2020-07-05 69 浏览
今日喺鰂魚涌度食晚飯,呢間店舖好多人排隊,佢啲嘢食都食得又睇得☺️鯛魚濃湯鮮蟹手打烏冬(可揀泡飯) $138 賣相一流呀!店員話佢嘅蟹係新鮮嘅,每日入貨,其實一食都知道係正😘超級鮮甜,勁多肉,連嗰啲蟹腳裏面嘅肉都係好多,好彈牙。而烏冬滑嘟嘟,掛到濃湯。鮑魚花膠湯飯$116 佢個湯底超級濃郁,飲得出係真材實料,花膠份量勁多,幾腍,鮑魚好有鮮味,唔似係罐頭貨,好正喎🤤🤤❤️而佢嘅泡飯用左珍珠米,質感同味道都好好,吸晒湯底嘅精華。推薦!叫左份小食薯絲卷卷炸蝦🍤$40 炸蝦外脆內軟,大大隻蝦,肉質彈牙,加埋沙律醬食真係絕配!仲有沙律添呢間店舖嘅服務員好友善,啲嘢食質素都有水準,值得嚟食呀!
鯛魚濃湯鮮蟹手打烏冬(可揀泡飯) $138

鮑魚花膠湯飯$116

叫左份小食薯絲卷卷炸蝦🍤$40

呢間店舖嘅服務員好友善,啲嘢食質素都有水準,值得嚟食呀!

2020-07-05
2020-07-04 75 浏览
是日晚上黎到位於鰂魚涌海堤街的「鯛魚魚湯專門店」吃晚餐。店內裝修充滿日本和風味道,感覺悠閒舒適~顧名思義,餐廳主打鯛魚魚湯,低脂肪,高蛋白質,含有豐富的菸鹼酸,係營養豐富又健康的食物!餐牌上以各式各樣鯛魚湯的麵食類為主,也有日式定食飯,價錢經濟實惠鮑魚花膠魚肚魚湯烏冬魚湯每天採用大量鯛魚及秘製配料經過10多小時熬製而成,用料十足!濃郁鯛魚湯呈現牛奶白色,帶有膠質,味道鮮甜,一試難忘呀!花膠有三四件,充滿膠質的感覺!魚肚吸收晒d魚湯,好鮮甜,瞬間爆汁!鮑魚都幾新鮮哦!稻庭烏冬滑溜又Q彈,掛湯能力佳,好好食呢蒜片牛柳粒定食定食跟前菜沙律、鯛魚湯、主菜、白飯🍚。牛柳粒大大件,煮至大約七成熟,牛肉味好香濃呢,配上蒜片更加香口,送飯食一流

蒜片牛柳粒定食

2020-07-03 53 浏览
今日黎到哩間鯛魚魚湯專門店食lunch嗌左個鯖魚定食 $85定食行日本便當1汁3菜嘅形式有1碗鯛魚魚湯 1份鯖魚 1份蔬菜沙律 1份海草沙律.鯛魚魚湯係餐廳嘅招牌菜魚湯奶白色 帶有濃郁嘅魚香味飲落口有微微嘅膠質 係飲得出嘅真材實料!.我好鍾意食魚但最怕烤到好乾嘅魚肉哩間餐廳嘅鯖魚完全唔會乾柴非常嫩滑 好味💕.同事食嘅魚湯泡飯都好正魚湯底下有個火爐 俾你暖住啲湯非常貼心 有興趣嘅朋友可以試下🙈不過要留意嘅係 因為餐廳有火爐所以千祈唔好用有酒精嘅洗手液啊🙈
今日黎到哩間鯛魚魚湯專門店食lunch
嗌左個鯖魚定食 $85
定食行日本便當1汁3菜嘅形式
有1碗鯛魚魚湯 1份鯖魚 1份蔬菜沙律 1份海草沙律

鯛魚魚湯係餐廳嘅招牌菜
魚湯奶白色 帶有濃郁嘅魚香味
飲落口有微微嘅膠質 係飲得出嘅真材實料!

