2024-10-31 41 浏览
從來未食過咁差既外賣,完全唔值呢個價錢!當人乞衣咁,唔會再有下次唔識整蛋包飯學人叫專門店,仲要加10幾蚊先有!叫個鰻魚飯,d鰻魚紙咁薄,得兩啖!塊吉列豬扒又係,薄切碎上咁,當人傻人咁樣,搞笑。希望唔好左下個受害者食到呢間野
2024-10-31
2024-07-20 138 浏览
平靚快正,抵食,推薦已幫襯很久,越食越好食,推薦蛋包飯4-50蚊已經食到好飽,超有質素可以講石硤尾呢頭我食過最好味,又平♥️♥️♥️♥️♥️知道老板要移民,專登落嚟幫襯,點知最後賣單發現原來已經轉左新老板,新老板仲更加好味,最緊要夠多汁😋😋😋😋😋💪🏻💪🏻💪🏻💪🏻💪🏻💪🏻💪🏻💪🏻💪🏻💪🏻💪🏻💪🏻💪🏻💪🏻💪🏻💪🏻💪🏻💪🏻💪🏻💪🏻💪🏻
平靚快正,抵食,推薦
已幫襯很久,越食越好食,推薦蛋包飯
4-50蚊已經食到好飽,超有質素
可以講石硤尾呢頭我食過最好味,又平♥️♥️♥️♥️♥️
2024-07-20
  • 蛋包飯
2024-06-15 247 浏览
#鳴門日式蛋包飯專門店 中學的回憶🥹聽聞店長要移民了 做埋今個月就唔做 所以趁仲有得食嘅時候大家快啲去食.食物方面有好多選擇 有蛋包飯 蛋包麵 蓋飯等等 配料都有好多 價錢方面都係平民價錢🥹 最平4x已經有一個蛋包飯.今次叫咗蛋包飯配和風牛肉同鹽酥雞翼($55)味道方面就唔可以話好食 正常味道 不過和風牛肉有啲乾 蛋包飯整得好靚 上面鋪滿左沙律醬同大阪燒醬 仲有木魚碎
#鳴門日式蛋包飯專門店

今次叫咗蛋包飯配和風牛肉同鹽酥雞翼($55)
味道方面就唔可以話好食 正常味道 不過和風牛肉有啲乾
蛋包飯整得好靚 上面鋪滿左沙律醬同大阪燒醬 仲有木魚碎
2024-03-05 345 浏览
女店員態度極度惡劣, 取外賣時, 我用非常好嘅態度話電話落單畀錢, 佢完全不瞅不睬直接skip我, 直接示意我後面嘅人上去, 我等佢收完下一位錢我再問, 佢再skip, 我哋著住校服, 唔希望學校形象受損, 所以唔同佢勞氣, 我哋幾位同學覺得服務非常唔對路, 佢以為自己係乜嘢高級食肆呀?其實電話落單嘅時候, 態度已經非常差, 如果唔係其他同學嗰一刻好想食, 我根本唔想落呢張單, 我講呢件事出嚟係希望呢間舖頭嘅老闆正視呢個問題, 舖頭某程度係主要做學生生意, 我哋都係真金白銀買嘢食, 我哋唔即場爭執, 係因為我哋尊重自己尊重學校, 並唔係因為我哋冇能力同佢爭拗。
外卖自取
2024-02-01 306 浏览
幫襯過鳴門十勝起碼有十次,有堂食有外賣。外賣上次落單係1月29,今次係2月1。唔知有無下次。個菜單未cut玉子燒前已經有幫襯。今次叫咗份芝心漢堡拼鹽酥雞翼,一睇個盒已經係俾少咗鹽酥雞翼,同客服講翻,客服話商家堅持放咗雞翼。最後外賣平台自己揞荷包賠償俾我。我無謂同客服討論雞唔雞翼,曬客服工作時間,亦都唔係客服問題,直接留名評價算。唔知係商家講大話定有邊個食咗,定係份雞翼係自己識飛。反正對我嚟講,鹽酥雞翼係從來無出現過。單羅生門讀者自己斟酌。真實食評:堂食有兩間房,兩間都好細。放學放假時間勁多小朋友,唔中意細佬嘈可以自己外賣攞走開心啲。可以打電話講定食乜,到咗俾錢。鳴門個蛋包飯係半包式,只係得表面有蛋,底係無,好多醬,好多飯,想食要加錢。吉豬好硬好乾。和風牛肉有時好多水。章魚小丸子普通嘢,度度一樣。炸蝦好食,芝士漢堡值得一試。鹽酥雞翼我唔知好唔好食,無出現過,讀者想食自己去嗌,係我無運啫,我都衷心希望你份雞翼係會出現。我一向覺得係白田呢啲荒蕪之地可以食到蛋包飯日本嘢已經好好,鳴門做到俾區內人多一個選擇,唔洗日日茶餐廳車仔面,佢貴啲平啲好唔好食根本無所謂,無乜要求。忙中有錯都可以理解。但係鳴

