2022-05-10 631 浏览
好多時漢堡都係用牛肉造, 不過 ❥⧽9砌 ❥⧽ 嘅漢堡好特別, 係用手打豬肉整成, 亦都同普通嘅豬柳漢堡好大分別。我已經食過好多次, 次次都覺得好好味, 真心值得推介。𓊈芝士漢堡 ✧ 焦糖化洋蔥 ✧ 燒烤醬 ✧ 沙律醬𓊉手打豬肉漢堡好 juicy, 充滿肉汁, 肉質軟腍有質感, 漢堡包好軟熟, 焦糖化洋蔥好香甜, 可以自己揀選自己鍾意配搭嘅醬汁實在太好, 加埋一齊真係好好食。✧✧ 雖然無堂食只可以外賣, 不過即使外賣無咁熱辣辣都好好食, 絕對值得一食再食。

𓊈芝士漢堡 ✧ 焦糖化洋蔥 ✧ 燒烤醬 ✧ 沙律醬𓊉

芝士漢堡,  焦糖化洋蔥
15 分钟 (外卖自取)
芝士漢堡,  焦糖化洋蔥
平時出去食漢堡材料醬汁配搭通常都係店家預設如果可以自己揀配料砌成自己喜歡配搭嘅漢堡又點睇呢😳呢間漢堡外賣小店就如店名「9砌」🤣你鍾意亂砌又得 認真砌又得夠哂噱頭小店以外賣為主以最基本嘅煙肉/芝士漢堡🍔再自由添加多達十款配料俾你任砌醬汁都有六款你揀🍯仲提供生酮漢堡💯照顧唔同客人嘅需要☺️每期都會有限定「9砌漢堡」芝士漢堡(9砌版)HKD$57配料:蛋/炒雞髀菇/焦糖化洋蔥醬汁:燒烤醬由於拎完外賣返屋企都一段路程雖然返到去只係微暖但味道又冇太大影響喎😋外賣都會用竹籤拮住固定呢點好貼心❣️可以自己砌嘅漢堡實在有趣🤪平時諗唔到嘅漢堡配搭都可以放入去😁漢堡麵包質感偏軟熟一啲都唔會乾!漢堡肉少見係豬肉手打🤩啱晒唔食牛肉嘅朋友~手打豬肉漢堡扒煎得好香 質感軟腍又帶肉汁 一啲都唔會輸俾牛肉🤩蛋煎到半熟加咗蛋又成個加分咗仲有半溶嘅芝士🧀炒雞髀菇片片厚切充滿牛油香~焦糖化洋蔥🧅好有驚喜!味道甜甜地帶焦香保留洋蔥原本爽脆口感!推介🌟成個漢堡本身已經好多重味道再加入自選醬汁 燒烤醬🍖甜 酸 鹹 味道集於一漢堡奇就奇在 食落一啲都唔怪😆但又會覺得好正💯🤤-水準平均嘅漢堡店冇想像中咁有驚喜不過個環境同氣氛真係幾正🥰
平時出去食漢堡

再自由添加多達十款配料俾你任砌
醬汁都有六款你揀🍯

仲提供生酮漢堡💯
照顧唔同客人嘅需要☺️
每期都會有限定「9砌漢堡」

芝士漢堡(9砌版)HKD$57

都可以放入去😁

漢堡麵包質感偏軟熟
一啲都唔會乾!
漢堡肉少見係豬肉手打🤩
啱晒唔食牛肉嘅朋友~
手打豬肉漢堡扒
煎得好香 質感軟腍
又帶肉汁 一啲都唔會輸俾牛肉🤩

蛋煎到半熟
加咗蛋又成個加分咗
仲有半溶嘅芝士🧀

炒雞髀菇片片厚切
充滿牛油香~
焦糖化洋蔥🧅好有驚喜!
味道甜甜地帶焦香

水準平均嘅漢堡店
冇想像中咁有驚喜
不過個環境同氣氛真係幾正🥰
2022-04-24 418 浏览
經朋友介紹話呢間burger 正就黎試下咁😋😋 果真冇介紹錯👍👍 一黎到可以攞個menu 自己揀要咩配料嗰啲 叫完等左廿分鐘左右就有得攞✨煙肉芝士漢堡 $45 + 炒雞脾菇 $8 + 泰式辣醬個漢堡包嘅皮係脆嘅 煙肉個邊煎到有少少脆脆地 好香 👍👍👍 雞脾菇都幾多同好爽 成個漢堡同泰式辣醬嘅甜甜辣辣都幾配 總括黎講$53 真係好抵食 絕對會介紹大家黎食 不過佢淨係做外賣 冇堂食🤔🤔 除左漢堡好食店員都好好禮貌同態度 👍👍味道❤️❤️❤️❤️抵食❤️❤️❤️❤️💔服務 (外賣)環境 (外賣)✅再幫襯

