本人已經係呢間車仔麵檔食過好多次,只要諗唔到食咩就會食,價錢相宜又好食!有好多餸俾人揀!當中有三款自己最喜歡,亦推介大家去試!第一係蘿白,清甜無渣,必試!第二係自家製餃子,店員會係舖頭到包,有韮菜同椰菜餃揀,個人就喜歡椰菜餃,有啲木耳,爽口!第三係豬腸,並唔係普通白烚,見過外面有好多食店都係白灼。呢間滷到啲豬腸好入味,完全無臭味另外湯底有清湯,牛腩,沙嗲同咖哩汁。個人中意腩汁加咖哩呢個配撘,辣辣地,好滋味!怕辣可以食沙嗲,唔辣!最後提提大家,記住星期三舖頭休息唔開!唔好摸門釘!同埋店舖坐位比較少,有機會午餐同晚餐要等位!大家記得留意啊
本人已經係呢間車仔麵檔食過好多次,只要諗唔到食咩就會食
,價錢相宜又好食!有好多餸俾人揀!

。呢間滷到啲豬腸好入味
,完全無臭味

最後提提大家,記住星期三舖頭休息唔開
2019-07-09 302 浏览
今日慕名而來既長沙灣必食車仔麵🤭望落係一間超舊式既麵店!佢既餸麵有好多選擇,有30款餸俾我地簡!而我今次就order左一碗魷魚豬紅豬扒炸白菜餃河粉,配咖哩汁。而今日過咗lunchtime黎,所以即刻有位👍🏽呢度係用紙自己畫落單既。豬扒好出色!!!!夠太好、肉質夠嫩!佢既魷魚又夠爽!豬紅夠晒入味,超好食,而且一樣份量多!炸白菜餃係即叫即炸,一份有3隻,熱辣辣好好味😋咖哩辣汁湯夠濃味又夠辣,真係成碗湯麵俾我飲晒!成碗既份量好足,而且好有水準!一定會再黎😋特別推薦佢既豬紅,真係超級勁好食呀!!😍
2019-07-05 241 浏览
兩餸車仔麵 - 27蚊 車仔麵最低消費27蚊,大部分餸都係9蚊款,下午茶時段仲會送豆漿😆我最推薦貢丸片,每次食鴻運車仔麵我都會嗌,暫時都冇見過其他車仔麵有呢個餸。我本身唔太鐘意食貢丸,但呢到嘅貢丸片真係好好食,炸完之後好香口,必食👍🏻雞中翼都唔錯,大隻又嫩滑,鹵水醃得好入味😋咖哩汁夠惹味,有少少辣,唔食得辣嘅朋友可以揀腩汁或者沙嗲汁😌燒賣 - 7蚊6粒細細粒口感唔算好實淨,但個皮同餡好緊貼,幾煙韌,豉油鹹甜味道啱啱好,同燒賣好夾,值得一試
兩餸車仔麵 - 27蚊
雞中翼都唔錯,大隻又嫩滑,鹵水醃得好入味😋

燒賣 - 7蚊6粒

2019-07-01
2019-05-27 281 浏览
係呢度叫返碗車仔面,可以自己自由咁配搭面、餸,連湯底都可以揀埋,真係適合唔同人既口味,配搭夠晒多變又新鮮!!自己畫單圈低想食咩就得,好方便!面底方面,有7款供選擇,米粉、米線、粗面、幼面、油面、河粉同公仔面,仲可以加底添!我揀左幼面~餸方面,有成30款咁多,我今次就揀左魚皮餃、貢丸片同豬扒,豬扒份量都多,肉質幾嫩咁,貢丸片係炸過黎,幾特別,味道都ok!醬汁方面,我揀左沙爹汁,幾正架,夠濃味,配車仔面好夾~朋友話呢度既咖哩汁都好出名,不過有啲辣,下次可以考慮下~

豬扒  貢丸片  魚皮餃  幼面  沙爹汁

豬扒  貢丸片  魚皮餃  幼面  沙爹汁
2019-05-09 271 浏览
今日太多野做所以去咗買外賣就去咗呢間鴻星車仔麵度買返公司食呢間店就雖然唔係好大可能係小本生意咁呢度車仔麵最低消費就$27一般嘅餸呢都係$9到茄汁嗰啲呢就唔使錢嘅我就叫咗個粗麵魚蛋同豬紅在加腩汁,so far黎講 咁既價錢 又唔係難食 又平 算係咁。