我好鍾意食魚
非常貼心 有興趣嘅朋友可以試下🙈
不過要留意嘅係 因為餐廳有火爐
所以千祈唔好用有酒精嘅洗手液啊🙈
2020-07-01 75 浏览
朋友在附近工作,中午來過話呢到既套餐好抵食,所以今日收工就係到食晚餐⋯⋯地方不是太大,但座位亦算歸一和企理⋯⋯知道這裡的湯底都是鯛魚泡製,我想味道一定不錯,看見食物賣相已經很吸引⋯⋯未食已經流晒口水被吸引住🤣🤣——————————💚波士頓龍蝦🦞湯飯——原隻大大的波士頓龍蝦🦞、鮮甜又多羔,湯底鮮甜,飯內吸收了魚湯的味道,湯飯更加鮮甜好味道,伴湯飯的材料有木耳絲,豆腐卜、蔥絲,紫菜.........等等。湯底的濃郁再配合埋龍蝦🦞的鮮甜,更吃出滋味又惹味的龍蝦🦞湯飯👍👍😋😋😋———————————💜鮑魚花膠魚肚手打烏冬——-上乘靚料,估唔到隻鮑魚都幾大隻,又甜又彈牙,味道更加一流,足料魚🐟肚花膠,再加上用鯛魚肴製的魚湯底,鮮甜昧美,手打烏冬更是滑溜溜又彈牙,👍😋烏冬配料有菜、木耳絲,豆腐卜、蔥絲,紫菜.........等等。通常食粉面,我好小會將全碗湯飲曬,但呢到既湯係非常足料又鮮甜,全部喝清光,一滴不留低😂😂😂😂😂————————————飲品:芯甜花園——柚子味道、有柚子肉、食用🌹花.....等等。味道特出😋紫色夢幻——巨峰提子🍇香濃的味道,加入蘆薈......等等。味道清新😋——————

地方不是太大,但座位亦算歸一和企理⋯⋯
未食已經流晒口水被吸引住🤣🤣

——————————

———————————

————————————
飲品:

———————————-
足料又上乘的材料,食物又無加一,沒有加一,但一樣有優質的服務👍✌️😋😊💕

朋友尋日推介我一間距離我屋企好遠嘅日本料理位置係喺鰂魚涌地鐵站口行2分鐘左右嘅鯛魚湯專門店☺但講真嘅冇後悔黎!!因為真係好好食一坐低佢哋都好好服務咁樣推介我哋有啲咩特別嘅嘢食 因為我哋係第一次嚟😛我哋自己就揀鯛魚濃湯鮮蟹湯飯💕波士頓龍蝦手打烏冬吉列炸豬扒嘢飲方面就要左兩杯特飲😙蜜桃成熟時紫色夢幻首先就上咗小食- 吉列炸豬扒先分量真係比我哋想像中大好多好多😎🤣新鮮炸起嘅佢哋非常crispy 而且我最鍾意係佢哋居然有日本嗰種甜甜地酸酸地嘅醬!!!😍 令一邊就有蛋黃醬 🙋鯛魚濃湯鮮蟹湯飯 138hkd嗰隻蟹🙈🦀相信係大過我兩隻手掌拼埋而且份量都好大鍋佢哋嘅湯底用咗海鮮同釣魚去熬製仲有蟹嘅鮮味 非常好食!!!而且湯飯更加吸收精華 是起上嚟嘅味道就更多層次💕蟹肉鮮甜而且勁多肉!!!! 我哋打開蟹蓋嘅時候仲見到蟹膏鮮黃色 真係好邪惡啊男朋友就要左波士頓龍蝦手打烏冬 138hkd 有原隻新鮮運到嘅波士頓龍蝦!!!男朋友話食完隻龍蝦都已經飽飽地😂肉質鮮美彈牙 而且加埋湯底嘅鮮味 都幾夾😎佢哋用咗日本進口嘅烏冬 , 烏冬比較幼 但好索到精華🥰我哋係咁飲啲湯 😛仲refill 左至於嘢飲方面兩杯都整得幾有
朋友尋日推介我一間距離我屋企好遠嘅日本料理

新鮮炸起嘅佢哋非常crispy

鯛魚濃湯鮮蟹湯飯 138hkd
嗰隻蟹🙈🦀相信係大過我兩隻手掌拼埋

而且份量都好大鍋

佢哋嘅湯底用咗海鮮同釣魚去熬製仲有蟹嘅鮮味 非常好食!!!
而且湯飯更加吸收精華 是起上嚟嘅味道就更多層次💕

男朋友就要左波士頓龍蝦手打烏冬 138hkd
有原隻新鮮運到嘅波士頓龍蝦!!!