✨煙肉芝士漢堡 $45 + 炒雞脾菇 $8 + 泰式辣醬

除左漢堡好食店員都好好禮貌同態度 👍👍

味道❤️❤️❤️❤️
抵食❤️❤️❤️❤️💔
服務 (外賣)
環境 (外賣)

✅再幫襯
2022-04-22 327 浏览
呢間係而家土瓜灣最出名嘅舖頭之一,最正係自己選擇任何配料😎😎今次揀咗芝士漢堡+焦糖洋蔥+洋蔥🧅後尾諗返早知加多隻蛋!洋蔥真係好有誠意,甜甜地令到成個包更加好食,肉香而厚身,拎咗30分鐘先食都冇咩問題。而家喺香港有得自己揀真係好難得,支持💛希望日後有得配薯條啦

而家喺香港有得自己揀真係好難得,支持💛希望日後有得配薯條啦
2022-04-10 286 浏览
我初初以為會好普通,因為漢堡我只係會聯想到牛肉,試試既原因純粹因為YT介紹過而好奇(同埋佢地係同路人)不過係超有驚喜囉個漢堡多汁到呢,一邊食一邊 jeet,但係食完又唔覺滯,個包有用牛油烘過,攞到返屋企(佢地純外賣)都仍然香脆而且味道唔會死鹹,加埋佢地炒雞髀菇、焦糖洋蔥同自製醬汁,真係無得頂唯一要彈既就係,實在太好食啦,營業時間又就返夜鬼,又咁啱響我返屋企途中,幾乎每次放工經過都會有個掙扎 😅😅😅

不過係超有驚喜囉

$70 (宵夜)
9砌係土瓜灣見到有間9砌嘅漢堡包店👀係好得意嘅大富翁menu到點餡料~我揀左煙肉黑松露芝士漢堡配沙律醬😂真係9點。但黎到之後發現所有味道都好夾,尤其係個黑松露醬勁香,勁大個包😂要撳扁佢先食得到,哈哈。而且佢價錢唔太貴~如果經過開,一定再砌,下次試下認真砌先🤣📍土瓜灣馬頭圍道216號地舖📞 55008407
9砌

係土瓜灣見到有間9砌嘅漢堡包店👀
而且佢價錢唔太貴~如果經過開,一定再砌,下次試下認真砌先🤣

📍土瓜灣馬頭圍道216號地舖
📞 55008407
2022-03-20 338 浏览
香港有好多好食嘅Burger,但目前為止呢度係我心目中嘅No.1,其他最多都只能夠係No.2!🥰➼ 芝士漢堡加黑松露我比較細食,所以除咗黑松露之外,我通常好少額外加配料😋個包有少少牛油香😋肉方面佢哋係用豬肉,仲要係手打㗎!而且加咗啲黑椒,煎過之後又香又Juicy💕加埋黑松露醬,成個包昇華咗去另一個層次🤣➺ 小分享:1️⃣ 佢哋得外賣自取㗎咋,所以如果唔係住附近,就要自己搵地方食了😢2️⃣ 佢哋係即叫即整㗎!所以要比啲耐性喔💕或者可以WhatsApp落定單,有真人回應㗎🥰唔洗驚單機冇人應🤣詳情可以睇佢哋IG ➡️ @gau1chai3Btw佢哋成日Post好多層肉嘅Burger,好搞笑🤣

➼ 芝士漢堡加黑松露

我比較細食,所以除咗黑松露之外,我通常好少額外加配料😋

➺ 小分享:

Btw佢哋成日Post好多層肉嘅Burger,好搞笑🤣
2022-02-20
午餐
2022-03-03 374 浏览
土瓜環半天遊之前有朋友介紹過呢間漢堡,因為個名好特別所以一直都好記得好想去試。去到見到已經覺得花多眼亂乜都想試。一問之下,原來店入面所有漢堡都係豬肉,啱哂唔食牛嘅我。今次揀咗煙肉漢堡+蛋+蕃茄+燒烤醬,將自己中意食嘅野砌埋一齊真係勁滿足。滿滿嘅芝士加上半熟蛋,燒烤醬係成個包嘅靈魂🍔🍔店員好心幫我地砌開咗兩份,方便我地分享。順便一提店員非常風趣,同客人好多交流。下次想試下佢嘅生酮漢堡😽 另外佢有個係抽中乜就要買乜都想試下手氣。
土瓜環半天遊