我一向覺得係白田呢啲荒蕪之地可以食到蛋包飯日本嘢已經好好,鳴門做到俾區內人多一個選擇,唔洗日日茶餐廳車仔面,佢貴啲平啲好唔好食根本無所謂,無乜要求。忙中有錯都可以理解。但係鳴門既然堅持自己係冇錯,無俾少既話,我惟有拎起支筆捍衛番我嘅人格利益。願供各位看眾參詳。
2024-02-01
22 分钟 (外卖送餐)
2022-07-08 1674 浏览
選擇下午茶時段去食因為嗰陣會比較少人 再加上落雨大家都選擇外賣 都唔堂食怕一陣落大雨坐底點咗鳴門十勝燒肉丼4. 極上日式丼吉列豬扒 不過不失 唔會嚡南瓜天婦羅 食落去個皮唔會太厚 突出南瓜個甜味炸蠔 外脆 內裡有爆汁嘅感覺炸蝦 外皮夠脆 唔會搶咗蝦嘅味道和風牛肉 嫩滑 唔會太老芝心漢堡 配搭一流 有流漿效果香煎魚柳(2件) $10 好嫩滑 咸度適中 上菜速度都非常快 套餐形式味道都唔錯 環境都好最近店舖更新咗個菜單有好大嘅變動 可以值得一試
選擇下午茶時段去食

最近店舖更新咗個菜單
有好大嘅變動 可以值得一試

2022-07-07
2022-06-01 809 浏览
價錢食物中等, 職員態度差,準備關門不提早截單,反怪顧客。食物亂發蛋包飯變滑蛋飯,又唔俾餐具。個人覺得可能今次體驗係個別例子,食物都ok嘅,不過個人嚟講就唔會食第二次。
外卖送餐
呢間店地方算易搵,一過馬路就見到了。我係平日中午2點左右到,咁岩係D人食完飯,所以咁岩就有位坐個陣我係廚房出面落單,落完單即刻收我錢,然後就係入面等野食!間餐廳有分幾間冷氣房同無冷氣既地方食野。雖然冷氣房D冷氣都唔算特別凍/涼,但總算唔焗又唔會食到流哂汗。同埋食野既枱唔算大,如果4個人一張枱既會有D逼。叫左一個嗚門便當盒既吉列豬扒 $40+$6 轉蛋包飯,再加左$5叫左3件關西炸餃子。吉列豬扒出乎意料地好味,一嚟炸得岩岩好咬落去唔會難咬,二嚟炸皮唔厚,三嚟豬扒仲係熱的,四嚟真係食到係豬扒。但個蛋包飯就麻麻地,用白飯無炒過,同埋淨係整左D醬係上面,蛋又無咩特別。炸餃子就一般,雖然上枱係熱,但明顯地翻炸過唔知幾多次既餃子。總體而言,如果唔加$6 轉蛋包飯既,以一個$40既飯黎講係幾抵食嘅,CP值好高!有機會會再試!
所以咁岩就有位坐