男朋友話食完隻龍蝦都已經飽飽地😂
肉質鮮美彈牙 而且加埋湯底嘅鮮味 都幾夾😎

佢哋用咗日本進口嘅烏冬 , 烏冬比較幼 但好索到精華🥰
我哋係咁飲啲湯 😛仲refill 左

至於嘢飲方面兩杯都整得幾有特色
男朋友個杯紫色夢幻仲要有椰果係底嘅添😎
我自己個杯就係蜜桃味🍑

呢一間我一定唔會再返轉頭幫襯因為真係又抵食又好味🥰

• 原隻波士頓龍蝦烏冬
2020-06-30 1063 浏览
餐廳位於鰂魚涌,我食飯時間7:00去到,見到門口都已經有唔少人睇緊餐牌準備入去,7點半就爆左9成枱喇!/餐廳每日以十多小時熬成鯛魚湯,米也選用日本米,也有稻庭手打烏冬和拉麵。🥰-🤍吉列豬扒魚湯烏冬 $85🤍吉列廣島蠔定食 $85🤍雞塊唐揚 $42🤍沁甜花園 $24(跟餐$12)🤍蜜桃成熟時 $24(跟餐$12)✨不設加一✨設最低消費一人$40-🤍 吉列豬扒魚湯烏冬配料有:黃菜絲、木耳絲、京蔥、油揚絲、海草/🤍 吉列廣島蠔定食⭐️⭐️⭐️⭐️定食有飯、鯛魚湯、前菜(螺肉)吉列廣島蠔有3大粒,size有中指咁長😂炸得香脆,不過炸粉小厚和蠔既size就略細,食到一半先見到。/🤍雞塊唐揚-環境:8/10服務:8/10好味指數:9.5/10回頭率:9/10

🤍吉列豬扒魚湯烏冬 $85
🤍吉列廣島蠔定食 $85
🤍雞塊唐揚 $42
🤍沁甜花園 $24(跟餐$12)
🤍蜜桃成熟時 $24(跟餐$12)
✨不設加一
✨設最低消費一人$40
🤍 吉列豬扒魚湯烏冬
配料有:黃菜絲、木耳絲、京蔥、油揚絲、海草
[滿星]⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️‼️
十多小時熬成鯛魚湯底,味道清淡剛好,似係屋企會飲到既湯,不自覺會飲哂😝唔會十分濃郁但全部味精,飲完一啲口渴感覺都冇🥰而每款配料都好多,有野唔食記得走左佢喇。
稻庭手打烏冬偏扁及薄身,即使浸腍左咬落都保持口感彈牙感覺!
吉列豬扒份量都幾多,一人真係未必食得哂,炸得香脆可口,炸粉沒有過厚,仲有2款醬汁配搭。

🤍 吉列廣島蠔定食
⭐️⭐️⭐️⭐️
定食有飯、鯛魚湯、前菜(螺肉)

🤍雞塊唐揚
[滿星]⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️‼️
份量都好多!雖然有一半係生菜沙律,不過每件雞塊都好大件同都多咖!而且炸得剛好,保持肉汁雞肉也鮮嫩!

環境:8/10
服務:8/10
好味指數:9.5/10
回頭率:9/10
2020-06-28
2020-06-29 70 浏览
🐾 鯛魚魚湯專門店 (鰂魚涌) 🐾-吉列豬扒魚湯烏冬✔️$85吉列廣島蠔定食✔️$85唐揚炸雞✔️$42沁甜花園✔️$24蜜桃成熟時✔️$24-吉列豬扒魚湯烏冬:份量好大豬扒有咬口,炸粉唔算太厚,鳥冬湯底係鯛魚湯湯底🙈好清👍🏻👍🏻👍🏻-吉列廣島蠔定食:宜個蠔炸粉有啲厚🙈但個蠔都算大嘅🤣定食個麵豉湯就變咗做鯛魚湯🤣仲有前菜係螺肉🤤👍🏻👍🏻-唐揚炸雞 :宜個超推介!超好食,一上枱,勁香,入面勁多勁多汁,啲雞一啲都唔乾👍🏻👍🏻👍🏻🤤-沁甜花園:宜個好香玫瑰花味,唔假嘅花茶👍🏻🤣又唔會太甜👍🏻👍🏻👍🏻-蜜桃成熟時:宜個有小小偏甜🤣我地加左啲茶落去,大家叫個陣可以叫小甜👍🏻———————————————(非專業,完全跟據個人口味☺)食物:7/10環境:8/10服務:9.5/10人均消費:$100———————————————▪店舖名稱: 鯛魚魚湯專門店 (鰂魚涌)▪店舖地址:🔸 鰂魚涌海堤街6-16號龍景大廈地下3A舖-----------------------
🐾 鯛魚魚湯專門店 (鰂魚涌) 🐾
吉列豬扒魚湯烏冬✔️$85
吉列廣島蠔定食✔️$85
唐揚炸雞✔️$42
沁甜花園✔️$24
蜜桃成熟時✔️$24