滿滿嘅芝士加上半熟蛋,燒烤醬係成個包嘅靈魂🍔🍔

2022-02-14 3207 浏览
前日(12-2-2022  Sat)同老公喺紅磡大酒店送別男友人WHY,我哋早走,去搵男友人RK,上佢屋企前,嚟上年12月,我哋想嚟嘅呢間買漢堡上佢屋食啦.我哋去到攞張menu,一邊影俾RK揀,一邊自己揀,而睇到原來石門有分店https://www.openrice.com/zh/hongkong/r-%E9%B3%A9%E7%A0%8C-%E6%B2%99%E7%94%B0-%E7%BE%8E%E5%9C%8B%E8%8F%9C-%E6%BC%A2%E5%A0%A1%E5%8C%85-r741850,正,有時我可以喺嗰喥買返公司食喇.最後,RK揀咗$41.00嘅芝士漢堡,各$4.00嘅蛋同紫洋蔥,要茄汁.由於我仍飽,就同老公share食,由佢自己揀,佢揀咗$42.00嘅生酮漢堡(走包),各$8.00嘅炒雞髀菇同焦糖化洋蔥.$3.00嘅番茄要燒烤醬,$5.00嘅罐裝飲品,要松露沙士加鹽.再加今期嘅試新嘢~花心豬古力,呢個跟包就$18.00.等咗好耐,終於有齊喇,俾我哋嘅時間,店員提我哋生酮漢堡有支竹籤拮住,係固定啲食物, 花心豬古力啱啱整起好熱,小心食用.去到RK屋企就開餐喇.由於老公

我哋去到攞張menu,一邊影俾RK揀,

去到RK屋企就開餐喇.
芝士漢堡加蛋同紫洋蔥
由於老公先食生酮漢堡,咁我食花心豬古力先啦,喺買嘅時候,店員話呢個係甜品,
花心豬古力
呢個個包好脆,有別於普通烘咗嘅漢堡,朱古力漿又唔太甜,成個組合係幾好食.

然後我同老公就逐啲食生酮漢堡,
生酮漢堡
燒烤醬可以話係成個漢堡嘅靈魂,好好味,
焦糖化洋蔥
焦糖化洋蔥,炒雞髀菇
而佢本身有嘅豬肉漢堡有成2塊,
豬肉漢堡
而且沾滿黑椒但又唔辣.老公大讚好味.

至於RK嘅,我哋冇問怇好唔好食.

其他:
由於即叫即整,佢哋喺menu喥都寫明下次嚟之前send message俾佢哋先,就唔洗等.
2022-02-12
28 分钟 (外卖自取)
$44.33 (午餐)
花心豬古力
2022-01-13 1217 浏览
土瓜灣都真係唔少黃店有間叫做9砌既漢堡包店淨係個名都夠殺位置係馬道圍道google map顯示係叫肥媽小食店門口大大隻9砌寶欣同MM都有介紹過係區內知名既黃店餐廳由兩夫婦開漢堡係用豬而唔係用牛用新鮮豬肉加埋豬油一齊煎另外可以自由選擇配料同醬汁所以真係亂9咁砌不過餐廳無堂食座位只供外賣最近仲係石門開左分店門口亦都有兩款特別menu就係漢堡包走包同埋蕉蕉蕉門口有menu卡可以填另外仲要留名拎包職員會叫名感覺都算親切成間舖唯一缺點真係要拎到番屋企先有得食呢個都係漢堡包小店既通病租金貴就真係無辦法拎到番屋企其實都有少少變左形要左煙肉芝士漢堡另外再加蛋洋蔥同炒雞脾菇社交平台店主有一篇係咁樣提過雞脾菇既作用係吸左牛油味再爆汁所以特登咁樣砌不過估唔到隻蛋只係就咁煎但係店主聲稱流到客人成手都係既作用就好強勁醬汁方面跟左寶欣推介要左沙律醬溝燒烤醬提昇左成個包既層次豬肉口感完全唔輸比其他和牛漢堡而且真係好好好多汁咁樣加埋58蚊就真係唔算貴仲有蕉蕉蕉前身叫做9仔餅其實即係格仔餅呢個進化版係再加左香蕉同朱古力當甜品食幾好不過有d漏漢堡同甜品加埋七十六蚊無跟飲品同薯條價位中等不過都係心機野小店經營好有禮貌而且黃
土瓜灣都真係唔少黃店

