2021-07-24 69 浏览
相信唔少人都聽過呢間店 每次經過都好大條人龍 今次早左食完晚餐就即刻去左食 等左15分鐘就入得✨芋薯圓Q麻糬牛奶冰🍨 (hkd52)呢款甜品集合哂芋圓麻糬岩哂mochi控!黎到賣相已經好吸引 呈長方形嘅係黑糖麻糬同埋牛奶麻糬 非常煙韌~我最鍾意係佢嘅大大粒芋薯圓 係番薯外皮 芋泥內餡 一啖食落口勁滿足 另外仲有迷你小芋圓 冬瓜凍 加上雲尼拿雪糕同大大個牛奶冰🍼 好解涼🦦

芋薯圓Q麻糬牛奶冰🍨 (hkd52)

話說之前8點呢間人氣店已經截堂食嘅隊,今次再早啲終於入到😂 叫咗 芋圓4號 $45裏面有芋圓、芋頭、紅豆、珍珠,加埋牛奶沙冰底,黎到一望好足料大份👀 招牌仙草沙冰 $45就有芋圓、仙草凍、仙草沙冰🍧 芋圓同珍珠幾好𡁻口🍠 有紅豆多啲唔同嘅甜味嘅層次😙 沙冰真係有啲粗但夠牛奶夾住食算OK🥛🥸 個芋泥大大舊夠粉綿好正😋 而最印象深刻就係個仙草,甘香軟滑、甜味岩岩好🤩 以前試過啲仙草質感一係就好硬,一係就似鼻涕,所以試完我覺得個仙草係值得再回頭😬 如果一樣要排咁耐就唯有隔耐啲先再食啦😂

2021-07-14 145 浏览
每次行過都見太多人排隊,所以放棄左。今日早收到,5:50 pm 已到達,只係等左十五分鐘就入到👏🏻👏🏻由於本人勁鍾意仙草,今次特意點左蓮子綠豆仙草冰沙, 蓮子好甜,好足料,勁大碗,食唔晒!份量可以當正餐😂朋友點了,芋頭紅豆仙草沙冰,芋頭味香濃,值得一試仲試埋豆腐花,份量比我想像中少,糖水較甜,但豆腐花都係滑嘅😌一場嚟到無理由唔試芋圓,一食就明白點解咁多人排隊,煙韌軟糯又帶點甜,非常好👍🏻餐廳光猛整潔,用餐時間45分鐘,如想邊傾邊食就比較趕了。不過食物質素好好,值得回頭再食嘅甜品店💞👍🏻

!份量可以當正餐😂

朋友點了,芋頭紅豆仙草沙冰,芋頭味香濃,值得一試

講到食芋圓 牛奶冰 豆花 仙草大家應該都聽過呢間嘅大名鮮芋仙除咗係連鎖💛店之外 出名性價比高 甜品亦有多款選擇 大大份 啱晒大家share嚟食(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)-🍧芋薯圓麻薯牛奶冰 $52呢個冰係3人份 上菜嘅時候真係嘩一聲兩個人食係要狂同啲冰鬥快🤣牛奶冰唔係綿嗰種 而係少冰粒 牛奶味濃 但唔會死甜 加埋面頭嘅黑糖醬👍🏻配料有大量 芋薯圓 兩色麻薯 Q果粒最鍾意食麻薯 好煙靭有咬口 同冰好夾( ˘ ³˘)♥︎-📝😋好味:4/5💸性價比:5/5🤤回頭度:5/5🍴環境 : 4/5👨🏻‍🍳服務:4/5
講到食芋圓 牛奶冰 豆花 仙草
大家應該都聽過呢間嘅大名
鮮芋仙除咗係連鎖💛店之外 出名性價比高
甜品亦有多款選擇 大大份
啱晒大家share嚟食(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)
🍧芋薯圓麻薯牛奶冰 $52
👨🏻‍🍳服務:4/5
芋薯圓麻薯牛奶冰
芋薯圓麻薯牛奶冰
  • 芋薯圓Q麻糬牛奶冰
⭐️【尖沙咀人氣強勁芋圓仙草冰】⭐️天氣熱辣辣🥵,逛逛下街想吃點涼快甜品,可能是平日晚上關係,經過尖沙咀【鮮芋仙】竟然見排隊等待的人不多🤩,這間一直都想試試,但人氣實在太強勁😆,每次星期六、日經過,無論是堂食等位或外賣的人都非常之多,非常幸運大約排了十分鐘就可以入座😝,而入座前先在門口櫃檯選擇想下單的甜品,然後靜待甜品送來😋 。🧊招牌仙草冰沙 (芋圓、 仙草凍 、仙草沙冰) + 芋頭 Signature Icy Grass Jelly + Taro HK$45 + HK$6招牌仙草冰沙份量都幾大碗。芋圓煙煙韌韌有Q彈的口感,大粒飽滿不會太實,軟硬情度非常適中好好味。上層仙草凍入口甘香細緻,口感非常好夠軟滑很高質。而底層仙草冰沙有淡淡甜甜的黑糖仙草味。外加的芋頭,有兩大舊,淡淡芋頭味,粉粉綿綿,很不錯,加上一小杯淡奶,混合一起食用,透心涼的感覺,暑氣全消,吃完整碗感覺已經非常飽肚,滿足地回家🥰。📍【鮮芋仙】 Meet Fresh🇭🇰九龍尖沙咀厚福街3號華博商業大廈地下2-3號鋪Shop 2-3, G/F, Workingport Commercial Building, 3 Hau Fook
⭐️【尖沙咀人氣強勁芋圓仙草冰】⭐️