個陣我係廚房出面落單,落完單即刻收我錢,
然後就係入面等野食!
間餐廳有分幾間冷氣房同無冷氣既地方食野。
雖然冷氣房D冷氣都唔算特別凍/涼,
但總算唔焗又唔會食到流哂汗。
同埋食野既枱唔算大,如果4個人一張枱既會有D逼。

有機會會再試!
  • 吉列豬扒
2021-06-22 1055 浏览
今日同同事去開石硤尾一帶工作,提起蛋包飯就即刻諗係白田購物中心一帶呢間小店,所以決定買回公司食。因為已經試過佢嘅芝士蛋包飯,所以我今日叫咗照燒雞扒日式炒麵定食。個照燒雞扒今次就麻麻地,煎得唔夠香脆,而且汁又稀,不過個日式炒麵就唔錯,加埋有煎三文魚骨、芋絲、黃瓜的小吃,以色彩來說都令人開心。同事就叫了和風牛肉蛋飽飯,他話牛肉唔肥,煮得也不老,有肉汁,配上滑蛋包成既飯和醬汁,撈埋一齊食,好好味。原本加幾蚊就有包盒裝或罐裝飲品,不過我哋一早已買咗,所以今次就無加配了。三十幾蚊一份日式定食,真係幾抵。
照燒雞扒配日式炒麵
和風牛肉配蛋包飯
2021-06-22
外卖自取
照燒雞扒配日式炒麵
和風牛肉配蛋包飯
2021-06-21 571 浏览
呢間位於白田嘅小店,最出色嘅係佢地嘅炸豬扒蛋包飯便當,仲有啲配菜,整體性價比幾高,鍾意芝士嘅可以轉做芝士蛋包飯,拉絲及好香芝士味,但唯一不足係蛋皮太薄,冇乜口感
  • 炸豬排芝士蛋包飯
2021-02-18 725 浏览
今日帶咗阿爸阿媽同埋親戚去平時食開嘅「飯堂」、平時喺學行5分鐘路程就行到黎(學校係偉智街斜路上面)我哋四個人裏面有一個人行動唔係好方便,員工提我地走嘅時候可以唔使行樓梯去另外一邊走。食物嘅種類非常多,適逢我而家呢排食素,有得食素菜天婦羅,寫到明係素菜,一目了然!阿爸阿媽食過都讚好味,尤其讚啲飯有味、好食~
(學校係偉智街斜路上面)

阿爸阿媽食過都讚好味,尤其讚啲飯有味、好食~
2021-02-18
2020-01-09 1657 浏览
之前去石硤尾成日都經過呢間餐廳, 每次都見佢出面啲海報好吸引咁,於是特登約埋朋友去試下入到去畀我嘅感覺, 呢間嘢絕對係一間小店, 裝修就係一間普通小食店差不多, 我哋去嘅時候係七點幾, 唔算多人我哋去得一枱客坐低咗,店員安排咗我地入間房仔,雖然少迫,但坐低之後都ok,唔算太差 之後我哋睇餐牌好弱智咁樣睇唔明, 店員都好有耐性咁樣解釋畀我哋聽, 有邊啲料同配搭咁, 店員真係好用心落單紙 (落單用手寫,寫完交單, 落完單就等嘢食, 啲嘢食大約等咗5分鐘左右就到,好快上枱)朋友叫嘅 關西炸餃子拼和風牛肉蛋包飯 好似一個定食咁,幾靚,可打卡用建議加多啲汁,配飯一流,餃子超脆,好夠熱味咐螺肉小食,燒章魚丸,關西炸餃子(必試)吉列炸蠔蒲燒鰻魚拼照燒雞扒蛋包飯,個人覺得份量一份好夠,細食嘅朋友應該要同人分享一份整體餐廳質素唔錯,好想試埋其他小食,同其他款嘅蛋包飯有小店風味,總之會再去