最近係石門開左分店
會有薯條供應
係好好好值得支持
2021-09-18
10 分钟 (外卖自取)
煙肉芝士漢堡 蛋 炒雞脾菇 洋蔥
蕉蕉蕉
2022-01-13 574 浏览
依家食肆加「生酮」兩字就變得好貴,唯獨呢間生酮漢堡好扺食,又好味😋💛本身一份生酮漢堡已經包含左兩份菜、兩塊豬漢堡、一塊煙肉。額外加料價錢都好親民又多選擇👍🏼額外加左蛋同芝士配蛋黃醬。不過留意返唔鐘意食黑椒既記得走黑椒,因為塊漢堡有大量黑椒😂漢堡好有肉汁,即叫即整熱辣辣😋另外無生酮醬汁提供既,如果好介意既就唔好加醬汁。係食既方式比較狼狽,因為用菜代替漢堡包,加上餡料大大份,會好易跣出黎😂唔想等太耐既話可以手機落單,因為第一次黎唔識,店員都好體貼提我下次可以手機先落單就唔使等。店員服務態度都好好👍🏼👍🏼

另外無生酮醬汁提供既,如果好介意既就唔好加醬汁。

2022-01-04
10 分钟 (外卖自取)
  • 生酮感受
Encore了 有朋友推介 之前食過都感到驚嘆 唔係牛!係豬肉漢堡!都可以咁好食豬肉唔鞋,juicy, 外脆內嫩、香最正係大概HK$50以內都有,平民價錢,質素高!絕對值得支持嘅一間小店!尤其係而家禁了晚市堂食而呢間都係只做外賣,平時有堂食可能會食有得dine-in嘅餐廳仲要有得WhatsApp落單先預返時間去自取小店個名好搞笑食完又覺得個名改得幾fit因為佢除咗塊漢堡冇得揀(暫時得豬)其他配料都可以+$ 咁加配全部都係幾蚊樣,可以盡情叫個人推介:焦糖炒洋蔥($8)就咁洋蔥$3,但試過both就真心推介炒過嘅,好香甜,勁juicy, 好滋味!「9砌」醬料都係可以任溝(不額外收費)個人喜好:蛋黃醬、辣醬即叫即製,良心小店
Encore了

有朋友推介
之前食過都感到驚嘆
唔係牛!係豬肉漢堡!都可以咁好食

豬肉唔鞋,juicy, 外脆內嫩、香

尤其係而家禁了晚市堂食

仲要有得WhatsApp落單先

預返時間去自取

小店個名好搞笑

食完又覺得個名改得幾fit

因為佢除咗塊漢堡冇得揀(暫時得豬)

其他配料都可以+$ 咁加配
全部都係幾蚊樣,可以盡情叫

個人推介:焦糖炒洋蔥($8)

「9砌」醬料都係可以任溝(不額外收費)
個人喜好:蛋黃醬、辣醬

即叫即製,良心小店
2022-01-09
15 分钟 (外卖自取)
  • 芝士煙肉漢堡
  • 焦糖炒洋蔥
  • 蛋黃醬
  • 辣醬
平時食開凡人漢堡呢間都已經係好正 講真啲自稱好味既漢堡店邊有得你揀有咩配料 加個薯條同可樂 隨時就$120 走唔甩呢間咩配料醬汁都任你揀 個漢堡勁juicy 不過係小店 預左製作需時係晚上消夜既好選擇 因為佢加$10就有得送到屋企另一次就係試生酮漢堡冇左個漢堡包皮換左做菜好味不過叫左燒烤汁唔小心食左小小糖tim🙈不過真係好好味 又好味👍🏻👍🏻而且職員仲會問返客人食後既意見好有心再做得好啲緊係要支持下啦好有心既店只要我一返紅磡 我就會食
平時食開凡人漢堡

好有心既店
只要我一返紅磡
我就會食
2021-12-18 390 浏览
塊肉扒好厚好juicy🥓煙肉肥瘦相間,香噴噴口感不錯,胡椒味好香濃,煎杏鮑菇好爽脆,紫洋蔥係生嘅,好新鮮好辣🥵每個漢堡都係即叫即砌,飯點多單時可能需要等一陣陣,但係新鮮熱辣好好味😋
2021-10-20 1444 浏览
突然從天而降嘅 九鳥 包生酮 煎蛋配黑松露醬 無很得輸 💛💛💛💛💛💛重點係良心,🤣我仲要去對面馬路買多罐啤酒配返個鳩包👼👼👼👼👼👼😘😘😘😘😘
突然從天而降嘅 九鳥 包
生酮 煎蛋配黑松露醬
無很得輸 💛💛💛💛💛💛

重點係良心,🤣我仲要去對面馬路買多罐啤酒配返個鳩包
👼👼👼👼👼👼😘😘😘😘😘