 壽司一起叫,上菜速度真是不敢恭維。居然是 烏冬湯麵 先到,等到烏冬面食到 乾乾淨淨 後過了20分鐘才上十貫魚生壽司已經飽⋯

已經飽⋯
2023-05-28
即日1830係openrice app 訂都可以book 到7點,1845有人打黎confirm booking, 有禮貌。叫左9貫,竹,三文魚子軍艦,吉列蝦反卷,2隻蠔,共$673連加一9貫跟餐的沙律,湯,冷鳥冬。烏冬係偏身稻庭,d 湯汁已經有d 薑蓉係入面,清清地唔錯。壽司正常,除左第一舊芝麻魷魚有d 印象,其他都係正常,新鮮既,不過覺得d 飯唔係好夠醋味。2隻岩蠔,個汁汁有dd 辣,好味,唔重金屬味,$48隻無咩要求竹,都係芝麻魷魚好味😂其他無咩記憶點呢個!好好味,好鮮,完全無平時食三文魚籽個d 腥味,完全無腥!大推!吉列蝦反卷,呢舊就食到d 飯醋味啦,都好食既!可以叫!總結,咁多樣野6百7,一定唔平。但係屯門黎講都不妨一試。同埋,店員都好有禮貌,效率好快,可以支持!

竹,都係芝麻魷魚好味😂其他無咩記憶點

吉列蝦反卷,呢舊就食到d 飯醋味啦,都好食既!可以叫!

2023-05-20
  • 三文魚籽軍艦
2023-05-02 314 浏览
今日經過屯門市中心隨便搵一間餐廳食個午餐,見到有新開的日本餐廳,唔駛等位,就衝左入去試試。一坐低就有杯熱,杯茶都幾好味,茶香味十足。叫左2個午餐,加2碟壽司,每個午餐都有一碗沙律,沙律菜好新鮮,配上日式芝麻醬,好好味。食物方面,叫左天婦羅定食,唔係炸得好脆,但是味道超正,個汁淡淡地,好match, 天婦羅款式及配料好多,好大碗,下面配上白飯、仲有面屎湯,好抵食。另一味主菜係角切魚生飯,配料唔算多,但勝在好新鮮。壽司可以喺bar枱望住師傅整,好新鮮好正。假日午餐來講,比較同區,價錢唔算便宜,但係都算係合理中等價格的,服務好好,服務員好有禮貌坐得好舒服,空間好大,裝修都好有日本特色,又無限時間坐,勝價尚算高。

2023-05-01 207 浏览
這餐廳在想去的列表上,經常在中環擦身而過,最後竟在屯門踫上,被同行者睇上。門面少,入內大,可能令很多人不知道這餐廳,放假中午,也不算多人。員工有禮,為我們介紹每一道菜,地方寬敞舒服,有設計的裝修。希望多些人來,祝業務蒸蒸日上。我們叫了兩個午餐,食物用心,熱騰騰的送上,蒸蛋滑溜,鯖魚隨便調味,烏冬幼滑可口。壽司鮮味。湯,不是平時喝的麵豉湯,好多昆布。食物水準高,如果玄米茶可以淡味些,更合我口味多些。下次中環,有緣再會。

食物水準高,如果玄米茶可以淡味些,更合我口味多些。

下次中環,有緣再會。
2023-05-01
  • 蒸蛋