———————————————
(非專業,完全跟據個人口味☺)
食物:7/10
環境:8/10
服務:9.5/10
人均消費:$100
———————————————
▪店舖名稱: 鯛魚魚湯專門店 (鰂魚涌)
▪店舖地址:
🔸 鰂魚涌海堤街6-16號龍景大廈地下3A舖
-----------------------

2020-06-28 146 浏览
慕名而來, 失望至極。未試過食一間餐廳要俾負評, 叫咗個皇牌 花膠魚肚鮑魚鯛魚烏冬,啲所謂嘅鯛魚湯冇味,仲衰過味xx 麵、 完全不值這個價,個烏冬仲難食過自己係一田買嘅三十幾蚊烏冬,又冇冷氣, 啲位又窄, 唔明點解要喺張櫈下面加個膠桶, 自問已經係偏瘦嘅身型, 真係肥少少有返啲肉哋都唔可以坐走廊位。 夏天食到熱辣辣流曬汗好忟憎。 另外嗰個象拔蚌鯛魚烏冬好似食緊擦子膠咁, 冇味又韌, 完全唔掂, 如果個價錢四十蚊都冇咁嬲,茶記仲好味過你。唔明d好評點得來,真係要好好檢討下。
2020-06-25 382 浏览
今日同友人嚟鰂魚涌食烏冬,小編不嬲覺得魚湯好吸引,可能因為平時出街食得味精湯多😂,對新鮮嘅湯底特別渴求。「鯛魚魚湯專門店」門面採用日式設計木製店牌相當有質感,入內座位設計頗用心,設有面牆位,適合單人食客。睇店名顧名思義,主打鯛魚湯烏冬,但店家都有供應不同「湯飯」「定食」,非常多元化☺️。———鮑魚花膠魚肚魚湯烏冬($138)••••••好吸睛啊🤩奶白色鯛魚湯底入口好香濃魚甜,用料實在,稻庭烏冬煙韌彈牙😋 已調味嘅厚身鮑魚帶鮑魚鮮甜味,花膠帶韌度,魚肚唔腥,仲完美吸收湯底精華。全海鮮組合真係好夾☺️ 吉列豬扒魚湯烏冬($85)••••••巨型吉列豬扒🤓香脆熱辣辣,炸粉適中,店家好貼心,提供蛋黃醬之餘,仲俾埋吉列豬扒醬☺️ 魚湯烏冬配料好豐富,有油揚、紫菜、木耳絲、娃娃菜、葱絲,每一口烏冬連湯食,小編最後清哂成碗湯🤣。汁燒烏賊燒($42)••••••好欣賞店家每一道小食,什至吉列豬扒都會附送沙律菜🥗淋上胡麻醬,好開胃。烏賊烏賊圓碌碌有五隻,肉質彈牙,沾燒汁食一流。餃子雞翼($40)••••••煎過嘅去骨雞中翼皮脆肉嫩,釀入肉碎香料,好味🤤

「鯛魚魚湯專門店」門面採用日式設計

———

鮑魚花膠魚肚魚湯烏冬($138)
全海鮮組合真係好夾☺️

鮑魚花膠魚肚魚湯烏冬

吉列豬扒魚湯烏冬($85)

