2022-09-27 164 浏览
The new promotion drinks are too sweet!! The buy one get one free! The two drinks’ ice and sugar are fixed and they both are tooooooo sweet, can’t afford that. Hope you could improve this.And the shop is somehow really popular, I arrived at 2:00pm to order the takeaway drink but still wait for about 30mins…

外卖自取
2022-09-15 158 浏览
食完晚餐沒耐行一轉立即霖起鮮芋仙 好彩今次唔需要好似尖沙嘴個間等咁耐 不過都近乎15分鐘等左 但係個度空調好凍 所以真係避開黎行咁濟我地四個叫左唔同既款色 仙草冰沙6號一如既往咁凍 但係一定要加奶如果唔係就唔太夠味 料算足另外就係熱芋圓4號芋頭比較鬆軟 材料好足 全部沉底 熟芋圓2號 裡面有蕃薯🍠芋圓 紅豆🫘等等 真係好飽 熱辣辣最啱空調底下食 但係食凍野真係透心涼
我地四個叫左唔同既款色
仙草冰沙6號
一如既往咁凍 但係一定要加奶如果唔係就唔太夠味 料算足
另外就係熱芋圓4號
芋頭比較鬆軟 材料好足 全部沉底
熟芋圓2號
2022-09-04 138 浏览
知道鮮芋仙最近出左芒果系列,所以要去trytry 👧🏻迷你芒果白玉冰 $48雖然話迷你,但其實足夠2個人食~本來想試超級芒果冰,因為夠大份,但係會無左白玉,多好多芒果,最後揀左有白玉既呢個,芒果都有d酸~
知道鮮芋仙最近出左芒果系列,
所以要去trytry

👧🏻迷你芒果白玉冰 $48
雖然話迷你,但其實足夠2個人食~
本來想試超級芒果冰,因為夠大份,
但係會無左白玉,多好多芒果,
最後揀左有白玉既呢個,
芒果都有d酸~
2022-08-27 140 浏览
夏日熱辣辣最啱就係食冰啦💕💕叫左[芋圓Q麻薯牛奶冰🧊🥛]$58比我想像中大份好多😂兩個人都爭啲食唔晒🍧牛奶冰會有一球雪糕🍦仲有細芋圓,原味同黑糖味嘅麻薯,類似啫喱嘅粒粒,同埋有番薯餡嘅芋圓我哋仲自己加咗幾蚊加埋紅豆添嘻嘻🫘一開始食落好香牛奶味✨但係唔會太甜👍🏻夠晒解暑 不過因為中間冇乜牛奶,所以中間啲冰冇咩味🙈要溝埋下面啲溶咗嘅水先會有返啲味😂😂配料嘅話覺得嗰啲啫喱粒粒(?)好好味,有少少煙韌🥰細芋圓口感都幾特別不過黑糖麻薯陣味好似怪怪地🙊我覺得有浸好似石油嘅味😂😂😂不過總括嚟講$58咁大份夠兩個人食 仲有咁多配料的確抵食呀😍

夏日熱辣辣最啱就係食冰啦💕💕

不過黑糖麻薯陣味好似怪怪地🙊我覺得有浸好似石油嘅味😂😂😂

芋圓Q麻薯牛奶冰
芋圓Q麻薯牛奶冰
2022-08-23 133 浏览
鮮芋仙(Mong Kok)小編一向係個芋圓控🫣🫣 趁着行開旺角文華商場梗係要食返個台灣甜品🇹🇼黎消下暑 芋圓仙草當然走唔甩💭⌖ 招牌仙草沙冰🍧💰$45必食推介😎 芋圓唔洗多講 軟硬適中又夠彈牙 仙草好滑身 下面嘅仙草沙冰融合咗仙草汁同埋黑糖嘅味道😍😍 完全唔會過甜 加埋盒裝奶仔 令到成個甜品奶味突出香濃 幾樣嘢更加夾 正!😚⌖ 冰芋圓6️⃣號🍧💰$45今次想試吓新嘢 於是嗌左呢款手工芋圓跟粉條、粉粿同埋珍珠嘅搭配🤔🤔 因為係嗌凍嘅所以基底係刨冰 刨冰清甜 食落透心涼💦 粉條、粉粿好爽滑 都係甜甜地嘅😋 珍珠都煙靭 不過整體就感覺比較普通 下次會想試其他款😗😗☻ 回頭指數:8 / 10 ❝ #Amiの九龍覓食記#Fatshit_ami #Dinnertime #旺角美食 #港式美食 #港美食 #食好西 #台灣美食 #台灣甜品 #鮮芋仙 #芋圓仙草 #招牌仙草沙冰 #冰芋圓
鮮芋仙(Mong Kok)