🧊招牌仙草冰沙 (芋圓、 仙草凍 、仙草沙冰) + 芋頭

招牌仙草冰沙份量都幾大碗。

📍【鮮芋仙】 Meet Fresh
🇭🇰九龍尖沙咀厚福街3號華博商業大廈地下2-3號鋪
Shop 2-3, G/F, Workingport Commercial Building, 3 Hau Fook Street, Tsim Sha Tsui, Kowloon, Hong Kong

⭐️另外銅鑼灣|荃灣|馬鞍山|大埔|屯門|紅磡都有分店
2021-06-25
$51 (宵夜)
  • 招牌仙草冰沙
2021-07-06 156 浏览
夏日炎炎,又係食冰既季節~🍧🧊下晝5點幾到,都排左半個鐘~🥵因為又想食芋圓,又想食仙草,一入去就問店員邊款有齊兩樣野,所以就點左佢地既招牌~😆1️⃣招牌仙草冰沙 - 凍($45)芋圓、仙草凍、仙草冰沙一次過滿足晒我想食芋圓同仙草既慾望~芋圓同仙草既口感都好好,冰沙加左仙草糖漿調味,食完爽晒~😎2️⃣芋圓4號 - 熱($45)芋頭、紅豆、珍珠食完冰太凍,食返碗紅豆湯暖返~嫌珍珠腍左啲,但芋頭、芋圓同紅豆湯就冇得頂!😋
夏日炎炎,又係食冰既季節~🍧🧊