吉列豬扒魚湯烏冬

汁燒烏賊燒($42)
汁燒烏賊燒

餃子雞翼($40)
••••••
煎過嘅去骨雞中翼皮脆肉嫩,釀入肉碎香料,好味🤤

汁燒烏賊燒
星期二永遠是最疲痹的,經過兩天瘋狂加班,我決定和同事補一補😏 鯛魚湯可以養血益氣、增強體力,具有改善虛弱體質的好處,魚的精華完全融入湯底,對繁忙的上班族來說,多飲絕對益肝健脾💪🏻【原隻波士頓龍蝦烏冬 $138】🦞- 巨型size夠搶fo ,一端上桌子一定相機先食!龍蝦肉質爽口彈牙,配搭鮮甜濃厚的鯛魚湯底,加上掛湯的烏冬,口感非常嫩滑,這個價錢能夠有如此質素,性價比極高😌【鯛魚濃湯鮮蟹烏冬 $138】🦀- 開初以為一定非常細隻,怎料啖啖蟹肉,不僅鮮甜味美,還意外地有蟹膏,絕對可以滿足愛蟹之人😍

【原隻波士頓龍蝦烏冬 $138】🦞

【鯛魚濃湯鮮蟹烏冬 $138】🦀

• 原隻波士頓龍蝦湯烏冬
2020-06-22 54 浏览
如果唔係朋友介紹都唔知呢度有間咁正嘅鯛魚魚湯專門店添朋友叫咗個吉列豬扒手打烏冬上枱嗰一下我有啲驚訝$85會唔會分量太大大大塊吉列豬扒外脆內嫩仲有沙律伴碟鯛魚湯烏冬配料十足又係勁大碗真係好過份我叫咗個鮑魚花膠魚肚魚湯烏冬 $138足料到呢....我懷疑係兩個人份量奶白色魚湯味道真係鮮味十足鮑魚花膠魚肚幫我補晒膠原蛋白(不過鮑魚有啲啲韌)食到一半店員仲比多碗湯我加又魚湯又花膠絕對係美顏之選食咗¾非常滿足飲完個魚湯完全唔口渴, 我自己就覺得冇加味精係真材實料啦有啲後悔叫咗杯梳打唔係唔好飲係因為飲魚湯都夠滿足了
如果唔係朋友介紹

我叫咗個鮑魚花膠魚肚魚湯烏冬 $138
足料到呢....我懷疑係兩個人份量

奶白色魚湯味道真係鮮味十足
鮑魚花膠魚肚幫我補晒膠原蛋白

(不過鮑魚有啲啲韌)
食到一半店員仲比多碗湯我加
又魚湯又花膠絕對係美顏之選

食咗¾非常滿足
飲完個魚湯完全唔口渴,
我自己就覺得冇加味精係真材實料啦

有啲後悔叫咗杯梳打
唔係唔好飲
係因為飲魚湯都夠滿足了
2020-06-21 66 浏览
鰂魚涌的美食不少,今日特地來鰂魚涌 吃美味泡芙,順道吃些特別的菜式。這家點專門吃海鮮泡飯或烏冬,特別的地方是價錢相宜,而且是原隻海鮮,頗抵食。翻開餐廳選擇非常多,可以選擇魚蝦蟹等,也可以選擇乾炒烏冬等。⭐️原隻波士頓龍蝦烏冬$138湯是奶白色,入口有啖啖鮮味,喝得出不是味精湯。原隻龍蝦大大隻,不過龍蝦肉不算多,但還有海帶和黑木耳,配上烏冬,吃完非常飽。⭐️皇帝蟹腳烏冬$148店員建議煮一會兒就要盛起海鮮,以免煮得太久無味。看似平淡的皇帝蟹腳,剝開蟹殼之後,露出雪白的蟹腳,入口非常清甜,蟹肉很鮮美,吃得出蟹腳很新鮮。▫️性價比高,可以試一試皇帝蟹腳烏冬,比較新鮮。

