2022-01-23 209 浏览
先不講我地企係counter度望住三個員工圍住係度講/響電話睇野啦落完單冇飛 三個字返黎之後先知叫number個員工見到我地仲問我地要食咩大佬我地岩岩係度落單呀⋯⋯好啦講返個食物-奶黃不奶共 $55🥞:鬆軟~ 呢個價錢黎講真係抵食醬汁:奶黃味好重 奶味>鹹蛋黃 上面d焦糖焦左個地方帶苦 幾鍾意🍦:沙沙唔係好creamy 但係就相當耐熱!擺係熱辣辣pancake隔離唔會好快融 牛奶味幾香-overall - 👦🏻:走汁齋食pancake都得!👧🏻:期待鹹蛋黃味就唔好食呢款啦!整體性價比高~
先不講我地企係counter度
好啦講返個食物

奶黃不奶共 $55
🥞:鬆軟~ 呢個價錢黎講真係抵食
overall -
👦🏻:走汁齋食pancake都得!
👧🏻:期待鹹蛋黃味就唔好食呢款啦!整體性價比高~
2022-01-23
其他
2022-01-15 180 浏览
葵芳💛性價比高souffle pancake 二訪這間充滿故事值得支持的souffle pancake 小店。到訪當天營業額的一半將會支援香港人,怎能夠不支持呢!Menu …………………. ………. …………………. ……….(´▽`)火魔 Green Object $28 焦糖青提子souffle pancake 配軟雪糕 坦白説口感偏向蛋糕,不是我最喜愛的空氣感,不過也非常輕盈。這個價錢,絕對抵食。(´▽`)宇治金時$42 /2件宇治抹茶奶蓋+日本紅豆+軟雪糕抹茶奶蓋分量澎湃,如果能夠加多紅豆份量更好。搖晃度 👌🏻 小店不定期有不同店長的crossover啊 故此特意到訪支持
葵芳💛性價比高souffle pancake
到訪當天營業額的一半將會支援香港人,怎能夠不支持呢!
Menu

…………………. ………. …………………. ……….

(´▽`)火魔 Green Object $28
焦糖青提子souffle pancake 配軟雪糕

(´▽`)宇治金時$42 /2件
宇治抹茶奶蓋+日本紅豆+軟雪糕
抹茶奶蓋分量澎湃,如果能夠加多紅豆份量更好。
搖晃度 👌🏻
小店不定期有不同店長的crossover啊
故此特意到訪支持

2021-12-19 256 浏览
去開葵芳,一定係要去葵涌廣場搵食,食左午餐,都要去食個甜品。平時好少去葵廣,搵舖頭門牌搵到傻,行勁多個圈先搵到呢間甘出名既 pancake。去到見到有吾同味道,但士多啤梨一定係我既首選。即叫即整,大約等左20分鐘就有得食真係好好食呀
去開葵芳,一定係要去葵涌廣場搵食,食左午餐,都要去食個甜品
去到見到有吾同味道,但士多啤梨一定係我既首選。
即叫即整,大約等左20分鐘就有得食

士多啤梨 pancake

真係好好食呀
士多啤梨 pancake
2021-12-10 241 浏览
😋焦糖鹹蛋黃班戟配蜂蜜牛奶軟雪糕焦糖燒得非常好,班戟質感輕薄,入口即溶,鹹蛋黃醬味道濃郁,跟甜品出奇地夾蜂蜜牛奶軟雪糕非常美味,連不喜歡吃雪糕的友人也大讚👍🏻💯😛三重朱古力班戟配蜂蜜牛奶軟雪糕在葵廣轉了一圈,臨走前意猶未盡,再來買一份可惜三重朱古力味道比較普通,分數是給班戟底以及雪糕的🌸班戟真的是我們在香港吃過最美味的連本身不太喜歡班戟的我們也一試愛上聽說日本原宿的彩虹班戟正正就是這個口感及味道雪糕也造得很好,看起來應該是手作的吧?賣相都非常不錯值得再三來吃 焦糖鹹蛋黃班戟
😋焦糖鹹蛋黃班戟配蜂蜜牛奶軟雪糕
焦糖燒得非常好,班戟質感輕薄,入口即溶,
鹹蛋黃醬味道濃郁,跟甜品出奇地夾
蜂蜜牛奶軟雪糕非常美味,連不喜歡吃雪糕的友人也大讚👍🏻💯
焦糖鹹蛋黃班戟配蜂蜜牛奶軟雪糕