⌖ 招牌仙草沙冰🍧
💰$45

⌖ 冰芋圓6️⃣號🍧
💰$45

☻ 回頭指數:8 / 10

❝ #Amiの九龍覓食記
2022-08-18 122 浏览
鮮芋仙不嬲都幾鐘意食,因為份量不少且價錢都合理,但旺角分店每次來都不少,所以今次決定外賣,看到有個芒果限定,其中一款是仙芋仙芒果椰奶西米仙草凍幾吸弔,價錢$38就叫了一杯但甜度就限定了。等了約15分鐘飲品就來到,同心目中有點不同,芒果味是有但不是新鮮芒果感,椰子味偏重,份量都大杯,甜度就多了點。仙草依然好味,但可能底部多糖漿之類,混之後都覺太甜,最後飲了3/4就沒有再飲,下次就會選回最普通的冬瓜茶配小芋圓更好。
外卖自取
2022-08-17 76 浏览
今天有電話叫外賣自取單號35號 到店付費後外賣單號大約是40號 最後我的35號外賣排在46號後面。還好店員認真跟進 不過電話叫定外賣不一定快希望店家正視。還有今天點餐的迷你芒果白玉店的芒果有待山改善,芒果酸到不能入口,但反觀堂食芒果的顏色沒有這樣糟糕。雖然芒果是時令水果 但是不行的東西還在外賣客人上發生 只會影響店家招牌希望改善。照片可能在光線上有影響 重點是酸得不能。基本的仙草冰那些正常沒有大問題,此店的芒果冰也不是第一次吃。

照片可能在光線上有影響 重點是酸得不能。

2022-08-13 97 浏览
今日同朋友早左食完晚餐 可能比較早,經過鮮芋仙見到冇咩人就入左去試下我地叫左個芋薯圓Q麻糬牛奶冰 $58上到枱比我想像中嘅大碗,似一坐山因為我地三個人都比較細食,所以份量都算足夠,都算抵!一碗入面有雪糕,芋薯圓,冬瓜凍,小芋圓,黑糖同牛奶麻糬!我地都覺得最好食嘅係麻糬,口感好煙靭,味道都非常之好,其他配料就不過不失,但係可能淋嘅醬比較少,食到後來已經無咩醬,只有啲淡淡嘅冰。總括嚟講唔算係特別驚喜,但勝在都算抵食,都可以一試。

我地叫左個芋薯圓Q麻糬牛奶冰 $58
上到枱比我想像中嘅大碗,似一坐山
2022-08-11 53 浏览
近排天氣真係好熱,行吓行吓街要食啲凍嘅嘢降吓溫。去到嘅時候差唔多四點,要排隊,排咗差唔多10分鐘就入得去。入去嘅時候要嗌咗嘢食先坐低,所以排隊嘅時候可以喺門口拎張餐牌諗吓食咩先。叫咗近排幾Hit嘅迷你芒果白玉冰,芒果椰奶西米仙草凍。好失望!😑芒果白玉冰芒果粒細咗啲,冇咩咬口。芒果味亦都好奇怪🥴,有啲似之前優之良品芒果軟糖隻味,超級甜同埋冇新鮮芒果嘅香味,超級Artificial。而白玉就正常,唔會因為啲冰凍而變硬。個冰上面仲有一球雲呢拿味雪糕,冇咩特別。總括係成碗都勁甜好難食。芒果椰奶西米仙草凍一開始搞咗幾下之後就飲咗一啖,飲落去好似飲緊糖漿咁超級甜,應該係同芒果白玉冰嗰啲芒果糖漿一樣,好難飲。成杯野最好味係仙草👍🏻,仙草好Q,滑捋捋。一開始都幾期待食呢間,但係食完之後真係好失望!下次應該唔會再去。