下晝5點幾到,都排左半個鐘~🥵

1️⃣招牌仙草冰沙 - 凍($45)
芋圓、仙草凍、仙草冰沙
招牌仙草冰沙

一次過滿足晒我想食芋圓同仙草既慾望~

芋圓同仙草既口感都好好,冰沙加左仙草糖漿調味,食完爽晒~😎

2️⃣芋圓4號 - 熱($45)
芋頭、紅豆、珍珠
芋圓4號

食完冰太凍,食返碗紅豆湯暖返~

嫌珍珠腍左啲,但芋頭、芋圓同紅豆湯就冇得頂!😋
招牌仙草冰沙
2021-07-05 73 浏览
鮮芋仙 (尖沙咀)📍尖沙咀厚福街3號華博商業大廈地下2-3號舖🌟招牌仙草冰沙 $45 威威味蕾(👍🏻=👅x 6-10 👎🏻=👅x 1-5)👅👅👅👅👅👅👅👅今日整天在戶外 熱鬼辣辣去完科學館玩左陣想搵個地方坐下 又想輕食下午茶疫情未開始之前都去過一次😹應該都相隔左年幾🤣個次我地又係四五個女仔share 3碗糖水🤣我地嗌左一碗招牌仙草冰沙 份量好大碗 嗌一碗已經可以兩人share😽面頭係香軟煙韌 好好咬口又色彩繽紛既芋圓💜💜💜下面係佢地秘製嘅仙草😽比出面食既真係好有區別🙈詞窮唔識形容個口感🤣總知就好食🤣最底層係黑糖水嘅冰沙☺️一路融化就會變冰冰凍凍既黑糖水🌟🌟真係消暑一流👅最後我話想食有芋泥既野男朋友話我胃食🤣仲買多杯鮮芋泥奶綠比我飲🤣🤣👅#hkfoodie #hongkong #尖沙咀美食 #尖沙咀 #台式 #芋圓 #鮮芋仙 #仙草 #美食 #食好西 #威威為食仔 #威威要還債
鮮芋仙 (尖沙咀)
📍尖沙咀厚福街3號華博商業大廈地下2-3號舖

🌟招牌仙草冰沙 $45

威威味蕾(👍🏻=👅x 6-10 👎🏻=👅x 1-5)
👅👅👅👅👅👅👅👅

男朋友話我胃食🤣
仲買多杯鮮芋泥奶綠比我飲🤣🤣👅

2021-07-05
2021-07-04 96 浏览
今日中午行過尖沙咀,見天氣咁熱,心思思想食冰感的甜品去消消暑,去到加拿芬道去左好多野食既巷仔,見到呢間人氣甜品店,當然要去打打卡,食個冰雪山😂😂 我就選擇左《總匯八寶冰》黎嘗試一下,咁睇落好似好大份,足夠兩個人去分享,我想讚下個冰雪係重牛奶味道,而且冰雪的質感係好細粒,容易入口的感覺,唔會話好大份咁。旁邊花生粒有糖漿配合,口感不錯,加上最頂有雲呢拿味雪糕球,味道有多層次感,令我食完其實係有滿足感,所以我推薦兩個人食完正餐,可以嘗試一下食呢間人氣旺盛的甜品店
2021-07-03
今日行過鮮芋仙見無人排隊就諗住試試佢*要先點餐後入座問題係岩岩落完雨滴晒水咁其實可以比啲客企入去諗食咩未諗到食乜個人就已經滴濕晒*門面比平日去既甜品鋪乾淨企理佢哋會將唔同種類嘅用品分類擺好個櫃門上面有label寫住入邊係擺d咩枱面唔會癡笠笠坐位唔算迫都算坐得舒服嘅*今次叫咗呢兩款甜品*凍嘅仙草下面有仙草刨冰芋圓口感唔錯唔會粉 彈牙份量都誠意十足如果你係食完飯再嚟食依間野嘅話呢碗野基本上你係唔會食得晒*朋友叫左呢個熱芋圓甜到糖尿 結果淨係食咗啲料就棄權本身係睇完食評有人話淡無味先叫😂😂😂*因為本身我哋行入呢間野之前已經食咗飯 唔想食啲好濃味嘅嘢點知呢碗嘢超級濃紅豆+甜味網上食評都係不能盡信都係自己去食下先至知道究竟係點
今日行過鮮芋仙

網上食評都係不能盡信
都係自己去食下先至知道究竟係點

2021-06-26
2021-06-20 140 浏览
我今次係平日下午去,好彩無乜人排隊,唔洗排隊真係正,次次夜晚都見超長龍,建議想食又唔想排隊嘅就係等平日下午去啦🤪每次去鮮芋仙都會點招牌仙草冰沙($45),有芋圓、番薯圓、仙草同冰沙,真係好中意呢個組合😋芋圓同番薯圓大大粒好彈牙好煙韌,仙草好滑又甘香,配埋冰沙真係好解暑,食落去透心涼😍份量又大,當飯後甜品又可以2個人share👍味道:8.5/10🍽 鮮芋仙 📍 尖沙咀厚福街3號華博商業大廈地下2-3號舖

味道:8.5/10

🍽 鮮芋仙
📍 尖沙咀厚福街3號華博商業大廈地下2-3號舖
2021-06-14 156 浏览
是日天氣熱辣辣終於經過鮮芋仙 食到佢啦成日都聽朋友仔推介係正野黎睇左一輪 終於揀到個仙草沙冰仲加左兩粒芝士湯圓真係好好味😋我覺得 真係可以再encore 不過美中不足就係排好耐所以最終就叫左拎走😟
是日天氣熱辣辣