關西炸餃子拼和風牛肉蛋包飯

建議加多啲汁,配飯一流,餃子超脆,好夠熱

味咐螺肉
燒章魚丸,關西炸餃子 ,吉列炸蠔

小食,
燒章魚丸,關西炸餃子(必試

吉列炸蠔

蒲燒鰻魚拼照燒雞扒蛋包飯

整體餐廳質素唔錯,好想試埋其他小食,同其他款嘅蛋包飯

有小店風味,總之會再去

2019-11-30
關西炸餃子拼和風牛肉蛋包飯
燒章魚丸,關西炸餃子 ,吉列炸蠔
蒲燒鰻魚拼照燒雞扒蛋包飯
2019-07-09 1203 浏览
一直都知白田蛋包飯e個餐廳,今日終於第一次有機會試下喇價錢同附近其他餐廳相比,都唔算好平🧐炸蝦便當$38 +$8 芝蛋飯 +$4罐裝飲品 =$50右上係一條波波腸🤣好搞笑有3大條炸蝦🍤 應該新鮮炸好,脆卜卜,幾好味~ 雖然芝蛋飯要加8蚊有d貴,但個味道令我覺得抵返!芝士味好濃,而且係均勻散布係飯上面,變左啖啖都有芝士🤪另外個豆腐好滑😍另一位朋友點嘅鰻魚便當🍱總括而言,我再嚟食嘅時候,都係會加$8轉芝蛋飯的

一直都知白田蛋包飯e個餐廳,今日終於第一次有機會試下喇
價錢同附近其他餐廳相比,都唔算好平🧐

炸蝦便當$38 +$8 芝蛋飯 +$4罐裝飲品 =$50
右上係一條波波腸🤣好搞笑
芝士味好濃,而且係均勻散布係飯上面,變左啖啖都有芝士🤪
另外個豆腐好滑😍
另一位朋友點嘅鰻魚便當🍱
總括而言,我再嚟食嘅時候,都係會加$8轉芝蛋飯的
$50 (宵夜)
2019-03-21 1163 浏览
蛋包飯專門店,但蛋包飯麻麻。 一般便當更好。普通便當四十幾蚊都合理,加加普通蛋包飯要加$6 ,如果加芝心就加更多錢。咁我叫咗兩個便當,試咗一個加蛋包飯,點知啲蛋薄到.....可透光!乜而家啲蛋好貴咩?隻卡通魚蛋好可愛,但好難食!芝心漢堡都幾特別,係漢堡扒中間有芝士,佢仲會比一支醬汁你,唧入去嗰啲深度。叫做有少少玩味啦。章魚小丸子本身都冇乜期望,所以失望都唔大。果皮都脆嘅,冇餡囉!我都知屋村舖頭仔,咁嘅價錢就唔應該有要求...
蛋包飯專門店,但蛋包飯麻麻。 一般便當更好。

乜而家啲蛋好貴咩?

隻卡通魚蛋好可愛,但好難食!

我都知屋村舖頭仔,咁嘅價錢就唔應該有要求...
2018-10-09 1254 浏览
雖然我住石硤尾,但成日都唔係屋企,無咩機會到附近買午餐,今日難得係屋企,就落街搵下有咩好野食。行下行下見到呢間日式小店,價錢好平,選擇都幾多,仲有我最愛既蛋包飯,唔諗禁多,即刻試下先!日式照燒雞扒便當 $34 + 蛋包飯 $6呢個便當好豐富,有魚蛋,木耳絲,照燒雞扒,一舊仔麻醬豆腐,仲有一個蛋包飯。首先講講蛋包飯,面頭有好多沙津醬同木魚絲,連埋蛋同飯一齊食,多重層次係不錯,不過蛋好薄,無咩蛋香,入面既飯係白飯,同出面用炒飯底唔同,所以無禁好味。另外雞扒質素比較差,雞肉好孩,欠缺肉汁,照燒汁少,而且唔夠濃稠,所以無咩味,希望可以改善下。

日式照燒雞扒便當 $34 + 蛋包飯 $6