Blood  jello  and  fishball  with  noodle
2019-05-08 266 浏览
今次我係睇 open rice 慕名嚟試呢間車仔麵店,每次途經都見小店座無虛席及一位難求,加上食評也是褒多於貶。可能係小本生意的關係,舖位唔算大,座位相對較狹窄,所以唔會令人坐得舒適,相信食客都係欣賞其食物而至。車仔麵最低消費$27,一般嘅餸每款$9起,加腩汁、沙爹汁及咖喱汁免費,價錢很合理。雞中翼好大隻,醃料入味,但唔會過咸。豬腸洗得好乾淨,煮得軟稔也不失咬口。豬皮炆得入味之餘,仍然爽口。韮菜餃的餡料很豐富,菜多過肉,乃上佳的配搭。生灼魷魚口感不俗,反而牛腩比較平傭,唔試都無乜損失!我仲試埋生菜魚肉,湯頭清甜,魚肉新鮮嫩滑,生菜鮮嫩,整體都非常配合,價錢也只是十五元吧!個人而言,呢間小店係可以有下次嘅……

韮菜餃的餡料很豐富,菜多過肉,乃上佳的配搭。

生灼魷魚口感不俗,反而牛腩比較平傭,唔試都無乜損失!

個人而言,呢間小店係可以有下次嘅……
2019-05-05
2019-04-20 200 浏览
有時都會經過呢間車仔麵舖,不過始終未入去食,所以今次就專登入去試吓啦😂😂我就嗌咗幼麵、雞中翼、貢丸片、牛腩($35)其實一開始都唔知貢丸片會係點樣,原來佢係會將貢丸切片之後再炸,所以係真心有驚喜嘅,同埋牛腩都炆得好淋,唔會太硬,同埋真心建議要揀牛腩汁,因為個麵配埋個湯真係好開胃,我幾乎將成個湯飲曬😅😅不過如果堂食嘅話就可能會坐得迫夾啲,因為間鋪頭唔算有好多位,有好大部份機會都要搭枱㗎啦,對我來講我覺得食物嘅質素更加重要,所以我下次都會再幫襯呢間車仔麵💕💕💕

2019-02-14 395 浏览
每次路過都忍唔住一定會買黎食魚肉燒賣燒賣食落唔粉,但又唔算好重魚肉味。但係每次叫都一定要加辣,個辣醬真係好_好食,唔似平時就咁加辣油。個辣醬係自家製既潮式辣醬,有好多辣椒籽,又香又辣,配埋個燒賣,勁好食。咖哩魚旦魚旦一般般,魚旦唔係同咖哩一齊煮,係另外加上去,所以唔好預期好入味。但係個咖喱汁係獨家秘製,非常辣,而且好香好惹味,極度推薦鐘意食辣嘅朋友去試下。要搵次真正坐底食個車仔麵,試下好唔好食先😎
每次路過都忍唔住一定會買黎食

咖哩魚旦
咖哩魚旦

要搵次真正坐底食個車仔麵,試下好唔好食先😎
2019-01-07 305 浏览
自從上星期係觀塘食過一間燒賣,個燒賣好彈牙得黎有魚味,啲豉油甜甜地,好正,食完就有條燒賣癮,唔記得睇下間鋪叫咩名,等我下次食影返先。今日放工走左班巴士,又燒賣癮起,望到對面寫住「最好味燒賣」,就飄左過去。燒賣無上次觀塘個間咁彈,但都幾好食,豉油係純鹹味,無甜味,但佢個辣椒油畫龍點睛!好香,唔會得個辣字。平日用開摺摺盒買野食,今日無帶,諗住一串燒賣唔會用膠,但係佢俾左個膠兜我😭對唔住大自然!其實膠兜都唔受熱,睇下個兜熱到變形,改用竹籤更好,我鍾意一串串既感覺,先似掃街!
2018-12-30 322 浏览
我有一班熱愛車仔麵的好同事,一個月大概也會來長沙灣「鴻運」車仔麵光顧,每次都會吃得很開心很滿足才走,店內面積不大,大概容納到十多人,坐得有點擠迫,但為了吃美味,這點也是無所謂的!這次我們點了很多不一樣的菜,沙爹牛肉,豬腸,蘿蔔,豬紅,豬皮,雞翼等等。沙爹牛肉,這個真的是很很很好吃,牛肉新鮮彈牙,配上沙爹汁的味道剛剛好,很好吃! 豬腸洗得很乾淨,吃得很放心,但個人個得滷水味不算很重,再滷久一點會更好吃!蘿蔔絕對是我每次必點的一款,因為甜度剛剛好,不會甜到有那種苦澀味,感覺得鮮甜,愈吃愈想吃!豬紅,是我們所有同事都一定會點的,香味很重,超級彈牙,質感很QQ!豬皮,口感很爽,原本的味道配上辣汁,真的好滿足啊!如果我住在長沙灣,我真的會常常來!