真係好好味😋我覺得 真係可以再encore
不過美中不足就係排好耐

所以最終就叫左拎走😟
2021-06-11 190 浏览
同家姐係尖沙咀食完飯行街,行行下想食甜品,見到呢閒好多人排隊就感覺應該都唔錯,以前係大陸食過係覺得好食,所以就算等好耐(大概45分鐘)都想一嘗究竟,想睇下有冇D水準店内環境幾乾淨,裝修簡潔,觀感唔錯我就要左個芋圓4號,家姐就要左黑糖系列個芋薯熱糖水記得以前係大陸食鮮芋仙個芋頭係好好食,個芋係好軟好香芋味點知期望越大失望越大……認真,基本上大陸D店開到香港就會差好多唔同曬味……我要個芋頭圓4號入面個芋頭只有外面薄薄一層係軟,裏面超級硬,用匙羹係都分唔開,只可以成舊用牙咬至於D芋圓同珍珠都OK幾彈牙幾有咬口,我家姐個黑糖芋薯糖水有姜味飲左‘暖粒粒’

店内環境幾乾淨,裝修簡潔,觀感唔錯

我就要左個芋圓4號,家姐就要左黑糖系列個芋薯熱糖水
記得以前係大陸食鮮芋仙個芋頭係好好食,個芋係好軟好香芋味

2021-06-10 100 浏览
Heaven on Earth🥰So greatful that Meet fresh gained popularity in Hong Kong so that it became more and more convenient for taro lovers like me to have a meet fresh after dinner😍My all time favourite Will have this in no matter which store as long as I dine in, Meet fresh’s signature 仙草沙冰!!!Chewy Taro balls and silky grass jelly, with those 沙冰underneath 💯💯If more milk can be given, the better it taste so I usually add $1 for extra milk😛 (i also not understand why I have to pay an extra $1 but anyw
Heaven on Earth🥰

My all time favourite

so I usually add $1 for extra milk😛 (i also not understand why I have to pay an extra $1 but anyway, it tastes better with more milk so🥰)
2021-05-29 188 浏览
今次都係第二次食鮮芋仙🤭依然都係需要排隊,不過好嘅食物係值得排隊同埋等待⌛️排隊左半個幾鐘終於可以食果然甜品係女仔最愛,等緊嘅人大部份都係女仔🤣🤣薑汁紅豆芋圓$45女仔來M真係好啱食依款,薑汁味好濃有啲啲辣,要粒大大丸子,有一股芋頭香味細細粒嘅芋圓就彈牙;紅豆煲得夠淋 成碗嘢非常好飲又可以有嘢咬口我朋友就點左依個 沙餅 因為今次M到就冇得試下不過聽fd評價,今次芋頭煮得不夠淋,偏硬、裡面嘅芋心都係比較難咬,同埋沙冰底太甜了

排隊左半個幾鐘終於可以食
果然甜品係女仔最愛,等緊嘅人大部份都係女仔🤣🤣
薑汁紅豆芋圓$45

細細粒嘅芋圓就彈牙;紅豆煲得夠淋
成碗嘢非常好飲又可以有嘢咬口

我朋友就點左依個 沙餅 因為今次M到就冇得試下

2021-05-29 165 浏览
台式甜品店外常見人龍出現,尤其晚上時段🙃可惜味道上與預期中有落差,比我想像中難食。芋圓2號今次叫了熱食,湯底是紅豆湯,配料有地瓜,薏仁和珍珠。紅豆湯的紅豆味較弱同稀,甜度較低。芋圓沒有煙韌口感,可能煮的時間過長了,加上芋圓中間無咩味😢😢😢有食粉團感覺。有點失望!至於珍珠,薏仁和地瓜味道正常。我地瓜的分量相對較少😢最後食了一半就算了。要尋找好食的芋圓一定唔會選擇鮮芋仙。這是間名過於實的食店。

芋圓2號
至於珍珠,薏仁和地瓜味道正常。我地瓜的分量相對較少😢
最後食了一半就算了。
要尋找好食的芋圓一定唔會選擇鮮芋仙。這是間名過於實的食店。