😛三重朱古力班戟配蜂蜜牛奶軟雪糕
在葵廣轉了一圈,臨走前意猶未盡,再來買一份
可惜三重朱古力味道比較普通,
分數是給班戟底以及雪糕的
三重朱古力班戟配蜂蜜牛奶軟雪糕

🌸
班戟真的是我們在香港吃過最美味的
連本身不太喜歡班戟的我們也一試愛上
聽說日本原宿的彩虹班戟正正就是這個口感及味道

雪糕也造得很好,看起來應該是手作的吧?

賣相都非常不錯

值得再三來吃 焦糖鹹蛋黃班戟

焦糖鹹蛋黃班戟配蜂蜜牛奶軟雪糕
三重朱古力班戟配蜂蜜牛奶軟雪糕
  • 焦糖鹹蛋黃班戟
呢間都算係新開嘅食店,主打梳乎厘班戟🥞有幾款standard 口味今次揀咗2層嘅黑白是良知($38)食落就係芝士奶蓋醬配上大量oreo碎個醬味道鹹鹹甜甜,口感厚身creamy夠晒滑梳乎厘班戟鬆軟口感輕盈,旁邊仲配有澳洲牛奶雪糕🍦一凍一暖加埋一齊食的確唔錯!屬於香港人嘅食店一定要支持吓🇭🇰💛

呢間都算係新開嘅食店,主打梳乎厘班戟🥞
有幾款standard 口味
今次揀咗2層嘅黑白是良知($38)
食落就係芝士奶蓋醬配上大量oreo碎
個醬味道鹹鹹甜甜,口感厚身creamy夠晒滑
屬於香港人嘅食店一定要支持吓🇭🇰💛
2021-11-01 388 浏览
本人唔鐘意食甜品,但卻係梳乎厘pancake控。上網先做左一下葵廣推介食店搜集,然後再黎親自試試佢。依間pancake位於葵廣1樓既小corner, 價錢非常親民,兩層都只係40幾蚊。食物既名字都非常有趣,又有黑白是良芝,又有green object, 而我就揀左 港朱噢工程,其實係奶蓋+朱古力脆脆雖然Pancake 唔算話非常綿密,但依個價錢買到熱lak lak 震騰騰 ,仲要伴埋個軟雪糕比你既梳乎厘pancake , 已經要比like 👍🏾 仲要良心店👍🏾 所以會再幫襯❤️
本人唔鐘意食甜品,但卻係梳乎厘pancake控。

上網先做左一下葵廣推介食店搜集,然後再黎親自試試佢。

2021-10-29 239 浏览
🌼2021.08.16 🍽 店舖:FreeHcake (葵芳)📍地址:葵芳葵富路7號葵涌廣場2樓2010號舖🌕營業時間:星期一至日(Mon~Sun): 12:00-22:00♾♾♾♾♾♾♾♾♾♾♾♾♾♾🌟黑白是良芝($38/兩層)👅pancake夠蛋香🥚👅奶蓋係甜奶蓋,無特別芝士味👅雪糕係牛奶糖味,都紀濃味,食完五口渴➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🐽小編的話🐽我地原本叫左港朱噢工程,但店員應該搞錯左,所以我地拎左芝士奶蓋oreo😉小編提提你😉- ❌❌❌無嘢提🙆🏻‍♀️回頭率(10分為最高分)🥢6/10😋CP值(5🌕為最高分)🌕🌕🌖🌑🌑➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰▶️想睇返同地區😘〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️▶️想睇返同類型🤤
🌼2021.08.16
🍽 店舖:FreeHcake (葵芳)
📍地址:葵芳葵富路7號葵涌廣場2樓2010號舖
🌕營業時間:
星期一至日(Mon~Sun): 12:00-22:00
♾♾♾♾♾♾♾♾♾♾♾♾♾♾
🌟黑白是良芝($38/兩層)
👅pancake夠蛋香🥚
👅奶蓋係甜奶蓋,無特別芝士味
👅雪糕係牛奶糖味,都紀濃味,食完五口渴
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🐽小編的話🐽
😉小編提提你😉
- ❌❌❌無嘢提
🙆🏻‍♀️回頭率(10分為最高分)
🥢6/10
😋CP值(5🌕為最高分)
🌕🌕🌖🌑🌑
➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰
▶️想睇返同地區😘

〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
▶️想睇返同類型🤤
小編好耐冇去葵涌廣場了😢 有好多新開既吸引黃店都未試過😜 首位一定係呢間出名pancake既鳩戟😍 去到好彩唔算多人,最後等左15分鐘左右就有得拎!但之後愈黎愈多人,都辛苦店員係咁不停煎pancake🤣🤣🤣🥞 黑白是良芝(一層) $28睇個名就知正啦!因為之後仲要食其他野,叫住一層試下先😍芝士奶蓋Oreo同pancake真係超夾😍不得不讚佢個pancake好鬆軟同埋有蛋香😭 係超出色既雖然我只係叫一層,但佢比既芝士奶蓋絕不留手架,食晒個pancake 仲有剩😋Oreo碎碎都好多~佢配左個澳洲牛奶雪糕,食落個口感雪葩多啲,超夠凍😍同暖暖既pancake一齊食個種冰半交融既感覺,絕配😍😍😍😍大家去葵涌廣場呢個應該係must eat list🥰😋 一定會再食呀!

🥞 黑白是良芝(一層) $28
睇個名就知正啦!因為之後仲要食其他野,叫住一層試下先😍
芝士奶蓋Oreo同pancake真係超夾😍
不得不讚佢個pancake好鬆軟同埋有蛋香😭 係超出色既
佢配左個澳洲牛奶雪糕,食落個口感雪葩多啲,超夠凍😍

外卖自取
2021-10-17 198 浏览
約左朋友係葵芳食飯,食完飯就梗係要搵啲甜品食下。行行下葵廣見到有條長龍,咁多人排一定有啲野嘅,仲要係一間咁有良心嘅小店,所以就第一次試左呢間hk9cake😋🟡 焦糖青提子梳乎厘因為太多人嘅關係,所以基本上梳乎厘都係即整咁濟,所以大家真係要預足時間,起碼都要等15分鐘以上。不過個梳乎厘Pancake堅係出色,鬆軟到不得了,上面鋪個層焦糖係即燒,又香又脆😋 而隔離個蜂蜜奶油雪糕勁好味,後尾發現有得單買個雪糕,即刻整多杯🍦hk9cake (葵芳)葵芳葵富路7號葵涌廣場2樓潮流廊二期2010號舖

🟡 焦糖青提子梳乎厘

hk9cake (葵芳)
葵芳葵富路7號葵涌廣場2樓潮流廊二期2010號舖
2021-10-09 209 浏览
🌟黑白是良芝(雙層) $38黑白是良芝其實係芝士奶蓋oreo pancake✨ 梳乎厘pancake口感鬆軟 梳乎厘感超高 pancake好輕盈 甜度正常 就算連埋奶蓋一齊食曬兩層都唔會覺得膩💖 另外好鍾意佢俾超多oreo碎碎 老細絕對冇手軟!!😍
🌟黑白是良芝(雙層) $38

2021-09-28 290 浏览
💎總評分:7/10-值得推介嘅小店! 睇個名就知係黃店啦~連Menu同小擺設都好有心思~夏日炎炎掃街都要留喺室內! 小店其實有好多口味,睇落都好吸引,不過小編怕OREO太甜,最後試左宇治抹茶味!宇治抹茶Pancake🥞 $45即叫即整新鮮出爐,拎上手影完相都仲熱辣辣! 賣相加埋後面個花花background打卡一流,梳乎厘pancake好鬆軟~倘算有蛋香味🥚值得一讚係抹茶味好香濃!呢個價錢食到呢個質素嘅pancake相當唔錯呀!-環境服務:⭐食物質數:⭐⭐⭐打卡指數:⭐⭐⭐
💎總評分:7/10