豬皮,口感很爽,原本的味道配上辣汁,真的好滿足啊!

如果我住在長沙灣,我真的會常常來!
2018-12-21
2018-09-22 554 浏览
如果要係長沙灣揀一間車仔面,鴻運車仔面係一個唔錯嘅選擇。鋪頭大概有15個位,坐嘅話可能坐得冇咁舒服,但如果你去食車仔麵,坐唔坐得舒服應該唔係一個重要因素,而係選擇多唔多,啲餸好唔好味。我會推薦蘿蔔,因為真係甜到冇朋友,但今次冇得食,因為已經賣晒啦,我都係七點零去食姐。今次叫左豬扒,墨魚丸豬皮同埋油面加底。加底一定夠飽,好大碗面,啲餸都唔算少。豬扒整得唔錯,因為食豬扒最驚咬唔開,呢度豬扒淋得黎有少少咬口,正。豬皮索晒個他個沙嗲汁啲味,唔錯。墨魚丸個外皮有炸過,味道正常。總結:一間幾傳統嘅車仔麵,傳統車仔麵嘅餸都整得唔錯,蘿蔔豬紅豬皮。價錢適中。
如果要係長沙灣揀一間車仔面,鴻運車仔面係一個唔錯嘅選擇。

• 蘿蔔
2018-09-07 511 浏览
平時lunch想簡簡單單食,我就會食車仔麵,附近最乾淨「鴻運」可能因為廚房有隔開左,眼不見為乾淨入面格局像一般車仔麵鋪,細細間,圓枱圓櫈,人多就要搭枱。唔好坐既關係,通常我買外賣返公司食...米線~鐘意食爽米就千萬唔好叫,因為偏霖,滑身,我自己就鐘意推薦牛腩,好好味,每一件都入晒味,用既位置肥瘦適中似係坑腩雞翼,嫩滑,滷水味平時最愛叫腸仔,係炸既腸仔,8蚊有兩條抵食佢出名既仲有炸椰菜餃、韭菜餃,以前我都鐘意食,但次次見老闆娘一邊包餃一邊收錢,真係有啲唔衛生依方面真係要注意下...
入面格局像一般車仔麵鋪,細細間,圓枱圓櫈,人多就要搭枱。

唔好坐既關係,通常我買外賣返公司食...
米線~鐘意食爽米就千萬唔好叫,因為偏霖,滑身,我自己就鐘意

推薦牛腩,好好味,每一件都入晒味,用既位置肥瘦適中
似係坑腩

雞翼,嫩滑,滷水味

平時最愛叫腸仔,係炸既腸仔,8蚊有兩條抵食

依方面真係要注意下...
2018-08-13 382 浏览
區區有食力、今日中午突登落長沙灣食車仔麵、尼度貢丸片獨一無二,試過四點後落黎食、已經售罄。除左貢丸片,仲叫左彈牙嘅豬紅,唔會肥膏滿腸嘅大腸,好入味嘅豬皮,雖然今次冇叫到甜到暈既蘿白,不過真心推介必食之選,炸韮菜餃同炸椰菜餃!咬落肉汁好juice、一D都唔乾爭爭價廉物美一般傳統車仔店格局

價廉物美

一般傳統車仔店格局

原先想去大角咀游水,但係早上至下午休館要六點才開門,唯有去最近既深水埗泳池,游完水好肚餓才發現身上只有十多元,唯有去最近既地鐵站櫃員機啦,拿了錢就快步下求其找個出口(因為實在太肚餓)所以就黎左哩間車仔麵,叫了3個餸,豬皮最好味金錢肚亦不錯,豆腐卜就不過不失,本身我自己食車仔麵必點沙爹汁和油麵,兩樣味道亦都没有令我失望,店鋪門面比較舊,近屋邨,我見來的客人都好街坊裝,所以價錢就比新派車仔麵便宜ㄧ點,如果經過附近會再來的
原先想去大角咀游水,但係早上至下午休館
,兩樣味道亦都没有令我失望
2018-05-10 265 浏览
我平時好少食車仔麵,今次朋友介紹去左長沙灣呢間車仔麵,我叫左豬紅、蘿蔔、豬腸同鷄翼尖,豬紅好入味,食晒仲想再食,蘿蔔有種從未食過既清甜味,應該係煮蘿蔔既湯係用特別材料煮過,咬一啖蘿蔔好似飲左一啖好鮮甜既湯,好值得試!👍
  • 豬紅蘿蔔