⭐️原隻波士頓龍蝦烏冬$138
皇帝蟹腳烏冬

湯是奶白色,入口有啖啖鮮味,喝得出不是味精湯。

⭐️皇帝蟹腳烏冬$148
皇帝蟹腳烏冬

店員建議煮一會兒就要盛起海鮮,以免煮得太久無味。
皇帝蟹腳烏冬

▫️性價比高,可以試一試皇帝蟹腳烏冬,比較新鮮。
2020-06-21 816 浏览
位置:由於我住在屯門,非常少去側魚俑,難得在港島租住一間酒店,就在港島區找好東西,兼之日常很少吃到的海鮮鍋。由於我們在晚飯時間前6:30左右到,是希望避過擁擠的人流,但去到就見到餐廳已經有不少客人,看來這間店頗受歡迎!環境:每張枱相隔的空間不大,但衛生措施做得好,每張枱都有塊膠板隔絕,讓客人吃得安心。環境裝修是日式風格,較簡單。服務:服務員態度非常好,主動介紹今晚哪個海鮮較新鮮,本來我們想選擇龍蝦,但服務員說今日龍蝦不夠新鮮,所以不提供,建議我們吃其他海鮮!這是有良心的表現,不會因為要做生意面給客人隨便的食物,值得欣賞!食物:鯛魚濃湯鮮🦀+烏冬😋😋😋😋😋這個湯真是非常鮮美,連我非常討厭魚腥味的人都可以喝到,真是一流。首先是蟹肉很鮮美多蟹膏,肉質雪白結實,絕對不是死蟹。湯料有許多配料:白菜、海帶、魚腐和木耳絲,是非常健康的食物。烏冬是幼身帶韌勁,吸收湯的精華,每一口都有魚湯的鮮,正!薯絲卷卷🦐😋😋😋😋這是我一試就喜歡上的小食,好似在茶樓吃的炸芋絲,不過餡料就變成蝦,而且炸得比酒樓更脆口和薄身。外層包的薯絲很幼身,不會過厚,帶有爽脆口感。餃子雞翼😋😋😋😋類似雞翼包飯,內餡就轉換了餃子的豬肉

食物:
鯛魚濃湯鮮蟹

鯛魚濃湯鮮🦀+烏冬
😋😋😋😋😋

薯絲卷卷蝦

薯絲卷卷🦐
😋😋😋😋

😋😋😋😋
類似雞翼包飯,內餡就轉換了餃子的豬肉韮菜,味道尚可,但不感有任何特別風味。
粒粒桃

粒粒桃🍹
是由桃子醋和蘆薈粒混合,帶有少少酸味,很開胃!
2020-06-20
鯛魚濃湯鮮蟹
薯絲卷卷蝦
粒粒桃
2020-06-20 86 浏览
1. 吉列日本蠔魚湯烏冬($85)鯛魚魚湯同一般魚湯既營養價值唔同,我都係第一次飲,真係好鮮甜,最正既係店家用料應該幾足,因為我差不多飲哂d湯都冇覺得好口乾,推斷湯底味精成分唔會多。個烏冬係稻庭手打烏冬,彈牙!個吉列蠔先係精髓🤯🤯🤯🤯好食到,個吉列炸粉係酥脆既;新鮮炸起上碟;咬開有好多肉汁;蠔好大隻炸粉薄;炸完隻蠔完全唔乾。幾近完美😭 一定要食呀2. 鮑魚花膠魚肚魚湯湯飯($138)呢個好浮誇!上碟時下面有埋個火俾你keep warm!!! 湯飯仲好食過烏冬,一黎飯會索湯,吸引哂d精華,二黎有飯素,個味豐富左。花膠同魚肚都超多,好似各有成5-6件,呢個價真係抵到爛,我唔知講咩好3. 薯絲卷卷蝦($40)呢個係薯仔絲包住蝦再去炸既,我反而覺得呢個冇其他咁出色,而且蝦比較細隻,但味道都係okay的,唔係劣食,只係其他太好味4. 雞塊唐揚($42)我一心諗住係鹽酥雞一啖一粒既size,上碟既時候癲左!!好大塊,total有6-7件,每件都同吉列蠔差不多size,仲要佢個炸粉薄、脆,入面既肉質嫩滑,好好味我同朋友食完飽到上心口,真心高質唔係亂講,仲要咁平🙉 同埋每份炸物佢都有配送一大堆沙律,當
1. 吉列日本蠔魚湯烏冬($85)

2. 鮑魚花膠魚肚魚湯湯飯($138)

3. 薯絲卷卷蝦($40)

4. 雞塊唐揚($42)