宇治抹茶Pancake🥞 $45

環境服務:⭐
食物質數:⭐⭐⭐
打卡指數:⭐⭐⭐
2021-06-23
2021-09-28 143 浏览
今日落葵廣掃街,之前已經聽過好多人介紹過,所以今次專登去搵哩間小店支持下,估唔到果然名不虛傳😎真係好出色👍🏻好耐未食過咁高質嘅梳乎厘👍🏻因為梳乎厘其實好難整😣一不小心有機會變咗做Pancake😔但哩間個梳乎厘食落口有空氣感但唔會似食咗啖空氣落肚,口感輕感而蓬鬆😋面頭仲有脆脆嘅焦糖配合埋雪糕揀直係一絕👏🏻👏🏻👏🏻咸蛋黃味好出👍🏻好食到停唔到口🤤食完一個會好想叫多一個😚因為一個真係唔夠喉架

2021-09-25 115 浏览
係葵廣掃完街,到最後緊係要以甜品作結,行左好耐,係好多樣都好想食之間,最後決定左食呢間既梳乎厘😋Black Bloc (黑糖三重朱古力)🍫$45/2pcs梳乎厘好有空氣感,食落鬆軟到有入口即溶既感覺,梳乎厘既表面滿佈朱古力醬同埋oreo,即使咁多醬,但夾埋都唔會好甜雪糕既口感就有啲似芭菲,即使係新鮮出爐既梳乎厘隔離都好夠凍,唔會係你打卡既時間已經開始溶👍🏻🔸梳乎厘係即叫即整🔸等候位置比較窄

Black Bloc (黑糖三重朱古力)🍫$45/2pcs

🔸梳乎厘係即叫即整
🔸等候位置比較窄
2021-09-24 136 浏览
話說我每次去葵廣都一定會去呢一間,因為佢性價比好高,疏乎厘pancake都真係整得好食,但係我每次都會唔記得咗影相,急急腳就食咗落肚。今次終於記得啦,我叫嘅係奶黃不奶共,簡單來講呢成份就係奶黃同埋鹹蛋黃。呢個味暫時係我食過最好嘅味道,因為佢又好重嘅奶黃味,仲有好重嘅鹹蛋黃味,咁嘅情況之下都仲食到疏乎厘pancake嘅蛋味。加埋個雪糕一齊食,冰火兩重天,真係好好食。而且佢仲係好有理念嘅黃店!大家一定要去試吓!

奶黃不奶共

而且佢仲係好有理念嘅黃店!大家一定要去試吓!
2021-09-23 77 浏览
葵涌廣場是掃街天堂,新式打卡美食傳統粉麵茶記、手搖茶飲、甜品都有大量選擇呢度有間專門食梳乎里既小店,幾出色唔錯既!宇治抹茶口味,綠茶醬夠濃 賣相吸引 入口夠濃帶點茶香甘味慢慢散出黎~草莓濃奶味 草莓醬酸酸甜甜加上鬆軟口感梳乎里,味道好好食奶黃焦糖味,奶黃不太甜味道岩岩好,加埋焦糖味 整個味道好夾好突出~仲要點左少少金箔添貴氣牛奶雪糕係沙冰質感 幾滑又夠冰凍,一冷一熱味道豐富消費$150葵涌廣場潮流廊二期2/F 2010號
葵涌廣場是掃街天堂,新式打卡美食
傳統粉麵茶記、手搖茶飲、甜品都有大量選擇
呢度有間專門食梳乎里既小店,幾出色唔錯既!

草莓濃奶味 草莓醬酸酸甜甜加上鬆軟口感梳乎里,味道好好食

仲要點左少少金箔添貴氣
牛奶雪糕係沙冰質感 幾滑又夠冰凍,一冷一熱味道豐富

消費$150
葵涌廣場潮流廊二期2/F 2010號