芒果白玉冰

芒果椰奶西米仙草凍

迷你芒果白玉冰
2022-07-13 224 浏览
相信鮮芋仙大家都唔陌生🤣雖然唔係話特別出色,但勝在多分店而且質素穩定!芋薯圓Q麻糬牛奶冰✨ $58一上枱都係一如既往咁大碗!兩個人食有啲多🤣3-4個人食應該啱啱好,好抵!一碗入面有好多料,雪糕、芋薯圓、冬瓜凍、小芋圓同Q麻糬!麻糬好煙靭亦都好香😋其他配料不過不失,冇話好出色但仍然有水準!淋到醬嘅冰會比較甜,但食落都唔會膩,亦唔會甜到涸喉🤣最抵讚係食到最尾都唔會淡茂茂😍4/5😋總括嚟講唔會係好有驚喜好出色嘅味道,但勝在夠方便而且質素穩定。不過就要預比較多人🤣

芋薯圓Q麻糬牛奶冰✨ $58

4/5😋

2022-07-04 211 浏览
今日同朋友一齊旺角行街,到左夜晚想食甜品,因為我地好鍾意食芋圓、芋泥所以比佢個名吸引左!我今次嗌左芋圓4號、招牌仙草沙冰、招牌豆漿豆花、麻薯牛奶冰!❀ 芋圓4號入面有芋頭、紅豆、珍珠,芋頭係一大塊,唔係芋泥,個人唔太鍾意,芋圓ok嘅,夠q軟❀ 招牌仙草沙冰入面有芋圓、仙草凍、仙草沙冰,好一般無乜特別❀ 招牌豆漿豆花入面有芋頭、芋圓、珍珠,得糖水底,超級甜!❀ 麻糬牛奶冰牛奶味好淡好淡,冰係沙冰口感,好彩有個雪糕搭配食,如果唔係真系食唔到落口,完全無味!好失望

❀ 芋圓4號

❀ 招牌仙草沙冰
入面有芋圓、仙草凍、仙草沙冰,好一般無乜特別

❀ 招牌豆漿豆花
入面有芋頭、芋圓、珍珠,得糖水底,超級甜!

❀ 麻糬牛奶冰
2022-06-20 215 浏览
今日夜晚食完晚飯,行去旺角諗住搭車,經過朗豪坊對面文華商場開左鮮芋仙,隔離仲有麥當勞,人流好旺。記得以前係外地一早食過鮮芋仙,係香港真係少食,今次試下水準如何先。••••••••••••••••••••••••••••••我地叫左2款糖水,首先係仙草一號,所有材料鋪滿面,連子唔苦,仙草下面有沙冰,一齊食簡直透心涼。.第二款係招牌仙草冰沙,走冰,加布丁。走左冰之後,滿滿既仙草,口感味道都一流,另外芋圓軟硬適中,布丁都夠哂滑。••••••••••••••••••••••••••••••
2022-06-05 164 浏览
呢間野長期要排隊,今日終於排隊外買左杯大滿貫冬瓜鮮奶茶💰42外賣都等左差不多15分鐘杯奶茶好多料,有鮮草凍,粉條,珍珠,白玉湯丸,芋圓,粉粿,芋薯圓。🤤飲落啖啖珍珠,鮮草,好正。

外賣都等左差不多15分鐘

🤤飲落啖啖珍珠,鮮草,好正。
大滿貫冬瓜鮮奶茶
大滿貫冬瓜鮮奶茶