我同朋友食完飽到上心口,真心高質唔係亂講,仲要咁平🙉 同埋每份炸物佢都有配送一大堆沙律,當日同朋友食左3兜🤣🤣d沙律菜新鮮爽脆,番茄仔好多汁。我知呢間店平時中午都要排下隊,晚上相對就冇咁爆,當日都見到好多人外賣,撐小店,我好少俾到咁高分,真係好食!仲要免加一,良心呀
2020-06-19 376 浏览
環境:👍👍👍👍👍服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️味道:😍😍😍😍😍影相:📸📸📸📸📸Encore:99%📝進入前要度體溫。每兩小時清潔一次📝免加一➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖「為食兵團」之鰂魚涌遊🙆‍♀️去親鰂魚涌,必食呢間鯛魚魚湯專門店開餐食得夠鮮又夠健康,真係得呢間先做到🙈.🔸蕃薯蜆虎蝦湯飯 $98呢款係最新推出嘅湯飯,以「鮮。甜」為主題一如既往,以大量鯛魚熬煮10個鐘而成嘅魚湯色澤呈奶白色,一上枱就聞到濃烈嘅魚香味呷一口魚湯,味道既鮮且甜,完全冇任何味精味由於今次仲加埋蕃薯蜆同虎蝦元素令湯頭嘅「鮮。甜」發揮到極限🥳大大粒嘅蕃薯蜆包圍住迷你鐵鍋中間兩隻大虎蝦,肉質鮮嫩彈牙蝦皮輕脆,可見虎蝦好新鮮😋底部嘅湯飯盡吸湯頭嘅精華,口感綿綿,鮮香十足鐵鍋下嘅火爐令溫度得以延長吾會咁快變凍☺️配料吾夠喉,仲有11款可以追加蟹棒口感柔軟,烏賊彈牙爽脆😎.🔸吉列豬扒手打烏冬配蕃茄鯛魚湯 $85吉列豬扒真係好King size 下🙆‍♀️仲大隻過我個iphone💪豬扒係厚切嘅,炸至金黃色外酥內嫩,肉汁豐富,口感鬆軟,超正呀!鯛魚湯加入左蕃茄元素,湯頭濃稠身提高吾會蓋住鯛魚嘅鮮甜酸酸甜甜嘅味道,反而更開胃呢💕用左新鮮蕃茄,味
環境:👍👍👍👍👍
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:😍😍😍😍😍
影相:📸📸📸📸📸
Encore:99%
📝進入前要度體溫。每兩小時清潔一次
📝免加一
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
「為食兵團」之鰂魚涌遊🙆‍♀️
去親鰂魚涌,必食呢間鯛魚魚湯專門店開餐
食得夠鮮又夠健康,真係得呢間先做到🙈

🔸蕃薯蜆虎蝦湯飯 $98
呢款係最新推出嘅湯飯,以「鮮。甜」為主題
一如既往,以大量鯛魚熬煮10個鐘而成嘅魚湯
色澤呈奶白色,一上枱就聞到濃烈嘅魚香味
呷一口魚湯,味道既鮮且甜,完全冇任何味精味
由於今次仲加埋蕃薯蜆同虎蝦元素
令湯頭嘅「鮮。甜」發揮到極限🥳
大大粒嘅蕃薯蜆包圍住迷你鐵鍋
中間兩隻大虎蝦,肉質鮮嫩彈牙
蝦皮輕脆,可見虎蝦好新鮮😋
底部嘅湯飯盡吸湯頭嘅精華,口感綿綿,鮮香十足
鐵鍋下嘅火爐令溫度得以延長
吾會咁快變凍☺️
配料吾夠喉,仲有11款可以追加
蟹棒口感柔軟,烏賊彈牙爽脆😎

🔸吉列豬扒手打烏冬配蕃茄鯛魚湯 $85
吉列豬扒真係好King size 下🙆‍♀️
仲大隻過我個iphone💪
豬扒係厚切嘅,炸至金黃色
外酥內嫩,肉汁豐富,口感鬆軟,超正呀!
鯛魚湯加入左蕃茄元素,湯頭濃稠身提高
吾會蓋住鯛魚嘅鮮甜
酸酸甜甜嘅味道,反而更開胃呢💕
用左新鮮蕃茄,味道自然🥳
配料方面仲好豐富,有木耳絲,海帶
大蔥絲,豆皮等🥰

🔸煎餃子 $40
超薄嘅餃子,煎至香脆
輕輕咬落,薄脆,香口
加上豐富嘅肉汁,一流😍

🔸菠蘿菠蘿蜜。水蜜威尼斯 $18
大大一杯,冰涼解渴,仲吾會好甜
底部有好多蘆薈粒,添加口感呢😋

2020-06-15